Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Καλή μου soufle η καλύτερη ιδέα για το καλωσόρισμα στα σχολεία που ανοίγουν!

Πολύ γλυκό φουστανάκι! ;)
 
Ευχαριστώ πολύ γλυκό μου Rapunjelaki!! Χαίρομαι που μπήκα στο πνεύμα!! :D

Σήμερα σας έχω μερικά ρουχαλάκια από τα τέλη του 90. Νομίζω ότι είναι 97-98. Η κούκλα που τα φοράει είναι η Cali (California) Girl Barbie.

picture.php


DSC01352.jpg


DSC01353.jpg


DSC01354.jpg


DSC01356.jpg


H Cali δεν είναι βέβαια ρετροκούκλα μια και βγήκε το 2004 αλλά αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Barbie γι' αυτό και είπα να την περάσω εδώ. Είναι η κούκλα που συζητήθηκε ίσως περισσότερο σε όλα τα χρόνια κυκλοφορίας της Βarbie και αυτό γιατί είναι η Barbie που χώρισε τον Ken!! Iδού και το επίμαχο βιντεάκι! Κάντε τον κόπο και δείτε το ως το τέλος που έχει και τη σκηνή του χωρισμού!!

Τώρα κατάλαβα και πως ξεπετάχτηκε το ανέκδοτο!! Το παραθέτω αν και δεν ξέρω ποιος το πρωτοσκέφτηκε:

Απελπισμένος πατέρας :xm: ψάχνει σε αχανές παιχνιδάδικο δωράκι για το βλαστάρι του. Μετά από ατέλειωτη αναζήτηση, και αφού είχε ροζουλιάσει το μάτι του, :cool: ρωτάει από μία πωλήτρια να τον βοηθήσει λίγο με είδη και τιμές.

Πωλήτρια :kiss: : '' Φυσικά κύριε, για παράδειγμα εδώ έχουμε την Barbie Νοσοκόμα με 25Ε, την Barbie αεροσυνοδό με 30Ε, την Barbie μπαλαρίνα με 22Ε, την Barbie γιατρό με 35E, την Barbie χωρισμένη με 500Ε...''

Πατέρας :eek: :'' Συγνώμη δεσποινίς μου αλλά όλες οι κούκλες που μου δείξατε κοστίζουν 20-30Ε, η Barbie χωρισμένη γιατί έχει 500E;''

Πωλήτρια :kiss: : '' Γιατί κύριε, η Barbie χωρισμένη πηγαίνει σετ με το αυτοκίνητο του Ken, το σπίτι του Ken, το εξοχικό του, την μπουτίκ και όλα τα αξεσουάρ...''

Θεϊκό έτσι; Και είμαι και γυναίκα...αλλά πολύ γέλασα!! :D :D
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Καλή μου soufle πολύ γλυκά ρουχαλάκια,το πρώτο με το φερμουάρ μαργαρίτα τέλειο, και η Cali (California) Girl Barbie ιστορική αφού είναι η πρώτη που χώρισε τον Κεν.

Ευχαριστούμε για barboανέκδοτο!!! :D
 
Ευχαριστώ πολύ Rapunjelaki μου!! Το φουστανάκι με τη μαργαρίτα είναι και εμένα από τα αγαπημένα μου!!

Περνάω ακόμη δύο ρουχαλάκια εποχής 97-98 και από το δεύτερο (Μόδα Σπορ) και τα σετάκια που κυκλοφορούσαν μαζί του.

DSC01363.jpg


DSC01364.jpg
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Καλή μου soufle πολύ όμορφα και αυτά τα δύο ρουχαλάκια!Να τα χαίρεσαι! :D
 
Πολύς κόσμος ταύτισε λίγα χρόνια αργότερα (από το 1980 και μετά, ιδίως στα 1990s) την Barbie με την ηθοποιό Pamela Anderson.

duffvideonowcolor60_5.jpg




Μπορεί ν' ακούγεται απίστευτο, αλλά στις διαφημίσεις της εποχής εκείνης η Pam έκανε την "κούκλα" Barbie να ζωντανεύει.
 
sparklingeagle είπε:
Πολύς κόσμος ταύτισε λίγα χρόνια αργότερα (από το 1980 και μετά, ιδίως στα 1990s) την Barbie με την ηθοποιό Pamela Anderson.

duffvideonowcolor60_5.jpg




Μπορεί ν' ακούγεται απίστευτο, αλλά στις διαφημίσεις της εποχής εκείνης η Pam έκανε την "κούκλα" Barbie να ζωντανεύει.
Απίστευτο! Δεν είχα ιδέα ότι η Pamela έκανε τις διαφημίσεις για τη Barbie!! Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία sparklingeagle!!
 
Ψαχνοντας να βρω παλιες διαφημισεις, βρηκα αυτες της Barbie!

http://www.youtube.com/watch?v=SjaE1efe92o&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=kkO8ehvfVU4&NR=1

Παιδια, ειλικρινα, ουτε που τις θυμαμαι! Θυμαμαι μονο αυτες της sindy με την ξανθια κοπελιτσα και το τραγουδακι "εσυ γλυκια μου sindy" "γλυκια μου sindy ποσο σ'αγαπω" η κατι τετοιο τελος παντων!
 
Είδατε ποτέ σας την Barbie ντυμένη αστροναύτισσα;

 
Εθεάθη στον πλανήτη soufle εν έτη 1997 ως cool career. Βάζω και μια φωτό από ebay με την original συσκευασία. Επίσης Την ίδια εποχή κυκλοφόρησαν οι μόδες Παλτό και βάζω και το οπισθόφυλλο με ότι άλλο είχε για το '97. Τα μποτάκια είναι από άλλο σετ γιατί στο διάστημα πήγε ξυπόλυτη σύμφωνα με τη Mattel...
 
Λατρευω ο,τι εχει να κανει με το διαστημα και η φωτογραφια που η Μπαρμπι ειναι ντυμενη αστροναυτης ειναι απλα σουπερ ουαου soufle μου!!!

Θελω κι εγω οταν μεγαλωσω να γινω αστροναυτης :cry:
 
Χαίρομαι που σου άρεσε Αναστασάκι μου!! Μη μου κλαις είσαι μικρό ακόμη για τέτοια, άσε που άμα φύγεις στο διάστημα σιγά μην έχεις καιρό να γράφεις στο retromaniax... H μοίρα είναι σοφή!! ;) ;) :flower:
 
Barbie Fancy Date Fashion '80s & Barbie Cut Ν' Style

H αγαπημενη MytinyWorld εχει βαλθει να ντυσει με ρουχο φιρμα καθε ξεβρακωτη Barbie του 80 που περισυλλεγω στο κουκλομπαχαλο μου.

Οχι μονο αυτο! Μου χαρισε την πρωτη Barbie βινταζ που εχω σε κουτι, μιντ ιν δε μποξ!!!! :flower: :flower: :flower: Ειναι ενα ονειρο και για αυτο την απελευθερωσα απο το κουτι της το οποιο φυλαξα με ευλαβεια. :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Ετσι θα δειτε στις 2 πρωτες φωτο την Barbie, Cut Ν' Style η οποια βγηκε απο την Ματτελ μπας και δωσει με αυτον τον τροπο ελευθερο χωρο εκφρασης στην μανια των μουλικων να κουρευουν την κουκλα ως γιδι.

attachment.php


Ναι....ολοι πανω κατω εχουμε περασει αυτην την φαση :( #) Μην με κοιτατε! :D Εγω μονο μια χαπι χαπι σιστερ κουρεψα! :p

Εδω σας ποσταρω και το βιντεο με την διαφημιση

Στην 3 και 4 φωτο θα δειτε μια αλλη Barbie 80ς, με ρερουτ μαλλι, ειχε πεσει θυμα επιδοξης κομμωτριας που προφανως δεν γνωριζε οτι υπηρχε και η Barbie, Cut Ν' Style ωστε να παψει να κουρευει την δολια την Barbie σκετη.

8) :xm:

Φοραει ενα οριτζιναλ Ματτελ Fancy Date ρουχο που σας το εχω ξαναδειξει βεβαια, αλλα για να μην τις βαλω κινεζικο ειπα να την βγαλω φωτο με αυτο να δει λιγη χαρα και εκεινη. :)

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κουκλάρα την έκανες Αναστασία και ήταν σαν κουρεμένο γίδι!!! :flower: Πολύ fancy barbie!!! Καλά, για την cut n style, δεν είχα καταλάβει ότι οι μικρές μπορούσαν να την κουρεύουν πραγματικά... και μετά να της κολάνε μαλλιά, άκου τι σκέφτηκαν τώρα!!! :eek: Με γεια σου Αναστασία μου, είναι γλυκύτατες και πολύ τυχερές και οι δύο! :)
 
Barbie Dreamwear Outfit

Αμ δεν τελειωσαμε με τα φανταστικα βινταζ ρουχαλακια απο την κουκλομανα MytinyWorld! :flower: :flower: :flower:

Μετα απο πολυ σκεψη σε ποια Barbie ταιριαζει καλυτερα πιστευω πως διαλεξα την πιο καταλληλη για το baby-doll απο την σειρα Dreamwear.

Μαζι με το ροζ τηλεφωνο και την κορνιζα με την φωτογραφια του αγαπημενου της Κεν!:dribble:

Εφερα τα πανω κατω, αλλαξα ρουχα σε ολες της Μπαρμπι, τις ξαναφωτογραφησα για το σαιτ μου αλλα επιτελους πιστευω πως τωρα πετυχα διανα. Oh Barbie, when I grow up I wanna be like you! :flower:

attachment.php


H φωτο με το οπισθοφυλλο ειναι λιγο κουνημενη...με το μπαρδον ε..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι γοργονες Barbie ηταν και θα ειναι απο τις πιο αγαπημενες και ακριβες παντα. Εχω παρατηρησει οτι ακομα και οταν ειναι απο δευτερο χερι, κι οχι στο κουτι, πουλιουνται παντα σε κουφες τιμες στους πληστηριασμους. Οσο πιο πολυ αγαπηθηκε η κουκλα, και παιχτηκε απο τα παιδικα χερια τοσο πιο πολυ ανεβαινει το κασέ οταν πουλιεται μετα απο 20/30 χρονια. Οταν το μικρο εχει μεγαλωσει και αναπολει τα παιχνιδια του. Ο μεγας κανονας του εμποριου βινταζ παιχνιδιων! ;)

Ευχαριστουμε πολυ για τα βιντεακια thebest20 (και για το αβαταρ σου!)
 
Μήπως ξέρετε αν η γοργόνα στο video είχε πόδια?Πάντως η προηγούμενη που είχε η αδερφή μου,ήταν γαλάζια και είχε και πόδια,έβγαινε η στολή γοργόνας και έπαιρνε κανονικά ρούχα.Οι επόμενες δεν είχαν πόδια,αλλά η στολή τους είχε μηχανισμό για να κολυμπούν στο νερό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κοίτα τώρα να δεις Αναστασία μου, που κοιτάζοντας τις κουκλάρες σου και τις απίστευτες πόζες τους με τα φάνσυ βίνταζ ρουχαλάκια τους, όλο και πιο πολύ μου αρέσουν!! :D Και την είχα παρεξηγημένη την barbie! #)

Καλά, όλες πανέμορφες, αλλά αυτή την κουρεμένη την έκανες σαν καινούρια, πω πω το ξιπολιτάκι πως έλαμψε!! :flower:

Αυτό που λες για τις γοργόνες δεν το είχα προσέξει! :eek:
 
Πίσω
Μπλουζα