Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

katerinak πραγματικα νιωθω πολυ τυχερη που επεσε στα χερια μου κ ακομα πιο τυχερη γιατι ειχε καλη τιμη κ μπορω να την αγαπησω οσο θελω χαχα!

soufle κ mytiny σας ευχαριστω πολυ! soufle εκανες παλι το θαυμα σου!!

σε μια γρηγορη ερευνα βρηκα καποιες φωτο απο ρουχαλακια που ανηκουν στη σειρα barbie jeans, δεν ειναι στις φωτο του πισω κουτιου που ανεβασα αλλα ειναι κ αυτα του 1988.

ανεβαζω τις φωτο μικρες γιατι δεν ειναι δικες μου

5008928265_1625ca5da5.jpg

επισης η κουκλα της σειρας barbie jeans του 1988barbiejeansdoll.jpg

κ τελος το διαφημιστικο της το οποιο μοσχομυριζει '80s!!! στο διαφημιστικο φαινεται κ ο ken ο οποιος λογικα φοραει το αντιστοιχο της σειρας κ συμφωνα με τα μεχρι τωρα δεδομενα το 2ο του....enjoy!

α φυσικα να συμπληρωσω οτι στα βιντεο των διαφημισεων κ στις φωτο αναφερει οτι η κουκλα ειναι του 1988 αλλα στο βιντεο που ανεβαζω λεει οτι ειναι του 1989! :xm: ανεβαζω ομως αυτο γιατι ειναι το πιο καθαρο απ ολα.

 


http://www.youtube.com/watch?v=1skF0_Vq2oc&feature=related

 




300x300_5b2df8c78eee75cdb44aa8e76d739bf7.jpg

3432cdi_27.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραίες οι κούκλες και τα καινούρια ρουχαλάκια που παρουσιάσατε αυτές τις μέρες! Με γειά! #)

Η κούκλα που μ'ενθουσίασε περισσότερο ήταν η barbie jeans της lne! :eek:

Μου είχε προτείνει η νονά μου κάποτε να μου την αγοράσει μαζί με το τροχόσπιτο κι εγώ αρνήθηκα γιατί το τροχόσπιτο ήταν από μόνο του πολύ ακριβό εκείνη την εποχή και ντράπηκα!

Για να με αποζημιώσει η μαμά μου που φέρθηκα με ευγένια μου είχε αγοράσει τα ρούχα της κούκλας που πωλούνταν και χωριστά-σώζεται μόνο η φουστίτσα...τα υπόλοιπα τα μπέρδευε με τα δικά της μια φίλη μου κι έπαιρνε από ένα κομμάτι κάθε φορά....

Το διαφημιστικο της που το ξαναείδα μετά από τόσα χρόνια με ισοπέδωσε!!! Ακόμη και τότε μου είχε φανεί πολύ προχωρημένο και ήθελα την κούκλα σαν τρελλή!

Ποτέ δεν την ξεπέρασα! :D

Τί μου θύμησες lne...Να τη χαίρεσαι!

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες και από κάποια άλλα ρουχαλάκια της jean-που δεν είναι jean-σειράς, τα οποία είναι από τα αγαπημένα μου κι ας μην τα είχα ποτέ! Το σετ του Ken το είχε η φίλη μου κι όλο μ'αυτό ήθελα να ντύνουμε τον άντρα! :D

tn_SUC51253.JPG

140.jpg

tn_SUC51249.JPG

κ140.jpg

tn_SUC51252.JPG
 
Aggalitsa, μ'αρέσει πάρα πολύ και χαίρομαι που σε αυτά τα ποστ και φωτογραφίες βρίσκεις κρυμένες αναμνήσεις! Αυτό είναι το πιο όμορφο της υπόθεσης του να ασχολείσαι με παλιές κούκλες. Εγώ δυστυχώς δεν έχω ούτε μία ανάμνηση από barbie μιας και ήμουν πολύ μεγάλη όταν κυκλοφόρησε ευρέως στην Ελλάδα, αλλά μου συμβαίνει κατά κόρον με την bibi-bo και την sindy pedigree.

Πολύ 80'ς η σειρά τζην! Θυμάμαι που το 1988 -1989 ήταν πολύ της μόδας η τζην φούστα που κάτω είχε βολάν. Είχα βάλει τη μαμά μου και μου είχε κόψει μια μίντι στενή τζην φούστα και είχε προσθέσει ένα φαρδύ δαντελένιο βολάν για τελείωμα. Ηταν η τελευταία λέξη της μόδας. Τέλειο το διαφημιστικό, πολύ χαρακτηριστικό εκείνης της εποχής! Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες και τη διαφήμιση!
 
Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες και τo διαφήμιστικο!!! Τελικά όντως κυκλοφόρησαν και άλλα ρούχα αυτής της σειράς. Έχω ακόμη ένα με ''τζιν'' φούστα που αγοράστηκε εκείνη την περίοδο ίσως ανοίκει και αυτό εδώ.

attachment.php


Παρακάτω περνάω μία κουκλίτσα που αγαπήθηκε πολύ και έχουμε συζητήσει επί του θέματος αρκετά λόγω της παρόμοιας σειράς που λάνσαρε και η el greco. Πρόκειται για την Dream Glow Βarbie του 1985. Δυστυχώς το υπέροχο φουστανάκι της δεν υπάρχει αλλά έχω αυτό το ροδκινί φόρεμα από τη σειρά Dance Magic 1989 που μου θυμίζει πολύ την Peaches and Cream οπότε το επέλεξα για την παρουσίαση!!

attachment.php


Εδώ και μερικά link να τη θαυμάσετε όπως κυκλοφόρησε

http://www.flickr.com/photos/lesliesdolls/4653336657/in/photostream


 
soufle πολυ ομορφο το συνολο με τη "τζην" φουστα!το ροδακινι φορεμα :πανεμορφο και αυτο!μοιαζει με πριγκιπισσα :) με γεια!!!!!!

βρηκα τη διαφημιση με τη dream glow barbie

 
aggalitsa πολυ ομορφα τα ρουχαλακια!!χαιρομαι που σου αρεσε η διαφημιση κ σου ευχομαι καποια στιγμη να αποκτησεις την αγαπημενη σου κουκλα!δυστυχως κ για μενα η barbie jeans δεν ειναι δικη μου.... :precry:

βρηκα τη φωτο στο ιντερνετ για να τη μοιραστω μαζι σας κ να συμπληρωσουμε τη ''διατριβη'' μας (!) πανω στη σειρα jeans. πολυ θα ηθελα να την ειχα....

επισης εκεινη την χρονια ημουν πολυ μικρη κ δε μου επιτρεπονταν οι κουκλες...!οποτε δεν την θυμομουν καν...χαιρομαι ομως που εχω κατι απ τη σειρα της!

soufle υπεροχη η barbie σου!!!οντως η φουστα φαινεται να ειναι της σειρας jeans...

katerinak ευχαριστουμε για το διαφημιστικο!
 
Βρε παιδια μου, γραψατε πολυ ενδιαφερουσα αναλυση περι jeans και Barbie!!!! Κοιτα να δεις ποσο υλικο ειχε η υποθεση αυτου του υφασματος και δεν του φαινοτανε!

Και η barbie jeans του 88, εχει σπανιο χρωμα στα μαλλια της, ειναι ξανθα σαντρε.

Παρα πολυ γλυκια η barbie Twirlin Make up της Lne μας με ολοκληρο το εργαστηριο αισθητικης της!!! Εχει και παρα πολυ ομορφη αλογοουρα με φριζε μαλλια!

Οσο για την Dream Glow της Soufle μας, τα λογια ειναι περιττα. Το προσωπο της ειναι ξεχωριστο και εχει πολυ ομορφο βλεμμα.
 
Soufle μου, καταπληκτική η dream glow barbie, και το φόρεμα επίσης πανέμορφο! :dribble:Να τα χαιρεσαι!

Το σετάκι τζην που μας έδειξες το έχω κι εγώ, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι αν είναι από την ίδια σειρά...
 
Πωπω!!! Τελικά υπάρχει μπόλικο πράγμα για τη μόδα τζινς!! Ευχαριστούμε πολύ για τις τόσες πληροφορίες και τις εικόνες καθ΄΄ως και για το υπέροχο βιντεάκι για την Dream Glow!! Σας ευχαριστώ πολύ και για καταπληκτικά σας σχόλια!!!

Καλή μου mytiny να σαι καλά!! Πολύ χαίρομαι που βρέθηκε και αυτή!! Για την άλλη κανένα νέο ακόμη... :( . Δεν μπορώ όμως να θυμηθώ ποια είναι η τέταρτη Barbie που ψάχνεις... την έχουμε δει? Καταραμένη άνοια της τρίτης ηλικίας... :p :p:D
 
1991 Rappin' rockin' Teresa

Σας περνάω την 1991 Rappin' rockin' Teresa από την ομώνυμη Σειρά της Mattel!! Δίπλα βλέπετε το οπισθόφυλλο με τις υπόλοιπες κούκλες της σειράς. Να σημειώσω εδώ ότι ενώ πρόκειται για την Teresa στο οπισθόφυλλο η ίδια κούκλα παρουσιάζεται με κεφάλι Steffie... Anyway!! Γενικά έχω μια αδυναμία για τις φίλες της Barbie και πήρα μεγάλη χαρά!! Το πιο απίστευτο από όλα είναι ότι το κασετόφωνο που παίζει μουσική όταν πατάς το κουμπάκι συνεχίζει να ανταποκρίνεται με την 20χρονη μπαταρία!!!! :animeek:Σε αντίθεση με τα 3 πολύχρωμα λαστιχάκια στα μαλλιά της που έχουν λιώσει.

1991rappinnrockinTeresa.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με γεια την Teresa, soufle μου! Είναι πολύ όμορφη! Πολύ ρετρό 90'ς! Είναι η δεύτερη Τερέζα που βλέπουμε αν δεν κάνω λάθος, μαζί με της Αναστασίας!

Λοιπόν, για να φρεσκάρω τη μνήμη σας, ψάχνουμε ακόμη και αυτή την κορασίδα

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11018-%C7-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E1-%F4%E7%F2-%E5%F5%F1%F9%F0%E1%FA%EA%DE%F2-Barbie-1959-1980&p=322007&viewfull=1#post322007

αλλά και την αριστερή από αυτές

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11018-%C7-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E1-%F4%E7%F2-%E5%F5%F1%F9%F0%E1%FA%EA%DE%F2-Barbie-1959-1980&p=320141&viewfull=1#post320141
 
Mytinyworld στο δεύτερο θρεντ πρέπει να είναι η fun time barbie του 1986 να και μία φωτογραφία που βρήκα.



Μία άλλη φίλη της barbie Που μου αρέσει προσωπικά είναι και Η California Drean Midge του 1987. Την βρίσκω πολύ όμορφη κοκκινομάλλα και με φακίδες και το στυλ της πολύ 80's. Να και ένα λινκ με φωτογραφία της.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
soufle μου να χαιρεσαι την Teresa σου!! εχω μια κ γω εδω την ειχα δειξει http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11018-Η-ιστορία-της-ευρωπαϊκής-Barbie-1959-1980/page43 χαρισμενη απ την κολλητη κ την λατρευω!

θα σας δειξω ενα ρουχαλακι που μου εκαναν δωρο στο κουτι του. (πειτε με παραξενη αλλα δε θα το επαιρνα γιατι δεν εχει παπουτσια κ ειναι μεγαλος καημος τα παπουτσια ειδικα οταν πρεπει να ταιριαξουν με την εποχη του ρουχου!!) φροντισα να το βαλω σε μια παλια μου Barbie μου της οποιας δεν ξερω την ταυτοτητα... σημ: τα σκουλαρικια ειναι της sindy wild hair κ τα παπουτσια Barbie fashionistas.

επισης σας παραθετω το πισω μερος του κουτιου με τα υπολοιπα ρουχαλακια της σειρας μηπως κ εχετε καποια απ αυτα χωρις να το γνωριζετε ή αν το εχετε να το δουμε!!

Fashion Finds 1989


attachment.php
attachment.php


 

 


καιιιι επειδη πλησιαζουν κ οι γιορτες θα σας αφιερωσω 2 αγαπημενες μου κουκλες! ειναι Barbie γεννεθλιων βεβαια αλλα δεν παυουν να ειναι εορταστικες!!!

στα αριστερα Barbie Birthday 1994 κ δεξια Barbie Birthday 1997. περιττο να πω οτι εχει γεμισει το δωματιο χρυσοσκονη μ αυτες τις δυο!!

attachment.php


καλες γιορτες σε ολους!!!
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!! Γλυκιά μου mytiny να σαι καλά που μου τη θύμισες θα ξαναγίνει προσπάθεια το συντομότερο δυνατό!! Αυτή με τα λευκά σκουλαρικάκια πάντως πρέπει να είναι δεκαετίας '90. Θα επιληφθώ του θέματος... Δυστυχώς δεν είναι αυτή που λέει ο spirtoulis... σε ευχαριστώ όμως πολύ σπιρτούλι γιατί βοήθησες πολύ περιορίζοντας το έτος κυκλοφορίας spirtouli!! Lne να χαίρεσαι και τις 2 πανέμορφες Birthday Barbie!!! Είναι πραγματικά εκπληκτικές!!! Το φόρεμα που φοράει η δεξιά ήταν αγαπημένο της Mattel και το χρησιμοποίησε σε παραλλαγές και μεάλλες Bithday Barbie. Πολύ γλυκούλι και το Fashion Finds 1989 συνολάκι!!! Έχω και εγώ αρκετά από αυτή σειρά θα τα βγάλω μία...οικογενειακή φωτό και θα τα περάσω!! Θα ρίξω και ένα ψαχουλεματάκι και για τη δική σου κουκλίτσα μήπως βρεθεί κάτι!!

Εδώ να σημειώσω ότι το site thevinylidol μας το είχε πρωτοδείξει η Αναστασία μας η οποία προφανώς το έχει ξεχάσει... :p ;) :D και δεν είναι δική μου ανακάλυψη!!! Lne για το πρόβλημα με την αναζήτηση που χάνεται το κουμπί search είδα ότι υπάρχεο πρόβλημα όταν μπαίνεις με explorer ενώ με τον firefox δεν αντιμετωπίζεις τέτοιa κολήματα. Αν όμως δεν υπάρχει δυνατότητα βάλε τις επιλογές σου στη λίστα και μετά τοποθέτησε τον κέρσορα στο λευκό κουτάκι του search και πάτα enter. Sorry για το οff topic το 'χει η μέρα!!
 
soufle μου ευχαριστω πολυ κ περιμενουμε τις φωτο απ τα δικα σου συνολακια!!

προκειται να το αλλαξω τον explorer ουτως ή αλλως οποτε πιστευω να τα καταφερω κ επιτελους να πιασω κ γω δουλεια κ να βοηθησω με τις αγνωστης ταυτοτητας Barbie. κ αν δεν κανω λαθος, δε βγαινεις off topic καθως η πληροφορια σου μαζι με μενα θα βοηθησει πολυ κοσμο!!
 
mytinyworld είπε:
mytiny μου πραγματικα εφαγα πολλες ωρες στο ιντερνετ ψαχνοντας τη δεξια με το καπελακι αλλα δεν τα καταφερα...βρηκα δικες μου αγνωστες κ αγνωστα ρουχα τα οποια καποια στιγμη θα ανεβασω αλλα αυτην οχι.

το μονο που βρηκα ειναι αυτο το κορμακι το οποιο μου μοιαζει πολυ με το καπελο αλλα δεν ειμαι κ σιγουρη.δυστυχως ηταν ενα κορμακι μονο του κ οσες λεξεις κλειδια κ αν εβαλα δεν βρηκα κατι....επισης πρωτου με τρελανει αποψε η mattel η οποια χρησιμοποιησε ιδια ή παρομοια υφασματα θα ανεβασω κ αυτη τη φωτο με τη barbie fun ski του 91 της οποιας το μπουφαν μοιαζει με το καπελακι αλλα η κουκλα δε φοραει καπελο κ εχει χρυσα σκουλαρικια...πφφφφ!

attachment.php


Ski%20Fun%20Barbie.jpg

3326268239_31ea3004d6.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Lne είπε:
mytiny μου πραγματικα εφαγα πολλες ωρες στο ιντερνετ ψαχνοντας τη δεξια με το καπελακι αλλα δεν τα καταφερα...βρηκα δικες μου αγνωστες κ αγνωστα ρουχα τα οποια καποια στιγμη θα ανεβασω αλλα αυτην οχι.

Lne μου η δεξιά είναι η 1992-3 Caboodles Barbie την είχα αναφέρει πριν μερικά ποστ... παραμένει άγνωστη η αριστερή...

Περνάω τα συνολάκια από τη σειρά 1989Fashion Finds που έχω. Η υπέροχη ντουλάπα Barbie 1998 που διακρίνεται πίσω ήταν ένα από τα δεκάδες δώρα την αγαπημένης μας mytiny και την χιλιοευχαριστώ ακόμη μία φορά γιατί χάρη σε αυτή συμμάζεψα επιτέλους το χαμό που γινότανε με τα ρουχαλάκια. :thanx2: :thanx2:

1989BarbieFashinFinds26122723261353042614.jpg


1989BarbieFashinFind5301.jpg
 
ποοοοπο ρεζιλι εγινα!!καταλαβα λαθος με συγχωρειτε βρε παιδια....τσαμπα τετραγωνιστηκαν τα ματια μου!τουλαχιστον ψαχνοντας βρηκα το κορμακι της κ βρηκα την ταυτοτητα μιας δικης μου κ ενος ρουχου!κατι ειναι κ αυτο!!

βρηκα λοιπον την ταυτοτητα αυτης της κουκλιτσας μου απο παζαρακι κ ειναι η Working Out Barbie του 1996. τη βρηκα να φοραει μονο τα παπουτσια κ το παντελονι της το οποιο δε φαινεται σ αυτη τη φωτο αλλα μπορειτε να το δειτε στις φωτο με το κουτι παρακατω που δεν ειναι δικες μου.στα ποδαρακια της δε μπαινουν ψιλοτακουνα!

το μαγιω το οποιο βρηκα επισης σε παζαρι ειναι της Splash 'N Color Swimsuit Barbie του 1996 επισης.

attachment.php


σας βαζω κ μια κοντινη γιατι τα ματια της ειναι το μεγαλυτερο στοιχειο για την αποκαλυψη της ταυτοτητας της!!!
attachment.php


τελος, φωτο που δεν ειναι δικες μου, για να δειτε πως ηταν στα κουτια τους.

Splash 'N Color Swimsuit Barbie του 1996 $(KGrHqIOKpsE6TY8FhwyBOt1Udc80w~~60_3.jpg

Working Out Barbie του 1996 doll03.jpg

3972323599_22c62ec172.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλα soufle μου τι πλακα που εχουμε με το ποιος πρωτοανακαλυψε το thevinylidol!!! Σαν να λεμε, οπως λενε οι Ιταλοι, ποιος ανακαλυψε την υγρασια στον πατο του πηγαδιου :D !!!!! Λες και ητανε κρυφο αυτο το ντανταμπειζ!!!

Παιδια μου, εχω καιρο να ποσταρω φωτο, και ντρεπομαι πραγματικα...Εχει μαζευτει πολυ υλικο και θελω να βγαλω φωτο της προκοπης, γι αυτο ολο το αναβαλω. οσο μαζευονται τοσο κολωνω... Περιμενω να μου ερθει η εμπνευση, δειξτε κατανοηση. Προς το παρον θαυμαζω τις δικες σας! :)

Μονο μια αληθινη εξπερ στο ρουχο, σαν την Μytinyworld μας, θα εστελνε ντουλαπα ειδικη για μπαρμπο ρουχο!!! Με γεια soufle μου!!! Εγω τα ριχνω χυμα σε αυτην της μπιμπιμπο, και προσπαθω να μην εχω πιο πολλα ρουχα απο κουκλες!!!

 


 
Lne μου, δεν σε πρόλαβα πριν τετραγωνιστούν τα ματάκια σου! Τουλάχιστον κάτι βγήκε για τις δικές σου, οι οποίες όλες (και αυτές του προηγούμενου ποστ) είναι όλες τους μία και μία. Soufle μου, πρέπει να έχω κι εγώ ρούχα αυτής της σειράς, είναι απλά και χαρακτηριστικά της εποχής τους! Να τη χαίρεσαι τη ντουλάπα, κι εγώ χάρηκα πάρα πολύ που έπιασε τόπο. Αναστασία μου, περιμένουμε με ανυπομονησία τις φωτογραφίες σου, σίγουρα θα έχεις πολύ πράγμα να μας δείξεις, μιας και η barbie είναι το φόρτε σου! Καταβάλω κι εγώ προσπάθεια να ωθήσω την έμπνευσή σου, λίγη υπομονή!
 
Πίσω
Μπλουζα