Η Σονυ χανει λεφτα

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.887
Αντιδράσεις
3.888
Τρια χρονια μετα απο το launch και ακομη χανει λεφτα απο καθε κονσολα που πουλαει.

Δεν χανει τοσα οσο στο ξεκινημα και ειναι κοντα στο να βγαλει κερδος.

Οποτε ολοι οι Sony Haters που θελετε να δειτε την Σονυ να κλεινει τρεχτε να αγορασετε κονσολα,γρηγορα πριν αρχισει να κερδιζει απο καθε κομματι.

Three years after the launch of the original PS3, Sony has yet to profit from the hardware. It's getting close, though. The redesigned slim PlayStation 3 is smaller -- and thanks to the passage of time -- much cheaper to manufacture than the launch models, which lost Sony over $200 with each unit sold. According to iSuppli's teardown analysis, a current PS3 system costs $336.27 to make, about $500 cheaper than the first batch of consoles. With the system retailing for $300, Sony is still incurring at least a $40 loss per system, when you account for marketing and other additional costs. (This also means that Sony lost about $17.6 million over Black Friday week on PS3 hardware sales.) 


The single most expensive component to the system is still Sony's proprietary Blu-ray disc drive, which is estimated to cost about $66 to make. Other components have dropped significantly in price thanks to a switch from 65nm conductors to 45nm. The end result is a far more power-efficient system that requires less power and cooling technologies. "In light of these factors, the PlayStation 3 probably is already at or near the tipping point for profitability," iSuppli's Andrew Rassweiler added.
[CNET]
 
Το PS3 ειναι το μεγαλυτερο οικονομικο ναυαγια στην console history.

Και αντι εστω να παιξει εξυπνα με το PSP, εκανε τη χειροτερη δυνατη κινηση!!

Θεωρω παραλογο οτι δεν μελετησαν το παραδειγμα του XBOX1 και επεσαν σε ιδια και τρις-χειροτερη λουμπα που θα υπονομευσει στα πλαισια του bc και το επομενο (δυνητικα) προιον (PS4)...
 
Aardvark είπε:
Τρια χρονια μετα απο το launch και ακομη χανει λεφτα απο καθε κονσολα που πουλαει.Δεν χανει τοσα οσο στο ξεκινημα και ειναι κοντα στο να βγαλει κερδος.

Οποτε ολοι οι Sony Haters που θελετε να δειτε την Σονυ να κλεινει τρεχτε να αγορασετε κονσολα,γρηγορα πριν αρχισει να κερδιζει απο καθε κομματι.

Τρελλή ατάκα!!!! :biglaugh:
 
Μην είστε τοσο αφελής,η sony εισπράτει δικαιώματα απο κάθε εταιρια που βγάζει παιχνίδια για το ps3,οπότε δέν μηλάμε για χασούρα αλλα για "επένδιση".Ετσι λειτουργούν ολες οι εταιρίες,πχ η daimler benz για το μοντέλο smart έβαλε το πρώτο ευρώ στη τσέπη της το 2008,δεδομένου οτι το μοντελό κυκλοφωρει περι τα 15 χρόνια.Οι εταίριες δεν στοχοποιουν το κερδος τους,οπως γινότανε πριν πολλά χρόνια αλλα στοχοποιούν την αξία της εταιρίας-οποιος ξέρει απο οικονομικά κατάλαβε.
 
Καλα αφελης δεν ειμαστε ,γνωστον απο γενεες οτι οι εταιριες για να αποκτησουν κοινο πουλανε με ζημια.

Ο Wally θα τρεξει να παρει τρεις και για περισσοτερο "ζημια" δεν θα παρει ουτε ενα παιχνιδι.
icon10.gif


Θεωρω παραλογο οτι δεν μελετησαν το παραδειγμα του XBOX1 και επεσαν σε ιδια και τρις-χειροτερη λουμπα που θα υπονομευσει στα πλαισια του bc και το επομενο (δυνητικα) προιον (PS4)...
Το αποτυχημενο παραδειγμα επρεπε να συμπληρωσεις,το ξεχασες δεν πειραζει.

Και οταν θα βγει το ps4 (σε 5-6 χρονια) πολυ πιθανο να μην χρειαζεται Cell καθολου και το BC να γινεται με stream.
 
Όταν μιλάμε για τέτοιες εταιρείες, είναι δύσπεπτο τουλάχιστον να θεωρήσεις ότι χάνουν χρήματα. Σαφώς και κάνανε μιά επένδυση, "μπήκανε" μέσα όπως θα έμπαινε ο καθένας, όμως μιλάμε για μιά κονσόλα που δέν έχει πειρατεία (η μοναδική),έχει bluray το οποίο μέρα με τη μέρα εξαπλώνεται (περιοδικά, βίντεο κλάμπ) και συνεχίζει και πουλάει κονσόλες και παιχνίδια.

Όσο περνάει ο καιρός, μόνο κέρδος έχει, και όσο θα βγαίνουν exclusives, αυτό θα κορυφώνεται. Το λέω και το ελπίζω, μακάρι να μήν "σπάσει" ποτέ, να δούμε τότε τί θα κάνουν οι developers, πόσο θα έχουν δαμάσει τον cell, και τί κόπο θα αφιερώσουν γνωρίζοντας ότι το προιόν τους δέν θα αντιγράφεται. Οι δικαιολογίες απο πλευράς τους θα έχουν τελειώσει βέβαια άν δέν τα έχουν καταφέρει.
 
Παιδια το προβλημα ειναι οτι δεν πουλαει ουτε παιχνιδια...

Νοεμβρης 2009 USA

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2* (360) |Nov-09| 4.20M CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2 (PS3) |Nov-09| 1.87M

NEW SUPER MARIO BROS. WII (WII) |Nov-09| 1.39M

ASSASSIN'S CREED II (360) |Nov-09| 794.7K

LEFT 4 DEAD 2 (360) |Nov-09| 744.0K

WII SPORTS RESORT* (WII) |Jul-09| 720.2K

WII FIT PLUS* (WII) |Oct-09| 679.0K

ASSASSIN'S CREED II (PS3) |Nov-09| 448.4K

DRAGON AGE: ORIGINS* (360) |Nov-09| 362.1K

MARIO KART W/ WHEEL (WII) |Apr-08| 315.0K

(*does not include those bundled with hardware!)
Oυτε το ΑΑ Uncharted2 δεν υπαρχει στη λιστα και μιλαμε για μια κονσολα χωρις πειρατεια!
 
Δύσπεπτο ή όχι, είναι αληθινό και η θέση που κατείχαν στην προηγούμενη γενιά το κάνει ακόμη χειρότερο. Η πειρατεία είναι μεν σχετικά καλή για τους developers αλλά σε βάθος χρόνου προκαλεί ζημιά στην κονσόλα γιατί πολύ απλά και οι δύο ανταγωνιστές της έχουν δωρεάν games. Νόμιμο ή ηθικό δεν είναι και μπορούμε να μιλάμε ώρες γι αυτό αλλά στο τέλος όσοι έχουν PS3 έχουν ελάχιστα games ενω οσοι εχουν σπασμενα xbox360 και wii δεν ξερουν τι να πρωτοπαίξουν με ελάχιστο εώς μηδαμινό κόστος. Τα μεταχειρισμενα ειναι μεν μια λυση αλλα θα περιμενεις να πεσει στα 30-40 euro το Call Of Duty ή θα το κατεβασεις δωρεαν πολλες φορες νωριτερα κι απο το επισημο launch?

Το Bluray ίσως ήταν προτέρημα στην αρχή που δεν υπήρχαν αρκετά players κι οσα υπηρχαν ηταν πανακριβα, τώρα που ξεκινάνε απο 130 euro γιατί να ενδιαφερθεί κάποιος; Και τοτε ακομα πολλοι δεν ειχαν καν full HD LCDs ή είχαν κατι 32" CRT, για να ενδιαφερθουν για bluray επρεπε να παρουν ολο το πακετο μαζι και πηγαινε πολυ το μαλλι. Σημερα ειναι πολυ πιο προσιτες και μπορεις να παρεις 42" LCD Full HD με 550 euro + 250 ενα PS3 αλλα ποσα χρονια μεσα στη γενια αυτη εχουμε προχωρησει ηδη; Και το Xbox ξεκιναει στα 150 euro με καμια 50ρια games να γραψεις αμεσα απο φιλους με το κλειδι στο χερι. Η αν δε σε νοιαζουν γραφικα τo wii στα 170 + ενα εξωτερικο σκληρο 50 euro και ξεκινας με 300+ games.

Ο κοπος των developers δεν πληρωνεται παραπανω απο τα 65-70 euros που κανουν ολα τα games στο launch τους. Τρελλοι ειναι να κατσουν να πηξουν να κανουν develop ενα game στο ιδιοτροπο περιβαλλον του PS3 ενω μ'ενα απλο port πουλανε και στις 2 πλατφορμες; Μηπως αυτο δε συμβαινει εδω και τοσο καιρο και το xbox εχει τρελλό game selection ενω το PS3 αγκομαχαει να βγαλει exclusives κι απλα παιρνει ports απ το 360; Αυτο το ρημαδι το Gran Turismo ποσα χρονια το ετοιμαζουν και ποσο ν'αξιζει τελικα ολη αυτη η προσπαθεια που ριξανε μεσα; Και τοσα screen by screen reviews δειχνουν οτι xbox και PS3 εχουν την ιδια αποδοση με ελαχιστες διαφορες οποτε γιατι καποιος ν αγορασει PS3 περα απ τη λογικη "ειχα PS1 και PS2 οποτε θα παρω και το καινουργιο της σειρας"; Αυτη η λογικη ηταν στην αρχη αλλα τωρα πια που βλεπουν και συγκρινουν ξερουν πολυ καλα οτι δεν στεκει και ο ανταγωνισμος ειναι πολυ πιο συμφερων (xbox) ή προσφερει κατι διαφορετικό (wii).

Εγω πιστευω οτι τωρα πια ολοι εχουν παρει wii και xbox κι απλα επειδη και μονο δεν εχουν κατι αλλο ν αγορασουν θα παρουν κι ενα PS3 slim να χουν ν'ασχολουνται. Θα σου πουνε οτι το θελουν για blu ray player και για να παιξουν κανα exclusive αλλα κατα βαθος θελουν αλλο ενα κουτακι επειδη τα αλλα τα χουν τοσο καιρο και τα χουν βαρεθει. Αυτο και μονο δε βλεπω να σωζει τη Sony και τη χασουρα της σε κεφαλαιο καθως και (πιο σημαντικα) σε μεριδιο αγορας.
 
Pooky με το απο πανω και με τις "τριχες κατσαρες" παραδιπλα δεν γραφουμε σε φορουμ ,σε αποχωρητηριο γραφουμε.

Κριμα.
 
Γι αυτό εγώ είμαι με το PS2 και PSP και είμαι μια χαρά.

Σάμπως οι ίδιοι δεν έβγαλαν τα τσιπάκια για να πουλάνε PSone?

Η πειρατεία κάνει ζημιά μόνο σε software developers (καμια φορά όχι και σε αυτούς-βλέπε microsoft δηλ. σκότωσε τον ανταγωνισμό) όχι σε hardware developers.
 
Aardvark είπε:
Pooky με το απο πανω και με τις "τριχες κατσαρες" παραδιπλα δεν γραφουμε σε φορουμ ,σε αποχωρητηριο γραφουμε.Κριμα.
Yeap 100% δίκιο. Τα' σβησα εντελώς. ;)
 
!!

Παιδιά..3 χρόνια businesswise δεν είναι πολλά χρόνια για κάνει μια εταιρεία σαν την Sony για να κάνει break even.. Το έθεσε πολύ καλά κάποιος φίλος ότι οι εταιρείες βγάζουν λεφτά απο τα δικαιώματα των παιχνιδιών.

Εγώ μπορεί να ειμαι PCakias αλλά και όλα τα PS τα έχω πάρει γιατί την γουστάρω σαν εταιρεία και εχουν βγει παιχνιδάρες!!

. Η Sony ειναι κορυφαία εταιρεία και μόνο να σκεφτεί κανείς οτι όταν είχε πρωτοβγεi to DVD, η κονσόλα της είχε και μάλιστα σε τιμή που αγόραζε κάποιος τότε ενα |DVD player απλο...όπως και το PS3 με το blueray..Μονο και μόνο απο αυτό καταλαβαίνεις την φιλοσοφία της εταιρείας..πάει για μακροπρόθεσμη κερδοφορία ποντάρωντας στην καινουργια τεχνολογία της εποχής με τεράστιο ρίσκο και κόστος πάντα..και τo προϊον πάντα σε τιμή προσίτη για αυτά που προσφέρει..

Όσον αφορά τα παιχνίδια, δεν χρειάζεται να τα παίρνει κάποιος με το που βγούνε..ας περιμένει 2-3 μήνες..η τιμές πέφτουν κατά 40% μεσο όρο.
 
thamonas είπε:
και μόνο να σκεφτεί κανείς οτι όταν είχε πρωτοβγεi to DVD, η κονσόλα της είχε και μάλιστα σε τιμή που αγόραζε κάποιος τότε ενα |DVD player απλο...
Όσον αφορά τα παιχνίδια, δεν χρειάζεται να τα παίρνει κάποιος με το που βγούνε..ας περιμένει 2-3 μήνες..η τιμές πέφτουν κατά 40% μεσο όρο.
δε το νομίζω. εγώ είχα δώσει 300 ευρώ για το PS2 και ένα player έκανε 50 ευρώ.

για τα παιχνίδια μπορείς να "αγοράζεις" με το που βγαίνουν με το συμβολικό "κόστος" της αγοράς ενός άδειου DVD.

φυσικά έχω και γνήσια κάποια που θέλω (pro evolution, snk classics κλπ) για να στηρίξω τους δημιουργούς.
 
δε το νομίζω. εγώ είχα δώσει 300 ευρώ για το PS2 και ένα player έκανε 50 ευρώ.
Δεν το αποκλειω να εχει συμβει αλλα θεωρω απιθανο οι δυο παραπανω τιμες να συνυπηρχαν την ιδια χρονικη περιοδο.
 
ένα DVD της πείνας όπως είναι αυτό του PS2 το πολύ 70 να έκανε.
 
Οπως και να το δεις, συγκριτικα με τον ανταγωνισμό (wii, xbox και... PS2) η επένδυση αυτή αργεί πάρα πολύ να φέρει λεφτά. Η Microsoft δικαιολογείται να ρίχνει λεφτά στο original xbox για να μπει στην αγορά, και στο xbox 360 για να κερδίσει τη δευτερη θεση στους top 3 (πρώτη αν ακους τους purists που θεωρουν το wii προηγουμενης γενιας λογω γραφικων). Αλλά η Sony; Σε ποιο σημειο χασουρας πια να δεχθουμε οτι απο πρωτη σε 2 συνεχομενους γυρους έρχεται τριτη και καταϊδρωμενη ενω οι αλλοι δυο πουλανε και software και κονσόλες; Η Sony απλα δεν πρεπει πια να δικαιολογειται και να μετατρεπει τις απωλειες της σε επενδυσεις βαθους χρονου.

Επίσης, ακόμη και με τρελλή πειρατεία το άτιμο xbox πουλαει games. Είναι monster seller στα games κι εχει πολυ δυνατο online community, αν η επενδυση της Sony θεωρειται βιωσιμη τοτε το xbox πηγε ταμειο πριν γινει καν launch. Το wii τα ιδια, με ελαχιστο κοστος development βγαζει shovelware + ενα πολύ έξυπνο controller (που δεν αξιοποιούν επαρκως οι περισσοτεροι τιτλοι) και πουλάει μανιωδώς κονσόλες που δεν παίζουν καν dvd video...
 
Shinobi είπε:
ένα DVD της πείνας όπως είναι αυτό του PS2 το πολύ 70 να έκανε.
To 200something που πρωτοβγηκε το ps2 δεν υπηρχαν dvd της πεινας ,τα dvd ηταν πανακριβα και μονο απο γνωστες εταιριες.

Περασαν καποια χρονια για να βγουν οι μαρκες της φτηνιας και τοτε βεβαιως ειχε πεσει και η τιμη του ps2.

Παντως οπως ποσταρα και εδω http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=189897&postcount=81 kαι συμφωνα με τα λεγομενα του επικεφαλη της Σονυ

αν δεν υπηρχε θεμα κοστους θα βλεπαμε πρωτοποριακες τεχνολογιες oπως SSD σκληρους και network storage στο Slim.
 
το 2006 το ps2 μετα 6 χρονια κυκλοφοριας αρχισε να διδεται ως δωρο με διαφορες αγορες

το 2009 το ps3 μετα 3 χρονια κυκλοφοριας διδεται ως δωρο απο τη vodafone σε ολη την ευρωπη

δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι αλλο προς συζητηση απλα η κονσολα της sony δεν επιασε

δεν αρκει μονο το καλο hardware και αυτο φαινεται στις πωλησεις
 
H Sony έχει σχέση και με τη δισκογραφική εταιρεία Sony????Γιατί τελευταία παρατήρησα πως προσπαθεί να ξεπουλήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί τα cds της βάζοντάς τα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές,περίπου στα 5 euro το κάθε cd και προωθώντας τις οικολογικές συσκευασίες eco-packs!
 
Πίσω
Μπλουζα