keeper7k είπε:
Έδωσε δεν θυμάμαι κι εγώ πόσα δις για marketing και μόνο, ίσα για να πετάξει τους δυνατούς παίκτες της εποχής έξω. Σε κανένα σημείο της συζήτησης δεν αναφέρω hardware losses. Επίσης δεν μιλάω μόνο για την Sega (όπως πάλι γράφω παραπάνω). Την περίοδο εκείνη ήταν αρκετοί στο παιχνίδι και δεν πρόλαβαν να δούν το φώς του ήλιου εξαιτίας του απλού γεγονότος οτι διέθεταν το 1/100 του budget της Sony (panasonic e.t.c.)
Δηλαδή που είναι το "κακό" στην προώθηση του προϊόντος σου; Και μη μου λες για την "κακομοίρα" την Panasonic, γιατί η Matsushita (η μητρική τότε εταιρία) ήταν μεγαλύτερη της Sony και από ότι είδα και πρόσφατα
ακόμα είναι (θέση 79 η Panasonic, 81 η Sony). Το 3DO ήταν από την αρχή ένα τεράστιο λάθος. Ένα εγχειρίδιο για το πως να μην λανσάρεις μια κονσόλα. Το ότι η Sony έκανε παρόμοια λάθη με το PS3 (υψηλή τιμή και λανσάρισμα ως "multimedia computer" και όχι ως "κονσόλα") τόσα χρόνια μετά, είναι τραγικό και μάλλον προϊόν αλαζονείας (ότι και να κάνουμε, όσο και να το χρεώσουμε, θα το αγοράσουν).
Όπως ξαναείπα και παραπάνω (
διαβάζετε και κανα πόστ ) , λέγοντας έκτρωμα εννοώ αμιγώς την εξωτερική του εμφάνιση. Άν το βάλεις δίπλα σε άλλες κονσόλες της εποχής (
Saturn ,3DO) και το δείς για όμορφο, μας συγχωρείτε αλλα άλλος φοράει γυαλιά του φανμπόυ
Μπα...και οπτικά μάλλον καλύτερο είναι. Τώρα άμα με κάνει fanboy τί να πω.
Γι'αυτό δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Έλεος. Αν έγινε συνώνυμο του gaming το PSX, το NES τι ήταν;;;
Φυσικά. Λέγαμε (βασικά το μη ειδήμον κοινό) "Έλα να παίξουμε κανά Atari", μετά "κανά Nintendo", και μετά "κανά Playstation". Η "πολιτισμική" συνεισφορά του PS στην διάδοση του gaming, στην αλλαγή της εικόνας του αλλά και στην απενοχοποίησή του, είναι αδιαμφισβήτητη.
Τέσπα...Εδώ η Nintendo, που πολλοί μετά το GC την είχαμε ξεγραμμένη, ξαναπήρε τα ηνία στις κονσόλες και με μεγάλη από τις άλλες δύο διαφορά. Φυσικά μας έκανε εντύπωση όταν έχασε την απόλυτη κυριαρχία της η Atari, μετά η Nintendo και τώρα η Sony*. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια...
*Το να παίζεις χωρίς αντίπαλο στις δύο προηγούμενες γενιές και να είσαι τρίτος και καταϊδρωμένος τώρα είναι τεράστια αποτυχία, μεγαλύτερη ίσως και από της Nintendo από το N64 και μετά.