Η Ψηφοφορία του αιώνα….

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Amigos είπε:
από το να είναι έτσι το δωμάτιο καλύτερα τα τουβλάκια
wtss.gif


opwolf.gif


commando.gif


fernmdie.gif


μουστάρδα πολύ μουστάρδα ....
...βρε Amigos, postαρες τόσες ωραίες μουσταρδολιχουδιές, και ξέχασες την καλύτερη: "Ikari Warriors α-λα-Spectrum" (γαρνιρισμένο με πρασσόφυλλα - on the side :biglaugh: ).

...συνοδεύεται καλύτερα με λευκό κρασί... :D :D

ikariwarriorslq3.gif
 
pooky είπε:
Ναι καλά shock.....Ακόμα θυμάμαι το πράσινο μόνιτορ του 464. Απίστευτη μούφα. Απιστευτα κοίλο σου έβγαζε τα μάτια και δεν σε άφηνε να ευχαριστηθείς καν παιχνίδι.
Κάνας με πράσινο να μας πει την άποψη του;

pooky είπε:
Επίσης κάλά τα χρώματα αλλά αν έπρεπε να βγεις στη ζητιανιά να αγοράσεις την έγχρωμη μούφα της Amstrad, ε τι να πει κανείς.........
Εγώ είχα έγχρωμο και ήταν μια χαρά για τα χρήματα του, και την εποχή του. Μη πάμε να το συγκρίνουμε με τα VGA monitors που βγήκαν αργότερα. Την ίδια άποψη είχε και ο Billy από ότι κατάλαβα και o Telonio που είχαν έγχρωμα. Τρεις λοιπόν που είχαν λένε ότι ήταν ευχαριστημένοι. Δυσαρεστημένος είσαι μόνο εσύ. Μήπως είχε κάποιο πρόβλημα το δικό σου ή τέλος πάντων αυτό που είχες δει και ήθελε τον μάστορα του;
 
billy +1 αχαχαχαχαχχααχαχχαχαχαχαχ
 
Από τις μεγαλύτερες κοτσάνες που διάβασα εδώ μέσα : "Ο spectrum δεν είχε επεκτασιμότητα"

Έλεος, μάλλον δεν έχεις επαφή με το φαινόμενο spectrum Mr Sh(p)ock

Several peripherals for the Spectrum were marketed by Sinclair: the ZX Printer was already on the market,[20] as the ZX Spectrum expansion bus was backwards-compatible with that of the ZX81.

The ZX Interface 1 add-on module included 8 kB of ROM, an RS-232 serial port, a proprietary LAN interface (called ZX Net), and an interface for the connection of up to eight ZX Microdrives — somewhat unreliable but speedy tape-loop cartridge storage devices released in July 1983.[21][22] These were later used in a revised version on the Sinclair QL, whose storage format was electrically compatible but logically incompatible with the Spectrum's. Sinclair also released the ZX Interface 2 which added two joystick ports and a ROM cartridge port.[23]

There were also a plethora of third-party hardware addons. The better known of these included the Kempston joystick interface, the Morex Peripherals Centronics/RS-232 interface, the Currah Microspeech unit (speech synthesis),[24] Videoface Digitiser, RAM pack, and Cheetah Marketing SpecDrum (Drum machine), and the Multiface (snapshot and disassembly tool), from Romantic Robot.

There were numerous disk drive interfaces, including the Abbeydale Designers/Watford Electronics SPDOS, Abbeydale Designers/Kempston KDOS and Opus Discovery. The SPDOS and KDOS interfaces were the first to come bundled with Office productivity software (Tasword Word Processor, Masterfile database and OmniCalc spreadsheet). This bundle, together with OCP's Stock Control, Finance and Payroll systems, introduced many small businesses to a streamlined, computerised operation. The most popular floppy disk systems (except in East Europe) were the DISCiPLE and +D systems released by Miles Gordon Technology in 1987 and 1988 respectively. Both systems had the ability to store memory images onto disk snapshots could later be used to restore the Spectrum to its exact previous state. They were also both compatible with the Microdrive command syntax, which made porting existing software much simpler.

During the mid-1980s, the company Micronet800 launched a service allowing users to connect their ZX Spectrums to a network known as Micronet hosted by Prestel. This service had some similarities to the Internet, but was proprietary and fee-based.

(wikipaidia) για να μαθαίνουν οι παλιοί
 
Shock δεν είχα ποτέ μου Amstrad αλλά ούτε και ήθελα. Να πω την αλήθεια έχεις δίκιο για τα αυτοκίνητα, για τον ίδιο λόγο κι εγώ προτιμώ το Spectrumάκι. Πάντοτε ήθελα έναν C-64 αλλά η οικονομική μου κατάσταση δεν άφηνε περιθώρια για τυρόπιτα στο σχολείο, πόσο μάλλον για C-64 εκείνη την εποχή.

Θυμάμαι πολύ καλά ένα [edit] συμμαθητή μου, ματσωμένο μέχρι τ'αυτιά που μας έλεγε ότι φόρτωνε παιχνίδια από δισκέττες στον C-64 που είχε. Φυσικά ο καλός μπαμπάς του είχε προνοήσει να του πάρει και έγχρωμο μόνιτορ και μιλάμε για εποχή 1984 φίλε και μπορώ να σου πώ πως ένοιωθα μειονεκτικά σε σχέση με αυτόν. Θυμάμαι ακόμα το σεβασμό που έδειχνε στα μηχανήματα που είχε. Κοπάναγε τον C-64 όταν έχανε στα παιχνίδια αλλά και το μόνιτορ. Τελικά κατάφερε και χάλασε τον υπολογιστή του για να βρεθεί την άλλη μέρα με άλλον.

Η αντιμετώπιση αυτή απέναντι στα μηχανήματα (ξεφεύγουμε αρκετά από το topic αλλά και αυτό έχει τη βαρύτητά του) με χάλαγε και με χαλάει πάρα πολύ. Περισσότερο από όλα το στυλ, έλα μωρέ αν χαλάσει ο μπαμπάς μου μου πέρνει άλλο, δε βαριέσαι.........

Φυσικά εγώ έμεινα πιστός στο Spectrum και έπειτα πέρασα στην Amiga την οποία και καταλάτρεψα γιατί ήταν ο πρώτος υπολογιστής που αγόρασα με δικά μου χρήματα. Ας είναι καλά στο Spectrumάκι και το διπλοκάσσετο που είχα καβατζώσει από κάποιον γνωστό μου που αγόρασε καινούργιο.

Ωραίες εποχές βρε παιδιά..... Πολύ δύσκολες, αλλά και πολύ ωραίες. Σκαρφιζόσουν τα πάντα για να βγάλεις χρήματα να αγοράσεις νέο υπολογιστή.

Να επανέλθουμε στο topic διαφωνώ με το σκεπτικό ότι ο Spectrum δεν είχε επεκτασσιμότητα. Μπορούσες να βάλεις πάνω του ότι φανταζόσουν, αρκεί να είχες μεράκι και φυσικά, χρήμα.........

/off topic start

Accent - Κινητήρας Mitsubishi εγγυημένος για ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα.

Focus - Κινητήρας Ford, βγάζει δεν βγάζει 300.000 χιλιόμετρα.

Τους χαρίζω τον αναπτήρα και το τασάκι και τις ζάντες λοιπόν

/off topic end.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραία τώρα που θα πάω σπίτι θα δω τον specy μου αλλά δε νομίζω να έχει βγάλει κι άλλο expansion slot.:biglaugh:

Αστα δούμε λίγο τα πράγματα χωρίς πάθος και με απλή λογική

C64 back

back.jpg


C64 right


3.jpg


 


Δεν βάζω φωτό από Spectrum αν θες βάλε εσύ. Πάντως μπορείς να δεις από τις φωτό ότι είχε είσοδο για 2 Atari 2600 Joystics, cartidge, Disk drive, RS232. O spectrum διόρθωσε με αν κάνω λάθος είχε μόνο ένα expansion slot. Για οτιδήποτε ακόμα και joystick έπρεπε να αγοράσεις extra hardware και όλα κάθονταν πάνω στο 1 expansion slot.

Το αν βγήκαν τέτοια extra hardware στον spectrum δεν είναι θέμα φυσικά και θα βγαίνανε σε όλα τα μηχανήματα βγαίνανε "after market" απλά στον C64 ήσουν "έτοιμος" από την αρχή :cool:
 
shock είπε:
Ελπίζω να γνώρισες κάποια πράγματα για το μηχάνημα σου που δεν τα ήξερες ή και γιατί όχι να έμαθες κάποια πράγματα για άλλα μηχανήματα!
Να σαι καλα ρε Shock.Εγω μολις χθες εμαθα για 8Bitα.

Καλα που υπαρχεις και εσυ για να διαφωτιζεις ολους εμας τους "χθεσινους"...
 
Stormwatch είπε:
Να σαι καλα ρε Shock.Εγω μολις χθες εμαθα για 8Bitα.Καλα που υπαρχεις και εσυ για να διαφωτιζεις ολους εμας τους "χθεσινους"...
Από ότι κατάλαβα με παρεξήγησες. Θες να πεις ότι ότι είπαμε εδώ τα ήξερες όλα; Δεν κέρδισες τίποτα από αυτή την κουβέντα που κάνουμε; Εγώ πάλι έμαθα αρκετά πράγματα και το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Αν νομίζει κανείς ότι τον έθιξα ζητώ συγνώμη.
 
Δεν ειναι θεμα συγνωμης, αλλα θεωρησα οτι παρασοβαρεψε το υφος σου, σε μια κουβεντα που βρισκονταν σε επιπεδα χιουμορ...

Θα παρατηρησες το :D διπλα στο "Με κουρασατε", θεωρω οτι δεν χρειαζοταν "δασκαλιστικη" απαντηση στο συγκεκριμενο...

Δεχομαι παντως οτι δεν ηταν αυτος ο σκοπος σου, οποτε το "θεμα" θεωρειται ληξαν ;-)
 
μάγκες καθίστε καλά γιατί θα σας πλακώσω στης μουστάρδες πάλι...
 
Shock δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά όσα λες με τον τύπο που έχεις βάλει για Avatar!!!!!!!!!

Που τον βρήκες το μουσάτο βρε παιδάκι μου;;;;;

Guys relax, χαβαλέ κάνουμε δεν πάμε να λύσουμε το κυπριακό. Ο καθένας εκφράζεται με σθένος υπέρ αυτού που νομίζει ότι είναι καλύτερο.

Εγώ δεν νομίζω, ξέρω ότι ο ZX-Spectrum είναι μακράν ο καλύτερος υπολογιστής 8 Bit..........
 
τι λες ωρε?? σιγά μην μαλώσω η παρεξηγηθώ με φιλαράκια για τον spectrum και τον commodore..ίσα ίσα που το διασκέδασα αφάνταστα...πολύ γέλιο ..τι χρόνια και εκείνα ρε παιδιά ?? ωραία μηχανάκια και ο spectrum και ο amstrad και o commodore φυλαχτε τα όσο πιο καλά μπορείτε για να θυμάστε μετά από χρόνια και να τα δείχνετε στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας τα οποία κρυφογελώντας θα βλέπουν τα γραφικά τους αλλά δεν πειραζη για μας θα είναι σαν μια χρονομηχανη ο ams. o .comm. o spect. ...

pooky εσύ ψάχνεσαι για μουστάρδα γύρος 2ος.... lol
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μην τον λυπάσαι, δώστου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
billy είπε:
...βρε Amigos, postαρες τόσες ωραίες μουσταρδολιχουδιές, και ξέχασες την καλύτερη: "Ikari Warriors α-λα Spectrum"
Ρε συ Bill-άκο γιατί άραγε δεν έχεις για avatar τον Alan Sugar ή τον Jack Tramiel; Μήπως εμμέσως αναγνωρίζεις ποιός είχε την μεγαλύτερη συμβολή από όλους στο home computing, δίνοντας το τιμιότερο μηχάνημα στον λαό; :thumb:
 
Maddog είπε:
Ρε συ Bill-άκο γιατί άραγε δεν έχεις για avatar τον Alan Sugar ή τον Jack Tramiel; Μήπως εμμέσως αναγνωρίζεις ποιός είχε την μεγαλύτερη συμβολή από όλους στο home computing, δίνοντας το τιμιότερο μηχάνημα στον λαό; :thumb:
Ο Θείος μου είναι λίγο περισσότερο συμπαθής γιατί είχε την φυσιογνωμία του "τρελού επιστήμονα", αντίθετα με τον Sugar για παράδειγμα, που ήταν ο "αδίστακτος επιχειρηματίας". :D

Επιπλέον, η συγκεκριμένη γελοιογραφία του Χρήστου Δόγα με είχε κάνει να γελάσω πολύ εκείνη την εποχή, και αποφάσισα να την υιοθετήσω και σαν avatar, γιατί αντιπροσωπεύει την τρέλα της Pixelοεποχής.

Τέλος, εγώ -ουδέποτε- αρνήθηκα την (μεγάλη ομολογουμένως) συμβολή του αγαπητού Θείου στην διάδοση του home-computing στην Ευρώπη !! ("καλός και άγιος ο Θείος" - το παραδέχτηκα μόλις τρία posts πριν !!).

Και τώρα συγνώμη, γιατί πεινάω και πάω για φαί. Με περιμένει ένα ψητό με σως μουστάρδα, άλλο πράγμα !! :biglaugh:
 
Ξενος,δολιος δακτυλος απετρεψε καποια απο τα screenshots μου να εμφανιστουν.

Billy δεν φοβαμαι μηπως βαρυστομαχιασεις,εχεις συνηθισει στο ΑΡΓΑ!! (τι στην ευχη,τοσα χρονια Amstrad....) :D
 
...απο δυσπεψία σίγουρα δεν κινδυνεύω, αλλά έχω φουσκώσει κομματάκι, και με αυτές τις μπηχτές σου, θα με σκάσεις !!

:D
 
Πίσω
Μπλουζα