Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Δωροθέα μου μπορεί να γράφει 1976 αλλά μπορεί να είναι και του 1990 η κούκλα.Η ημερομηνία σημαίνει ότι τότε δημιουργήθηκε το καλούπι.Η barbie superstar γράφει 1966 αλλά κυκλοφόρησε σχεδόν 10 χρόνια μετά.Έχουν βγει πάρα πολλά καλούπια της barbie και η ημερομηνία σημαίνει το έτος δημιουργίας του καλουπιού και ακολουθούν μετέπειτα κυκλοφορίες.Ελπίζω να σε βοήθησα! ;)
 
Soufle μου, χαρας στο κουραγιο σου που μαζευεις και τοσα αξεσουαρ!!! Το θρεντ εχει αναγκη απο εσας που εχετε την διαθεση να προστατευετε, θυσιαζοντας πολλες φορες χωρο απο το σπιτι για την αποθηκευση τον βινταζ παιχνιδιων, τις παλιες μας κουκλες!!!

Δωροθεα οπως πολυ σωστα ειπε και η Ραπουνζελ μας, το οτι γραφει επανω τετοιο ετος και αν κρινω απο το μακιγιαζ τους οι κουκλες ανηκαν στο 80, αρχες 90. Οσο τα για ισια μπρατσα ειναι απλα μια αλλη εκδοση του σωματος της. Οι Μπαρμπι μπορει εκ πρωτης αποψης να μοιαζουν μεταξυ τους μα στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι. Κυκλοφορουσαν πολλα καλουπια με μικρες διαφορες μεταξυ τους.

Εχω κι εγω 2 Barbie με ισια χερια, η μια δυστυχως ειναι χωρις κεφαλι...αλλα εχει παπουτσια μπαλαρινας ενσωματωμενα. Προς το παρον σας ποσταρω την μια, μιας και εκεινη με το κεφαλι ειναι πιο ευπαρουσιαστη.

picture.php
 
Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις πληροφοριες!

Η μια απο τις δυο κορασιδες, την ωρα του σπα, ε-σπα-σε το κεφαλι της... σνιφ... Αληθεια, δεν ηξερα οτι στις barbie δεν βγαινει το κεφαλι χωρις απωλειες...

Αναστασια, αυτη η barbie σου ειναι πολυ γλυκια!

Soufle, το σπιτι που αναγκαστηκες να λυσεις, ειναι barbie; Θα ειχε ενδιαφερον να μας το δειξεις, αλλα βεβαια θα θελει δουλεια να το ξαναστησεις..
 
Αυτή η γοβίτσα η κρυστάλλινη με τη χρυσόσκονη με τρελαίνει!! Και φανταστικά όμορφη και η κούκλα σου Αναστασία μου!! Να τη χαίρεσαι!!! Όσο για τα συνολάκια μην άγχεσαι!! Ξέρουμε πως μόλις βρεις χρόνο θα τα περάσεις!!! Ως τότε αγωνία!!! :xm: ;)

Δωροθέα μου το σπιτάκι είναι όντως της Barbie. Είναι αυτό του καταλόγου που έχω περάσει:

picture.php


Ότι έπιπλα βλέπετε στο background είναι απλή αφίσα και τίποτα παραπάνω. Από τα λίγα που είχε έχω την πλαστικουριά σαλονάκι και το μονό κρεβατάκι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κουράγιο να το ξαναστήσω αυτή την εποχή, εκτός αυτού, αν το κάνω η μαμά soufle εκτός από τα δικά της μαλλιά θα αρχίσει να τραβάει και τα δικά μου!!! :D :D Μέχρι να βρω χώρο,χρόνο και διάθεση αφιερωμένη η εικόνα του καταλόγου!!
 
Barbie Fancy Date Fashion 80

Επιτελους σας ποσταρω τα υπολοιπα υπεροχα βινταζ ρουχαλακια, κατευθειαν μεσα απο την χαρακτηριστικη γυαλαδα της δεκαετιας του 80!!!! Χαιρεται ο καθε χρυσομπαμπουρας και εγω μαζι!!! :D :D:D

Μονο μια αληθινη βινταζ Barbie, εκεινη που μας ειχε τρελλανει οταν ημασταν μικρες, μπορει να αναδειξει αυτα τα σπανια ρουχα σε ολο τους το μεγαλειο!!! :) Ειναι γεννημενη για αυτα, τελειωσε!

Σταλμενα με πολυ αγαπη απο την MytinyWorld, η οποια, μαζι με την Rapunjel μου εχουν ντυσει με τα πιο σουπερ φορεματα τις fashion dolls μου! :flower: :flower: :flower:

(Στον φοντο ο Κεν τις κοιταει και ξεροσταλιαζει, φοραει νεα ρουχαλακια απο την κουκλομανα Rapunjel.) :thanx2:

Καλο Καλοκαιρι παιδια!!! :)
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Καλή μου soufle ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες του καταλόγου!

Λατρεμένη Αναστασία τι γκλαμουριά είναι αυτή;Τα κορίτσια ποζάρουν πολύ υπερήφανα με τα υπέροχα ρούχα της πολυαγαπημένης MytinyWorld!

Μη με ευχαριστείς για τα ρουχαλάκια,έκανα το αυτονόητο, και πες μου αν τα αγόρια κούκλοι σου και όχι μόνο, θέλουν κι άλλα ρούχα... ;)
 
Αναστασία πολύ όμορφες και στυλάτες οι κούκλες με τα φορεματά τους!! Σχετικά με την παρατήρηση της Δωροθέας για τις ημερομηνίες έχω έναν Κεν Κεν που στην πλάτη γράφει 1968 και αναρωτιόμουν αν μπορεί να είναι τόσο παλιός αλλά μετα κοιτώντας πιο προσεκτικά είδα ότι στο λαιμό έγραφε mattel 1998.
 
Αναστασια, καταπληκτικες οι κουκλες σου και φαντασμαγορικα τα ρουχα τους! Πολυ ομορφη και η παρουσιαση τους!

Soufle, ευχαριστω για τη φωτογραφια του κουκλοσπιτου! Ψαχνω κι εγω να αγορασω ενα, οποιασδηποτε κουκλας, παλιο ή συγχρονο, αλλα δεν βρισκω πουθενα.
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Δωροθέα μπορείς να αγοράσεις ένα σύγχρονο κουκλόσπιτο στο Jumbo. Έχει από διάφορες κούκλες.
 
rapunjel σ'ευχαριστω για την πληροφορια. Ωστοσο εχω παει σε 3 τζαμπο και κανενα δεν ειχε κουκλοσπιτο. Μονο τροχοσπιτο!!
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Δωροθέα μου μην απογοητεύεσαι.Kάποια στιγμή θα φέρουν και κουκλόσπιτα.Αλλιώς ψάξε στο ebay.
 
Αναστασία μου σε ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες και τόσο καλλιτεχνικές φωτογραφίες!! Είναι μια υπέροχη σειρά με φανταστικά 80s ρουχαλάκια!!! Πραγματικά να τα χαίρεσαι!!

Δωροθέα μου ψάξε και σε κανένα παιχνιδάδικο πιο μικρό. Εκεί είναι πιο πιθανό να έχει ξεμείνει κανένα παλιότερο. Η Mattel ωστόσο βγάζει καινούρια σχέδια κάθε χρόνο.Φέτος νομίζω κυκλοφορεί ένα 2όροφο. Μπες στο επίσημο site να το δείς. Αν κρατήσεις τον κωδικό κάποια παιχνιδάδικα δέχονται να στο παραγγείλουν.

Παραμένοντας στο κλίμα της γλυκιάς μας Αναστασίας περνάω 2 συνολάκια που μου αγόρασαν στα τέλη του 80. Κλασικό μπαλού, τσάντα φάκελος και λαμέ!!!Το απόλυτο mix look που κυκλοφορούσε τέλη 80 αρχές 90. Μια ένσταση έχω για τα παπουτσάκια, νομίζω ότι είχαν παντοφλάκια...

Η δεξιά είναι η Barbie άρωμα μετά την πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης. Για την αριστερή δεν έχω ιδέα. Στο κεφάλι της πάντως λέει 1991.

picture.php
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Καλή μου soufle η barbie με το γαλάζιο φόρεμα είναι πανέμορφη.Τα μαλλιά της υπέροχα!Οι barbie που έχουν κλειστό στόμα είναι πιο όμορφες.Τέτοιες κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 90.Η διπλανή είναι πολύ 80!Να τις χαίρεσαι! :D
 
Ευχαριστώ πολύ Rapunjelaki μου και πάλι!!!! Πάντα με το γλυκό τον λόγο!!

Το παρακάτω είναι ένα από τα αγαπημένα μου συνολάκια !! Είναι από τη σειρά Fashion Avenue του 1996. Η σειρά αυτή είχε μερικά από τα ωραιότερα ρούχα Barbie, δυστυχώς όμως μόνο αυτό μπόρεσα να βρω. Σας περνάω όμως από το διαφημιστικό όσα άλλα κυκλοφορούσαν μαζί του.

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


Το διαφημιστικό αυτό με βοήθησε να υποθέσω μερικά στοιχεία για τη Lisa της GOLDECO. Αν προσέξει κανείς το χρυσό τσαντάκι είναι το ίδιο ουσιαστικά σχέδιο με αυτό της Lisa(Sorry ξέχασα να το περάσω όταν την φωτογράφισα #) ). Όπως έχουμε δει πολλές φορές αρκετές εταιρίες αντέγραφαν μοντέλα της Mattel. Αυτό με βοήθησε να την τοποθετήσω περίπου στα μέσα των 90s

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Καλή μου soufle υπέροχος ο κατάλογος και η σειρά Fashion Avenue του 1996 αλλά η barbie σου και τα ρούχα της μαζί με το καλτσόν μοναδικά!!!Είναι από τα πιο όμορφα που έχω δει! Συγχαρητήρια!!!
 
Ευχαριστώ πολύ Rapunjelaki μου!! Χαίρομαι που σας αρέσουν!!!

Για σήμερα περνάω 2 φωτό με το νέο μου απόκτημα. Μία πορτοκαλίζουσα Barbie με χαρακτηριστικά που μοιάζουν με εκείνες που κυκλοφορούσαν στα 80s. Την ''κόμμωση'' δεν την επιμελήθηκα φυσικά εγώ. Η καημένη κατακρεουργήθηκε από κάποια επίδοξη κομμώτρια. Προσπαθώ να βρω ποια είναι για να την επαναφέρω στην αρχική της κατάσταση. Στο κεφάλι 1976 και το σώμα 1966 CHINA. Δεν έχει τρυπημένα αυτιά και χέρι. Περνάω και μία κοντινή στο πρόσωπο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η μικρή αστραπή σαν Ζ στα μάτια. Τη βάζω δίπλα στην Happy Birthday (μια που έχω και γενέθλια σήμερα!!!) για να καταλάβετε το χρώμα. Το φόρεμα που φοράει είναι αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το φόρεμα της Happy Birthday είναι από τη σειρά Fashion Fever 2007. Σόρι!!! Αυτές τις μέρες όλο χάρες ζητάω!!!!

picture.php


picture.php
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Καλή μου soufle είναι πολύ ξεχωριστή αυτή η barbie. Στη συντήρηση της bibi-bo έχω αναφέρει πως μπορείς να της βάλεις μαλλιά και να την επιδιορθώσεις.Αν χρειαστείς κάτι πες μου.

Υ.Γ.Χρόνια πολλά,δημιουργικά και γεμάτα στιγμές ευτυχίας καλή μου soufle!Χαρούμενα γενέθλια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rapunjelaki μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!! Εύχομαι και σε σένα να έρχονται όλα στη ζωή σου τόσο γλυκά, ευγενικά και δημιουργικά όσο είσαι και εσύ! :)

Εχθές θα έσκαγα και έτσι κάθησα και το έψαξα το πράγμα διεξοδικά ώσπου τη βρήκα!!!

Είναι η Hawaiian Fun Barbie του 1990!!

http://www.flickr.com/photos/lyna_the80s_doll/4405736769/

http://www.amazon.com/Hawaiian-Barbie-Doll-Hula-Skirt/dp/B000LSWUAY

Αυτά!!!Καλέ πολύ χάρηκα!! :p :D

Περνάω επίσης 2 σετάκια Barbie που αγοράστηκαν στις αρχές του 90, και το μπουκαλάκι από τη Barbie άρωμα που ανεβρέθηκε στη νέα ανασκαφή!!

picture.php


picture.php
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Καλή μου soufle σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και να σαι καλά!Χίλια μπράβο που βρήκες ποια barbie είναι το νέο απόκτημα σου!Τα σετάκια τέλεια και το μπουκαλάκι από το άρωμα της barbie μοναδικό. Έχεις μία υπέροχη συλλογή!Να τη χαίρεσαι! :D
 
Ευχαριστώ πολύ Rapunjelaki μου γλυκό για τα καλά σου λόγια!!

Σκέφτηκα μια που ανοίγουν και τα σχολεία αυτές τις μέρες να περάσω κάτι σχετικό, έτσι βρήκα αυτό το φουστανάκι από την Teacher Barbie του 1995 και το περνάω φορεμένο από την Βarbie άρωμα.

picture.php


Εδώ βρήκα και την κούκλα με τα αξεσουάρ όπως κυκλοφορούσε.

http://www.lynneslovables.com/90s%20pics/Teacher%20Barbie.jpg

Καλή σχολική χρονιά!! ;) ;)
 
Πίσω
Μπλουζα