Ας το παιξω δικηγορος του διαβολου

και ας σας προσγειωσω στην πραγματικοτητα. :brick: .
Καταρχην το παραπανω λινκ ειναι πλεον νεκρο, δεν ξερω για ποιο λογο. Ενα νεο για συνεχεια της Καντυ-Καντυ αξιζει να διαδιδεται παντου και να μπορουν οι φαν να το μαθαινουν με καθε μεσο. Γιατι η συγκεκριμενη ιστοσελιδα τωρα δεν εμφανιζεται μπορει να σημαινει κατι ή τιποτα, δεν ξερω.
Κατα δευτερον. Με απλα λογια. Το δικαστηριο της Ιαπωνιας μετα απο ποοοοοοοσες συνεδριασεις και μπελαδες εβγαλε την ετυμηγορια οτι η Καντυ Καντυ ανηκει ΚΑΙ στη Μιζουκι ΚΑΙ στην Ιγκαρασι. Η Μιζουκι ειναι η οριτζιναλ συγγραφεας, αλλα και η Ιγκαρασι εχει ιδιοκτησια μεσω των σκιτσων της. Δεν μπορει η Μιζουκι να κανει αλλα σκιτσα για την Καντυ και δεν μπορει η Ιγκαρασι να χρησιμοποιησει τα σκιτσα της χωρις τη συγκαταθεση της Μιζουκι. Co-ownership & co-copyright holding.
Διαβασα πολυ προσεχτικα ολα περι σηκουελ, και απο το παραπανω λινκ (οσο αυτο ζουσε) και απο αλλες πηγες. Δεν θελω να σας ξενερωσω και να σας στεναχωρησω, αλλα
με τη δικη μου λογικη και ταπεινο μυαλο εχω βγαλει τα ακολουθα συμπερασματα:
1. Μιλαμε για
επανεκδοση της αρχικης νουβελας με μονο εξτρα deleted scenes, σαν να μιλαμε για special edition παλιας ταινιας. Πειτε την Μιζουκι Τζωρτζ Λουκας, που 30 χρονια μετα βγαζει την Καντυ των Αστρων της με καλυτερη εικονα και σκηνες που ειχαν κοπει. Δεν υπαρχει στην ουσια κατι νεο, απλα συμπληρωματα.
2. Η συνεχεια, το σηκουελ, ΑΜΑ γραφτει, δεν θα αφορα αμεσα την Καντυ. Η Μιζουκι εχει πει οτι μπορει η Ιγκαρασι να ασκησει ασφαλιστικα μετρα ζητωντας να εχει λόγο ή χρημα απο την υποθεση της συνεχειας, αφου μιλαμε για co-ownership/co-copyright. Αυτο που ειπε οτι εχει σαν ιδεα η Μιζουκι ειναι μια
τροπον τινα συνεχεια, μια ιστορια που διαδραματιζεται καποια χρονια μετα, με αλλους ηρωες και
εμμεση αναφορα στην ζωη της Καντυ. Σαν να λεμε, παραδειγμα, 20 χρονια μετα μια κοπελα που λεγεται Λιλυ ξερω γω, ειναι η ηρωιδα, και εχει μια μακρινη γειτονισσα ονοματι Καντυ που παρεπιπτωντως περασε αυτα κι αυτα κι αυτα. Εμμεση αναφορα, οχι κεντρικο προσωπο, γιατι αλλιως η Ιγκαρασι μπορει να τσιγλισει.
Αυτα εχει καταλαβει το ταπεινο μυαλο μου απο οοοοοοοοοολα που εχω διαβασει για την ολη υποθεση. Μπορει,
μπορει να κανω και λαθος. Μπορει, παρολο που διαβασα και ξαναδιαβασα ολες τις πηγες, να εχω βγαλει λαθος συμπερασματα. Μπορει οι πηγες να κανουνε λαθος, να ειχανε βγαλει δικα τους αυθαιρετα συμπερασματα ή, πολυ απλα, να εχει γινει λαθος μεταφραση των γιαπωνεζικων αναφορων που υπαρχουνε. Ας μην ξεχναμε οτι παιζουμε αγριο "σπασμενο τηλεφωνο" εδω περα, απο την Ιαπωνια καποια πηγη λεει οτι αυτο ειπε οτι λεεεει να κανει η Μιζουκι, το λεει γιαπωνεζικα, αλλες πηγες παιρνουνε και μεταφραζουνε αυτα όπως τα μεταφραζουνε, αλλες πηγες παιρνουνε τα νεα και... καταλαβαινετε πώς το πραμα απο τον εναν στον αλλο γινεται απο ποντικι ελεφαντας.
Και παλι.... εχω απλα ενα αλφα μυαλο, θα ηθελα να πιστευω λογικο. Ψαξτε την υποθεση κι εσεις και τα συμπερασματα δικα σας.
Α και περι εκδοσης της νουβελας σε αλλες χωρες, δεν ειναι μονο θεμα να δωσει το ΟΚ η Μιζουκι. Ειναι και να ειναι σιγουροι οι εκδοτικοι οικοι οτι η φαση θα εχει χρημα. Ποσες Shōjo νουβελες Γιαπωνεζικες ξερετε να εχουνε μεταφραστει σε αλλες γλωσσες; Και αμα περιμενετε μεταφρασεις απο φαν... :xm: