Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Ευχαριστώ πολύ Lne για την άμεση απάντησή σου! Ευτυχώς που υπάρχει και το retromaniax, αλλιώς με τις απορίες μου θα έμενα!!! ;)
 
Ενα έχω να πω..!! Υπάρχουν δισεκατομμυρια απο δαυτες..!!!! Εχω πάρει πονσταν απο τον πονοκεφαλο που μου προκαλεσε η αναζητηση μιας..!!

Και κατι ακομα..!! Ειδα και μπαρμπι ΚΟΜΗ ΔΡΑΚΟΥΛΑ καθως και μπαρμπι σε φερετρο..!.8).8).8)
 
Πράγματι, υπάρχουν πάρα πολλές!! Για κάποιον που θέλει να φτιάξει συλλογή από συγκεκριμένες κούκλες που κυκλοφόρησαν η αναζήτηση μπορεί να είναι πραγματικό χάσιμο-από την άλλη πλευρά βεβαια, αν κάποιος θέλει γενικώς να μαζέψει κούκλες αυτού του τύπου μπορεί να βρει εύκολα αρκετές! Αγαπήθηκαν πολύ, πάντως, κι αυτό δεν είναι τυχαίο!!!

Όσο για τη barbie δράκουλα και την άλλη στο φέρετρο, υποθέτω ότι δε θα κυκλοφόρησαν σε μεγάλο αριθμό και ενδεχομένως να είναι σπάνιες-εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ...σίγουρα όμως είναι γι'αυτούς που τους αρέσουν τα μακάβρια παιχνίδια! :precry:
 
Περνάω μερικές υπέροχες κουκλίτσες Barbie που αγαπώ πολύ:

1) 1976 Malibu Barbie with Superstar face. Την έχω ξαναπετύχει και με πρόσωπο Malibu το 1978 ως Portofino αλλά την βρήκα εδώ έτσι όπως σας την πέρασα

http://www.flickr.com/photos/cheriebomb/5932206059/

1975 Malibu Barbie with Superstar face (face).JPG

2)1983 Crystal Barbie που τόσον καιρό πίστευα ότι είχα το φόρεμα της bibi bo Super Star:precry: :cry: και τελικά ήταν δικό της αφού την βρήκα σε ελεεινή κατάσταση στo πατάρι μας και δεν θυμόμουν καθόλου την ύπαρξή της...

1983 Crystal Barbie.jpg

3) 1991 Ski Fun Barbie όχι με το αυθεντικό αλλά με σύνολο της ίδιας χρονιάς για την ίδια σειρά.

1991 Ski Fun Barbie.JPG

4) Και τέλος την πανέμορφη 1996 Angel Princess Barbie :flower: :flower:

1996 Angel Princess Barbie.JPG

1975 Malibu Barbie with Superstar face.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραίες οι κούκλες σου soufle, πιο πολύ όμως μου άρεσε η Barbie angel princess! :flower:

Οι πιο παλιές barbie είχαν πιο γλυκειά έκφραση απ' αυτές που κυκλοφορούν σήμερα, που φαίνονται πιο προχωρημένες-κατά έναν παραξενο τρόπο το ίδιο συμβαίνει και με τα κορίτσια στην εφηβεία, μάλλον έχουν αλλάξει γενικώς τα πρότυπα...
 
Πανέμορφες όλες σουφλέ μου! Να τις χαίρεσαι!
 
soufle να τις χαιρεσαι ειναι υπεροχες!

στην ντουλαπα μου βρηκα κατω απο ρουχα αυτο το ημερολογιο του 1992 με τη διαμαντενια barbie κ τον ken . τυχαια λιγες μερες μετα, η κολλητη μού χαρισε τη μπιζουτιερα με τους ιδιους!εχει πολλες θηκουλες κ συρταρακια κ το καλυτερο απ ολα, ειναι κουρδιστη! κουρδιζοντας τη, η μικροσκοπικη barbie που φαινεται γυριζει γυρω γυρω.δυστυχως δεν ξερω τι ειχε στο κεντρο, εκει που βρισκεται το στρογγυλο πλαστικο κ δε καταφερα να βρω φωτο στο ιντερνετ.

DSC00108.jpg

DSC00103.jpg

DSC00105.jpg

DSC00106.jpg
 
Lne είπε:
soufle να τις χαιρεσαι ειναι υπεροχες!
στην ντουλαπα μου βρηκα κατω απο ρουχα αυτο το ημερολογιο του 1992 με τη διαμαντενια barbie κ τον ken . τυχαια λιγες μερες μετα, η κολλητη μού χαρισε τη μπιζουτιερα με τους ιδιους!εχει πολλες θηκουλες κ συρταρακια κ το καλυτερο απ ολα, ειναι κουρδιστη! κουρδιζοντας τη, η μικροσκοπικη barbie που φαινεται γυριζει γυρω γυρω.δυστυχως δεν ξερω τι ειχε στο κεντρο, εκει που βρισκεται το στρογγυλο πλαστικο κ δε καταφερα να βρω φωτο στο ιντερνετ.

Προβολή συνημμένου 36350Προβολή συνημμένου 36351Προβολή συνημμένου 36352Προβολή συνημμένου 36353
Lne ωραια η μπιζουτιερα σου,δηλαδη ειναι σαν μουσικο κουτι οταν την κουρδιζεις και περιστρεφεται η Μπαρμπι;
 
ναι ετσι ακριβως!οπως οι κουρδιστες/κανονικες μπιζουτιερες με την μπαλαρινα ή νεραιδουλα που περιστρεφεται.
 
Ημουνα ξυπολητη και μαζευα ραδικια (αλλα μου μειναν τα σκουλαρικια)

attachment.php


Αυτη εδω η κουκλιτσα που σας παραθετω ειναι μια Teresa Mattel Hollywood Hair.

Ηταν δηλαδη καποτε η κουκλα αυτη ετσι

5771938179_c84433803e.jpg


Κυκλοφορησε το 1992 και ειχε υπεροχα μακρυα μαλλια. Δυστυχως η Τερεζα που περιμαζεψα ηταν ενα κουρεμενο γιδι, ξυπολητη αλλα το φοβερο ειναι οτι εχει ακομα τα σκουλαρικια της!!! :)

Απιστευτο. Ειναι τοσο σταθεροποιημενα στο κεφαλι της που δεν βγαινουνε με τιποτα!

Τι να της κανω της δολιας? Να κατσω να της βαλω μαλλι, προς το παρον με τιποτα παιδια, δεν προλαβαινω....Της εκανα κι εκεινης μια περμαναντ μπας και σταματησει να κλαιει το μακρυ της μαλλι, θυμα επιδοξης μικρης κομμωτριας. :D

Αλλα της ειπα να μην στεναχωριεται γιατι εκτος του οτι της εμειναν τα φανταστικα σκουλαρικια και το δαχτυλιδι, γλυτωσε και το ομορφο μακιγιαζ της! Θα μπορουσε δηλαδη να της εχουν τυχει πολυ χειροτερα... :eek: Παλι καλα, να λεει. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με γεια σου Αναστασία! #)

Δεν είχα ξαναδεί ποτέ την Tereza-πολύ κρίμα που την κούρεψαν, κατα τ'άλλα φαίνεται να είναι σε άριστη κατάσταση.

Η περμανάντ όμως μήπως τη μεγαλώνει λίγο?? :p

Αυτή η Barbie Hollywood είναι μία από αυτές που ψάχνω μανιωδώς!

Την είχαν οι δίδυμες φίλες μου στις διακοπές κι έπαιζα μ'αυτή κάθε καλοκαίρι, που έβλεπα τα κορίτσια!

Αχ! Κι άλλο παιδικό απωθημένο!
 
με γεια σου αναστασια!! το καλοκαιρι μου χαρισε η κολλητη μου τη δικη της παιδικη teresa benetton φυσικα γυμνη κ ξετρελαθηκα!ειναι πολυ γλυκια κουκλα.

αυτη ειναι η δικη μουimagesCAL92HKD.jpg

IMG_7619.jpg

IMG_7620.jpg
 
Lne, είναι πράγματι σκέτη γλύκα!!! Να τη χαίρεσαι, τυχερούλα, και την κούκλα και τη φίλη σου!

Εμένα η δική μου κολλητή δε χαρίζει ούτε τακουνάκι!!! :p
 
Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!! Εκπληκτικές επίσης οι νέες ανακαλύψεις σας Lne και Αναστασία μου!! Και οι δύο κούκλες είναι πραγματικά πανέμορφες και να τις χαίρεστε!!!!
 
κοριτσια σας ευχαριστω πολυ κ τις 2!! η αληθεια ειναι της εχω αδυναμια της μελαχρινης μου!(κ της φιλης μου ;) )
 
καλησπερα σε ολους! εψαξα στα γρηγορα αλλα δε νομιζω οτι την εχετε ξανα αναφερει ή δειξει τουλαχιστον οχι τη συγκεκριμενη..! εδω η αναστασια τη δειχνει σε εντυπη ιταλικη διαφημιση http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?12907-Ιταλικες-διαφημισεις-της-Mattel-στα-κομικ-Micky-Mouse/page2&highlight=barbie+marina . αναφερομαι στη Marina την ασιατισσα φιλη της barbie. ειναι απ τη σειρα sun sensation του 1991 κ απο στο μερος που την πηρα, εχει τον ken απ την ιδια σειρα για οποιον ενδιαφερεται.

θαυμαστε τη!!01102011031.jpg

01102011028.jpg

01102011029.jpg

01102011030.jpg

01102011032.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλησπέρα σε όλες σας...!! διαβασα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα(δεν καταφερα όλα :) ) και πραγματικά χαίρομαι που καταφερα να βρω ένα φόρουμ σαν και αυτό!! και χαίρομαι γιατί εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω κάτι συγκεκριμένο και δεν έχω καταφέρει να το βρω... δεν απογοήτευομαι όμως! ελπίζω να με βοηθήσετε!! βλεπετε σα μικρό κορίτσι και εγώ οι κούκλες ήταν η συντροφιά μου στα παιδικά μου χρόνια μιας και ο αδερφός μου δεν μόυ εδινε και πολύ σημασία τότε! προτιμούσε τα δικά του παιχνίδια! η sindy και κυριως η barbie ήταν οι καλύτερες φίλες μου . μαζί και τα υπάρχοντά τους! τι σπίτια ,τι ψυγεία,τι πισίνες!!ολοκληρο νοικοκυριό! μα το αγαπημένο μου (και φτάνω στο κυρίως θέμα) ήταν ενα αυτοκίνητο τροχοσπιτο,μωβ ροζ χρώματος ,με δυόροφο κρεβάτι .η οροφή γινόταν κατι σα θαλασσιο σκι, ενώ είχε και τραπέζακι με καρεκλες και αν κυκλοφόρησε περίπου το 1995 με 1998 .έχουν περάσει και χρόνια και δεν είμαι σιγουρη...ψάχνω εδώ και πολύ καιρό να το βρω... βλεπετε όταν αρχισα να παιρνώ στην εφηβική ηλικία έκανα τι λάθος κίνηση και το χάρισα στη μικρότητερη ξαδέρφη μου χώρίς πραγματικά να θέλω να το δώσω... το είχα σα μπιμπελό χωρίς να του λείπει το παρακικρό...μετά απο καιρό όταν πια δεν το ήθελε το πέταξε... έκλαιγα για μέρες!της ειχα τονίσει πως το θέλω πίσω αλλα.... ξέρετε πως είναι να δενεσαι με πράγματα που στα έχουν δωρίσει αγαπημενα σου προσωπα και στη περίπτωση τη δική μου η νονά μου,η καλυτερη νονά του κόσμου όπως λεω... προσπαθώ να βρω μια φωτογραφία για να δείτε και αν μπορείτε να με βοηθήσετε να το βρω και παλι... πειτε το παιδικό τραυμα ,δεν ξέρω ... η κουκλες μου ψάχνουν μέσο για να πάνε μια ακόμη βόλτα :) . ανυπομονώ να μάθω αν σας θυμίζει τουλάχιστον κατι. αν θελετε περισσότερη περιγραφή πείτε μου!!
 
aterinak σε ευχαριστώ πολύ!! σπεύδω να δω!! έχω ξετρελαθει με τις κουκλες σας!! είχα ξεχάσει πόσες είχα και πόσο τις λάτρευα όλες!!
 
Lne να χαίρεσαι την υπέροχη Marina!! Είναι από τις ωραιότερες φίλες της Barbie που έχει κυκλοφορήσει η Mattel!!! Εκπληκτική τύχη που τη βρήκες!!!!!! Έπρεπε όμως να τον πάρεις και τον Ken!! H ''πείρα'' μας στο retro μας έχει διδάξει να μην αφήνουμε για το μέλλον κάτι που βρίσκουμε... #) Σπάνια είναι ξανά εκεί όταν θα το αναζητήσουμε για δεύτερη φορά!!(την έχω πατήσει και ξέρω...) Αυτά τα παιχνίδια κρατάνε ένα κομματάκι από το παρελθόν μας και μας χαρίζουν απίστευτη χαρά!!! Πάρτο για τη συλλογή σου και δε θα το μετανιώσεις ;) εξακριβωμένο....

baidouskini καλωσόρισες στην παρέα μας!! Εύχομαι πραγματικά να μπορέσεις να βρεις το αγαπημένο σου παιδικό παιχνίδι!! Θα το έχω και εγώ υπόψιν μου μήπως το πετύχω κάπου.Πως μπόρεσε και το πέταξε!!! :eek: Είναι τραγικό να χάνονται έτσι τόσες πολύτιμες αναμνήσεις, θα μπορούσε τουλάχιστο να το δώσει σε ένα παιδάκι λιγότερο τυχερό πολύ κρίμα πραγματικά... :(
 
Πίσω
Μπλουζα