Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Πολύ όμορφες κούκλες rapunjel μου, δεν τις έχω ξαναδεί!

Βέβαια, δεν είμαι ειδήμων στις barbie, όμως εσύ αναστασία μου, που το.... κατέχεις το αντικείμενο, μπορείς να με βοηθήσεις και να μου βρεις ποιά barbie μοιάζει στην αγαπημένη μου όλων των εποχών ηθοποιό Ιλυα Λιβυκού? Παραθέτω μια φωτογραφία της!

%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%851.jpg
 
barbie

Χαίρομαι που σας αρέσουν οι barbie ηρωίδες. Σιγά, σιγά θα σας τις βάλω όλες!

Για σήμερα η βασιλοπούλα και η χωριατοπούλα ή αλλιώς η Ανελίζ και Έρικα!
 
Ευρωπη/Ιταλια, απαντηση στην Barbie: οι κουκλες "δεν βγαινω μανα μου δεν βγαινω"

Στην Ιταλια του 1970 και του 1980 επειδη η Barbie που κυκλοφορουσε ηταν πολυ ακριβη, τι να σου κανουν και οι Ιταλοι, για να κανουν ευτυχισμενα ολα τα κοριτσακια βγαλανε τις κουκλες "δεν βγαινω μανα μου δεν βγαινω".

Εβλεπε η μικρη την Barbie στο ραφι, τραβαγε την φουστα της μαμα της, κι ελεγε "Mamma mamma, voglio questa bambola Barbie!!!! :cry: :cry::cry:"

Η δολια η μανα, ελεγε της μικρης, "Δεν βγαινω μανα μου δεν βγαινω" ή κατι παρομοιο στα ιταλικα, "Μπορω ομως να σου παρω την Τανια!!!":)

Η Tanya ειναι μια ιταλικη κουκλα που αγαπηθηκε πολυ απο τις μικρες εδω, και ακομα αγαπιεται!

Το επιπεδο της, ως κατασκευη, δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο την Barbie, και μαλιστα τολμω να πω οτι σε μερικες λεπτομερειες ειναι και ανωτερο.

Η Tanya κυκλοφορει απο τo 1971. H εταιρεια της ειναι η Ceppiratti, η οποια αγοραστηκε το 1993 απο την Giochi Preziosi. Δεν ειχε αρραβωνιαρη αλλα ωραια ρουχα με ιταλικο ντιζαιν, και χαμηλη τιμη!

Υ.Γ. Που ειναι ο φιλος μου ο Makisimos??????? Παλι ενα κενο στο φορουμ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Λατρεμένη Αναστασία μου πολύ όμορφη η κούκλα Tanya! Σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες πληροφορίες που μας έδωσες!

Σήμερα βάζω τις δύο Rapunjel φωτογραφίες συνεχίζοντας τις ηρωίδες barbie...
 
Tanya, η ιταλιδα Barbie

Rapunjel μου χαθηκα στα ξανθα μαλλια τους!!! Ειναι σκετο ονειρο!! :)

Βαζω κι εγω καμια φωτο απο την Tanya οπως ειναι τωρα, αυτη με την κοντη φουστιτσα ειναι δικη μου!!

Οι αλλες δεν ειχαν μεγαλη διαφορα στην τιμη αλλα ο αγαπημενος μου με κραταγε με νυχια και με δοντια να μην αγορασω μια με αξεσουαρ!

Οποτε αρκεστηκα κι εγω στην "δεν βγαινω μανα μου δεν βγαινω"!!! :D :D:D

Μεταξυ μας, η Tanya εχει παρα πολυ ωραια χερακια, της εχουνε κανει μεχρι και μανικιουρ. Στα ποδαρακια της εχει και δαχτυλακια ενα ενα. Αφου σας λεω ειναι παρα πολυ καλης ποιοτητας!

Το μακιγιαζ της εχει μια γλυκεια νοσταλγια vintage! Ειναι ιταλιδα αληθινη!! :)

tania02.jpg
 
Αναστασία είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που μας γράφεις..!!!! Πάντα μπροστά οι Ιταλοί..!!!!!!

Δηλαδή αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι παντού κυρίευσε η barbie αλλά κάθε χώρα είχε και την πατριώτισα κούκλα της!! Οι Ιταλοί την ΤΑΝΥΑ, οι Έλληνες την ΒΙΒΙ ΒΟ...!!

Εμείς της δικιάς μας, της δώσαμε κι επίθετο....χαχαχαχχααχαχαχαχ!!!

Όταν μπορείς βάλε μια κοντινή από το πρόσωπο της ΤΑΝΥΑ για αν δούμε και αν συγκρίνουμε..!!! Ενδιαφέρουσα πάντως φαίνεται..!!

Αναστασία τελικά αν ήσουν παιχνίδι από el greco, θα ήσουν ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ..!!! ;)
 
Νατονε τον Makisimo μας!!! Εισαι ο μοναδικος αντρας εδω περα και οπως καταλαβαινεις σου εχουμε και μια αδυναμια! :)

Εδω παιδια εχει ηλιο με κρυο της αρκουδας και ειμαστε με πουλοβερ!!!

Δεν εχει πολυ φως και βγηκα εξω για να βγαλω τις φωτο αλλα κοκκαλωσε η κουκλα, και εγω!

Λοιπον οριστε μια σειρα απο κοντινα για να δειτε την ιταλιδα ανταγωνιστρια της Barbie, την Τανυα, οπως ειναι τωρα.

Vintage δυστυχως δεν εχω....(σσσσσσσσσ, μην με ακουσουνε γιατι την εβαψα, με εχουν υπο παρακολουθηση κουκλοαποτοξινωσης) ακομα.

Αυριο εχει το mercatino di antiquariato στην Λουκα, ποιος ξερει αν βρω καμια πικραμενη Τανυα του 80....
 
barbie

Λατρεμένη Αναστασία πολύ όμορφη η Τάνυα! Μοιάζει αρκετά με μια κούκλα τη bibi που πωλείται εδώ στην Ελλάδα. Σου τη βάζω δύο φωτογραφίες.

Στις επόμενες τρεις είναι η barbie Ηλιάνα από το Διαμαντένιο κάστρο. Τραγουδάει δύο τραγούδια , αλλάζει με μηχανισμό το φόρεμα και ακούγεται ήχος ενώ αλλάζει και ανάβει το μενταγιόν της.
 
Ααααα!!! Ειναι πολυ ομορφη η ΒΙΒΙ!!! Γιατι δεν την ειδα ποτε στην Ελλαδα;;;;; Πανεμορφη! Αν επιτρεπεται ποσο κοστιζει και ποιας εταιρειας ειναι γλυκεια μου Rapunjel?

Η Ηλιανα ειναι ομορφη σαν τον ηλιο! Και τι δεν κανει! Τραγουδαει, αναβει το μενταγιον... αν μαθει να ανοιγει και φυλλο σφολιατα θα μας φαει τους αντρες. :D
 
barbie

Λατρεμένη μου Αναστασία είναι κινέζικη και την πουλάει το Jumbo. Νομίζω ή 3 ή 5 ευρώ. Θα πάω σήμερα να σου πάρω μια και να στη στείλω.

Η Ηλιάνα δεν ανοίγει πάντως φύλλο, μην ανησυχείς! :D

barbie ηρωίδες συνέχεια:Η πριγκίπισσα του μαγικού νησιού ,η Ροζέλα, πολύ αγαπημένη μου barbie!
 
Ωχ Rapunjel μου!!!! Σε παρακαλω, δεν το ειπα για αυτο!!! Απλα να την εχω υποψην μου, γιατι στην πολη που μενω στην Ελλαδα, δεν εχουμε Jumbo, και δεν εχω την ευκαιρια να παρακολουθω τα παιχνιδια οπως εδω που χαζευω απο το ενα μαγαζι στο αλλο! :)

H Ροζέλα ειναι πανεμορφη οπως και ολες οι πριγκηπισσες της Ματελ! Αυτην ας πουμε την εχω δει κι εδω! Αλλα οταν τις εχουν φροντιζει τα νεραιδοχερα της Rapunjel αποχτουν αλλη χαρη.
 
barbie

Λατρεμένη μου Αναστασία θα σου στείλω μια bibi. Ότι έχω πάνω από μια φορά δε πειράζει να το δίνω να το έχει και κάποιος άλλος. Θα σου τη στείλω αλλά χωρίς κουτί. θα σου στείλω τη bibi μπαλαρινούλα.

barbie ηρωίδες: Εδώ έχουμε την πρώτη κακιά barbie την Κάρολ από την ταινία barbie το πνεύμα των Χριστουγέννων. Στο τέλος έγινε καλή πάντως κι έτσι δεν χάλασε η παράδοση!
 
Και άλλες ευρωπαίες ανταγωνίστριες...

Rapunjel έχω εντυπωσιαστεί από τις barbie ηρωίδες!!! Αλήθεια, τι είναι αυτές οι κούκλες? Εννοώ, είναι η αποτύπωση σε κούκλες όλων αυτών των ταινιών barbie που παίζονται κατά καιρούς και από το Alter? Μπορείς να μας δώσεις λίγες πληροφορίες για αυτές? Πχ πότε κυκλοφόρησαν, πόσες είναι κλπ.

Αναστασία μου, η Tanya είναι πολύ τυπάκι! Εδώ θα στενοχωρήσω ίσως τη rapunjel, αλλά νομίζω ότι και η sindy hasbro έχει ένα ανάλογο τύπο/class. Γενικά οι ευρωπαίες barbie competitors ήταν πιο classy πιστεύω.

Στις φωτο Sindy (Αγγλία), Fleur(Ολλανδία), Petra(Γερμανία).

Προβολή συνημμένου 2859Προβολή συνημμένου 2860Προβολή συνημμένου 2864
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Καλή μου φίλη mytinyworld οι barbie ηρωίδες είναι από τις ταινίες. Συνολικά είναι 16 ταινίες μέχρι σήμερα. Η πρώτη ήταν ο Καρυοθραύστης. Την κούκλα του Καρυοθραύστη την Κλάρα την πήρα το 1998. Συνήθως γνωστά παραμύθια και ιστορίες διασκευάζονται για την barbie. Σημερα λοιπόν βάζω την Κλάρα από την πρώτη ταινία της barbie.

Καλή μου φίλη mytinyworld η Fleur(Ολλανδία) έχει πολύ τύπο και απέχει παρασάγκας από την Sindy της Hasbro και την Petra(Γερμανία). Είναι πολύ όμορφη!
 
Ενδιαφέρον! Περιμένω να δω και τις υπόλοιπες!

Εκτός από τις ευρωπαίες ανταγωνίστριες, η barbie είχε και τις ντόπιες (αμερικάνικες δηλαδή) κλώνους! Γνωστές στο χώρο ως barbie clones.

Εδώ σας παρουσιάζω ίσως τις πιο γνωστές, της εταιρίας Uneeda. Άυτές οι φωτο είναι από τις κούκλες Suzette και Wendy!

Προβολή συνημμένου 2869Προβολή συνημμένου 2870Προβολή συνημμένου 2871Προβολή συνημμένου 2872Προβολή συνημμένου 2873

Και για τη συνέχεια, πάλι από την Uneeda, o Bob, η Betsy και η Donna!

Προβολή συνημμένου 2874Προβολή συνημμένου 2875Προβολή συνημμένου 2876

Αν και εκείνη την εποχή λογικά ήταν πιο φτηνές από την barbie (φαντάζομαι ότι αυτή είναι η λογική του να φτιάξεις κλώνους) σήμερα είναι εξαιρετικά συλλεκτικές, ίσως και γιατί είχαν μικρότερη παραγωγή!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Καλή μου φίλη mytinyworld πολύ ενδιαφέρουσες και όμορφες οι barbie clones.

barbie ηρωίδες: Για φέτος η barbie γίνεται σωματοφύλακας από την ταινιά η barbie και οι τρεις σωματοφύλακες! Η φούστα του φορέματος γίνεται κάπα για να έχει άνεση να ξιφομαχεί! Το στέμα γίνεται μάσκα. Αυτή είναι η barbie Κορίν...
 
Και η Ματελ επλασε τον Κεν

πριν ξεκινησω πρεπει να δωσω συγχαρητηρια στην Rapunjel μας γιατι μου εδωσε την ευκαιρια να δω απο κοντα, στις φωτογραφιες που ποσταρε ο,τι κουκλα πριγκηποπουλα χαζεψα στο μαγαζι με τα παιχνιδια μεσα στο κουτι. Επιτελους τις βλεπω εξω απο το κουτι και μαλιστα συνειδητοποιησα οτι εχω να δω και αλλα εργα με την Barbie. :D :D:D:D

Επισης ενα μεγαλο ευχαριστω στην MytinyWorld μας που μας δειχνει τοσες Barbie-clone vintage τις οποιες δεν γνωριζα καθολου! Θα ψαξω κι εγω να βρω στο διαδικτυο γιατι ειναι πολυ ενδιαφερον.

Και τωρα η ιστορια του Κεν.

Το 1961 η Barbie αρχισε να σκυλοβαριεται... ασε που ειχε ξεπατωθει να κουβαλαει τις τσαντες απο τα ψωνια μονη της χωρις βοηθεια. Ειχε βαρεθει να σκοτωνει κατσαριδες, να βγαζει τον σκυλο για πιπι κτλ.

Τελος παντων η Ματελ καταλαbε οτι η Barbie ειχε αναγκη απο ενα καλο παληκαρι για ολες τις παραπανω δουλειες.

Και ετσι βγαινει στην αγορα ο Carson, Ken Carson.

Οπως λεμε Μποντ Τζειμς Μποντ.

Ο πρωτος Κεν μαλλον ειχε προβλημα με τις ψειρες, για αυτο η Ματελ τον εκανε με πλαστικα μαλλια, που δεν ειχαν αναγκη απο πολλη φροντιδα, και ποτε δεν υπηρχε περιπτωση να εμφανιστει στην Barbie με το μαλλι αχτενιστο ή με καμια φουστα στο κεφαλι. (βλεπε θεμα Τζον τζον στην ΒΙΒΙΒΟ)

Οταν ο Κεν αποχτησε αληθινα μαλλια, παλι ειχε προβλημα γιατι ηταν πολυ ευαισθητα και γινοντουσαν πολυ χαλια.

Αλλαξε 40 δουλειες απο τοτε που βγηκε, μαλλον για να ζησει την Barbie την λουσού. Εγινε απο χρυσος ολυμπιονικης 2 φορες (1974 και 1997) μεχρι κομμωτης. Το 1993 βγηκε ο Fashion Earring Ken, ο οποιος εκανε παταγο μεταξυ των gay.

Ομολογουμενως ο κουκλος ειναι πολυ κουκλος, σκετος παιδαρος. Εκανε τρελες πωλησεις γιατι ηταν πολυ λαμπερος και λουσατος, αρεσε πολυ και στα μικρα αλλα αγοραστηκε και ως φετιχ απο την κοινοτητα των gay η οποια ταυτιστηκε με την λαμψη και την αυτοπεποιθηση του νεου κουκλου.

Το προβλημα ομως ηταν οτι ο καημενος ο κουκλος εγινε θεμα κουτσομπολιων και η Ματελ αποφασισε να τον αποσυρει.

Μμμμμ λες και θα γινοταν γκει κανενα κοριτσακι. Τελος παντων, δυστυχως ο Fashion Earring Κεν δεν ξαναβγηκε. :(

Λες και ηταν καλυτερος ο αγροικος ο Big Jim... τι να πω... :xm:

Η Ματελ εκανε ενα πειραμα μαρκετινγκ. Δηλαδη: ειχε την φαενη ιδεα να δημιουργησει ρουχα που μπορουσαν και καλα να φορεθουν και απο τις 2 κουκλες, και απο την Barbie και απο τον Κεν.

Κατι τετοιo ειχε προσπαθησει να κανει και με την Growing Skipper, την κουκλα που αλλαζε τις αναλογιες της μπας και κλεψει κανα ρουχο απο την αδερφη της.

Μην φανταστειτε οτι η Ματελ εβαλε τον Κεν Κεν να αποχτα πλουσιο στηθος! Αυτο το γλυτωσαμε.

Απλα εβγαλε μια σειρα απο ρουχα, φλωρινιοτικα, οπως θα λεγαμε και με την γλυκεια Rapunjel μας, τα οποια και καλα μπορουσανε να φορεθουν και απο τους δυο.

Και καλα η Barbie το βαζει το λαμέ και δεν τρεχει τιποτα, ειναι λιγο χαχουλικο αλλα μοδα ειναι. Αυτος ο Κεν Κεν πως να βαλει χωρις να γινει λιγο λιγοτερο αρρενωπος το ρουχο που προηγουμενως φοραγε η φιλεναδα του;

Η Ματελ για καλο το εκανε, μπας και γλυτωσει κανα φραγκο τους γονεις και δεν χρειαστει να παρουν δυο διαφορετικες σειρες απο ρουχα, μια για Barbie και μια για Κεν.

Αλλα τα μικρα τα πηραν στο κρανιο γιατι οπως και να το κανεις φιλε δεν μπορεις και εσυ και η κοπελια να φορατε ακριβως τα ιδια ρουχα, συγνωμη αυτο δεν το δεχομαι. Ο κοσμος ειναι ομορφος επειδη ειναι ποικιλος, οπως λενε και οι Ιταλοι.

Η κοινοτητα των gay ειδε τον Κεν σαν συμβολο, οκει κανενα προβλημα, τους αγαπαμε πολυ το εχουμε πει. Αλλα να μου φορας το ιδιο ρουχο την στιγμη που εχεις αναγκαστικα ανατομικα διαφορετικο σωμα δεν γινεται, για τον απλουστατο λογο οτι άλλα θα τονισει στο θηλυκο και άλλα στο αρσενικο. Νομιζω; Αλλο gay και αλλο κιτσ. Ισα ισα ο κοσμος gay φημιζεται για την κομψοτητα του (βλεπε ολους μα ολους τους μεγαλους στυλιστες μοδας!)

Η Ματελ αποφασισε οτι εκανε πατατα, μιας και κανεις δεν αγοραζε τα εν λογω ρουχα που δεν ηταν κολακευτικα ουτε για την Barbie ουτε για τον Κεν ειτε gay ειτε straight ειτε bisex. Τελος παντων, καλυτερα να του βαζε την χαβανεζικη φουστα.

Το 2004 ο vice president του τομεα marketing της Ματελ ανακοινωσε οτι η Barbie και ο Ken χωριζουνε γιατι ο Ken δεν ηθελε να παντρευτει την Barbie.(εμ με αυτα που ξοδευε κι αυτη... τι να σου κανει ο ανθρωπος).

Το 2006 επεστρεψαν και παλι μαζι.

Ο τριτος ειναι προσφατος και μου αρεσει πολυ! Οι υπολοιποι ειναι βινταζ,
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Λατρεμένη Αναστασία πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία του Ken. κάποια στιγμή θα σου βάλω και τους δικούς μου σε φωτογραφίες να τους δεις.

Χαίρομαι που σου αρέσουν οι barbie ηρωίδες!

barbie ηρωίδες συνέχεια: Δε θα μπορούσαν να λείπουν οι κλασσικές ηρωίδες των παραμυθιών βέβαια. Η ωραία κοιμωμένη βγήκε πολλές φορές με κάποιες παραλλαγές. Παραθέτω δύο από αυτές. Μια του 1998 και μία του 2008. Στη δεύτερη ανάβει η κορόνα και της πατάς ένα κουμπί και ακούγονται τα κύμματα του Δούναβη του Strauss!
 
Ποπο!!! Παραμυθενιες και οι δυο!!! Αυτη του 2008 με τα πιο εντονα ματοκλαδα ειναι σουπερ!

Μπραβο Rapunjel μου!! Οταν βρεις χρονο και μας βαλεις καμια φωτο απο τους Κεν σου θα τους δουμε καλυτερα γιατι στο διαδικτυο δεν βλεπω να κυκλοφορει πολυ υλικο!!! Ειναι τελειοι και οι φοντοι σου! Με γυριζουν πισω σαν να ειμαι μικρο κοριτσακι! Σε ευχαριστω!!!
 
barbie

Λατρεμένη Αναστασία μου μη με ευχαριστείς. Εδώ μέσα ο ένας και η μια μαθαίνει από τον άλλο, την άλλη. Μόλις τελειώσω με τις barbie ηρωίδες θα ασχοληθώ με τον Κεν.

barbie ηρωίδες: Η πιο γνωστή ηρωίδα στα παραμύθια είναι η Σταχτοπούτα. Ιδού λοιπόν η barbie Σταχτοπούτα του 1998.
 
Πίσω
Μπλουζα