Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Πολυ ομορφες stakovios! Σε ευχαριστουμε! Πω πω...τι μαλλουρα ειχε καλε...πως την ισορροπουσε στο κεφαλι της... Δεν ειχε προβλημα με το κεντρο βαρους; :D
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

stakovie πολύ όμορφες οι φωτογραφίες!Ευχαριστούμε!Ιδίως η ρομαντική barbie είναι όνειρο!!! ;)

Λατρεμένη η barbie είναι, ιδίως οι παλιότερες,πολύ καλοφτιαγμένη κούκλα!Σηκώνει τόσο κι άλλο τόσο μαλλί! :D
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Βρήκα μια μεταχειρισμένη barbie και της άλλαξα τα μαλλιά,της έβαψα τα χείλη αλλά είχε κομμένα πόδια.Η πολυαγαπημένη μου mytinyworld έτρεξε,βρήκε μια άλλη παλιά μεταχειρισμένη barbie, μου την έστειλε για να βάλω τα δικά της πόδια στην δικιά μου κούκλα.Tην ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί ψυχές σαν τις δικές της δεν υπάρχουν. :thanx2:

Επισυνάπτω τη barbie με τα καινούρια της πόδια!
 
Χαίρομαι πάρα πολύ που πέτυχε η... μεταμόσχευση και σώθηκε η κουκλίτσα!! :D

Η κούκλα που χρησιμοποιήθηκε ως δωρήτρια κάτω άκρων είχε δυστυχώς σπασμένο λαιμό :( , όμως είμαι σίγουρη ότι η χρυσοχέρα ραπουνζέλ κάπου θα χρησιμοποιήσει και τα άλλα μέλη, όπως επίσης και το πανέμορφο πρόσωπό της και έτσι θα σωθούν και άλλες κούκλες! ;) Συγχαρητήρια ραπουνζέλ μου, την έκανες σαν καινούρια!! :)
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Πολυαγαπημένη mytinyworld χάρη σε σένα η κουκλίτσα έγινε καινούρια!Χίλια ευχαριστώ! Η υπόλοιπη κούκλα περιμένει στο νοσοκομείο κουκλών.Μόλις βρω και τη φτιάξω πρώτα σε σένα θα τη δείξω. Η barbie με τα καινούργια πόδια είναι η barbie angel face του 1982.Τώρα που ασχολούμαι πάρα πολύ με τις barbie το ανακάλυψα.Τελικά η barbie είναι μια μεγάλη κούκλα που μη γνωρίζοντας την ιστορία της την αδικούμε.Δεν είναι τυχαίο που η bibi-bo μας και άλλες πιθανόν κούκλες την έχουν αντιγράψει κατά κόρον!
 
Ειναι πραγματικα angel face, Rapunjel μου, και τα ποδαρακια που της χαρισε η MytinyWorld ειναι ποδαρες μοντελου!!! :) Καινουρια εγινε!!!

Ποσο χαιρομαι να ακουω για κουκλες που βρηκαν τα κομματια τους απο αλλες κουκλες!!! Ανακυκλωση παιχνιδιων για να δωσουμε ζωη σε ολα τα παλια παιχνιδια!!! :flower:
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Λατρεμένη Αναστασία πράγματι καινούρια έγινε χάρη στην πολυαγαπημένη mytinyworld.Όσα ευχαριστώ κι αν της πω είναι λίγα! Μακάρι να ανακυκλώναμε όλοι τα παιχνίδια ή εαν δε τα θέλαμε να τα χαρίζαμε και να μην τα πετούσαμε!
 
Dancer-baby sitter!

Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην αγαπημένη μου Αναστασία, που έφτιαξε και μου χάρισε αυτή την barbie ΟΟΑΚ, εμπνευσμένη από ένα πρόσωπο που έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στα παιδικά μου χρόνια!

Ευχαριστώ Αναστασία :thanx2:

Απλά υπέροχη!! :)

picture.php


picture.php
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Πολυαγαπημένη mytinyworld υπέροχη η κούκλα που έφτιαξε και σου έστειλε η λατρεμένη Αναστασία μας!Έργο τέχνης!Να τη χαίρεσαι.

Για σήμερα βάζω τη barbie superstar με το άλλο της φόρεμα. Η barbie όσο διαβάζω και ασχολούμαι με αυτήν καταλαβαίνω ότι είναι ιστορία η κούκλα και δικαίως είναι στην κορυφή.Η γλυκιά μας bibi-bo την αντέγραψε κατά κόρον.Από κοντά ακολουθάει η Sindy Pedigree,άλλη κούκλα που έγραψε ιστορία,η Sindy Hasbro,που γράφει ακόμη ιστορία,η bibi-bo,που κόπηκε πρόωρα και άδικα η ιστορία της, και η Fleur που είναι πάνγλυκια και ξέρουμε λίγα για αυτήν.
 
Αχ, αυτή η κούκλα μου ανάβει φωτιές! Και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να είναι πιο ακριβή από την bubblecut που είναι πιο παλιά κούκλα και υποτίθεται πιο δύσκολο να βρεθεί! Ισως να την αγαπήσανε τόσο πολύ τα κορίτσια που να την κρατήσανε και να μην κατέληξε σε παλιατζίδικα και παζάρια.... Εξ άλλου, μη ξεχνάμε πως η bubblecut και γενικά οι "άκαμπτες" barbie που κυκλοφόρησαν μέχρι το 1967, δόθηκαν πίσω στη mattel για να τις αντικαταστήσει με τη twist n' turn, που γύριζε τη μέση! Θυμάστε το απίστευτο διαφημιστικό με το κοριτσάκι που πάει για... απόσυρση την παλιά του barbie! Ισως κάπως έτσι να δημιουργήθηκε στοκ από τις παλιές και γι'αυτό η twist n' turn και η superstar είναι σήμερα πιο δύσκολο να βρεθούν και όταν εμφανίζονται φτάσουν σε τριπλάσια τιμή από την bubblecut... Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο... :xm:
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld εδώ πάντως έχουν την ίδια τιμή και η barbie superstar και η bubblecut.Απλά δεν υπάρχουν όλες οι άλλες.Δεν ξέρω στο Ηράκλειο.Θα προσπαθήσω να μάθω... ;)
 
Ραπουνζέλ μου, φαντάζομαι ότι οι αναπαρωγές πάνω κάτω έχουν την ίδια τιμή σε όλη την Ελλάδα... Εγώ όμως θέλω μια original και όχι repro... :) Γι'αυτό αναφέρομαι στην τιμή τους που φτάνει... στα ουράνια στις δημοπρασίες! ;)
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld μακάρι να βρω κάπου μια αυθεντική να στη στείλω για να χαρείς. :D
 
Να στε καλα κοριτσια μου! :flower:

Εδω βρηκα ενα pdf για τα γενεθλια της SuperStar του 1977, αμαν αυτο το μαρκετινγκ, :xm: οπου δειχνει και μια εκδοση του φορεματος που μας εδειξε η Rapunjel μας, αλλα σε πιο μοντερνα και γκλαμουρ μορφη.

http://www.barbiemedia.com/admin/uploads/SuperStarBarbie_FINAL.pdf

Αν και το παλιο ειναι αλλιως!

Δεν το φανταζομουνα βρε παιδια οτι η SuperStar του 1977 η αληθινη κοστιζει πιο πολυ απο την Bubblecut!!! Πολυ κουφο εεεε!

Μηπως ακριβως για το λογο που ειπες Mytinyworld μου, οτι δηλαδη υπαρχουν λιγες στην αγορα, μιας και ο κοσμος τεινει να την κραταει παρα να την πουλαει. Ομως η SuperStar πρεπει λογικα να βγηκε και σε μεγαλυτερα νουμερα...δεν μπορω να καταλαβω.

Αβυσσος η κουκλοαγορα με ακαταλαβιστικους κανονες! :eek:
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Λατρεμένη Αναστασία ευχαριστώ για το pdf. Η καινούργια barbie superstar δεν μου αρέσει καθόλου.Ίσως επειδή η παλιά είναι η πιο αγαπημένη μου barbie.

Πιστεύω ότι αυτή η barbie λατρεύτηκε τόσο που την έχουν κρατήσει οι άνθρωποι.Το αξίζει πάντως. Μελετώντας τη barbie πρέπει να ομολογήσω ότι έχω μαγευτεί. Είναι ιστορία η κούκλα!

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld εύχομαι να βρεις την ορίτζιναλ! ;)
 
Crystal barbie, 1992

Ούτε εμενα μου αρεσει η εκσυγxρονισμένη superstar παιδιά... :( Χάνει αυτή τη γλύκα του προσώπου και είναι μία από τα ίδια με τις άλλες!

Πράγματι η superstar είναι πιο ακριβή από την bubblecut, περίπου στην τριπλάσια τιμή! Από αυτά που έχω διαπιστώσει, βρίσκεις εύκολα μια bubblecut με 70-80 δολλάρια, αλλά όχι superstar κάτω από 180!! Δεν ψάχνω βέβαια καθημερινά, αλλά δυο τρεις φορές που προσπάθησα, αυτές οι τιμές έπαιζαν....

Σήμερα θα σας δείξω την εκπρόσωπο (για την προσωπική μου μικρή συλλογή barbie) της δεκαετίας του 1990! Είναι η crystal barbie του 1992 και συνοδεύεται από μια θήκη για παγάκια σε σχήμα καρδούλας, τα οποία βάζεις σε ένα ειδικό φακελάκι/καρδούλα από το ίδιο μεταλιζέ ύφασμα του φορέματος και περνώντας το πάνω από το φόρεμα εμφανίζονται καρδούλες! Δεν το δοκίμασα!

picture.php


picture.php
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Είναι τέλεια πολυαγαπημένη mytinyworld.Οι καλύτερες μου barbie είναι αυτές με τα λυγισμένα χέρια.Έχουν ακόμη το γλυκό πρόσωπο και το όμορφο χαμόγελο!Να τη χαίρεσαι.Καλά αυτό με το παγάκι πολύ πρωτότυπο.Τι νερά θα έχουν χύσει τα κοριτσάκια από λιωμένα παγάκια!!! ;)
 
Ειναι υπεροχη!!!!! :) :) :) :)

Εχει και τα μαλλακια της ετσι στο πλαι μαζεμενα, MytinyWorld μου, ειναι ονειρο!!! :cool:

Και εγω οταν σκεφτομαι "Barbie", στο μυαλο μου ερχονται αυτες του 80 και των αρχων του 90, σαν αυτην που μας εδειξες! Τοτε την ζηλευα τρελα και μαζευα φασουλι το φασουλι τα φραγκοδιφραγκα να την αγορασω!!!! :D

Ετσι καραξανθια, χαζοχαμογελουσα, με φουντωτα κυμματιστα μαλλια και σουπερ λαμπερο αμερικανικο ρουχο!!! Αυτη ειναι η κλασσικη Barbie, παει και τελειωσε. Ειναι ρε παιδι η αυθεντικη, ολες οι αλλες ειναι πειραματικες.

Με γεια σου!!! :) :) :) Ελαμψε το μονιτορ με τετοιο λαμπυρισμα στο φουστανι!!! :D
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Μία barbie που μου κάνανε δώρο και γράφει matell 1966 στην πλάτη αλλά ακόμη δεν ξέρω κάτι άλλο για αυτήν!
 
Rapunjel μου γλυκεια, οταν εχω χρονο θα κατσω να ψαξω να σου βρω ποια ειναι!! Ειναι παντως πανεμορφη!!!!! :)

Το σωμα γραφει 1966, το κεφαλι ομως τι γραφει;;;; Αυτο θα κανει την διαφορα! :eek:

Επισης, αλλη ερωτηση, το φουστανακι το φοραγε, μπορει να μας βοηθησει στην ανακαλυψη του απο πουθε κρατα η σκουφια της?
 
Πίσω
Μπλουζα