Η Σονυ χανει λεφτα

Paspartoo είπε:
απο που συμπεραινεις εσυ οτι η κονσολα απετυχε και "χαριζει" κονσολες ?
το οτι ειναι ο μεγαλος χαμενος της αγορας δες το στο vgchartz.

"χαριζει"??? δεν ειπα ποτε κατι τετοιο

λοιπον αν δουμε το θεμα της sony απο οικονομολογικη οπτικη

ειναι σαφες οτι ακολουθει την προωθηση καταναλωτικου προιοντος μεσω τριτων

για να επιτυχει η ιδια το boost στην αγορα του ps3 θα ηταν πολλαπλο το κοστος της επενδυσης

σκεπτομενοι λογικα οι οικονομικοι παραγοντες της sony και εχοντας θετικο

ιστορικο συνεργασιας με την εταιρια κινητης τηλεφωνιας vodafone

αποφασισαν ορθα οτι η χασουρα ειναι μεγαλυτερη αν το προιον μεινει στο ραφι

απο το να δοθει σαν συμπληρωματικο προιον.

ετσι και μικροτερη χασουρα θα ειχαν αλλα και μετακυλισαν το κοστος διαφημισης σε τριτους.

επιπλεον με την κινηση αυτη αναθερμαινεται οχι μονο το ταμειο της sony αλλα

και ολων των developers
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To "χαριζει" το εγραψα με εισαγωγικα - απαντωντας στο δωρακι που εγραψες εσυ - και εξηγησα οτι ουδεποτε χαριζεται τιποτα, ολες οι κονσολες που πωλουνται φετος στις γιορτες ειναι κανονικα πληρωμενες στους αντιπροσωπους τους.

Δεν ειναι μονο η voda - αντιστοιχη προσφορα υπαρχει και απο αλλες εταιρειες κινητης - οσο για τη λεξη "χασουρα" που βαζεις στην εξισωση σου, αντικατεστησε την με την λεξη "εσοδο" και θα συμφωνησουμε (τελικα). Κανεις δεν εχασε στη φετεινη εορταστικη περιοδο.
 
τελικα μονο οι εβραιοι(η λεξη χρησιμοποιειται σαν επιθετικος προσδιορισμος)

της Microsoft δεν μας εκαναν την τιμη φετος

οσο αφορα την λεξη χασουρα προσπαθω να ειμαι on-topic με τον τιτλο
 
Η προσφορά της συγκριμένης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας - να δίνει δώρο ένα PS3 - ισχύει μόνο για συγκεκριμένα (ακριβά) πακέτα και μόνο με την αγορά συγκεκριμένου (ακριβού) μοντέλου κινητού. Αν υπολογίσει κανείς τι πληρώνει τελικά υπογράφοντας ένα τέτοιο συμβόλαιο και πληρώνοντας τη συσκευή, θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο δεν του το χαρίζουν το PS3, αλλά ισχύει το αντίθετο, το χρυσοπληρώνει κιόλας.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κερδίζει με το παραπάνω, αν κάποιος πέσει στην παγίδα και δελεαστεί από τέτοιο "δώρο". Εξάλλου φαντάζομαι ότι τις κονσόλες τις αγοράζει σε τιμή χονδρικής, αφού πρόκειται να τις διαθέσει μαζικά.

Όσο για τη SONY, γιατί να "χάνει λεφτά" αφού ο σκοπός της είναι να πουλήσει και να διαφημίσει το προϊόν της; Και τελικά αυτό κάνει. Το προϊόν της το πουλάει.

Στο μεταξύ αν ηταν αποτυχημένο προϊόν στην αγορά, η vodafone δε θα προσπαθούσε να δελεάσει τους υποψήφιους αγοραστές με κάτι τέτοιο, αλλά με κάτι καλύτερο, ώστε να τους βάλει στο πειρασμό να κλείσουν τα συμβόλαια με τους όρους που θέτει εκείνη.

Κι ένα τελευταίο. H ίδια εταιρεία προσφέρει δώρο με άλλα πακέτα μια τηλεόραση LCD Samsung ή ένα Netbook Dell Inspiron Mini 10'' ή Samsung NC10. Αυτό σημαίνει ότι και τα άλλα είναι αποτυχημένα προϊόντα;

Δεν αντιλέγω ότι μπορεί το PS3 να μην πήγε καλά στην αγορά, δεν το έχω ψάξει γιατί ποτέ δε με ενδιέφερε. Απλά αυτό δεν μπορεί να φανεί από το γεγονός ότι μια εταιρεία το δίνει ως δώρο.
 
keeper7k είπε:
Η πρώτη διδάξασα του "χάνω ένα κάρο λεφτά για να μπώ στην αγορά με το ζόρι" ήταν πολλά χρόνια πρίν και πάλι η φίλη μας η Sony, η οποία BTW πεταξε εκτός παιχνιδιού τρομερά αξιόλογες κονσόλες της εποχής (και έκανε αρκετές εταιρίες να εγκαταλείψουν και το παιχνίδι για πάντα) προκειμένου να δώσει στον πλανήτη αυτό το έκτρωμα.
iqllih.jpg


Για πρωτοκαθεδρίες νομίζω οτι δεν έχει νόημα να μιλάμε ;)
Αυτό ΔΕΝ ισχύει. Η Sony ΔΕΝ έχανε λεφτά από το hardware του PS. Αυτός που έχανε λεφτά ήταν η Sega. Γιαυτό και το "έκλεισε το μαγαζί". Το να θεωρείς "έκτρωμα" την καλύτερη κονσόλα όλων των εποχών (μετά το VCS βεβαίως) που άλλαξε ριζικά το gaming (και έγινε συνώνυμό του) και έκανε τις περισσότερες πωλήσεις μέχρι το διάδοχό της, μάλλον για "fanboyλίκι" μιλάμε. :) Ο μόνος υπεύθυνος για την πτώση της Sega είναι η ίδια.

Όσες εταιρίες πουλούσαν hardware κάτω του κόστους, χάνοντας λεφτά, απέτυχαν. Η ιστορία ξεκίνησε με τη Sega και το αποτυχημένο Saturn, το οποίο ήταν περίπλοκο στον προγραμματισμό, ακριβό στην παραγωγή του και τελικά κατώτερο του PS. Συνεχίστηκε με το Xbox της MS (αλλά η MS μπορούσε να αντέξει το κόστος) και τελικά "τρίτωσε το κακό" με το PS3 (κάτι αντίστοιχο με το Saturn).

Τώρα πως η Sony "κατάφερε" (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) αντί να συνεχίσει τη μονοκρατορία της, να υποπέσει στα λάθη των αποτυχημένων ανταγωνιστών της, είναι πράγματι άξιο απορίας.
 
Leon, you've got some points there, bro! :thumbup:

Πάντως παιδιά, έγινε "σφαγή" φέτος, από τις μεγαλοαλυσίδες ηλεκτρικών και όχι μόνο, για το ποιός θα δώσει το πιο φθηνό PS3 και με τα πιο πολλά δώρα!!!

Wii Κάτι ψιλοέπαιξε, αλλά 360 δεν είδα καθόλου...
 
Όσες εταιρίες πουλούσαν hardware κάτω του κόστους, χάνοντας λεφτά, απέτυχαν.
Αμ δε, μονο η Sega απετυχε και εκλεισε.

Συνεχίστηκε με το Xbox της MS (αλλά η MS μπορούσε να αντέξει το κόστος)
Ουτε αυτη απετυχε - εχασε 4 δις δολλαρια και πηρε τη θεση που ηθελε στην αγορα, χωρις καν να ιδρωσει.

Οσο για τη σημερινη κατασταση - και το PS3 αλλα και το 360 πωλουνται κατω του πραγματικου κοστους και παρολο που η SONY δυσκολευτηκε λογω μικροτερης συγκεντρωσης ρευστου, μια χαρα ανταπεξηλθε και θα τη δουμε και στην επομενη γενια. Καλα η m$, θα ξαναπουλησει κατω του κοστους - δεν εχει προβλημα - την σπρωχνετε κανονικα σε ολες τις αλλες αγορες που συμμετεχει.
 
Δεν λέω ότι απέτυχε η Microsoft (ήταν κακή διατύπωση) αλλά το Xbox, το οποίο ήταν πανάκριβο στην παραγωγή του και τελικά δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί το PS2. Ακριβό hardware, ο στάνταρ σκληρός ήταν πολύ ακριβός και η MS αγόραζε πολλά κομμάτια από τρίτους. Αν ήταν άλλη εταιρία, και όχι ο κολοσσός που λέγεται MS, θα είχε κλείσει.

H σημασία του Xbox ήταν ότι κατάφερε να κάνει την MS παίχτη στην αγορά των video games, παρά το τεράστιο κόστος. BTW, η MS βγάζει κέρδη (ή τουλάχιστον δεν χάνει λεφτά) από το 360 από το 2006.
 
Leon είπε:
Αυτό ΔΕΝ ισχύει. Η Sony ΔΕΝ έχανε λεφτά από το hardware του PS. Αυτός που έχανε λεφτά ήταν η Sega. Γιαυτό και το "έκλεισε το μαγαζί".
Τα γράφω στο ποστ μου - μην ξαναγράφω :

Η πρώτη διδάξασα του "χάνω ένα κάρο λεφτά για να μπώ στην αγορά με το ζόρι"
Έδωσε δεν θυμάμαι κι εγώ πόσα δις για marketing και μόνο, ίσα για να πετάξει τους δυνατούς παίκτες της εποχής έξω. Σε κανένα σημείο της συζήτησης δεν αναφέρω hardware losses. Επίσης δεν μιλάω μόνο για την Sega (όπως πάλι γράφω παραπάνω). Την περίοδο εκείνη ήταν αρκετοί στο παιχνίδι και δεν πρόλαβαν να δούν το φώς του ήλιου εξαιτίας του απλού γεγονότος οτι διέθεταν το 1/100 του budget της Sony (panasonic e.t.c.)

Leon είπε:
Το να θεωρείς "έκτρωμα" την καλύτερη κονσόλα όλων των εποχών (μετά το VCS βεβαίως) που άλλαξε ριζικά το gaming (και έγινε συνώνυμό του) και έκανε τις περισσότερες πωλήσεις μέχρι το διάδοχό της, μάλλον για "fanboyλίκι" μιλάμε. :) Ο μόνος υπεύθυνος για την πτώση της Sega είναι η ίδια.
Όπως ξαναείπα και παραπάνω (διαβάζετε και κανα πόστ :p ) , λέγοντας έκτρωμα εννοώ αμιγώς την εξωτερική του εμφάνιση. Άν το βάλεις δίπλα σε άλλες κονσόλες της εποχής (Saturn ,3DO) και το δείς για όμορφο, μας συγχωρείτε αλλα άλλος φοράει γυαλιά του φανμπόυ :p :cool:

Leon είπε:
άλλαξε ριζικά το gaming (και έγινε συνώνυμό του)
Γι'αυτό δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Έλεος. Αν έγινε συνώνυμο του gaming το PSX, το NES τι ήταν;;; :eek:

Leon είπε:
Τώρα πως η Sony "κατάφερε" (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) αντί να συνεχίσει τη μονοκρατορία της, να υποπέσει στα λάθη των αποτυχημένων ανταγωνιστών της, είναι πράγματι άξιο απορίας.
Εδώ συμφωνούμε ;)
 
Αυτό που καταλαβαίνω από το thread είναι ότι τον Έλληνα χρήστη κονσολών δεν τον ενδιαφέρει αν έχει ένα ποιοτικό μηχάνημα στα χέρια του χωρις red rings of death αλλά αν βγάζει λεφτά η εταιρεία που το πουλάει από αυτό.Μάλιστα!
 
η MS βγάζει κέρδη (ή τουλάχιστον δεν χάνει λεφτά) από το 360 από το 2006.
Οχι ΑΠΟ το 2006 - αλλα ΤΟ 2006.

Γιατι τα πραγματα εχουν περιεργα σκαμπανεβασματα οπως φετος πχ

http://www.gamespot.com/news/6208456.html?part=rss&tag=gs_news&subj=6208456

Επισης να λαβεις υποψη σου το γεγονος οτι τα πρωτα 3 χρονια της κονσολας αναγκαστηκε να παραξει (ή να αγορασει) απιστευτες ποσοτητες hardware για να εχουν οι "ατυχοι" χρηστες ενα 360 δωρεαν μετα το καψιμο του αρχικου τους - και οτι αυτο το κοστος ΔΕΝ περαστηκε στο αρμοδιο τμημα της εταιρειας αλλα στα γενικα "εξοδα" της - τοτε να ξανασκεφτουμε πριν μιλησουμε για προιον που πωλειται με κερδος....
 
noxrider είπε:
Αυτό που καταλαβαίνω από το thread είναι ότι τον Έλληνα χρήστη κονσολών δεν τον ενδιαφέρει αν έχει ένα ποιοτικό μηχάνημα στα χέρια του χωρις red rings of death αλλά αν βγάζει λεφτά η εταιρεία που το πουλάει από αυτό.Μάλιστα!
Λαθος καταλαβες.

Οι χρηστες (gamers) θελουν ενα προσιτο σε τιμη μηχανημα που να εχει τις καλυτερες εκδοσεις των συγχρονων τιτλων και με εγγυηση συνεχειας και αποδεδειγμενης επεκτασιμοτητας.

Υπαρχει και ενα ποσοστο ανθρωπων που θελουν ενα φθηνο BD player. Εκει, το PS3 αποτελει οντως μια επιλογη.

Ειναι παντως αδιανοητο το γεγονος οτι η Σονυ εκανε σχεδον ολα τα λαθη που εχουν γινει κατα περιοδους απο τους διαφορους παιχτες του κονσολο-bussiness. Και το χειροτερο ειναι οτι εχει ηδη βαλει σιδερομπαλες στα ποδια του (δυνητικου πλεον) απογονου. Αδιανοητο.
 
και με εγγυηση συνεχειας και αποδεδειγμενης επεκτασιμοτητας.
Εννοεις που να ειναι "σπασμενο" ωστε να παιζουν ανετα ?

Οσο για τα λαθη και την αποτυχια και την καταστροφη - δεν τα καταλαβαινω.

Για αγορα μιλαμε - καποιοι ειναι πρωτοι καποιοι ειναι δευτεροι καποιοι εχουν μεριδιο και καποιοι κλεινουν. Ετσι δουλευουν οι αγορες.

Η SONY δεν πηρε τα ηνια της αγορας - ουτε η M$ επισης - αυτο τι σημαινει ? Οτι ειναι αποτυχημενοι και οι 2 ? .... μαλλον οχι - πηραν το μεριδιο που τους αναλογουσε αναφορικα με την επενδυση που εκαναν και τις πολιτικες που ακολουθησαν.

Λεφτα "εχασαν" (επενδυσαν) και οι 2 - ουτε κακο ειναι ουτε καλο - ηταν απλα απαραιτητο. Για μενα αυτο το thread δεν εχει οντως καμια λογικη. Παιχνιδια της αγορας ειναι ολα αυτα.

* Αυτο για τις σιδερομπαλες θυμιζει Σκρουτζ και φαντασματα - μηπως ειναι λογω των ημερων ? :)
 
Wally είπε:
Λαθος καταλαβες.

Υπαρχει και ενα ποσοστο ανθρωπων που θελουν ενα φθηνο BD player. Εκει, το PS3 αποτελει οντως μια επιλογη.
Aσε μας πια με την καραμελα του φτηνου bluray ,φετος εσπασε το φραγμα των 99ευρω απο την samsung.

Ελεος........ :eviltongue:
 
Υπάρχει και ένα ποσοστό ανθρώπων που δεν θέλει να φέρει η κονσόλα του τις λέξεις "Microsoft Corporation",να παίζει BluRay και το σημαντικότερο να μην έχει αυτό:

Xbox_360_Error_codes.png


P.S.Και μου είναι παγερά αδιάφορο αν βγάζει η Sony λεφτά από την κονσόλα που μου πούλησε από τη στιγμή που είμαι ευχαριστημένος από αυτή καθώς δεν έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις.
 
Αυτο το εκπληκτικα συρικνωμενο ποσοστο συμβιβαστηκε με κατωτερης ποιοτητας και αριθμου τιτλων, ευθυγραμμιστηκε με την ελλειψη επεκτασιμοτητας και καινοτομιας.

Πολυ νερο στο κρασι για τα γουστα μου.

Βλεπει ομως ταινιες...και αν υπαρξει ποτε PS4 και σκασει με κανα Intel τσιπακι (και αυτο), θα ζητοκραυγαζουν με δεος.

Να θυμισω ομως οτι το υποφορουμ ονομαζεται NextGen Gaming :)
 
Wally είπε:
Βλεπει ομως ταινιες...και αν υπαρξει ποτε PS4 και σκασει με κανα Intel τσιπακι (και αυτο), θα ζητοκραυγαζουν με δεος.

Να θυμισω ομως οτι το υποφορουμ ονομαζεται NextGen Gaming :)
Μα για NextGen κονσόλες δεν μιλάμε εδώ?Η Intel δεν είναι χωράφι της Microsoft...
 
Aααα τουλαχιστον εγκαταλειφθηκε το "στιγμα" WinTel που ακουγαμε τοσα χρονια... :)
 
keeper7k είπε:
Έδωσε δεν θυμάμαι κι εγώ πόσα δις για marketing και μόνο, ίσα για να πετάξει τους δυνατούς παίκτες της εποχής έξω. Σε κανένα σημείο της συζήτησης δεν αναφέρω hardware losses. Επίσης δεν μιλάω μόνο για την Sega (όπως πάλι γράφω παραπάνω). Την περίοδο εκείνη ήταν αρκετοί στο παιχνίδι και δεν πρόλαβαν να δούν το φώς του ήλιου εξαιτίας του απλού γεγονότος οτι διέθεταν το 1/100 του budget της Sony (panasonic e.t.c.)
Δηλαδή που είναι το "κακό" στην προώθηση του προϊόντος σου; Και μη μου λες για την "κακομοίρα" την Panasonic, γιατί η Matsushita (η μητρική τότε εταιρία) ήταν μεγαλύτερη της Sony και από ότι είδα και πρόσφατα ακόμα είναι (θέση 79 η Panasonic, 81 η Sony). Το 3DO ήταν από την αρχή ένα τεράστιο λάθος. Ένα εγχειρίδιο για το πως να μην λανσάρεις μια κονσόλα. Το ότι η Sony έκανε παρόμοια λάθη με το PS3 (υψηλή τιμή και λανσάρισμα ως "multimedia computer" και όχι ως "κονσόλα") τόσα χρόνια μετά, είναι τραγικό και μάλλον προϊόν αλαζονείας (ότι και να κάνουμε, όσο και να το χρεώσουμε, θα το αγοράσουν).

Όπως ξαναείπα και παραπάνω (διαβάζετε και κανα πόστ :p ) , λέγοντας έκτρωμα εννοώ αμιγώς την εξωτερική του εμφάνιση. Άν το βάλεις δίπλα σε άλλες κονσόλες της εποχής (Saturn ,3DO) και το δείς για όμορφο, μας συγχωρείτε αλλα άλλος φοράει γυαλιά του φανμπόυ :p :cool:
Μπα...και οπτικά μάλλον καλύτερο είναι. Τώρα άμα με κάνει fanboy τί να πω. :p

Γι'αυτό δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Έλεος. Αν έγινε συνώνυμο του gaming το PSX, το NES τι ήταν;;; :eek:
Φυσικά. Λέγαμε (βασικά το μη ειδήμον κοινό) "Έλα να παίξουμε κανά Atari", μετά "κανά Nintendo", και μετά "κανά Playstation". Η "πολιτισμική" συνεισφορά του PS στην διάδοση του gaming, στην αλλαγή της εικόνας του αλλά και στην απενοχοποίησή του, είναι αδιαμφισβήτητη.
Τέσπα...Εδώ η Nintendo, που πολλοί μετά το GC την είχαμε ξεγραμμένη, ξαναπήρε τα ηνία στις κονσόλες και με μεγάλη από τις άλλες δύο διαφορά. Φυσικά μας έκανε εντύπωση όταν έχασε την απόλυτη κυριαρχία της η Atari, μετά η Nintendo και τώρα η Sony*. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια...

*Το να παίζεις χωρίς αντίπαλο στις δύο προηγούμενες γενιές και να είσαι τρίτος και καταϊδρωμένος τώρα είναι τεράστια αποτυχία, μεγαλύτερη ίσως και από της Nintendo από το N64 και μετά.
 
Paspartoo είπε:
Για μενα αυτο το thread δεν εχει οντως καμια λογικη. Παιχνιδια της αγορας ειναι ολα αυτα.
Εγω απο την αλλη ειχα καιρο να δω ενα τοσο ενδιαφερον θρεντ,μπραβο στο φιλαρακι που το ανοιξε. :p
 
Πίσω
Μπλουζα