Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Happy Holidays 1994 "Gala International"

Και επειδη ο Μακισιμακος μας δεν βρισκει ησυχια κι ολο πακετα γεμιζει, σαν τον Αγιο Βασιλη κι ας ειναι Πασχα, οριστε και μια θεικη γυναικαρα με τα κοκκινα!!! :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Ειναι η Barbie Happy Holidays "Gala International" απο το μακρινο 1994.

Oh Barbie!!! :) :) :) :flower:

Ποσα πασχαλινα αυγα πρεπει να φαω για να γινω ψηλη και ξανθια σαν εσενα? :cry: :D

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
φωναζω σε ολους κ ολες sos!! καταρχην καλησπερα! ειμαι νεα στο φορουμ κ τρελη fαν της barbie. εχω καποιες οι οποιες αντεξαν στον χρονο κ γλυτωσαν απ τα χερια της μικροτερης αδερφης μου...!

καταρχην συγχαρητηρια για τη συζητηση σας, οι πληροφοριες-φωτογραφιες, ολων ειναι απιστευτες. κ παλι συγχαρητηρια! θα ηθελα λοιπον, αν εχετε την ευγενη καλοσυνη, να σας στειλω φωτο των δικων μου, να μου τις εκτιμησετε, μοντελα κλπ οτι χρειαζεται να ξερω. τοσο καιρο τις κραταω κ τις προσεχω κ νομιζα οτι θα με κοροιδευουν για τη συλλογη μου...!

επισης θα ηθελα μια ακομα βοηθεια. σημερα μολις, σκεφτηκα να ψαξω στο ιντερνετ να αγορασω καποιες παλιες barbie.καινουριες βρισκω ανετα κ σε καλες τιμες αλλα αλλη συναισθηματικη αξια εχουν οι παλιες.π.χ το amazon ειναι καλο?

βρηκα την barbie του 1959 με 45 λιρες (??) κατα ποσο ειναι γνησια? επισης προσεξα οτι χρησιμοποιειται τον ορο ρεπρο, τι ακριβως σημαινει?

θα περιμενω με τεραστια αγωνια την απαντηση σας!!!!

ευχαριστω
 
αν δε σας πειραζει, μπορει να ανοιξω ενα θεμα με το προηγουμενο μηνυμα μου ωστε να συλλεξω περισσοτερες πληροφοριες κ ειναι πιο ευκολο να διαβαστει

;-)
 
Πανέμορφη Αναστασάκι μου να τη χαίρεσαι!!!!! :dribble::dribble:Και ευχαριστούμε πολύ για τις εκπληκτικές φωτό!! Να σαι καλά και για τα καλά σου λόγια!! Χαίρομαι που σου άρεσε η Disco Barbie μου που τη λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που την είδα!!

Σας περνάω και εγώ 2 φωτό. Η Barbie που φιγουράρει δεν ξέρω ποια είναι... :( αλλά το φόρεμά της είναι της Barbie Angel of Joy 1998 collectibles. Στην πρώτη φωτό όπως αγοράστηκε και στη δεύτερη όπως κατάφερα να το σουλουπώσω με βάση το ορίτζιναλ...

Αφιερωμένη στο makisimako που μας έλειψε πάρα πολύ...

Εδώ η ορίτζιναλ κούκλα




Και εδώ τα δικά μου...

DSC01975.jpg

DSC01964.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτη η GALA INTERNATIONAL ειναι πολυ πολυ ομορφη... Την θυμαμαι αμυδρα στο μυαλο μου σαν μια κουκλα που με ειχε εντυπωσιασει και την ηθελα πολυ, αλλα ημουν κοριτσι ετοιμο για γαμο παρα για να παιζει με κουκλες πια... Δυστυχως. :(
 
Παντως αυτο που μου αρεσε πολυ στην μπαρμπι σε σχεση με την μπιμπιμπο, ειναι οτι ειχαν πολυ καλοφτιαγμενο σωμα που δεν εσπαγε και δεν εφευγαν τα χερια, γιατι με την μπιμπιμπο ολο και κατι μου ελειπε απο πανω της. Επισης η μπαρμπι ειχε πολυ ομορφα και εντυπωσιακα φορεματα και μεγαλη γκαρνταρομπα.
 
soufle μου, το δικο σου το ρουχαλακι barbie ειναι πιο ομορφο και απο το οριτζιναλ! :flower:

Kornizoliza μην ακους τι σου λενε! :) Το οτι η μπαρμπι δεν κανει στα κοριτσια για γαμο ειναι μυθος! Ξερεις τι λεφτα εχουν γλυτωσει οι συζυγοι/συντροφοι οταν αντι για χρυσα δαχτυλιδια και περλες και ταξιδια στο εξωτερικο τους παρακαλας να σου παρουν δωρο μια barbie vintage? Μην σου πω καθαριζουν και με 10 ευρω. :D
 
καλησπερα!αποφασισα τελικα να ανεβασω εδω τις φωτο μου μιας κ ειναι αφιερωμενο στην λατρεμενη barbie. δυστυχως δεν καταφερα να σβησω τη σελιδα που εχω ξεκινησει εγω.αν ξερει καποιος ας μου πει!

λοιπον θα ξεκινησω με μια συλλεκτικη κ πολυ αγαπημενη την barbie scarlet o'hara απ την θρυλικη ταινια οσα παιρνει ο ανεμος....την απεκτησα σε μικρη ηλικια κ θυμαμαι ακομα κατα την αγορα της (γυρω στα 11 ημουν) οτι πιθανον μετα απο χρονια ισως ειναι συλλεκτικη....τη βρηκα καπου στο ιντερνετ να πωλειται γυρω στα 300 ευρω...!κ αντιστοιχα στην ιδια τιμη κ οι αλλες 2 απ την ταινια.

οι αλλες 2 ειναι πολυ πιο προσφατες σε ηλικια. αυτη με το κοντο φορεμα αγοραστηκε πριν απο 3-4 χρονια απ το jumbo κ η μελαχρινη ειναι η τανγκο την οποια απεκτησα πριν 1 βδομαδα (!).ειναι συλλεκτικη απ τη σειρα barbie basics κ εχω παραγγειλει αλλη μια απ την ιδια σειρα. τελος η αγαπημενη barbie rapunjel ηταν στη λαμπαδα μου φετος!

αρχικα ανεβασα καποιες απ τις κουκλες μου που παρομοιες τους δεν ειδα στις συνομιλιες σας.θελω πολυ να τραβηξω την προσοχη σας (χαχαχα!!)

αναμενω τη γνωμη σας με τρελη αγωνια για να ανεβασω τις υπολοιπες!!

φιλι μεγαλο σε ολους κ ολεςbarbie + tango 2.jpg

pencil.png


barbie scarlet o hara.jpg

barbie scarlet o hara (2).jpg

barbies.jpg

barbie + tango 1.jpg
 
(οι υπολοιπες φωτο γιατι δεν χωρεσαν ολες στο προηγουμενο μνμ....)

barbie rapunjel 2011.jpg

barbie + tango 3.jpg

BarbieBasicsHeader.jpg
 
Καταπληκτικές και πανέμορφες όλες τους Ine!! Και ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες!! Ότι όμως και αν πω τα μάτια μου σκέκονται στην Σκάρλετ :dribble::dribble: νομίζω πως είναι από τις ωραιότερες Barbie που κυκλοφόρησαν, με τις πιο υπέροχες βλεφαρίδες!! Απίστευτο το πόσο καλά την έχεις διατηρήσει μπράβο σου και να τη χαίρεσαι και αυτή και τις υπόλοιπες!!

Κάθε μήνυμα δέχεται έως 5 συνημμένα αρχεία. Για να μην αναγκάζεσαι να κάνεις συνεχόμενα post πήγαινε στο προφίλ σου και δημιούργησε άλμπουμ φωτογραφιών. Έτσι σε συνδυασμό και με τα συνημμένα θα μπορείς να βάλεις περισσότερες φωτό.
 
Πω πω ειδικα η Σκαρλετ ειναι πανεμορφη!!! Και οι αλλες βεβαια, αλλα εκεινη εχει μια αλλη γοητεια! Να τις χαιρεσαι Ιne, και σε ευχαριστουμε πολυ που μας τις εδειξες!!!! :)

Αυτη η κουκλα της Ιne, η Scarlett O'hara Barbie, κυκλοφορησε το 1994 και ανηκει στην σειρα Hollywοod Legends Collection!
 
soufle αυτο θα κανω θα φροντισω να δημιουργησω αλμπουμ...ειμαι νεα στο κλαμπ κ πρεπει να οργανωθω! αναστασια δεν σκεφτηκα να ψαξω ποτε κυκλοφορησε κ σε ποια σειρα ανηκει, πολυ ενδιαφερουσα πληροφορια!αν η Scarlett O'hara Barbie κυκλοφορισε το '94, ημουν 7 χρονων κ εχουν περασει 18 χρονια!την αγαπουσα απο μικρη κ την προσεχα απ την μικρη μου αδερφη!

εχω φωτογραφησει ολες τις υπολοιπες κ θα τις ανεβασω στο προφιλ μου. εδω θα τις ανεβασω πανγυμνες κ με κοντινο στα μουτρακια οποτε αν βρειτε χρονο θα ημουν πολυ χαρουμενη να με βοηθησετε να βρω τη χαμενη τους ταυτοτητα...!δυστυχως μονο μια εχει εχει το φορεμα της κ τα σκουλαρικια της, την εχετε βρει εδω νομιζω λεγεται barbie hair style.

επισης ψαχνω να αγορασω καποια απ τις 3 που κυκλοφορησαν φετος το χειμωνα απ τη σειρα barbie μεγαλες πολεις....δε μπορω να αποφασισω!

αλλα οπως κ να χει θα συφμωνησω μαζι σας. οι νεες barbie ειναι διαφορετικες, ειδικα οι πιο φτηνες οπως αυτη με το ριγε φορεμα στην προηγουμενη φωτο μου, εχουν πιο μεγαλο κεφαλι (!). οι παλιες οπως αυτες που εχουμε κρατησει ή αποκτησει πληρωνοντας κατι παραπανω...εχουν αλλη αιγλη κ τις προτιμω....
 
barbie.jpgθυμαστε αυτην την barbie που ανεβασα στο αλλο νημα???την βρηκα εντελως τυχαια στο ιντερνετ ψαχνοντας κατι αλλο...ειναι η sun jewel barbie του 1993.κυκλοφορησε μαζι με 2 φιλεναδες (ξεχωριστα) την kira κ την teresa. παρακατω φωτο οπως τις βρηκα κ τελευταια η δικη μου με οτι εχω σωσει απο τα αξεσουαρ της.

IMG_7180.jpg

sun jewel barbie 1993.jpg2.jpg

sun jewel barbie 1993.jpg4.jpg

kira barbie teresa.jpg
 
θυμαστε εδω ειχατε αναφερθει σε μια barbie κλωνο της ιταλιας την tanya. http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11018-Η-ιστοριας-της-ευρωπαικης-Barbie-1959-1980/page5 νομιζω πως μολις σημερα απεκτησα τη δικη μου. σας την ανεβαζω οπως την αγορασα απο τον παγκο και πριν την καθαρισω.στο πισω μερος του λαιμου της γραφει με αναγλυφα γραμματα ceppiratti.

επισης αγορασα την μελαχρινη με το μωβ μακιγιαζ και με μια ερευνα στο ιντερνετ νομιζω τη βρηκα. ειναι η teresa απο την σειρα the 3 musketeers. το κακο ειναι πως εχει αυτο τον χρωματισμο γυρω απ το στομα της. πως θα μπορουσα να τον αφαιρεσω??

15052011024.jpg

tanya 3.jpg

tanya 2.jpg

teresa the 3 musketeers.jpg

tanya.jpg
 
lne είπε:
επισης αγορασα την μελαχρινη με το μωβ μακιγιαζ και με μια ερευνα στο ιντερνετ νομιζω τη βρηκα. ειναι η teresa απο την σειρα the 3 musketeers. το κακο ειναι πως εχει αυτο τον χρωματισμο γυρω απ το στομα της. πως θα μπορουσα να τον αφαιρεσω??
Δυστυχως για να αφαιρεθει αυτο το χρωμα που εχει εισχωρησει στο βινυλιο της κουκλας χρειαζεται ενα προιον που αφαιρει τους λεκεδες τετοιου τυπου. Το προιον, οχι η μαρκα, ονομαζεται Stain remover. Αν ψαξετε στο ιντερνετ με αυτες τις λεξεις (συν την λεξη doll) θα βρειτε διαφορα online μαγαζια του εξωτερικου. Ine σου στελνω με πμ αυτο που δοκιμασα εγω, γιατι δεν επιτρεπεται να κανω διαφημιση. Συντομα θα ανεβασω τουτοριαλ οπου το χρησιμοποιησα σε bibi-bo και εκανε θαυματα.
 
ασε κ καπου διαβασα σε δικο σου ποστ οτι μπορεις να αφαιρεσεις το μακιγιαζ της κουκλας με ασετον κ το δοκιμασα...το δερμα στο προσωπο της εγινε κιτρινο ενω αν προσεξες ειναι σοκολατι, εφυγε το κραγιον κ το μελανι απλωθηκε παντου κ εγινε μια μουτζουρα....παω να σκασω....θα δοκιμασω οπωσδηποτε αυτο που λες ευχαριστω!!
 
Μπράβο που τα κατάφερες και τη βρήκες Ine!! Και να χαίρεσαι και τις πανέμορφες νέες σου κουκλίτσες!!! Ειδικά την Tanya που της έχουμε και μια αδυναμία λόγω ιστορίας!! Αν θυμάμαι καλά στο νήμα για τις Sindy έχει αρκετές πληροφορίες. Καλή επιτυχία με το μελάνι γιατί είναι όντως μανίκι... Το ασετόν δυστυχώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πάνω σε λεκέδες από μελάνι μόνο σε περιοχές που το υλικό δεν έχει ξαναβαφτεί από πάνω δλδ μόνο όταν το χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί στην πάστα του πλαστικού.
 
ευχαριστω πολυ! ναι εχω ηδη συλλεξει την πληροφοριες της ιστοριας της.

δυστυχως μεχρι σημερα δεν εχω αξιωθει να καθαρισω τη μωβ μουτσουρα....ισως τελικα της προσθεσω extreme ρουχα κ μαλλια κ την μετατρεψω σε σεξι

μπαροβια... ;-P

DSC00008.jpg
 
Γεια σου Ine και καλωσόρισες κι από εμένα :flower: (αν και λίγο καθυστερημένα!). Η κούκλα είναι πολύ όμορφη! Νομίζω ότι αν χρησιμοποιήσεις το προϊόν που λέει η Αναστασία η μουτζούρα θα φύγει... Οι μελαμψές/σκουρόχρωμες κούκλες συχνά ξεβάφουν με το ασετόν και το οινόπνευμα. Μου έχει συμβεί να φύγει λίγο χρώμα ακόμα και με σκέτο νερό και σαπουνάδα!8)
 
καλως σας βρηκα!! στην γειτονια μου ανοιξε art & hobby. εχω ενημερωσει ηδη της κυριες που δουλευουν στο μαγαζι κ θα τις επισκευτω αυριο μαζι με την κουκλα μου για να με βοηθησουν...

υ.γ. θυμηθειτε να διαβασετε στα αλλα νηματα την ανακοινωση μου για το αρθρο που εχω αναλαβει!!η fraoulitsa μου απαντησε!
 
Πίσω
Μπλουζα