Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

barbie

Αγαπημένη μου φίλη mytinyworld πάραπολύ όμορφη η μαγισσούλα σου.

Λατρεμένη Αναστασία πολύ όμορφες οι κούκλες και ιδίως η δεύτερη. Είναι όμορφη ακόμη και κουρεμένη!

barbie ηρωίδες: Πέρυσι κυκλοφόρησε η barbie θαμπελίνα. Ενα μικροσκοπικό νεραϊδάκι που προστάτευε μια έκταση με λουλούδια και δέντρα στην εξοχή.

Παρόμοια κούκλα barbie δεν έχω ξαναδεί...
 
Συγγενεις της Barbie: τα αδερφακια της, Tutti και Todd

Καλη μου Rapunjel η μικρη κουρεμενη σε ευχαριστει για τα καλα σου λογια και αποφασισε να ερθει να σε βρει! ;)


Και τωρα η μερικες πληροφοριες για τα αδερφακια της Barbie


To 1966 η Ματτελ ξεφουρνισε κι αλλα 2 μουλικα :) . Την Tutti και τον Todd, που ειναι διδυμακια. Η ηλικια τoυς κυμαινεται γυρω στα 2-3.

Το σωματακι τους ηταν πιο μαλακο και το βινυλιο μπορουσε να λυγισει ευκολα, οπως αυτο των χεριων της ΒΙΒΙΒΟ. Ειχαν και εναν φίλο: τον ψύλλο εεεε τον Chris.

Τα μαλλακια των μικρων διδυμακιων ηταν κοκκονιξανθα αλλα στην Ευρωπη μονο κυκλοφορησε και μια μελαχροινη βερσιον.

Η κυκλοφορια τους σταματησε το 1971. :cry:

Το 1991 ομως ξανακυκλοφορησαν μεσα απο την σειρα της Midge, :D ως παρανυμφακια στον γαμο της με τον Alan, εδω η ηλικια τoυς κυμαινεται γυρω στα 6-9 χρονων.

Πιο μετα, το 1993/5 ο Todd ξανακυκλοφορησε με το ιδιο καλουμπιτου 1991 ως αδερφος παντα της Barbie αλλα αυτην την φορα με την διδυμη αδερφη του την Stacie! Καπου δηλαδη εχασε στον δρομο την Tutti ή η μικρη αλλαξε ταυτοτητα, μουρη και ονομα.8)

Ολα για το μαρκετινγκ. :xm:

Στις φωτογραφιες:

1. Τα δυο αδερφακια σε εναν καφενε περιμενουν να δωσουν παραγγελια

2. Τα δυο αδερφακια με την παραγγελια και μεσα στο κουτι.

3. Η Kelly, η τριτη αδερφουλα της Tutti και του Τοντ

4. Φοβερο πακετο δωρο με ολο το σοι: Barbie, Tutti, Midge, Alan, Todd & Ken. Το ονειρο καθε μικρης που σεβοταν τον εαυτο της και δεν χρειαζοταν να προσπαθησει πολυ.:ccool: Και κλααααααμα η τσεπη του νονου ρε παιδακι μου. :cry: :cry:

5. Η Μπαρμπι με τα νεα αδερφακια της Stacie και Todd σπονσορισμενο απο την γνωστη αλυσιδα υγιεινης διατροφης για τα παιδια, τα μακντοναλντς, με συμβολο τον χαριτωμενο φοβιστικο κλοουν απο το βιβλιο/φιλμ ΙΤ του Stephen King. :eek: o_O

Αμα δεν φας το πλαστικο σου τσιζμπουργκερ, μουλικο, θα σε δωσω στον κλοουν! :precry2:
 
barbie

Λατρεμένη μου Αναστασία πολύ όμορφα τα αδερφάκια της barbie και τέλειες όπως πάντα οι πληροφορίες σου! Είσαι μοναδική και αξιαγάπητη! Σε ευχαριστούμε!

Barbie ηρωίδες: Η Οντέτ είναι από τη Λίμνη των κύκνων από τις πιο ωραίες ταινίες της barbie!
 
H Stacie είναι πολύ γλυκούλα. Οχι, Αναστασία μου, δεν την έχω δει σε κανένα παιχνιδάδικο. Μόνο τη skipper έχω δει από σόι της barbie να πωλείται και αυτή σπάνια. Μεγάλη πληγή έξυσες με την tutti.... Θέλω πολύ να αποκτήσω μία και δεν τα καταφέρνω...

Εχω διαβάσει ότι η Stacie, η Tutti και ο Todd ήταν τρίδυμα8)8)8)

Σήμερα σας παρουσιάζω την Little Debbie, μια όμορφη καστανομάλλα, αγορασμένη χωρίς αξεσουάρ από το ebay, της οποίας την ιστορία δεν γνωρίζω. Πίσω στο κεφάλι γράφει 1978. Αναστασία, μπορείς να μας πεις κάτι για αυτήν???

Προβολή συνημμένου 3206Προβολή συνημμένου 3207Προβολή συνημμένου 3208

Εχω δει τη θαμπελίνα στο Αλτερ, είναι τόσο ωραία ιστοριούλα!! Δεν ήξερα ότι είναι barbie!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Πολυαγαπημένη φίλη μου mytinyworld υπέροχη η Little Debbie!

Ναι η Θαμπελίνα είναι barbie και μάλιστα με αφορμή αυτήν βγήκαν οι barbie σταλίτσες, κάτι barbie πάρα πολύ μικρές!

Τελικά οι καστανομάλλες barbie είναι πιο όμορφες όπως και οι μαυρούλες αν και δεν έχω καμμία μαύρη barbie παρά μόνο μαύρη my shine!

Σας βάζω άλλη μία καστανομάλλα barbie....
 
Little Debbie Barbie

Κουκλες οι μελαχροινες Barbie κοριτσια ε? Μπραβο!!! Εχουν προσωπικοτητα!!!

Μετα απο μια γυρα στο web λυσαμε το μυστηριο της Little Debbie Barbie, της καλης μας Mytinyworld!

Tο 1960 ο McKee ιδρυσε μια εταιρεια μπισκοτων, γλυκων και σνακ (web site: www.littledebbie.com). Η εταιρεια πηρε το ονομα Little Debbie απο την τετραχρονη εγγονη του κυριου McKee και το λογοτυπο της εγινε μια φωτογραφια της μικρης που την εδειχνε ντυμενη με τα αγαπημενα της ρουχα!

Απο το 1992 μεχρι το 2001 η εταιρεια Little Debbie, της McKee Foods, σε συνεργασια με την Ματελ κυκλοφορησε μια σειρα απο συλλεκτικες κουκλες τις Barbie Little Debbie.

Να λοιπον απο πουθε ειναι η κουκλιτσα της Mytinyworld! Δυσευρετη πλεον! To κεφαλακι της γραφει βεβαια 1978 αλλα μαλλον επειδη χρησιμοποιει το καλουπι εκεινης της περιοδου κι οχι επειδη κυκλοφορησε τοτε!

Στις φωτογραφιες

1. Το λογοτυπο της εταιρειας

2, 3. Μερικες απο τις Barbie Little Debbie στο κουτι και

4. Μια σειρα με ολες τις κουκλιτσες σε πορσελανη? ή πλαστικο????. Παντως σιγουρα δεν ειναι βυνιλιο και ειναι πιο μικρες σαν μπιμπελο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να'σαι καλά βρε Αναστασία! Για δες που με 10 δολάρια πήρα μια συλλεκτική κούκλα! Μου άρεσε που είναι καστανή, μου φάνηκε και συμπαθητικό το φόρεμά της και με ένα bid μόνο, το δικό μου, την πήρα έτσι απλά! Να΄ναι καλά και η μεγάλη διαφορά ώρας που έχουμε με την Αμερική, γιατί προφανώς οι αμερικάνοι κοιμόντουσαν εκείνη την ώρα και στους ευρωπαίους δεν έλεγε τίποτα η little debbie! :D
 
Βρε παιδιά, παραμελήσαμε λίγο την barbie..... :(

Οι συλλέκτες λοιπόν της barbie έχουν τους καταλόγους και στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν όλες τις κολεξιόν! Εμείς οι πιο ερασιτέχνες συλλέκτες #) , ευχαριστούμε τον καλό θεούλη αν μας αξίωσε να αποκτήσουμε μια καλή συλλεκτική κούκλα και κανα δυο αυθεντικά συλλεκτικά ρουχαλάκια! Την bubblecut μου σας την έχω δείξει. Δεν νομίζω ότι θα προσπαθήσω να αποκτήσω άλλη τόσο σκληροπυρηνικά συλλεκτική, εκτός αν μου κάτσει και καμιά tutti που την έχω μαράζι.

Από ρούχα, έχω καταφέρει να πάρω ένα καταπλητικό κομμάτι του 1960, το φόρεμα silken flame με το βελούδινο παλτό του red flare. Θεωρούνται "ιστορικά" κομάτια, γι'αυτό λοιπόν κι εγώ σαν καλή συλλέκτης :p , τα έχω βάλει στη βιτρίνα του σαλονιού μου, κάτι σαν διακοσμητικό! Η αλήθεια είναι ότι το φόρεσα στην bubblecut και σαν ρούχο χάνει λίγο πάνω της.

Σας το παρουσιάζω λοιπόν. Ηθελα μόνο να σας απολογηθώ για τη ζώνη, δεν έχω καταφέρει να βρω την αυθεντική. Είναι πάντως χρυσή η αυθεντική και αυτή η απομίμηση ελπίζω κάποια στιγμή να αντικατασταθεί από την original! To κολιέ είναι sindy pedigree, αλλά το έβαλα γιατί νομίζω ότι ταιριάζει.

Προβολή συνημμένου 3289Προβολή συνημμένου 3290Προβολή συνημμένου 3291Προβολή συνημμένου 3292Προβολή συνημμένου 3293
 
silken flame

Εξαιρετικο κομματι!!! Αν καταλαβα καλα "χανει" λιγο στην κατα τα αλλα παρα πολυ σικατη bubblecut, επειδη χρειαζεται μια κουκλα με τα μαλλια μαζεμενα σε ponytail, αλογοουρα!

Βρηκα μια φωτο με την σειρα silken flame της MytinyWorld μας!

Μακαρι να βρεις την Tutti!!! Βεβαια γουστα ειναι αυτα αλλα... γιατι μαναρι μου σου αρεσει αυτο το μουλικο;;;; :p Να πεις ειναι ομορφουλικο μπα.... εχει ετσι μια μουριτσα...που την ειδες και την ζηλεψες;

Ειδα οτι το κολιε που συνδιαζει ειναι με μαργαριταρακια! Θα σου κανω ενα απομιμηση, μεχρι να βρεις το αληθινο!
 
Σ'ευχαριστώ για τα μαργαριταράκια Αναστασία μου! :D :D

Εχω μια ένσταση για το καπέλο, έχω δει να το φοράνε ανάποδα από τον τρόπο της φωτο, έτσι δηλαδή όπως το έχω βάλει στη φωτο! Θα το ξαναψάξω, σίγουρα κάποιος μας κάνει λάθος!

Οσο για την tutti, πραγματικά δεν ξέρω γιατί μου έχει κάτσει, ίσως επειδή έχω και τη skipper και θα ήθελα να έχει και την άλλη αδερφούλα της η barbie μου. Κι εμένα δεν μου αρέσει και πολύ αυτή η χαμογελαστή φατσούλα, αλλά έλα που μου έχει καρφωθεί να την αποκτήσω!!!
 
Σε αυτο το φορουμ εχουμε παντα ενα προβληματακι με τα καπελα!!!!! :D :D :D

Παντως η tutti, εχει μια μαγεια βινταζ, πρεπει να ομολογησω.... Εγω παλι εχω κολλημα με τις κουκλες κλωνους...πιο πολυ και απο τις Σιλκστοουν....αυτο κι αν ειναι διαστροφη!!!

Τις μελετω ως φαινομενο!!!
 
Ξέχασα να πω ότι η φωτογραφία που ανέβασες Αναστασία μου με τα silken flame είναι όνειρο! Σκέψου να έχεις όλα αυτά τα κομμάτια! Πραγματική επένδυση!

Στην bubblecut χάνει ίσως γιατί είναι κοκκινομάλλα, ίσως γιατί δεν κάθεται και τόσο ωραία στο στήθος... Πραγματικά δεν μπορώ να εντοπίσω τι φταίει και προτιμώ να το βλέπω φορεμένο στο stand παρά στην κούκλα! Οσο για τους κλώνους, εάν πραγματικά έκανες μια μελέτη πάνω σε αυτές θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον γιατί δεν νομίζω να έχει ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με αυτές! Νομίζω ότι έχεις πει ότι έχεις και Steffi Love. Αυτές συγκαταλέγονται στις κλώνους, ή είναι πρωτότυπες και εμπορικές από μόνες τους? Τις έχω δει στα παιχνιδάδικα και θα ήθελα να μάθω γι'αυτές αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο.
 
Barbie Clones ή αλλιως οι κουκλες "δεν βγαινω μανα μου δεν βγαινω"

Steffi Love ειναι μια κουκλα γερμανικης καταγωγης, την οποια ειχα βρει μια φορα στο σουπερ μαρκετ εδω. Πηρα λοιπον και εγω αυτη την Κλωνο/Barbie, αλλα επειδη μου φανηκε πολυ λιγο μακιγιαρισμενη της περασα ενα χερι βαψιμο το οποιο ομως αλλαξε εντελως την φυσιογνωμια της! Μετανιωμενη, πηγα να ξαναπαρω μια αλλη, τουλαχιστον να την εχω οπως ητανε αλλα δεν την ξαναεφεραν!!!! :(

Σαν βαζω λοιπον μια φωτογραφια της Steffi Love οπως ητανε πριν την...μεταποιηση....

Εχει πολυ ανθεκτικο σωμα, οι γερμανοι σε αυτα ειναι πρωτοι, και γενικα σου δινει μια αισθηση γερμανικης ποιοτητας...Τι φολκσβαγκεν μου λες τωρα...

H δευτερη φωτογραφια δειχνε μια Steffi Love της δεκαετιας του 80 ή 90. Δυστυχως δεν μπορω να βρω πληροφοριες. Σιγουρα βινταζ παντως.

Η Steffi Love κυκλοφορησε απο την Simba Toys, μια γερμανικη εταιρεια που ιδρυθηκε το 1983 περιπου. Η Ματελ προσπαθησε να εμποδισει την Simba Toys να κυκλοφορησει την Steffi Love, ως αντιζηλο της Barbie.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχ αυτή η Ματτέλ, όλα δικά της τα θέλει τέλος πάντων! Λοιπόν Αναστασία, τελικά οι κλώνοι έχουν ενδιαφέρον γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες και είναι γοητευτικό το ψάξιμο! Η πρώτη φωτογραφία πρέπει να είναι όπως κυκλοφορεί η κούκλα τώρα?

Το σάββατο, βρήκα σε ένα παιχνιδάδικο της επαρχίας, τρία ρούχα της steffi love, ήταν ό,τι παλιότερο είχε το παιχνιδάδικο από κατηγορία fashion dolls. Δεν γράφει χρονολογία, ο μαγαζάτορας μου λέει είναι σίγουρα 20ετίας. Βάζω μια φωτογραφία από το οπισθόφυλλο, να δούμε λίγο πως ήταν αυτές οι steffi love εκείνη την εποχή. Πράγματι Αναστασία μου, έχουν κυκλοφορήσει από την εταιρία Simba. Το φόρεμα το φοράει μια κούκλα sindy hasbro, λίγο εκτός θέματος, αλλά ήθελα να το δείτε για να ολοκληρώσω αυτή την παρένθεση με τα barbie clones.

Προβολή συνημμένου 3353Προβολή συνημμένου 3354
 
καλησπερα την ομορφη παρεα,

σαν κοριτσακι ειχα και εγω μια barbie!!!!!

μου την ειχε φερει ο πατερας μου απο την αμερικη!

φοραγε ενα μπικινι ασπρο με ροζ ψιλα λουλουδακια και μου ειχε παρει επιπλεον δυο φορεματα.

το ενα ηταν ροζ στενο που εδενε στο λαιμο με ντεκολτε μπροστα και απο το γονατο και κατω ανοιγε.ειχε και ασορτι κατι που δεν μπορω να το πω καπελο αλλα και ενα σακακι που το εδενεσ κομπο μπροστα στο υψος των γοφων.

το αλλο ηταν κιτρινο αλλα δεν μπορω να θυμηθω καθολου πως ηταν!!

ισως φταιει το γεγονος οτ μου εκανε πολυ εντυπωση το ροζ και παντα ονειρευομουν να κανω και για μενα ενα τετοιο φορεμα!!!!!!

ημουν σε ηλικια 5-6 χρονων!!μπορει και λιγο λιγοτερο οσο ομως και αν σας φαινεται περιεργο θυμαμαι χαρακτηριστικα καποια πραγματα!

οπως την μυρωδια της κουκλας μολις ανοιξα το κουτι!!!

δυστυχως ομως οταν επαιζα καθησε πανω ο αδερφος μου στην κουκλα και της εφυγε το κεφαλι!!!

απο τοτε δεν ξερω τι να κανω για να την φτιαξω και ειχα στενχωρηθει γιατι μου αρεσε πολυ αυτη η κουκλα...ισως εφταιγε και το γεγονος πως μου την εφερε ο μπαμπας μου απο την αλλη ακρη της γης (ηταν ναυτικος).

οταν παω στο εξοχικο θα την βρω μαζι με τα φορεματα που προανεφερα και θα ανεβασω φωτο!!!
 
Barbie Clones: H Tong

Επιτελους σας ποσταρω μια φοβερη κουκλιτσα που βρηκα στο μαγαζακι του τρομου ενα μηνα πριν. Ειναι της δεκαετιας του 80 και η εταιρεια που την εκανε λεγοτανε Tong. Ετσι γραφει πισω στο κεφαλι της. Τιποτε αλλο. Ειναι μια γερμανικη αντιζηλος της Barbie, και το σωμα της θυμιζει παρα πολυ την Steffi Love. Εχει υπεροχα μαλλια, που της ξεμπλεξα, αληθινα ματοκλαδα και μια ηρεμη εκφραση. Της προσθεσα μονο λιγο κραγιον. Τιποτε αλλο. Δεν της αλλαξα τα χαρακτηριστικα.

Πολυ λιγα πραγματα εχω βρει για αυτην την κουκλα κλωνο. Στο flirck.com καποια παιδια εχουν βαλει φωτογραφιες απο αυτες τις κουκλες. Ομως στο web γενικα δεν εχω καταφερει ακομα να βρω πως ητανε στην αρχη αυτη η κουκλα.

Αν μπορειτε να βοηθησετε στην ανακαλυψη της ταυτοτητας της θα κανετε μεγαλο ψυχικο γιατι η Barbie βινταζ εδωσε ωθηση στην κατασκευη πολλων κλονων Barbie που ομως ειναι μερος της ιστοριας της.

Οι κλωνοι, οπως πολυ σωστα ειπε και η MytinyWorld, εχουνε πολυ σασπενς και ιντριγκα, για αυτο και τους εχω αδυναμια!
 
Ομορφη και ιδιαίτερη η Tong! Ποιός ξέρει πόσες κλώνοι να βγήκαν όλα αυτά τα χρόνια! Μπράβο Αναστασία μου, συνέχισε να μας παρουσιάζεις όμορφες άγνωστες κουκλίτσες, έχει πολύ ενδιαφέρον!

Για τη συνέχεια, σας δείχνω τη μοναδική μαύρη barbie μου, που φοράει τους διδύμους από τη σειρά των ζωδίων της barbie.

Προβολή συνημμένου 3452Προβολή συνημμένου 3453
 
Aπ ότι είδα κάθε Χριστούγενα έβγαζαν και μια συλεκτική Μπάρμπι..!!!!

Και να η φετινή...!!!!!

fetch


Πο ποοοο που να δει τέτοιες χλιδές η ΒΙΒΙ ΒΟ...

Κάποιος στο ΕΒΑΥ εχει βάλει όλες τις κούκλες τις Χριτουγεννιάτικες κάπου στα 1800 δολλάρια..!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Barbie Clones: H Tanya του 1983

Πανεμορφη η εξωτικη Μπαρμπι της MytinyWorld!

Τωρα για την φετινη χριστουγεννιατικη Barbie τι να πει κανεις! :eek: o_Oo_O Αυτες τις κουκλες τις τοποθετουν ψηλα στα ραφια εδω, ωστε να μην φτανουν τα κοριτσακια μονα τους να τις πιασουν και να κλαινε μετα γιατι λογω οικονομικης κρισης οι γονεις αδυνατουν να τις αγορασουν!!!! Ειναι οι λεγομενες "Barbie - παιδικο τραυμα"!!!! :cry: :cry: :cry: Αφου τωρα εχουμε οικονομικη κριση τι τις ντυνεις μωρη Mattel με χρυσα και φιογκους?????

Ριχτης εκει μια φουστα μπλουζα και ενα σπορτεξ να πεσει η τιμη!!!!

Σας βαζω μια ακομα Barbie κλωνο, που βρηκα μαζι με την Tong στο μαγαζακι στον δρομο με τις λευκες!

Ειναι μια αληθινη vintage Tanya του 1983 απο την ιταλικη εταιρεία Ceppiratti με φιρμα στο κεφαλι. Δεν ειχε ποδια αλλα ειχε ρουχα!!! Εψαξα μεσα στην κουτα και μετα απο πολυ σκαψιμο βρηκα και ενα ακεφαλο σωμα! Και ηταν το δικο της!!!! Τωρα ειναι κουκλα!!!!! Της περασα μονο το κραγιον. Τα υπολοιπα ειναι δικα της! Εχει πανεμορφα κοκκινα μαλλια!
 
Ωραία η Τάνυα! Να'σαι καλά Αναστασία μου που της ξανάδωσες ζωή! Λοιπόν Αναστασία, στο μεταβατικό στάδιο που η Hasbro παραχωρούσε σε διάφορες εταιρίες τα δικαιώματα για να παράγει τις sindy, μέχρι τελικά να αγοράσει τα δικαιώματα η εταιρία vivid imaginations, βγήκαν διάφορες sindy που μπερδεύουν τους συλλέκτες, μιας και δεν έχουν χρονολογίες τα κουτιά. Ομως, πίσω στο κεφάλι τους οι sindy που παραθέτω, γράφουν Ceppiratti, made in china! Οπότε η εταιρία που έφτιαχνε (φτιάχνει ακόμη?) την Τάνυα, έφτιαξε και sindy!

Προβολή συνημμένου 3468Προβολή συνημμένου 3469Προβολή συνημμένου 3470

Αν παρατηρήσεις αυτές οι τρεις sindy είναι τελείως διαφορετικές από όλες τις άλλες. Και οφείλω να ομολογήσω ότι ποιοτικώς είναι οι χειρότερες από όσες έχω στα χέρια μου... :(
 
Πίσω
Μπλουζα