Ευριπίδου και Πραξιτέλους
Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε'. Ήταν ποτέ ανοιχτός δρόμος? Πεζόδρομο, ή μάλλον πεζοδρόμιο, τον θυμάμαι πάντα, γι' αυτό σκέφτηκα Σίνα παρόλο που έτσι στρίμωχνα Παν - Ακαδ πολύ. Όμως έχεις δίκιο, και το κάνει ακόμη χειρότερα για τους πεζούς, διότι ενώ η Σίνα ήταν σημαντικός δρόμος και ΙΣΩΣ είχε φανάρια τοτε, είναι απίθανο να υπήρχαν στη Γρηγορίου Ε'.Πάντως το αυτοκίνητο κάτω δεξιά στην εικόνα στρίβει προς την οδό που βρίσκεται ανάμεσα στα κτήρια της Ακαδημίας και του Πανεπιστημίου και που πλέον είναι πεζόδρομος.
Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε'. Ήταν ποτέ ανοιχτός δρόμος? Πεζόδρομο, ή μάλλον πεζοδρόμιο, τον θυμάμαι πάντα, γι' αυτό σκέφτηκα Σίνα παρόλο που έτσι στρίμωχνα Παν - Ακαδ πολύ. Όμως έχεις δίκιο, και το κάνει ακόμη χειρότερα για τους πεζούς, διότι ενώ η Σίνα ήταν σημαντικός δρόμος και ΙΣΩΣ είχε φανάρια τοτε, είναι απίθανο να υπήρχαν στη Γρηγορίου Ε'.
Στη φωτό ακριβώς πάνω από εδώ, διασκέδασα με το φιατάκι και το λεωφορειάκι της VW αλλά μετά απόρησα με το πρώτο "τρόλλευ" διότι δεν θυμάμαι να έχω δει τέτοιο. Έπρεπε να κοιτάξω τη φωτό σε μεγέθυνση για να καταλάβω ότι παρά το χρώμα του δεν είναι τρόλλεϋ γιατί δεν έχει κεραίες - αυτές που βλέπουμε ανήκουν στο από πίσω του όχημα. Και άλλωστε έχει και μάσκα μπροστά που τα τρόλλεϋ δεν είχαν αφού δεν είχαν ψυγείο. Οπότε μπερδεύτηκα. Εϊχαμε καναρινιά λεωφορεία? Διότι έχει επιγραφή πάνω-πάνω που σήμαινε ότι κάπου έκανε δρομολόγιο. Δεν μπορώ να την διαβάσω όμως. Και σχολικό δεν ήταν - ποιος γονιός που έιχα λεφτά να στείλει τα παιδιά του σε ιδιωτικό θα τα άφηνε να μπουν σε τέτοιο αρχαίο (και για το 1960) λεωφορείο?
Οδός Σταδίου
Οδός Καραγεώργη Σερβίας
Για κάντε μια εκτίμηση για τη χρονολογία, εγώ νομίζω 55-57
Έχω την εντύπωση ότι ίσως να είναι λίγο νωρίτερα, '50-'53 γιατί υπάρχει πληθώρα από τραμ. Είχαμε συζητήσει παλιότερα ότι τα τραμ άρχισαν να καταργούνται το 1953, οπότε είναι πιθανόν να είναι από τότε.Για κάντε μια εκτίμηση για τη χρονολογία, εγώ νομίζω 55-57
Σωστά, δε θυμόμουν πότε έγινε η κατάργηση των τραμ. Είχα την εντύπωση το 55Έχω την εντύπωση ότι ίσως να είναι λίγο νωρίτερα, '50-'53 γιατί υπάρχει πληθώρα από τραμ. Είχαμε συζητήσει παλιότερα ότι τα τραμ άρχισαν να καταργούνται στο 1953 οπότε είναι πιθανόν να είναι από τότε.