Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Σας περνάω μια πανέμορφη vintage Barbie με φυτευτές βλεφαρίδες που πέρασε από 40 κύματα ώσπου έφτασε στα χρυσά χεράκια της Αναστασίας μας!!!! Στο μαγικό εργαστήριο υποβλήθηκε σε repaint,re-rooting,re-boding,re-dressing και ότι άλλο re- μπορείτε να φανταστείτε ώσπου μεταμορφώθηκε σε αυτό το υπέροχο πλάσμα που βλέπετε και μου δωρίστηκε μέσα από την καρδιά της!!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ για τον πανέμορφο θησαυρό που μου χάρισες Αναστασάκι μου!! :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Απολαύστε την...

DSC02137.JPG
 
Σουφλε μου, το τερας του Φρανκεσταιν ειχε υποβληθει σε λιγοτερα πειραματα απο αυτην την αγαπημενη vintage Barbie. :eek: Οταν εμαθα οτι η κουκλα που χρησιμοποιησα ηταν μια σπανια καστανομαλλα barbie brunette πηρα ορκο να μην ξαναπειραξω barbie της δεκαετιας του 80. Τραβαγα τα μαλλια μου.

Κι απο τοτε αρχισα να περιμαζευω καθε λογης βασανισμενη barbie 80s. Ποσο χαιρομαι που βρηκε ενα ζεστο κουκλοσπιτο!

ΥΓ. Mytinyworld μου δεν το ηξερα αυτο το bug με τις μαυριδερες barbie!!! Δηλαδη το χρωμα τους ειναι μουφα και για αυτο γινεται το πασαλειμμα με το ασετον? Βασικα δεν εχω πειραξει ποτε σκουροχρωμη barbie, οποιας δεκαετιας και να ειναι γιατι ειναι κουκλες σπανιες και σε μερικα χρονια συλλεκτικες.

Αυτο συμβαινει γιατι συνηθως πουλιουνταν πιο ευκολα οι ξανθιες και λευκες (ονομαζομενες ινδοευρωπαικης ρατσας) barbie, ενω οι ispanic και afroamerican εμεναν στα ραφια (ατιμο μαρκετινγκ...). Η εταιρεια εβγαζε λιγες και για αυτο τωρα ειναι συλλεκτικες. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με γεια σου soufle μου, είναι υπέροχη!! :D Η Αναστασία μας για ακόμη μια φορά έφτιαξε μια πανέμορφη μοναδική κούκλα! :wub: Να την χαίρεσαι soufle μου! :flower:

Αυτό με το χρώμα που ξεβάφει το ανακάλυψα τυχαία με μια sindy vivid imaginations, την σκουρόχρωμη Mel. Επειδή ήταν βρώμικη γιατί η συσκευασία της δεν είχε προστατευτική ζελατίνα, πήγα να τη σαπουνίσω και..... το καφετί χρώμα στα μπούτια της, κιτρίνισε! :eek: #)
 
Πολλά συγχαρτήρια στην Αναστασία.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος/α ποια barbie φορούσε αυτό το φόρεμα που φορά η barbie superstar. Σας ευχαριστώ.

Προβολή συνημμένου 33379

P6180062.jpg
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Είναι πραγματικά μία πανέμορφη κούκλα που είχε την τύχη να σωθεί από το Αναστασάκι μας!!!!

ΕL GRECO δεν το ξέρω το φουστάνι δυστυχώς... Σίγουρα κάτι μου θυμίζει αλλά με μια πρόχειρη αναζήτηση δε βρήκα κάτι. Θα ξανακοιτάξω και θα σου πω. btw πανέμορφη η super star!!!!:dribble::dribble: Nα τη χαίρεσαι και ευχαριστούμε για τη θαυμάσια φωτό!!!
 
Soufle σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το χρόνο που αφιέρωσες στην αναζήτηση.

Με την πρώτη ευκαιρία θα σου ξαναφωτογραφήσω τη barbie super star.
 
καλησπερα!! τελικα την εβαψα απο πανω...λαθος μου??? βεβαια βγηκαν πολυ λευκα τα δοντια (λευκανση). επισης της αλλαξα ολο το στυλ κ της εραψα κ ρουχα για την αλλαγη του λουκ...

IMG_7279.jpg

IMG_7275.jpg
 
Lne την έκανες πολύ ιδιαίτερη. Της βγήκε λίγο μεγάλο το στόμα αλλά έχει στυλ. Είναι πολύ ξεχωριστή,μου αρέσει.
 
της βγηκε πολυ μεγαλο το στομα (η αδερφη μου με κοροιδευε!!) γιατι προσπαθησα να της καλυψω την μουτσουρα απο μελανι που δε βγηκε καλα καλα ουτε με τη χλωρινη. σε ευχαριστω πολυ!
 
Lne το αποτέλεσμα σε σχέση με το πως ήταν η κούκλα είναι τέλειο. Το έβαψες πολύ σωστά σκούρο χρώμα.
 
soufle είπε:
Aναστασάκι μου καλό δεν ξέρω πια να πρωτοθαυμάσω πια!! Τις περισσότερες ούτε τις έχω ξαναματαδεί στη ζωή μου και είναι απλά πανέμορφες!! Να τις χαίρεσαι κοριτσάκι μου!! Την Totally Hair την έχω και εγώ χιχιχι!!!! Ήταν το τεκευταίο δώρο που πήρα από τη νονά μου για το Πάσχα λίγο πριν κλείσω τα 13. Με τι κουράγιο βρε παιδιά τις κατακρεουργούν έτσι!! Η δική μου πάντως είναι ακόμη σε καλή κατάσταση αν εξαιρέσεις τη φράντζα που έχει κετσεδίσει από το ζελέ που τη συνόδευε... είχα τη φαεινή ιδέα να της κάνω ένα χτένισμα που ήταν τη μόδα τότε: φρατζάκια με κοκοράκι :xm: το έλεγαν το θυμάστε? Κατά τα άλλα έμεινε σχετικά αλώβητη τόσο αυτή όσο και τα αξεσουάρ της. Μόνο στεν ποδόγυρο έβαλα λίγη δαντελίτσα γιατί είχε κάνει μια θηλιά. Αν δεν κάνω λάθος προς τα τέλη του 80 είχαν βγει και περούκες από τη Mattel και κοκαλάκια που είχαν μια θηκούλα με χτενάκι και κρεμόταν και μια μπουκλίτσα ή τούφα ''κοτλέ'' σε ξανθό ή μελαχρινό. Σας θυμίζει κάτι??
Υπάρχουν περούκες για Barbie και μάλιστα πρόσφατα είδα σε κάποιο μαγαζί. Αναρωτιόμουν γιατί κυκλοφόρησε αυτό το άχρηστο αξεσουάρ!! Δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί κανείς να κουρέψει ή να ξεμαλλιάσει την κούκλα του! Είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι πιο βίαιοι τις αποκεφάλιζαν κι έδιναν έτσι οριστική λύση στο ζήτημα της κόμης!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
el greco ευχαριστω με εμψυχωνεις! επισης σκεφτηκα μ ενα κοπτακι να ανοιξω τρυπες κ να της περασω βλεφαριδες. κολλησα κ αστερακια στις ακρες γιατι μην ξεχναμε ειναι ροκ.... DSC00054.jpg

περουκες?ακου εδω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Lne την έκανες να έχει τρομερό τύπο.Είναι μια ξεχωριστή κούκλα.Μ'αρέσει.

Aggalitsa παλιά δεκαετία 60 με 70, αν θυμάμαι καλά, κυκλοφορούσε μία barbie με ζωγραφιστά μαλλιά που της έβαζες περούκες και της άλλαζες τύπο.Για αυτό συνάντησες τις περούκες αυτές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Lne μου μιλάμε ζωγράφησες!!! (και στην κυριολεξία...) Την έχεις κάνει απίθανη!!!!! Μία πραγματικά ΟΟΑΚ Barbie!! Να τη χαίρεσαι!!

Να σαι καλά βρε Aggalitsa!! Τι γέλιο έριξα με τις οριστικές λύσεις!!! Θα συμφωνήσω με el greco όντως είχε κυκλοφορήσει το 1963 η BARBIE MY FAVORITE FASHION QUEEN που είχε ζωγραφιστά μαλλιά και συνοδευόταν από τρις περούκες.

http://www.angelicdreamz.com/BARBIE-MY-FAVORITE-FASHION-QUEEN_p_5834.html

Τα αξεσουάρ όμως αυτά κυκλοφόρησαν την δεκαετία του 80 και η Mattel δεν είχε ξεκινήσει ακόμη τις repro. Ίσως ξανακυκλοφόρησε κάποια κούκλα που μπορούσες να της αλλάξεις μαλλιά ή είχαν τη δυνατότητα να εφαρμοστούν και σε κούκλες που είχαν ήδη μαλλιά.
 
el greco κ soufle σας ευχαριστω πολυ πολυ!!

απιστευτη η barbie με τις περουκες αλλα δε νομιζω οτι θα μπορουσαν να παιξουν παιδακια μαζι της.εδω κοιτανε πως θα της κοψουν τα μαλλια!! ειναι περισοοτερο ελκυστικη για τους συλλεκτες νομιζω...
 
Η Barbie Fashion Queen του 60 ηταν μια μοναδικη κουκλα, που αλλαζε σαν το χαμαλεοντα μαλλι και ρουχο.

Το κεφαλι της ειχε τα μαλλια κοντα και ζωγραφισμενα ωστε να μπορει να δεχεται περουκα χωρις προβλημα.

Η τιμη της ηταν μαλλον τρελη...

(πηγη: fashion doll guide)

Vintage-Barbie-Doll-Fashion-Queen-2.jpg


Ο καλος γιαπωνεζος ομως ειχε κυκλοφορησει και την κουκλα "δεν βγαινω μανα μου, δεν βγαινω" για να βοηθησει τον συλλεκτη σε κατασταση οικονομικης κρισης

Και ιδου ο πανεξυπνος κλωνος απο την GM Toys

attachment.php


Και για τους λατρεις του βινταζ μια διαφημιση της barbie, ετσι να ονειρευτουμε λιγο και να ξεχασουμε την κριση... :) (ο κοσμος καιγεται και η barbie αλλαζει τις περουκες της)

 
Lne, πραγματικά ξεχωριστή η... ροκ εκδοχή της barbie σου! Είναι ωραίο να σου δίνουν έμπνευση κάποια ελαττώματα της κούκλας, μπράβο!

Αναστασία, τι όμορφο βιντεάκι αυτό που βρήκες!

Αυτό που λέει ο aggalitsas για τις περούκες, μην ξεχνάτε ότι κυκλοφόρησαν και τη δεκαετία τουν 1990, εδώ μπορούμε να τις θυμηθούμε ;) http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?12907-%C9%F4%E1%EB%E9%EA%E5%F2-%E4%E9%E1%F6%E7%EC%E9%F3%E5%E9%F2-%F4%E7%F2-Mattel-%F3%F4%E1-%EA%EF%EC%E9%EA-Micky-Mouse&p=207486&viewfull=1#post207486
 
ευχαριστω!!

απο το βιντεακι της αναστασιας ακουστε την αφηγητρια...ειναι μαγευτικη...με τον τροπο της σε κανει να θες κ την barbie κ τα ολα της!υπεροχο!!
 
Επανέρχομαι για να επιβεβαιώσω την mytinyworld. Αναγνώρισα στο διαφημιστικό του σχετικού link τις περούκες που είδα και επομένως είναι της δεκαετίας ΄90!

Ωσόσο, ενδιαφέροντα ήταν και τα όσα γράφτηκαν και παρουσιάστηκαν για τις κούκλες που είχαν το περουκίνι εφεδρικό για κάθε ενδεχόμενο! Δεν τις είχα ξαναδεί. Όσο για το βίντεο τί να πω? Απλώς τέλειο!Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, όντας ακόμη παιδί δε θα ήθελα να παίξω μαζί της, παρά την ενδιαφέρουσα παρουσία της!! :p

Στη συνέχεια θα ήθελα να αναφέρω κάτι που παρατήρησα και αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Με 20-25 χρόνια καθυστέρηση απέκτησα σήμερα την barbie super style που πολύ την είχα λαχταρήσει σε παιδική ηλικία.

Άνοιξα λοιπόν το κουτί γεμάτη χαρά! Δυστυχώς μυρίζει έντονα υγρασία το κουτί, αλλά και η κούκλα!! Anyway, τόσα χρόνια περίμενε να τη βρώ!

Παρατηρώντας την κούκλα, μου φάνηκε ότι οι γάμπες της ήταν αρκετά "γεμάτες". Στην πλάτη της γράφει: Mattel inc. 1966 Malaysia. Η κούκλα κυκλοφόρησε το 1988.8)

Με παραξένεψαν οι διαφορετικές χρονολογίες. Ξέρει κανείς τι μπορεί να σημαίνει αυτό?

DSCN3073.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
aggalitsa καλημερα!σε αυτο το θρεντ σε παλαιοτερα ποστ, θα λυσεις ολες τις αποριες σου. την ιδια απορια ειχα κ γω παλιοτερα κ μου την ελυσε η ρετροπαρεα.η χρονολογια στην πλατη ειναι η χρονολογια κατασκευης του καλουπιου του σωματος. δηλαδη μπορει να βρεις κ αλλες barbie ασχετα με το μοντελο να γραφουν την ιδια χρονολογια απο πισω. κρατανε το καλουπι για καποια χρονια κ φτιαχνουν διαφορα μοντελα. ασε που στην ελλαδα ερχονται κ με καθυστερηση, οποτε καταλαβαινεις... επισης το οτι ειναι απο την malaysia την κανει ακομα πιο σπανια καθως εκει υπηρχαν λιγοτερα εργοστασια κ αρα φτιαχτηκαν λιγοτερες...

τελος μπορει να βρεις κ αλλη χρονολογια στο κεφαλι κ ισχυει κατι αναλογο

δες τι γραφουν τα κοριτσια σε αυτα τα δυο λινκ:

για τα σωματα : http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11018-%C7-%E9%F3%F4%EF%F1%E9%E1%F2-%F4%E7%F2-%E5%F5%F1%F9%F0%E1%E9%EA%E7%F2-Barbie-1959-1980/page37

κ για τα κεφαλια : http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11018-%C7-%E9%F3%F4%EF%F1%E9%E1%F2-%F4%E7%F2-%E5%F5%F1%F9%F0%E1%E9%EA%E7%F2-Barbie-1959-1980/page8
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα