Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Με γεια σας οι πανέμορφες κούκλες και τα ρουχαλάκια τους! :) Αναστασία μου, σου βγάζω το καπέλο, είσαι κορυφή στην ταυτοποίηση ανώνυμης barbie! :D :clap:Κύλησα κι εγώ κορίτσια μου, ζήλεψα λίγο κι από εσάς, και από εκεί που δεν είχα (και εξακολουθώ να μην έχω) καμία σχέση με την αμερικάνα φίλη μας, μάζεψα κι εγώ ένα τσούρμο ξυπόλιτες κι ανώνυμες και είπα να τις ντύσω και να τις περιποιηθώ λιγάκι. Βέβαια, μη με ρωτήσετε τίποτα για την προέλευσή τους και την ταυτότητά τους, δεν έχω ιδέα! Γυμνές και ξιπόλιτες, μάζευαν κι αυτές ραδίκια, Αναστασία μου! :D

Και ξεκινάω με μια κούκλα, που πρέπει να ήταν άγγελος... :xm: Πίσω στην πλάτη έχει δυο τρύπες που μάλλον είναι για τα φτερά? Και ένα διακόπτη? Η θέση για μπαταρία? Δεν το πολυέψαξα. Η τυχερή ντύθηκε με barbie φόρεμα, δώρο της αγαπημένης μας rapunjel!

attachment.php


attachment.php
 
mytinyworld μου εψαξα πολυ στο ιντερνετ αλλα δε βρηκα τιποτα δυστυχως.... :( ισως τη βρει η αναστασια!ανυπομονουμε να δουμε τις υπολοιπες νεες φιλες σου!!
 
Αχ καλή μου mytiny!!! Κακό μικρόβιο η Barbie!!Αν κυλήσεις μια φορά σε παίρνει η κατρακύλα χωρίς επιστροφή... :flower: Είναι πάντως πανέμορφη και να τη χαίρεσαι :flower: :flower:!!! Δεν ξέρω ποια είναι αλλά θα το ρίξω ένα ψαχουλεματάκι μήπως βρω κάτι... ;)

Edit: Σώπα και τη βρήκα μου φαίνεται!!! Πρέπει να είναι η Swan Lake Odette του 2003!! Κοίταξε παρακάτω στο link:

http://www.thevinylidol.com/barbie-stuff/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=4&sobi2Id=37&Itemid=83
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
soufle είπε:
Αχ καλή μου mytiny!!! Κακό μικρόβιο η Barbie!!Αν κυλήσεις μια φορά σε παίρνει η κατρακύλα χωρίς επιστροφή... :flower: Είναι πάντως πανέμορφη και να τη χαίρεσαι :flower: :flower:!!! Δεν ξέρω ποια είναι αλλά θα το ρίξω ένα ψαχουλεματάκι μήπως βρω κάτι... ;)
Edit: Σώπα και τη βρήκα μου φαίνεται!!! Πρέπει να είναι η Swan Lake Odette του 2003!! Κοίταξε παρακάτω στο link:

http://www.thevinylidol.com/barbie-stuff/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=4&sobi2Id=37&Itemid=83
soufle σιγουρα αυτη ειναι η κουκλα :) θα χαρει πολυ η mytinyworld μολις διαβασει το μηνυμα σου!!
 
μπραβο soufle!!πρεπει να εψαχνα κανα μισαωρο... ωραια σελιδα!!
 
Soufle μου, είσαι φοβερή! :D Ακριβώς αυτή είναι η κούκλα! Τελικά δεν είναι και πολύ ρετρό, αλλά πραγματικά με τις barbie δεν μπορώ ποτέ να βγάλω άκρη! :( Ευχαριστώ πολύ για την αναγνώριση, όπως ευχαριστώ κι εσένα Lne μου που έψαξες να τη βρεις! :)
 
Και συνεχίζω με δύο ακόμη ανώνυμες.

Η αριστερή δεν γράφει στο κεφάλι τίποτα και στο σώμα γράφει MALAYSIA 1966. Η δεξιά, στο κεφάλι γράφει 1976 και στο σώμα CHINA 1966. Η δεξιά, είχε ραμμένο στο κεφάλι της ένα φούξια/ασημί παρδαλό κασκετάκι, με αστεράκια και χρυσόσκονη. Φυσικά της το έβγαλα. Και οι δύο φορούσαν δαχτυλίδι που έχει χαθεί, ενώ σώζονται τα σκουλαρίκια της δεξιάς που είναι αυτά που βλέπετε, ροζ κουμπάκια. Φοράνε ένα ρούχο που δεν θυμάμαι πως λέγεται, είναι barbie mattel, από τα τέλη δεκαετίας 80, αρχές 90 και είχε μέσα το κουτί όλα αυτά που βλέπετε συν μία γαλάζια βιντεοκάμερα. Λέω "ένα ρούχο" γιατί ήταν σε ένα πακέτο όλο αυτό, αλλά δυστυχώς δεν σημείωσα ονομασία και χρονολογία. Ξέρω, στις barbie είμαι λίγο χύμα... :xm: #)

attachment.php
 
mytinyworld με γεια τις νεες σου Barbie,ευχομαι να βρεθει συντομα και η ονομασια τους :)

ανοιξα πριν λιγο θρεντ με διαφημιστικα που υπαρχουν σε ιταλικα μικυ μαους και οι πρωτες φωτογραφιες που ειχε και τις προσθεσα ηταν με τη Barbie

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?20550-%E5%ED%F4%F5%F0%E5%F2-%E4%E9%E1%F6%E7%EC%E9%F3%E5%E9%F2-%E1%F0%EF-%E9%F4%E1%EB%E9%EA%E1-%EC%E9%EA%F5-%EC%E1%EF%F5%F2

δεν ξερω αν εχουν κυκλοφορησει και στην Ελλαδα τα συγκεκριμενα παιχνιδια
 
Καλή μου mytiny είναι καταπληκτικές και οι 2!!!!!:dribble::dribble: Στην αριστερή που δεν γράφει τίποτα στο κεφάλι, τα στοιχεία βρίσκονται από την εσωτερική πλευρά του λαιμού και το πιθανότερο είναι 1976 MALAYSIA. Πρόκειται για 2 κούκλες της εποχής superstar όπως λέγεται η περίοδος κατασκευής από το 1976 ως το 1994 περίπου. Η αριστερή μοιάζει πιο παλιά και μου θυμίζει την ICE CAPADES BARBIE του 1989. Αν μπορέσεις βάλε μία κοντινή φωτό από τα πρόσωπα για να μπορώ να ψάξω ευκολότερα!! Τα σκουλαρικάκια στην δεύτερη είναι χαρακτηριστικά στις Barbie μετά το 90 κυρίως, αν μπορέσεις βάλε και το καπελάκι. Τα υπέροχα αυτά ρουχαλάκια ανήκουν στη σειρά Barbie Yacht Club Fashions 1989

http://www.1000barbies.com/19A/SUC50935.JPG

Να τα χαίρεσαι όλα είναι απίθανα!!!!! :flower:

katerinak σε ευχαριστούμε πολύ για τις έντυπες Barbie διαφημίσεις!!!
 
mytinyworld, τέλειες οι κούκλες! Γλυκά ματάκια, φανταστικά μαλλιά η αριστερή και υπέροχα ρουχαλάκια!

Ευχαριστούμε soufle για τις πληροφορίες-είχα κι εγώ κάτι παρόμοια ρουχαλάκια, ίσως είναι της ίδιας σειράς!

Πεθαίνω για τις παλιές barbie!!!!!! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Οι καινούριες δε με συγκινούν καθόλου, έχουν πολύ ψυχρό βλέμμα! :(
 
Barbie Ibiza 1991 - Barbie "My First"

Mytinyworld μου οι κουκλες που βρηκες, ειδικα αυτες με το μακιγιαζ της δεκαετιας του 80 ειναι κατι παραπανω απο μαγευτικες!!! :flower: Εχουνε τελεια μαλλια και το μακιγιαζ τους ειναι αθικτο!!!! Με γεια!!!! Μακαρι να βρουμε συντομα απο που κραταει η σκουφια τους!

Παιδια μου πρεπει να ανακυρηξουμε την Soufle μας δοκτωρ στην μπαρμπολογία, στον τομεα της αναγνωρισης!!!

Με βοηθησε να βρω αυτην την πανεμορφη barbie, που σας εχω ξαναδειξει οταν ποζαρε για το doll-stand. Εδω ειναι αστροναυτης, με ρουχο της Σουφλε μας, που εκτος απο ρουχο της βρηκε και την ταυτοτητα.

Ειναι η Barbie Ibiza του 1991

attachment.php


Εδω ενα κοντινο μιας αλλης Ibiza για να δειτε το μακιγιαζ της. (πηγη: thevinylidol.com)

303_image_1.jpg


Εδω η κουκλα με το αρχικο της μαλλι και ρουχο.

barbie_4218.jpg


και επιτελους σας δειχνω και την μοναδικη

Barbie "My First" 1981

Δεν εχει κατι το φαντασμαγορικο, το ξερω!

Ειναι το κοριτσι της διπλανης πορτας. Ενα προσωπακι "acqua e sapone" οπως λενε οι ιταλοι, χωρις καποιο ιδιαιτερο μακιγιαζ ή ιδιαιτερα μαλλια. Ομως το βλεμμα της, με αυτα τα φρυδια με κλιση προς τα κατω οταν χαζευα εκατονταδες κουκλες στους πληστηριασμους μου ειχε μεινει τυπωμενο. Οι ιριδες των ματιων της εχουν κατι σαν μισο ασπρο αστερι.

Νατην, πριν και μετα το φρεσκαρισμα, καποια στιγμη πρεπει να αξιωθω να της φτιαξω και το αρχικο χτενισμα, αν τα καταφερω.

attachment.php


Ποζαρει διπλα στην Tropical Miko την οποια και χτενισα και εντυσα με τροπο που να θυμιζει λιγο την αρχικη της μορφη.

attachment.php


attachment.php


Ο λαιμος της κουκλας ειναι ενωμενος με το σωμα (οπως ειχαμε δει και στην Barbie Malibù) Αυτο σημαινει οτι η barbie ειναι απο τις πιο παλιες (δεκαετια 70)

attachment.php


Moναδικο προφιλ

attachment.php


Εδω η κουκλα οπως ητανε στα νιατα της

πηγη: flickr

4173328774_a34a0b86de.jpg


Ενα κοντινο μιας βασανισμενης barbie "Μy first".

πηγη:thevinyldoll (barbie database)

1086_image_1.jpg


Παιδια βρηκα ενα απιστευτο database για barbie

http://www.thevinylidol.com/barbie-stuff/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=search&Itemid=21
 
Αναστασια ,πολυ ωραια η Barbie Ibiza με τη στολη αστροναυτη :)

σ ευχαριστουμε πολυ και για τις πληροφοριες σχετικα με τη Barbie "My First" μου κανει εντυπωση αυτη η ασπρη κουκιδα που εχει αναμεσα στην κορη και την ιριδα του ματιου
 
Soufle μου, συμφωνώ με την Αναστασία ότι πρέπει να ανακηρυχθείς επισήμως δόκτωρ μπαρπολογίας με ειδικότητα στην αναγνώριση κουκλών και ρούχων! :D Είσαι απίστευτη, όπως και η δόκτωρ Αναστασία! Βρήκαμε ποιο είναι το ρούχο που δεν είχα την πρόνοια #) να κρατήσω τα στοιχεία του και είμαι πολύ χαρούμενη, τώρα που ένας μπαρμπο-κόσμος ανοίγεται μπροστά μου! :cool:

Εδώ έχω και μια κοντινή φωτο για να βοηθηθούν οι δόκτορες! Η αριστερή στο μεταξύ άλλαξε ρούχα, ενώ στη δεξιά έβαλα το αυθεντικό της καπελάκι!

attachment.php


Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, κορίτσια μου!

Katerinak, ευχαριστούμε για τις διαφημίσεις! Aggalitsa, συμφωνώ μαζί σου, οι μοναδικές barbie που μου αρέσουν είναι της περιόδου superstar που μας είπε η soufle μας.

Αχ βρε Αναστασία μου, το ρούχο της ibiza το είχα και το έδωσα... Αν το είχαμε ανακαλύψει νωρίτερα θα στο έστελνα να το φορέσει η κούκλα σου... :(

Να τις χαίρεσαι τις κουκλίτσες σου, είναι γλυκύτατες, ειδικά η my first έχει ένα πολύ αθώο βλέμμα, σαν να κουβαλάει την αθωότητα εκείνης της εποχής..

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας δίνεις! Μια ερώτηση μόνο: τι εννοείς λαιμός ενωμένος με το σώμα? πώς θα διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο χωρίς να βγάλουμε το κεφάλι?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mytinyworld με γεια σου!!εινα κ οι 2 πανεμορφες!ελπιζω γρηγορα να βρουν την ταυτοτητα τους!ξερεις ποσες barbie εχω κ δεν ξερω ποιες ειναι?τουλαχιστον γνωριζω περιπου τη χρονολογια τους, αναγνωριζω το σωμα τους κ την παλαιοτητα τους, ευτυχως!γενικα τα προηγουμενα ποστ ολων των μελων σ αυτο το θρεντ βοηθουν πολυ κ μετα ψαχνεις στο ιντερνετ....

αυτο to database για barbie που αναφερεις αναστασια ειναι καταπληκτικο, εχω βρει κουκλιτσες εκει μεσα αλλα δυστυχως ψαχνοντας μια μια με υπομονη... κατι κανω λαθος δεν ξερω, στην αναζητηση κ μου χανεται το κουμπι search!! στο να ψαξω κουκλες εχω υπομονη αλλα οχι κουμπακια που χανονται!!!κ τα παρατησα...

soufle συγχαρητηρια!!αν εσυ κ οι υπολοιποι εδω στο φορουμ δε μοιραζοσασταν οσα ξερετε, οι ελληνες που αγαπουν κ συλλεγουν κουκλες, θα ειχαν προβλημα!

αναστασια μου η my first barbie ειναι κα τα πλη κτι κη!εχω προσεξει απο τις barbie που εχω κ δεν εχω βρει ποιες ειναι των δεκατιων '80 κ '90 οτι εχουν σχετικα στανταρ μακιγιαζ κ αλλαζουν τα ματια κ απο εκει βρισκεται η ταυτοτητα.καποιες ομως εχουν εντελως διαφορετικο προσωπακι. μοιαζουν βεβαια με barbie αλλα κατι αλλαζει οπως αυτη η my first barbie.καποια στιγμη θα ανεβασω κοντινη φωτο απ αυτες που περιγραφω.παντως οταν την ανεφερες το εψαξα στο ιντερνετ κ βρηκα μια αλλη my first barbie του 1996 ή 1997 ομως αυτην εδω 14592.jpg. την οποια εχω. η κουκλα αυτη δυστυχως ηταν της αδερφης μου η οποια την κουρεψε κ της εφτιαξε ενα ατσαλο καρεδακι...το χειροτερο ειναι οτι ειχα τη φαεινη ιδεα να την κανω οοακ κ να της ξαναβαψω το προσωπο...καπου εδω την εχω ανεβασει.τωρα σκαω που βρηκα ποια ειναι...συμβουλη μου λοιπον να κανετε reroot ή σε κουκλιτσα που εχετε διπλη ή ειναι καποια απ τις πολλες barbie που πουλουνται σημερα με 5-10 ευρω κ δεν ειναι καποια συγκεκριμενη για να μην την πατησετε οπως εγω.... :( :( :(

υ.γ. ευτυχως εχω το φουστανακι αθικτο!!
 
Βρε παιδια μου, παει τα χασα...Μα να σας δινω το λινκ απο το database για τις barbie και να λεω "πω πω τι φοβερο database που βρηκα" και να το εχει ηδη βρει η Soufle μας σε προηγουμενο ποστ? Αφου το μας το ειχε ηδη πει το κοριτσι!!!

Ξεφτιλα... :xm: Soufle μας, πραγματικα, εχεις παρει το μαστερ στην κουκλολογια!!! :flower:

mytinyworld είπε:
Αχ βρε Αναστασία μου, το ρούχο της ibiza το είχα και το έδωσα... Αν το είχαμε ανακαλύψει νωρίτερα θα στο έστελνα να το φορέσει η κούκλα σου... :(

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας δίνεις! Μια ερώτηση μόνο: τι εννοείς λαιμός ενωμένος με το σώμα? πώς θα διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο χωρίς να βγάλουμε το κεφάλι?
Δεν πειραζει Μytinyworld μου για το ρουχο!!! Εχεις βρακωσει τις υπολοιπες 40 barbie μου!!! Στο ibiza θα κολλησουμε; Δεν βλεπεις το κοριτσι, εχει ακολουθησει την καριερα του αστροναυτη!!! Τι ibiza μου λες εσυ τωρα! Δεν προλαβαινει! Ολο στον Αρη και στον Κρονο γυριζει! :D

Οσο για το πως καταλαβαινουμε αν ο λαιμος ειναι ενωμενος με το σωμα:

Οι παλιες barbie που εχουνε αυτο το ειδος λαιμου εχουν και ενα πιο μαλακο βινυλιο στο κεφαλι.

Λογω αυτου του ειδους λαιμου, το κεφαλι δεν μπορει να λυγιζει αριστερα δεξια, μονο να στριψει μπορει.

Αρκει λοιπον να προσπαθησεις να τους γυρισεις το κεφαλι προς το πλαι και θα δεις οτι ο λαιμος ειναι μονοκομματος και θα με μια απαλη πιεση το κεφαλι βγαινει.

Αν κανετε το ιδιο πραγμα στις πιο νεες μπαρμπι, (που για να βγαλεις το κεφαλι χωρις να σπασει ο λαιμος, θελουν πρωτα βρασιμο για να μαλακωσει το βινυλιο), θα δειτε οτι ο λαιμος και το κεφαλι ειναι ενωμενα με ενα μικρο κομματακι το οποιο ονομαζεται O-ring.

Ελπιζω να σας διαφωτισα!

Lne μου, μην στεναχωριεσαι! Κι εγω για αυτο επαψα να φτιαχνω οοακ σε μπαρμπι του 80! Ανακαλυψα οτι για να φτιαχνω τις δημιουργιες μου κατεστρεφα κουκλες ντοκουμεντα!!! Ευτυχως μονο 3 χαλασα ετσι! Δεν πειραζει τα λαθη ειναι για να μαθαινουμε! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αναστασια μου εγω ευτυχως μονο αυτη τη μια... υπεροχες κ οι πληροφοριες για το κεφαλι, αλλο ενα στοιχειο παλαιοτητας που χρησιμευει!!ευχαριστουμε πολυ!

τωρα θα μοιραστω καποια καινουργια μου πραγματα μαζι σας!ζητω συγνωμη αν τα εχουμε ξαναδει, που οι κουκλες που τα φορανε ειναι πιο νεας γενιας κ επισης για το ''φτωχο'' φοντο των φωτογραφιων!

Barbie ski fun 1990

attachment.php


Barbie jeans 1988

attachment.php


Barbie paint 'n' dazzle 1993

attachment.php


τα αξεσουαρ αυτα δεν συνοδευονταν απο ρουχο. το μπουκαλακι περιεχει γλκιτερ το οποιο ειναι κ κολλα κ μπορει καποιος να φτιαξει πολλα σχεδια πανω στα αξεσουαρ κ να κολλησει τα διαμαντακια που περιεχονται στο φακελακι. για οποιον δεν καταλαβε θα ανεβασω φωτο απο τα κουτι (κ των ρουχων).δυστυχως δεν εχω τις φωτο τωρα γιατι τις εβγαλα απο αλλη φωτογραφικη μηχανη κ δεν την εχω εδω μαζι μου. εννοειται πως καποια στιγμη θα ασχοληθω κ θα τα στολισω!
 
Lne μου, πολύ ωραία τα σετάκια! Ειδικά αυτό το ski fun πολύ ωραίο!

Αναστασία σ'ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες! Τσέκαρα μερικούς λαιμούς και διαπίστωσα ότι η bubble cut και η malibu που είναι οι πιο παλιές που έχω, πράγματι δεν μπορούν να λυγίσουν το κεφάλι, αλλά μόνο να το στρίψουν. Το ίδιο περίμενα και απο την ballerina και τη superstar του 1976, όμως εκείνες μπορούν να λυγίζουν το κεφάλι.. :xm:

Ballerina Barbie, 1976

attachment.php
 
τι ομορφες κουκλιτες mytinyworld! εγω δεν ασχοληθηκα με τα κεφαλια, ισως καποια στιγμη....

οριστε τα κουτια των παραπανω σετ. το πισω μερος ειναι σε μεγαλη φωτο για να δειτε λεπτομερειες κ οτι αλλο κυκλοφορησε η σειρα.

Barbie ski fun 1990

attachment.php
Προβολή συνημμένου 40053

Barbie jeans 1988

attachment.php
Προβολή συνημμένου 40054

Barbie paint 'n' dazzle 1993

attachment.php
Προβολή συνημμένου 40055

DSC00173.jpg

DSC00177.jpg

DSC00179.jpg
 
κ αυτη ειναι μια barbie που εχω απο μικρη.ειναι αυτο που ελεγα σ αλλο ποστ οτι ναι μεν φαινεται οτι ειναι barbie αλλα τα χαρακτηριστικα της ειναι ιδιαιτερα (με τιρκουαζ ματια)

δυστυχως δεν ξερω ποια ειναι ουτε το datαbase με βοηθησε...

attachment.php
 
mytinyworld και Lne :πολυ ωραιες οι κουκλες σας :)

αν θυμαμαι καλα ειχε κυκλοφορησει και εντυπη διαφημιση σε "μικυ μαους" με καποια σχεδια της συλλογης Barbie jeans

η πρωτη φωτο με τη Barbie σιγουρα υπηρχε και ισως και η τεταρτη
 
Πίσω
Μπλουζα