Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

MytinyWorld μου, σε αυτο εδω το ποστ

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11018-%C7-%E9%F3%F4%EF%F1%E9%E1%F2-%F4%E7%F2-%E5%F5%F1%F9%F0%E1%E9%EA%E7%F2-Barbie-1959-1980&p=177631&viewfull=1#post177631

ειχαμε αναφερει οτι

Η κουκλα στην αρχη κατασκευαστηκε στις ΗΠΑ, μετα στην Ιαπωνια, μετα στην Μαλαισια, στις Φιλιππινες, στην Φορμοζα, στην Κορεα, στην Κινα, στο Hong Kong και τελος στο Μεξικο.

Χωρις να αποτελει κανονας, οι κουκλες των οποιων το καλουπι εχει φτιαχτει στην Μαλαισια, τουλαχιστον απο την προσωπικη μου εμπειρια, ειναι πιο φινιρισμενες, εχουν πιο λεπτο και ντελικατο βινυλιο στο προσωπο σε σχεση με εκεινες που εχουν γινει την ιδια εποχη στην Κινα.

Επισης ενω η Κινα αποτελει σχεδον ο μοναδικος κατασκευστης barbie μεχρι τωρα, την Μαλαισια ειναι λιγο πιο δυσκολο να την πετυχεις πλεον επανω στο βινυλιο της κουκλας. Ειναι δηλαδη πιο σπανιες αυτες οι barbie.

Τωρα βλεποντας τις 2 τελευταιες barbie σου, και κρινοντας απο το μακιγιαζ σιγουρα η πρωτη, με το χαρακτηριστικο καραχαμογελο και το βαψιμο και το σχεδιο του περιγραμματος των ματιων, τα χοντρα μυτερα φρυδια και η αποσταση τους απο τα ματια, ειναι σαφως πιο παλια απο την δευτερη (80, αρχες 90). Τα μαλλια της ειναι πιο χρυσα ξανθα.

Η δευτερη ειναι πιο καινουρια. Τα μαλλια της ειναι πιο πλατίνα. Πιστευω πως εχει γινει μεταμοσχευση στο σωμα. Δηλαδη της εχουνε βαλει σωμα πιο παλιο, εκεινο με τα λυγισμενα κατα 90 μοιρες μπρατσα.

Το κεφαλι ειναι τουλαχιστον απο το 90.

Φυσικα ολα αυτα βλεποντας την φωτο και χωρις να εχω την δυνατοτητα να πιασω την κουκλα στα χερια μου. #)

MytinyWorld μου, τα μαλλια της δευτερης, απο την Μαλαισια, πρεπει να ειναι λιγο πιο μαλακά, πιο πουπουλενια, και πως να το πω, πιο αφρωδη, απο την πρωτη?

Αναστασία μου σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! :) Πράγματι, η δεύτερη barbie έχει πιο απαλά μαλλιά από την πρώτη. Πάντως, δεν θεωρώ πιθανό να έχει γίνει μεταμόσχευση σώματος, γιατί αγοράστηκε από ανθρώπους που είναι αδύνατο να ξέρουν να κάνουν κάτι τέτοιο χωρίς να σπάσουν το λαιμό της barbie;) Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις! :o Μήπως όμως είναι απο τις τελευταίες που βγήκαν με λυγισμένα χέρια? Αλήθεια, πότε σταμάτησαν να έχουν λυγισμένα χέρια? Τουλάχιστον το 1992, έβγαιναν ακόμη με λυγισμένα χέρια. Για παράδειγμα, η crystal barbie του 1992

attachment.php

Προσθέτω και ένα link από ένα site σχετικά με την ταυτότητα της barbie, από το οποίο φαίνεται ότι η κατασκευή της barbie σε Κίνα, Μαλαισία και Ινδονησία γίνεται μέχρι σήμερα! :o

Δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο, καθώς δεν έχω ιδέα απο barbie! #)

http://www.dolls4play.com/BARBID.HTM

Επίσης, θα ήθελα να επιβεβαιώσω την πληροφορία της fraoulitsas σχετικά με το πότε εμφανίστηκε η barbie στην Ελλάδα και να προσθέσω ότι ήδη από το 1962 εισαγόταν από τον κ. Πανταζόπουλο σε πολύ περιορισμένο αριθμό και μόνο στην Αθήνα. :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρόσφατες ανασκαφές στο πατάρι έφεραν στο φως κατάλογο Barbie του 1987! Σας ενδιαφέρει να τον σκανάρω ?

Barbie Body Types

MytinyWorld μου, εχεις δικιο, τα σωματα με τα λυγισμενα χερια βγηκανε και στις αρχες του 90, οποτε την ξεχναμε την μεταμοσχευση :D !!! Σε ευχαριστουμε πολυ για το link!!!! Παντως εκεινες απο την Μαλαισια και την Ινδονησια ειναι σιγουρα λιγοτερες απο εκεινες που κατασκευαζονται στην Κινα, μιας και εκει υπαρχουν περισσοτερα εργοστασια! Και επισης ειναι πιο καλοφτιαγμενες. :)

Τωρα για τo σωμα της Barbie: ξανασχεδιαστηκε το 1997 ("In 1997 Barbie's body mold was redesigned and given a wider waist, with Mattel saying that this would make the doll better suited to contemporary fashion designs")

http://en.wikipedia.org/wiki/Barbie

Ειχα την εντυπωση οτι αυτη η αλλαγη εγινε πιο νωρις...αλλα εκανα λαθος! #)

Να και μια φωτο για να δουμε ολοι μαζι τα διαφορετικα σωματα της παλαβιαρας της barbie.

πηγη φωτο www.unofficialbarbiefanclub.com

attachment.php

Kambia μου, αν εχεις χρονο και ορεξη, ενας καταλογος απο το 1987 θα ηταν πολυ ομορφος και ...χρησιμος, να παρουμε και καμια ιδεα για το πως να νοικοκυρεψουμε το σπιτι μας! :D

most_common_Barbie_bodies.jpg

Kambia μου, εννοείται πως θέλουμε να σκανάρεις τον κατάλογο! :D

Αναστασία, φοβερό ντοκουμέντο η φωτο με τα διαφορετικά σώματα! :D Πω, πω, χαμός γίνεται εκεί πέρα! :o

Παιδάκια μου δεν μπήκα καθόλου στη συζήτηση διότι όταν μιλούν οι ειδικοί εγώ κάθομαι στα αβγά μου... η Αναστασία μας κατέχει επάξια τη μέγα ειδικό και της βγάζω το καπέλο για άλλη μια φορά!!! Ευχαριστούμε και πάλι πάρα πολύ για τις καταπληκτικές πληροφορίες!!

Kambia μου εννοείται πως θέλουμε!! Σε ευχαριστούμε πολύ και σε παρακαλούμε όποτε έχεις το χρόνο να τα περάσεις!!

Καλή μου mytiny χαίρομαι που βρήκες μια άκρη!! Πραγματικά πανέμορφη η crystal Barbie και να τη χαίρεσαι!!

Περνάω επιτέλους τις 3 vintage Βarbie που έχω από repro φυσικά...

1. repro 1959 ponytail Barbie φοράει το Commuter set (#916) ρεπρο κατάλογος 1959-60 (1998)

2. repro 1959 ponytail Barbie φοράει το Black and white zebra stripe swimsuit με το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1959 και συνοδεύεται από το Solo In The Spotlight (#982) κατάλογος 1960-1964 (2009 για τα 50 χρόνια)

3. repro 1971 Sunset Malibou Barbie ρούχα Aqua Blue nylon one-piece swimsuit with high neck and v-back, Round Lavender Sunglasses, Yellow towel συνοδεύεται από το Lemon Kick (#1465) κατάλογος 1970 (2009 για τα 50 χρόνια)

Οι πληροφορίες από το http://www.fashion-doll-guide.com/index.html

Όλα συνοδεύονται από τους καταλόγους τις εποχής τους οποίους θα φωτογραφίσω κάποια στιγμή και θα τους περάσω. Στο πίσω μέρος των κουτιών του 2009 είναι και οι υπόλοιπες κούκλες που βγήκαν για τα 50 χρόνια.

DSC01813.JPG

DSC01815.JPG

DSC01816.JPG

Πω πω τι ομορφες που ειναι Soufle μου!!!! Την πρωτη 1959 ponytail Barbie, την εχω κι εγω αλλα χωρις το μαγιο (γυμνες κοστιζουν λιγοτερο απο τα μισα, ουτε του παπά!). Απο το Commuter set εχω το κουτι, γιατι το χρησιμοποιησανε για να μου στειλουν μια αλλη τρελη ομορφια (κι εκεινη nude) η οποια κατεφτασε μετα απο 2 μηνες ταξιδι και σας χρωσταω φωτο οταν της βαλω κανα ρουχο!

Προς το παρον σας την δειχνω οπως ειναι με τα αληθινα της ρουχα, σε μια φωτο απο την παραπανω πηγη που χρησιμοποιησε και η Soufle μας, το fashion doll guide.

Η οριτζιναλ κουκλα (στην φωτο ειναι η ρεπλικα) κυκλοφορησε το 1968/9, και τα ρουχα της θεωρουνται πολυ δυσκολα να βρεθουν. Εγω δεν μπλεκω με τετοια μανουρα, μια χαρα ειναι και η γυμνη ρεπρο μου που λιγο θα βαλει κινεζικο Στεφι Λοβ και θα κανει και την πρωτη φιρμα!!! :D

all-that-jazz-vintage-barbie-reproduction-2.jpg

Αν προσεξατε αυτη η Μπαρμπι εχει κλειστο στομα, γαλαζοπρασινα ματια και αληθινα ματοκλαδα. Oh Barbie! :D

Καταπληκτικές οι repro σου soufle μου, να τις χαίρεσαι! :) Την πρώτη την έχω κι εγώ, περσινό χριστουγεννιάτικο δώρο της κολλητής μου! Οταν της είπα πόσο κάνει μια ορίτζιναλ και ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να τη βάλω σε ορίτζιναλ στη συλλογή μου/ιστρορική αναδρομή, έσπευσε να μου αγοράσει τη ρεπρό!!! :P :D Soufle μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την crystal barbie, τώρα πια βέβαια τη χαίρεται η κουνιάδα μου, μιας και υιοθέτησε αρκετές barbie μου πρόσφατα! :D Εχω κρατήσει αυτές που σας έδειξα παραπάνω και όσες μου έχουν χαρίσει! :flower:

Αναστασία μου, αυτή η barbie που διάλεξες είναι από τις πιο όμορφες κατά την άποψή μου και αν δεν μπλέκεις εσύ στη μανούρα για τα ρούχα της, δεν πειράζει, άσε με να μπλέξω εγώ! :P Αλλο που δεν ήθελα!! :D Να την χαίρεσαι και μόλις της βάλεις κανα ρουχο να φορέσει, δείξε μας μια φωτογραφία της! :)

Barbie Sparkle Eyes - Barbie Song Bird - Barbie Totally Hair

Στο παζαρακι του τρομου ανακαλυψα μια γλυκεια βασανισμενη ομορφια με διαμαντενια ματια. Προκειται για την Barbie Sparkle Eyes του 1991, οπως ανακαλυψα μετα απο ψαξιμο. Ηταν σε καλη κατασταση αλλα επεσε σε επιδοξη κομμωτρια που της περιποιηθηκε το μαλλι. Ευτυχως το κομμωτικο πειραμα δεν προχωρησε και την γλυτωσε! :) Tα ρουχαλακια και τα σκουλαρικια ειναι ασχετα.

attachment.php

Εδω μπορειτε να την δειτε πως ητανε στο κουτι της πριν απο την συναντηση της με την "κομμωτρια" (πηγη Amazon)

51FjhTbzK-L.jpg

Στο φιλανθρωπικο παζαρακι του Αγιου Ετζιντιου, το οποιο περιμενω σαν μικρο παιδι καθε Χριστουγεννα, επεσα επανω σε μοναδικα κομματια. Μου φαινεται την φιλανθρωπια μου την εκαναν εκεινοι παρα εγω σε αυτους #)

Οριστε λοιπον μια απιστευτη Barbie Song Bird του 1996!!!

Αυτη η κουκλα ηταν τελεια, της ελειπαν μονο τα παπουτσακια και το αηδονι που την συνοδευε οπως θα δειτε και στην διαφημιση

attachment.php

και εδω το διαφημιστικο της!

[video=youtube;69aD-Kw8KqE]http://www.youtube.com/watch?v=69aD-Kw8KqE

Μετα απο ψαξιμο στο διαδικτυο βρηκα ποια ειναι και αυτη η κουκλα, παντα απο τον san't Egidio και το Rigiocattolo (ανακυκλωση παιχνιδιων)

attachment.php

Προκειται για την Barbie Totally Hair του 1991, και σε αυτην την περιπτωση διαπιστωνουμε κουρεμενο μαλλι, αλλα σε ελαφρα μορφη. Εδω σε μελαχροινη μορφη.

(πηγη φωτο giocattoli80.forumfree.it)

attachment.php

Δεν εχω τελειωσει ακομα με τις νεες vintage barbie της συλλογης μου, δυστυχως εδω σας τις ποσταρω χυμα γιατι φτιαχνω σταντ (θα σας βαλω τουτοριαλ). Αφηνω το best for last! :)

DSCN7892.JPG

songbird.JPG

Με γειες Αναστασία μου! Με γειες! Να τις χαίρεσαι, πανέμορφες! Την totally hair (η ευρωπαϊκή της ονομασία ήταν Ultra hair) την είχα κι εγώ, αλλά μάδαγε πολύυυυυυυ! Πολύ ξεχωριστή και η Song Bird, δεν την είχα ξαναδεί ποτε..

Lights & Lace Barbie - Teresa 1990 | Loving You Barbie 1983

Fraoulitsa μου, η Ultra hair ειναι οπως η Totally hair αλλα με ακομα πιο μακρυα μαλλια, αν καταλαβα καλα! :) Παντως οντως πολυ μαδαει η ρουφιανα...

Η αγαπημενη MytinyWorld :thanx2: :thanx2: :thanx2: που δεν καθεται ποτε φρονιμα :o , εστειλε μεσα στο ιταλικο ψωφοκρυο μια εξωτικη ομορφια. Την Lights & Lace Barbie του 1990!!!:dribble: Για να ειμαστε πιο συγκεκριμενοι δεν ειναι ακριβως η Barbie (η γνωστη μας ξανθια) αλλα η Teresa (Τερεεεεεζα, σου χα χαρισει ενα λουλουδι). Βλεπουμε το λουλουδι στην ζωνη, το οποιο αν του βαλω νεα μπαταρια το πιθανοτερο ειναι να αναψει!

Οι φωτο μου ειναι απαραδεκτες, το ξερω...αλλα ειναι της νυχτας τα καμωματα... #)

Το mold (καλουπι) της Teresa ανηκει οχι στην ινδοευρωπαικη αλλα στην Hispanic φυλη. Εχει λοιπον σκουρο μελαμψο χρωμα και πλουσια καστανα μαλλια. Το mold ονομαζεται συγκεκριμενα Steffie mold και αν θελετε να γνωρισετε καλυτερα την απιθανη εξελιξη του απο το 1972 μεχρι σημερα μπορειτε να ριξετε μια ματια εδω.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ειναι απλα μοναδικη. :flower:

Στο εσωτερικο του κεφαλιου της (στο σημειο που το κεφαλι ανοιγει για να τοποθετηθει στον λαιμο) γραφει Μattel Μalaysia.

Στα αριστερα της μια περλα της Ματελ απο το παζαρακι της συμφορας. Προκειται για την Loving You Barbie απο το μακρινο 1983.

Εδω εχει πεσει μεταμοσχευση. Δυστυχως επειδη εχω ξεμεινει απο σωματα και επειδη καποιες απο τις κουκλες που μου τραβανε την προσοχη, οπως αυτη για παραδειγμα, ειχε διαλυμενο σωμα αναγκαστικα να αποκεφαλισω μια αλλη δολια Barbie ωστε να βαλω ενα σωμα σε αυτη την καρα vintage κουκλα. Το οριτζιναλ εχει τα μπρατσα λυγισμενα κι οχι ισια οπως βλεπεται στην δικια μου, προς το παρον.

Εσωτερικα στο κεφαλι, απο το μεσα μερος γραφει Μattel Philippines, και μου βγηκε η πιστη να βρω ποια ειναι. Αφου κοιταξα εκατονταδες κεφαλια τελικα επιτελους την βρηκα!!!

Εχει κατακοκκινα χειλη, κοκκινωπο βινυλιο, σκουρα μπλε ματια με μια ασπρη τελιτσα πανω δεξια. Τα φρυδια της ειναι ανοιχτα καφε, εχει πολυ απαλη σκια και παρα πολυ λεπτα ματοκλαδα στο πανω και στο κατω βλεφαρο.

Τα μαλλια της ειναι φυτευμενα με τετοιον τροπο ωστε να σχηματιζουν γωνια στα δεξια και να φαινεται ποιο ομορφη η κοτσιδα της.

Η δικη μου φτωχουλα εχει χασει προς το παρον τις μπουκλες της και το οριτζιναλ σωμα της, αλλα δεν παυει να ειναι απο τις πιο αγαπημενες barbie που βγηκανε.

Τοσο ωστε και η ιδια η El Greco να ξεπατηκωσει το φουστανι για την bibi-bo! :D

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?14060-Bibi-bo-A-%F0%E5%F1%E9%EF%E4%EF%F2-%28%F1%EF%FD%F7%E1-%E1%EE%E5%F3%EF%F5%DC%F1%29&p=229542&viewfull=1#post229542

απο το αλμπουμ δυο κοριτσιων στο flickr (lyna)

3899583175_58f7a1c9e6.jpg

& patty

4326890009_4c89bcb950.jpg

Aναστασάκι μου καλό δεν ξέρω πια να πρωτοθαυμάσω πια!! Τις περισσότερες ούτε τις έχω ξαναματαδεί στη ζωή μου και είναι απλά πανέμορφες!! Να τις χαίρεσαι κοριτσάκι μου!! Την Totally Hair την έχω και εγώ χιχιχι!!!! Ήταν το τεκευταίο δώρο που πήρα από τη νονά μου για το Πάσχα λίγο πριν κλείσω τα 13. Με τι κουράγιο βρε παιδιά τις κατακρεουργούν έτσι!! Η δική μου πάντως είναι ακόμη σε καλή κατάσταση αν εξαιρέσεις τη φράντζα που έχει κετσεδίσει από το ζελέ που τη συνόδευε... είχα τη φαεινή ιδέα να της κάνω ένα χτένισμα που ήταν τη μόδα τότε: φρατζάκια με κοκοράκι :xm: το έλεγαν το θυμάστε? Κατά τα άλλα έμεινε σχετικά αλώβητη τόσο αυτή όσο και τα αξεσουάρ της. Μόνο στεν ποδόγυρο έβαλα λίγη δαντελίτσα γιατί είχε κάνει μια θηλιά. Αν δεν κάνω λάθος προς τα τέλη του 80 είχαν βγει και περούκες από τη Mattel και κοκαλάκια που είχαν μια θηκούλα με χτενάκι και κρεμόταν και μια μπουκλίτσα ή τούφα ''κοτλέ'' σε ξανθό ή μελαχρινό. Σας θυμίζει κάτι??

DSC01829.JPG

DSC01828.JPG

Tι όμορφη που είναι η Teresa σου Αναστασία μου! Να τη χαίρεσαι!! Σε ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες για το καλούπι της! :flower: Και η Loving you Barbie είναι πολύ καλή!

Δύο διορθωσούλες: Πρώτον, η Totally Hair σου δεν είναι η Totally Hair, αλλά η Super Style Barbie από το 1985 με το ρούχο της άλλης.. Σου επισυνάπτω φωτογραφίες που βρήκα στη γύρα. Γι' αυτό και έχει και πιο κοντά μαλλιά...

Προβολή συνημμένου 28380 Προβολή συνημμένου 28381

Γενικά πάντως, πολλές φορές η διαφορά ανάμεσα στις ευρωπαϊκές και τις αμερικάνικες εκδόσεις της Barbie (όπως καλή ώρα σε αυτή που λέγαμε παραπάνω) είναι μονάχα στο όνομα, κατά τα άλλα είναι απολύτως όμοιες.

Δεύτερον, το φόρεμα της Loving you Βarbie του 1983 βγήκε για τη Bibi-bo μας, ναι, αλλά χωρίς καρδούλες. Στη φωτογραφία που παρέθεσες η Bibi-bo φοράει το αυθεντικό φόρεμα της Barbie.... :(

Soufle μου, πολύ καλή και η δική σου totally hair! Κι εγώ την έχω αυτή την απορία πώς τις κατακρεουργούν έτσι.. Άβυσσος η ψυχή των παιδιών! Τα κοκκαλάκια που πας λες εγώ προσωπικά δεν τα θυμάμαι καθόλου...

ωχ επεσα θυμα διαπλοκης!!! :D Δεν ειναι η Totally Hair ειναι η Super Style Barbie!!!

Πω πω Fraoulitsa μου επεσα κι εγω θυμα!!! :o Ειδες πως μοιαζουνε οι ατιμες? Το ιδιο μαλλι, το ιδιο σκουλαρικι...Εμπλεξα κι εγω τα μπουτια μου!!! Σε ευχαριστω πολυ που με βοηθησες να βρουμε απο που κραταει η σκουφια της!!! Οποτε παιδια, ανακεφαλαιωνουμε, η δικη μου δεν ειναι η Totally Hair αλλα η Super Style Barbie!!! :D Ωραια, γιατι το σουπερ σταιλ ακουγεται και πιο δυναμικο!

Δηλαδη ουτε κουρεμενη ειναι ουτε τιποτα, απλα εκλεψε το φουστανι της Totally Hair! :D

Επισης εμπλεξα τα μπουτια μου και με το φουστανι της bibi-bo... #) Αφηστε παιδια, δεν ξαναμπλεκω με ρουχα, ουτε την βαση δεν πιανω!!! :cry: :D

Soufle μου ειναι γλυκυτατη η barbie σου!!! Και η φαση ειναι οτι η δικη σου ειναι η οριτζιναλ! Αν της ριξεις μια μασκα μαλλιων θα της κανεις ενα υπεροχο μαλλι, οπως της αξιζει!!! :)

Αναστασία μου, δεν ξέρω ποια να πρωτοθαυμάσω!!! Να τις χαίρεσαι όλες!! :D

Soufle μου, απίστευτο μαλλί αυτή η κούκλα! Την έχει και στο Λεύκωμα των 50 χρόνων της barbie στο εξώφυλλο. Επίσης έχει μέσα και την cut n' style, Αναστασία μου!! :darkglasses: Το ξεφύλλιζα πρόσφατα και την είδα!

Mytinyworld μου, για να την εχουν στο λευκωμα των 50 χρονων, σημαινει οτι ηταν απο τις πιο αγαπημενες Barbie! Και πως να μην ειναι!!! Με τετοιο ξανθο χειμαρρο μαλλιων και τετοια σουπερ ρουχα!!! :flower:

Fraoulitsa μου τρομερή ανακάλυψη!!! Ευχαριστούμε και για τις φωτό και για τις πληροφορίες!!!

Κουκλομάνες και κουκλοπατέρες παρακαλώ τη βοήθειά σας!!

Έφτασε στα χέρια μου πριν μερικούς μήνες μία πανέμορφη Barbie. Έχει σταράτη επιδερμίδα ίσια χέρια, πολύ λεπτό πόδι στην άκρη και υπέροχα γαλάζια μάτια και μακιγιάζ. Το ξεχωριστό είναι ότι έχει και κάτω βλεφαρίδες και στα χμ... οπίσθιά της λέει Made in Philippines 1966 αλλά στο κεφάλι τίποτα τουλάχιστο στην έξω πλευρά. Κάνοντας μια μικρή έρευνα κατάλαβα ότι χρονολογείται μεταξύ 1979 και 1981 και μοιάζει πολύ με την Olympic Barbie αλλά σε κάτι φωτό που βρήκα κατάλαβα ότι το μαγιό που φορούσε πρέπει να είναι το ορίτζιναλ ρουχαλάκι της. Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ να συνδράμετε!! Πολλά ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!

DSC01903.jpg

DSC01902.jpg

DSC01902.JPG

DSC01903.JPG

soufle είπε:

Και όμως τη βρήκα!! Ενώ είχα φαγωθεί και δεν έβρισκα τίποτα, σήμερα εντελώς τυχαία τα ανακάλυψα όλα!!

Δυστυχώς το ρουχαλάκι και η κούκλα δεν πάνε μαζί. Το μαγιό, που συνοδευόταν και από ένα κίτρινο τσαντάκι είναι το αυθεντικό ρουχαλάκι της Beach Fun Barbie του 1978. H δε κούκλα είναι η Barbie Disco του 1979.

Παρακάτω περνάω και τα ντοκουμέντα!!

Οι φωτό είναι αντίστοιχα από τα:

Barbie Disco 1979.JPG

barbie beach fun 1978.JPG

Πω πω...Πολυ κουκλαρα soufle μου ε; Με γεια! Ειναι πολυ ομορφη! Το μακιγιαζ της ειναι πολυ seventies και το χρωμα του δερματος απλα μαγικο.

Πίσω
Μπλουζα