Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

katerinak, σ'ευχαριστώ. Μάλλον θυμάσαι αυτό το ποστ

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?12919-%C4%E9%E1%F6%E7%EC%DF%F3%E5%E9%F2-%EA%EF%F1%E9%F4%F3%DF%F3%F4%E9%EA%F9%ED-%F0%E1%E9%F7%ED%E9%E4%E9%FE%ED-%F3%F4%EF-%CC%DF%EA%F5-%CC%DC%EF%F5%F2&p=210678&viewfull=1#post210678

Lne, ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες, είναι πολύ χρήσιμες για να ταυτοποιήσουμε ρούχα που τυχόν έχουμε! Για παράδειγμα, μόλις διαπίστωσα ότι έχω την πρώτη στολή σκι και το τρίτο σετ τζην (το ίδιο με το δικό σου). Τη στολή σκι δεν θυμάμαι που την έχω τακτοποιήσει, αλλά ορίστε μια φωτογραφία με το τζην που το φοράει μια ακόμη ανώνυμη. Η κούκλα στην μέση γράφει INDONESIA 1966 και στο κεφάλι 1998. Ξέρω, δεν είναι και τόσο ρετρό η κούκλα, αλλά το διαπίστωσα αφού την έβγαλα φωτογραφία για να σας δείξω το ρούχο...

attachment.php
 
σας ευχαριστω πολυ κοριτσια μου!

mytinyworld το ειδα το συνολακι αυτο στο blog σου, το οποιο παριπιπτοντως ειναι αξιοζηλευτο κ αξιολατρευτο, αλλα δεν προσεξα οτι δεν το εχεις αναγνωρισει. δεν ειναι κουκλιστικο?εχω λατρεψει το καπελακι.παντως προσεξα εχεις βαλει ασπρες γοβουλες.δεν ειναι οι δικες του ετσι? γιατι εγω το βρηκα συσκευασμενο μ αυτες τις ροζ κ να σου πω την αληθεια προτιμω τις ασπρες. οσο για την barbie, το ιδιο εκανα κ γω αν δεις στα προηγουμενα ποστ μου....
 
ναι mytinyworld,αυτη ηταν η διαφημιση :)

πολυ ομορφα τα ρουχα της κουκλας σου!!

εχω μια απορια:στη φωτογραφια που ανεβασες τα ρουχα αυτα ειναι φτιαγμενα ολοκληρα απο υφασμα τζην;
 
επειδη εχω το ιδιο katerinak μου εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι τζιν. μοιαζει σαν τζιν στην οψη αλλα στην αφη ειναι απλο υφασμα σαν βαμβακερο αν το λεω σωστα.κ το καπελακι σαν τζοχινο να το πω?mytinyworld κανω λαθος?
 
Οχι, δεν είναι τζην ύφασμα, είναι απλό βαμβακερό, πολύ μαλακό. Υποτίθεται ότι είναι τζην, καθώς μιμείται το χρώμα του τζην. Σωστά Lne, το καπελάκι σαν τσόχινο.

ΥΓ. Lne μου, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το site που έφτιαξε η Αναστασία μας! Δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου με τι παπουτσάκια συνοδευόταν, με τα ρούχα barbie είμαι πολύ άτσαλη, τα βγάζω από τα κουτιά χωρίς να κρατάω σημειώσεις και τα κουτιά δεν τα κρατάω δυστυχώς... Αρνούμαι να μπω στη λογική να συλλέγω barbie γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος μου.... οικονομικά!! :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Lne είπε:
επειδη εχω το ιδιο katerinak μου εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι τζιν. μοιαζει σαν τζιν στην οψη αλλα στην αφη ειναι απλο υφασμα σαν βαμβακερο αν το λεω σωστα.κ το καπελακι σαν τζοχινο να το πω?mytinyworld κανω λαθος?
Lne σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση!για να πω την αληθεια απ τη φωτογραφια και μονο δε μου φαινοταν για τζην το υφασμα αλλα παλι σκεφτηκα αφου ειναι στη συλλογη με τα τζην λογικα δεν πρεπει να υπαρχει εστω σε καποιο σημειο λιγο υφασμα τζην;! αλλα οπως μολις μας εγραψες δεν υπαρχει

mytinyworld τωρα διαβασα και τη δικη σου απαντηση,αρα ειναι απομιμιση τζην και απλα για καποιο λογο προστεθηκε στη συλλογη αυτη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ωραια το λυσαμε κ αυτο με την σειρα jeans που δεν ειναι τζην! χαχα!παντως katerinak ετυχε να δω αλλα 2 ρουχα απ την ιδια σειρα κ εχουν το ιδιο υφασμα δλδ δεν ειναι τζην αλλα μοιαζει με τζην.

το blog μου αρεσει πολυ κ ειναι κ πρακτικο!οχι σαν το δικο μου ερασιτεχνικο κ παλευω να βαλω μια ταξη...χιλια συγχαρητηρια στην αναστασια!

οσο για τα παπουτσακια που το συνοδευαν ειναι ροζ αν κ υποστηριζω τα ασπρα που του χεις βαλει. μια καλη λυση για να μην κρατας κουτια κ ξεχνας ειναι με το που βρισκεις τα αξεσουαρ, να τα φορας σε μια κουκλα, να τα φωτογραφιζεις κ να αποθηκευεις τη φωτο με το ονομα του ρουχου. αυτο κανω για να μη χανω το μπουσουλα!!

ξερω ξερω οπως αρνουμαι εγω να συλλεγω οτιδηποτε αλλο αφορα τις κουκλες εχτος απ τις ιδιες κ αντε καποιο ρουχο τους που μου εκανε το κλικ!!
 
mytinyworld είπε:
Αρνούμαι να μπω στη λογική να συλλέγω barbie γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος μου.... οικονομικά!! :p
Κι αυτο το "τέλος", δεν εχει μοναδα μετρησης μονο το οκονομικοό αλλά και ....τα τετραγωνικά μέτρα..!!! :( Διότι θέλει και χώρο...!!

Τι να πω εγω που συλλέγω και τα κουτιά...!!! Πραγματικά έχω αρχίσει να πιστεύω οτι δε θα μετακομισω ποτέ από εδω που ειμαι, μονο και μονο σκεπτομενος το τι παιχνίδι εχω να πακετάρω..!!! Εγω , η υγρασία και η El Greco, ειμαστε καταδικασμένοι να ζούμε παρέα..!! :eek:
 
Αχ παιδάκια μου τρέχω και δε φτάνω αυτές τις μέρες οπότε δεν πρόλαβα ούτε να καλοδώ ούτε να σχολιάσω τα υπέροχα πράγματα που ανεβάσατε!!! Με γεια σε όλους και θα προσπαθήσω να βρω λίγο χρόνο για πιο λεπτομερείς αναφορές!!! Στα γρήγορα μόνο να πω πως η κουκλίτσα που ψάχνει η Lne είναι η Teacher Barbie του 1996 αλλά στο Database η φωτογραφία είναι πολύ μακρινή. Την αναγνώρισα γιατί την έχω και εγώ και είναι πολύ χαρακτηριστικά τα μάτια. Εδώ και μια φωτό κοντινή:




Καλή μου mytiny οι δικές σου κουκλίτσες ακόμη σε αναμονή γιατί δεν πρόλαβα να κοιτάξω καθόλου!!! Αχχχχ!!! Τζάμπα τα βραβεία μου και οι διακρίσεις που μου δώσατε!!! Είμαι κατάπτυστη!!! :p ;) :D Πανέμορφο το τζην συνολάκι!! Εχώ και εγώ ένα από αυτή τη σειρά για τον Ken θα το περάσω asap...
 
soufle πως να σε ευχαριστησω???ακου καταπτυστη!!ειναι καταπληκτικο αυτο που κανεις κ αξιζει η αναμονη!κανοντας αντιγραφη επικολληση φυσικα, απο το ποστ σου το ονομα της κουκλας που μου βρηκες κ να την δω καλυτερα, ολοκληρη κλπ βρηκα κ αυτο http://www.flickr.com/groups/identificando_barbies/pool/22017087@N06/ μπορει καποιος να βρει κατι!
 
συγχαρητηρια soufle και Lne οι πληροφοριες που συγκεντρωσατε θα βοηθησουν σιγουρα τους συλλεκτες να βρουν λεπτομερειες για τις κουκλες τους :)
 
μακαρι! λοιπον οριστε η teacher barbie μου σε μια..... πιο σεξι εκδοχη (για δασκαλα!) μαζι με τον εξοπλισμο της που τελικα ειχα, εχτος απ τα παιδακια οποτε εβαλα δυο δικα μου! ο πινακας παιρνει μπαταριες κ βγαζει ηχους. κουμπι στο ρολοι κ 3 κουμπια στο πλαι, το 1 δειχνει κουδουνι, το αλλο μουσικη κ το τριτο εχει 2 ανθρωπακια. δυστυχως δεν εχω μπαταριες να βαλω τωρα να σας πω ακριβως τους ηχους.

attachment.php


attachment.php
 
Lne πολυ ωραιο ολο το σετ teacher barbie και σε παρα πολυ καλη κατασταση,σχεδον καινουριο :)

πρωτη φορα το βλεπω ολο μαζι!
 
Lne μου υπέροχο το σετ teacher barbie να το χαίρεσαι!! Σας περνάω μία φωτό από το τζην συνολάκι του Κen από την ίδια σειρά (Barbie jeans 1989) μια που τα μαζέψαμε εδώ.

DSC02142.JPG

1989 Jeans Ken Fashion.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
σουφλε με γεια το νεο αποκτημα :) ωραιο το τζην συνολάκι του Κen,να υποθεσω οτι και σ αυτη την περιπτωση το υφασμα μοιαζει με τζην αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι;
 
να στε καλα!χαρηκα πολυ που αλλη μια παραπονεμενη μου βρηκε ποια ειναι...!

soufle με γεια!!αν κ αποφευγω συστηματικα τους αντρες κουκλους κ τα ρουχα τους, θα ομολογισω οτι ειναι πολυ χαριτωμενο!

παντως η αληθεια ειναι πως οποια κουκλα κ να πεσει στα χερια μου δε θα δειξω την ιδια αδυναμια οσο θα δειξω σε μια barbie...οποτε σας παρουσιαζω την barbie twirlin make up!ξερω δεν ειναι τοσο ρετρο μιας κ ειναι του 1997, αλλα ποιος θα μπορουσε να αντισταθει σ αυτην την ομορφια?????

το κουτι περιεχει αυτοκολλητα (φαινονται στην κοντινη πισω απ το κεφαλι της), ψευτικα νυχια με αυτοκολλητα για το κοριτσακι, και..... στη φουστα τα 3 απ τα κοσμηματα της εχει θηκες, δλδ τα κοσμηματα ειναι καπακια κ μεσα το 1 εχει ρουζ, το αλλο κραγιον κ το αλλο σκια για τα ματια!!κατω απ τη φουστα μπαινει πλαστικο ωστε να την κραταει ψηλα κ να τη στριφογυρνας με το δαχτυλο. υπερπαραγωγη οχι αστεια τωρα...!εγω απλα την λατρεψα! θα φροντισω να ανεβασω φωτο να δειτε ολα αυτα που περιγραφω.

attachment.php


attachment.php
attachment.php
 
Lne με γεια σου μα που την ανακαλυψες; :) οντως υπερπαραγωγη η barbie twirlin make up;) κυκλοφορησε και στην Ελλαδα;δεν τη θυμαμαι καθολου
 
Lne να χαίρεσαι τις κουκλίτσες σου, είναι πολύ όμορφες! Soufle μου ευχαριστούμε και για το τζην του Ken, δεν ήξερα πως η mattel έβγαζε αντίστοιχο ρούχο και στο αντρικό! Πρέπει να ήταν όμως μόνο ένα το αντρικό σύνολο, γιατί στο κουτί δείχνει τα ρούχα της barbie!
 
mytinyworld είπε:
Soufle μου, συμφωνώ με την Αναστασία ότι πρέπει να ανακηρυχθείς επισήμως δόκτωρ μπαρπολογίας με ειδικότητα στην αναγνώριση κουκλών και ρούχων! :D Είσαι απίστευτη, όπως και η δόκτωρ Αναστασία! Βρήκαμε ποιο είναι το ρούχο που δεν είχα την πρόνοια #) να κρατήσω τα στοιχεία του και είμαι πολύ χαρούμενη, τώρα που ένας μπαρμπο-κόσμος ανοίγεται μπροστά μου! :cool:
Εδώ έχω και μια κοντινή φωτο για να βοηθηθούν οι δόκτορες! Η αριστερή στο μεταξύ άλλαξε ρούχα, ενώ στη δεξιά έβαλα το αυθεντικό της καπελάκι!

attachment.php
Λοιπόοοοοον, μετά από τόσες κολακείες κάτι θα έπρεπε να κάνω και εγώ για να τα αξίζω όλα αυτά! :[:[:sweat:Το Αναστασάκι μας βέβαια δεν το φτάνω (και μόνο η σύγκριση είναι τιμή:wink:) αλλά κατάφερα να βρω τη δεξιά κοπέλα!! Είναι η Caboodles Barbie του 1992 ή 1993 (τη βρήκα και με τις 2 ημερομηνίες) εδώ και ένα link που τη δείχνει στο κουτί της:




Καλή μου mytiny η δεύτερη παραμένει άγνωστη προς το παρόν, αλλά η υπέροχη συλλογή σου αυξάνεται και πληθύνεται!!!Είναι όλες τους μία και μία και να τις χαίρεσαι!! Ειδικά η υπέροχη vintage μπαλαρίνα σου κλέβει την καρδιά!!

Αναστασάκι μου γλυκό να τις χαίρεσαι και τις 2!! Η my first Barbie είναι νομίζω από τις ωραιότερες κούκλες της Mattel. Έχει την πιο αθώα και παιδική έκφραση που έχω δει σε κούκλα. Μοιάζει σαν έφηβη που τελειώνει τα σχολείο...θα της έβαζα μια μπλε ποδιά, άσπρο γιακαδάκι και κορδέλα στα μαλλιά...

Lne μου σε ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες φωτό με τα ρουχαλάκια και να χαίρεσαι και την τόσο γλυκιά καινούρια σου Baribie!!!

Katerinak ισχύει το ίδιο για το ύφασμα τύπου τζιν στο συνολάκι του Ken. Είναι κατά βάση λευκό και είναι τυπωμένα με μπλε χρώμα, σχέδια που να θυμίζουν την υφή του τζιν. mytiny μου από ότι βλέπω πίσω στο κουτί εκτός από αυτό το σύνολο του Ken όλα τα υπόλοιπα της σειράς είναι για την Barbie (πάλι ριγμένος βγαίνει...) δεν ξέρω βέβαια αν κυκλοφόρησαν και άλλα ρουχαλάκια που να βρίσκονται σε κάποιο διαφημιστικό της Mattel...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Soufle μου, είσαι καταπληκτική!!! Τώρα πια, ξέρω δύο από τις τέσσερις ανώνυμες που σας έχω δείξει και που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ανακαλύψω μόνη μου! Χίλια ευχαριστώ! Σ'ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια!
 
Πίσω
Μπλουζα