Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

barbie

barbie ηρωίδες: Η επόμενη barbie ηρωίδα έρχεται πάλι από το 1998 και είναι η πριγκίπισσα από το παραμύθι: Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι.
 
Ααααα!!! Πολυ ομορφες! Εκεινη η καστανομαλλα πριγκιπισσα με το μπιζελι!!! Με τα πρασινα ματια!! Και το παραμυθι πολυ αστειο ειναι! Βρισκω πολυ ομορφες τις μελαχροινες, καστανομαλλες, κοκκινομαλλες Μπαρμπι. Αν και στο τελος τινω να αγοραζω κι εγω σαν ολες τις μικρες μια ξανθια, στο τελος επιστρεφω σπιτι και λεω γιατι δεν πηρα την μελαχροινη! Το αιωνιο σοβαρο προβλημα.

Φανταστειτε οτι εγω το 1998 ντρεπομουνα να απλωσω το χερι να αγορασω μια Μπαρμπι. Ποιος ξερει αν τις κοιταγα καν. Το 2000 ειχα παει στο Carefour εδω στην Ιταλια και θυμαμαι οτι το χερι μου σαν να απλωθηκε και μετα να ξαναμαζευτηκε απο ντροπη... σιγα λες και θα αγοραζα ποιος ξερει τι... :eek:

Το 2005 ομως δεν αντεξα, γιατι θυμαμαι οτι εγινε το μεγαλο ανακατεμα οταν η Ματελ δεχτηκε το μεγαλο χτυπημα απο τις Bratz!!! :eek: o_Oo_Oo_O

Και τοτε θυμαμαι χαζευα τα ραφια να εχουνε γεμισει Bratz και εγω να εχω μεινει μπροστα σε μια Bratz μελαχροινουλα ντυμενη τζινι και να λεω τωρα θα την ζητησω για δωρο, οποτε να μην φανει οτι την παιρνω εγω! Και μετα βλεπω μια απο τις πιο ομορφες για μενα Μπαρμπι, την Χιονατη! και αντι για ενα εφυγα με 2 κουτια απο το σουπερ μαρκετ, ευτυχισμενη σαν μωρο παιδι!!! Ο αγαπημενος μου ειχε κουφαθει γιατι για κανενα δωρο δεν με ειχε δει τοσο ενθουσιασμενη!!! Αααα δεν παει η τρελα στα βουνα!

Εδω η πρωτη κουκλα που αγορασα ποτε ως ενηλικη, ειναι η Bratz Τζινι, με σουπερ μακιγιαζ στα ονειροπολα ματια και καταμαυρα μακρυα μεταξενια μαλλια. Ουτε προστυχοφατσα ειναι πιστευω, ουτε τιποτα. Ισα ισα ειναι πολυ φρονιμη!

Μετα απο 5 λεπτα ειχα παρει και το κουτι της Μπαρμπι Χιονατης, με κατασπρο δερμα, τελειο ρουχο μπαλαρινα, οι αγαπημενες μου, με καταμαυρα μαλλια, σε τιμη ουτε του παπά, γιατι κανεις δεν την αγοραζε, ακου καταστροφη που ειχε κανει η Bratz! Και ημουν σαν το ηλιθιο ορθια κανα τεταρτο να προσπαθω να αποφασισω πια να παρω. Στο τελος ο αγαπημενος μου βαρεθηκε και μου τις αγορασε και τις 2 δινοντας λυση στο αδιεξοδο!

picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ονειρεμένες οι ηρωίδες! Εχουν μια παιδική αθωότητα, είναι τόσο γλυκές! Και η χιονάτη πάνγλυκια!

Οι bratz δεν μου άρεσαν ποτέ, έχω βέβαια δύο collectors edition 2003 για όταν γίνουν συλλεκτικές! Αλλά μέχρι εκεί. Ωστόσο το χανουμάκι είναι γλυκούλι!

Η πρώτη κούκλα που αγόρασα ως ενήλικη ήταν ένα λαχανόπαιδο! Οταν ήταν πολύ της μόδας στα τέλη του '80. Μετά κατά καιρούς έπαιρνα από τα jumbo και τα carefour ρουχαλάκια barbie για τις δυο κουκλίτσες (μιάμισυ κουκλίτσα για την ακρίβεια) που ήταν πάντα στολισμένες στο ράφι στο πατρικό μου. Αργότερα έμπλεξα (κυριολεκτικά έμπλεξα) με τα κουκλόσπιτα και τις μινιατούρες και τις κούκλες της κλίμακας 1/12. Αργότερα από περιέργεια αγόρασα μια barbie του 1976 να δω πως ήταν, μιας και ποτέ δεν έπαιξα με barbie. Μετά αποφάσισα να πάρω μια sindy pedigree για να βάλω στο σώμα της το κεφάλι της bibi bo μου. Μετά τη μπαλαρίνα που σας έχω δείξει στο θέμα sindy pedigree. Μετά κόλλησα με τις sindy hasbro και παράλληλα πήρα την bubblecut κλπ, κλπ, κλπ..... Τώρα πια ξέρω πως είμαι εθισμένη στο χειρότερο βαθμό! Αλήθεια υπάρχει γιατρειά?

Πάντως όλα αυτά τα έκανα... ξεδιάντροπα, Αναστασία μου! :D :D:D

Προβολή συνημμένου 2957

Αυτή είναι η πρώτη barbie που αγόρασα ποτέ, το 2007 από το ebay. Η κοπέλα που την πούλαγε την περιέγραφε σαν παιδική της κούκλα. Την πούλησε για το ποσό των 4 δολαρίων περίπου :eek: :(

Φοράει ένα αυθεντικό ρούχο barbie της δεκαετίας του 1970.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Λατρεμένη μου φίλη Αναστασία τέλεια η Χιονάτη και η Bratz. Φέτος αγόρασα μια Bratz την Κλόε την ξανθιά και θέλω να πάω να πάρω και τις άλλες. Εδώ δεν βρίσκεις πουθενά Bratz. Τυχαία ανακάλυψα μερικές σε ένα σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρω γιατί δεν τις φέρνουν. Μου αρέσουν πολύ.

Αγαπημένη μου φίλη mytinyworld πολύ όμορφη η πρώτη σου barbie!

barbie ηρωίδες: Μια άλλη του 1998 είναι η barbie μικρή σειρήνα από το ομώνυμο παραμύθι, αλλά κυκλοφόρησε μελαχροινή μόνο. Δεν ξέρω γιατί. Σας την παραθέτω.
 
Αμαν βαλαμε μαζι το ποστ Rapunjel μου!!! και δεν ειχα δει την Κοκκινομαλλα Barbie!!! Επαθα!!! Ειναι σαν την Ριτα Χειγουορθ!!! ΘΕΑ!

Ξερεις γιατι δεν τις βρισκεις γλυκεια μου Rapunjel τις Μπρατζ;;; Γιατι η Ματελ μεσω δικηγορου την σταματησε την κυκλοφορια τους απο περσι, και οτι πουληθει μεσα στο 2009 πουληθηκε. Μετα αντιο για παντα και Καλωσηρθατε στον κοσμο του συλλεκτη!!! Τωρα δηλαδη με την πανεμορφη Κλόε που ειναι οντως ατελειωτη ξανθια εχεις μια κουκλα σε μερικα χρονια συλλεκτικη.

ΠΟΠΟ!!!! Πολυ ομορφη η Barbie του 1970! Tι προσωπο και τι μαλλια ωραια! Ειναι πολυ vintage! :)

Ωστε ετσι MytinyWorld;;;; :eek:

Πηγες και εμπλεξες με τετοιες παλιοπαρεες! Μου αρεσε το οτι χωρις να σου αρεσουν οι bratz εχεις δύο collectors edition 2003!!! Που να σου αρεσαν κιολας!!! :D :D:D

Να δειτε εμενα που αφηνα το καροτσι στον συντροφο να κανει τα ψωνια κι εγω πηγαινα και χωνομουνα με ολες τις μικρες για το ποιος θα προλαβει την πιο ομορφη και οικονομικη κουκλα! Εκει παλι ντρεπομουνα... Η μικρη να τραβαει την μανα της να της παρει την κουκλα, η μανα της να βλεπει την τιμη και να παθαινει μικρο εγκεφαλικο και να ψαχνει αν υπαρχει κατι σε προσφορα, αλλα που; Αφου ειχα προλαβει εγω, με το μυαλο της μικρης και την τσεπη της μανας, να βρω την ευκαιρια!!! Και αν εβρισκα πιο πολλες τις επαιρνα στο χερι και καθομουνα κανα τεταρτο να διαλεξω ποια να παρω. Και μετα με εβρισκε ο αγαπημενος μου, μου εριχνε το βρισιδι και μετα διαλεγε αυτος μπας και τελειωναμε και φευγαμε. :D :D:D

Αυτο ειναι αληθινη αγαπη. Να αγαπας τον αλλον με το προβλημα του...

Κι εγω με τις bratz ειχα ενα κολλημα στην αρχη. Περιμενα και μηνες ολοκληρους να πεσει η τιμη κι οταν την ξεπουλαγαν με 70% την τσακωνα!

Αλλα μετα οταν συγκρινα την κατασκευη τους με την Barbie δυστυχως καταλαβα οτι ηταν ενας μετεωριτης. Οποτε σταματησα να αγοραζω. Αν και μερικες εχουν φοβερες ιδεες για μακιγιαζ. ;)

Τα μαλλια της Barbie εχουν μια συνεπεια, ακομα κι αν της βαλουν λιγα εχει παντα ωραια μαλλια. Ενω η κεφαλα η bratz, ακομα κι αν τα ρουχα της ειναι χλιδη τους βαζανε τα μαλλια ετσι ωστε η μια τριχα για να φτασει στην αλλη επρεπε να παρει το τρολευ. Πολυ οικονομια ρε παιδι μου...

Αφηστε που ειχε βγει και η βρωμα οτι γινονταν τετοια καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων στην παραγωγη τους στην Κινα, 1 ευρω επαιρναν για την καθε κουκλα που μετα εδω πουλιοταν και 22 ευρω!!! 8)8)

Μιλαμε Η ΞΕΦΤΙΛΑ. Και η Ματελ εχει δωσει δικαιωματα για τετοιες ασκημες ιστοριες αλλα αυτο με την bratz παρα ηταν.

Και εγω περιπου το ιδιο γυρο με σενα εκανα, προσπαθωντας να αποφυγω τις αγριες συλλεκτικες, Bubblecut κτλ, και μενοντας σε 2 μονο Silkstone, γιατι με κρατησε η ντροπη, το πορτοφολι και ο αγαπημενος μου...Αλλιως θα ειχα πεσει παρα πολυ χαμηλα!!!

Σας βαζω φωτο απο τις Σιλκστοουν, το σωμα τους ειναι πιο βαρυ και πιο σκληρο, αλλα μαλακο σαν μεταξι, εξου και το ονομα.

picture.php


picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι silkstone Αναστασία μου είναι για μένα ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί από κούκλα στις μέρες μας μαζί με τις blythe που λατρεύω επίσης. Είσαι πολύ πολύ τυχερή που έχεις αυτές τις κούκλες! Είναι απλά θεϊκές. Είναι η έκπληξη από την Mattel! Μπράβο. Θα πρότεινα να συνεχίσεις με αυτές την συλλογή σου. ΒέΒαια αυτά είναι γούστα. Εχω δώσει σκληρή μάχη με τον κακό, σπάταλο και αχόρταγο εαυτό μου και έχω κρατηθεί να μην αγοράσω καμία. Να δω για πόσο, γιατί αλίμονο....

Rapunjel μου πράγματι η ιστορία των bratz έληξε άδοξα γι'αυτές φέτος. Βέβαια εκκρεμεί μια έφεση να εκδικαστεί, αλλά νομίζω ότι με το σταμάτημα της παραγωγής για ένα χρόνο περίπου η ζημιά που πάθανε είναι ανεπανόρωτη. Δεν ξέρω για την πόλη σου, αν έρθεις όμως ποτέ Αθήνα, μπορώ να σου πω που να βρεις πολλές και όμορφες. Σε μεγάλη ποικιλία. Αν θέλεις κάποια συγκεκριμένη, μπορώ να ψάξω να δω αν υπάρχει και να σου τη στείλω.
 
barbie

Ένα πράγμα με χαροποιεί πολύ που μέσα από τις πανέμορφες κούκλες γνώρισα δύο πανέμορφες ψυχές της Αναστασίας και της mytinyworld. Σας ευχαριστώ και τις δύο για ότι έχετε κάνει για μένα! Είστε μοναδικές!

Χρυσόκαρδη μου mytinyworld σε ευχαριστώ θα πάω στο σούπερ μάρκετ να πάρω και τις άλλες bratz. Σε ευχαριστώ ξανα . Απόψε ελπίζω να τελειώσω μια εσάρπα που χρωστάω...

Λατρεμένη μου Αναστασία κούκλα η barbie σου! Πολύ κυρία! Μοναδική!

Σας βάζω κι εγώ την barbie του 2007...
 
καλουπια της Barbie

Εγω σε ευχαριστω νεραιδοχερα Rapunjel μου για οτι εχεις κανει για μενα, και μαλιστα για καποιον που ειναι μακρυα απο την μαμα Ελλαδα ειναι ακομα πιο σημαντικο!!! :)

MytinyWorld μου, θα με πιστεψεις αν σου πω οτι δεν θελω αλλη Σιλκστοουν;;;;8)8)8) Αυτες οι δυο που εχω εχουν τετοια συναισθηματικη αξια που οποιαδηποτε αλλη μου ειναι αδιαφορη.

Θα με πιστεψεις αν σου πω οτι αυτες οι κουκλες ειναι μεν κατι παραπανω απο υπεροχες και πανεμορφες με φανταστικα ρουχα και υλικο, τελειο μακιγιαζ, ΑΛΛΑ δεν εχουν αυτο το κατι που εχει η απλη κουκλα της διπλανης πορτας που ειναι φτιαγμενη για παιχνιδι;;;

Οσο για την τιμη τους... την μια την πηρα γυμνη σε πληστηριασμο απο Αμερικη 20 ευρω ολα μεσα εξοδα αποστολης ουτε στον παπα, και η αλλη ειναι δωρο που μου κανανε για το δευτερο πτυχιο. Ειναι και οι δυο ντυμενες γιατι η μια φοραει τα επιπλεον εσωρουχα της αλλης, φουρω δαντελενιο κτλ. Περιττο να πω οτι τα ρουχα τους κανουν σχεδον ισα με τα δικα μου οποτε βαζοντας την λογικη δεν συμφερουν.

Μα οτι αξιζουν το αξιζουν γιατι ειναι εργα τεχνης. Αφηστε που θεωρω κατι σαν προδοσια να βαλω μια αλλη διπλα τους!!! :xm: :xm::xm:8) :eek: Το ιδιο αισθανομαι και για τις ΒΙΒΙΒΟ, δεν θα ηθελα αλλες, αυτες που εχω τις αγαπαω τοσο πολυ και τις εχω συνδεσει με τετοια υπεροχα συναισθηματα που οποια αλλη και να τυχαινε στα χερια μου δεν θα ειχε ποτε την ιδια αξια, και καινουργια απο την Ελ Γκρεκο να ητανε.

Μαλλον ξερετε τι εχω παθει; ειμαι μονογαμικος τυπος... Σαν να λεμε εχω 40 κορες και δεν θελω αλλες για να τις προλαβαινω... να παω σε ψυχολογο λετε... ;

Αλλα ας αφησω τις αερολογιες να γραψω και τιποτα χρησιμο για την ρημαδα την Barbie


Τα καλουπια (headmold
s) της Barbie.

Το καλουπι της Barbie αν το παρατηρησουμε με λιγη προσοχη δεν ειναι παντα το ιδιο. Υπαρχουν πολλες παραλλαγες και την δημιουργια αλλων προσωπων / φιλεναδων της ξανθιας μας κουκλας.

Ετσι εχουμε την Teresa η οποια με την σειρα της αλλαξε διαφορα καλουπια

1. Cool Times Teresa, του 1989, το καλουπι ειναι ομως το Spanish headmold

του 1983

2. Benetton Teresa, του 1991, το καλουπι ειναι ομως το Steffie headmold

του 1971. Η κουκλα αυτη πουληθηκε μονο στην Ευρωπη με την αδεια της ιταλικης Benetton.

3. Baywatch Teresa, με καλουπι το Teresa headmold του 1990

4. Florida (Vacation) Teresa, με καλουπι το Mackie (απο τον σχεδιαστη της Ματελ Bob Mackie) ή Closed mouth mold (καλουπι με κλειστο στομα) του 1992

5. Chic Teresa, του 2006 με καλουπι του ιδιου ετους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ken

Λατρεμένη Αναστασία μας έχεις δώσει τόσα πολλά και τόσες γνώσεις που σου αξίζουν 1.000.000.000.000 ευχαριστώ!

Τα καλουπια (headmolds) της Barbie είναι τέλεια και η προτελευταία πιο κούκλα!

Σου είχα υποσχεθεί άμα τελειώσουν οι ηρωίδες να σου βάλω τον Ken το φίλο της Barbie. Μπορεί οι ηρωίδες να μην τέλειωσαν αλλά μια παρενθεσούλα για τον Κεν δεν πειράζει νομίζω. Ο συγκεκριμένος της φωτογραφίας είναι του 1983 και ήρθε κατευθείαν από την Αμερική τότε ως δώρο. Φοράει τα αυθεντικά του ρούχα και παπούτσια...
 
Πολυ ομορφο και ηλιοκαμμενο παληκαρι o Ken Rapunjel μου!!! :)

Περιττο να πω οτι δεν βλεπω την ωρα να δω ολες τις ηρωιδες της Rapunjel, γιατι παραλληλα ψαχνω να βρω και τα εργα, με τρισδιαστατα σχεδια! Επισης Rapunjel μου γλυκεια σου κανω απο τωρα παραγγελια να μας βαλεις φωτογραφιες απο ολες τις Barbie γοργονες που εχεις!!! :) :)

Σας βαζω και φωτογραφιες απο την Barbie Τοπ Μοντελ με κοκκινα μαλλια, που ειναι μεν λιγο ανορεξικη αλλα πηγα στην αλλη ακρη του κοσμου να την παρω γιατι την ειχαν στην μιση τιμη οι Πιζάνοι! Και μια φωτογραφια πολυ ενδιαφερουσα πιστευω με μια σειρα απο τα καλουπια της Ματελ!
 
barbie

Λατρεμένη μου Αναστασία πολύ όμορφη η barbie τοπ μόντελ. Εδώ τις έφερε μόνο ένα σούπερ μάρκετ αλλά δεν τις αγόρασα γιατί δεν μπορούσαν να βρουν τι τιμή είχαν και έτσι δεν τις πουλούσαν!

barbie ηρωίδες: Άλλη μία Ραπουντζέλ με τον πρίγκιπά της μαζί...
 
Rapunjel μου αγαπημένη, σ'ευχαριστώ! Είσαι μοναδική, είσαι η έμπνευση όλων μας!

Υπέροχες οι κουκλίτσες σας!

Η πρώτη μου barbie που σας έδειξα παραπάνω, είναι αυτή! Με αυθεντικά barbie ρουχαλάκια!

Προβολή συνημμένου 3012
 
ματοκλαδα

Υπεροχες πραγματικα!!! Τι ατελειωτα μαλλια και τι ομορφος πριγκηπας Rapunjel!!! :D

Και η πρωτη barbie της Mytinyworld εχει πολυ ωραια λακακια στο χαμογελο.

Στο παζαρακι του πονου, οπου μαζευω κατα καιρους βασανισμενες barbie, ειχα βρει το καλοκαιρι μια με αληθινα ματοκλαδα.

Της ειχαν κοψει τα φτερα και της ειχε φυγει το χρωμα στα ποδια. Τα μαλλια της ηταν γεματα αμμο. :cry:

Ειναι υπο κατασκευη ακομα, θα την δειτε λιγο ξεμαλλιασμενη, δεν την εχω τελειωσει. Την μεταμορφωνω σε αγγελο! Μου τελειωσαν τα πουπουλα στην μεση.

Η αλλη με τα λυτα μαλλια μοιαζει λιγο στην προηγουμενη, μονο που την εχω ζωγραφισει εγω απο την αρχη και της εβαλα και ματοκλαδα. Φοραει το γνωστο φορεμα... το βαρεθηκα να το βλεπω!!! Αντε κινεζε!!!

Η γοργονιστα ειναι δωρο απο την αδερφουλα μου, ερχεται απο την Παρο!

Εχει λιγο τεραστιο στομα...της εβαλα και εκεινης βλεφαριδες αλλα δεν με ενθουσιαζει το αποτελεσμα. Ηταν ενα πειραμα, αλλα η γοργονιτσα ειναι χαρουμενη και την αγαπαω γιατι ειναι η μοναδικη που εχω! :D

Η ουρα της εχει σχεδια που φαινονται οταν την βρεξεις με παγωμενο νερο. Τωρα εχει τοσο κρυο εδω που τα σχεδια φαινονται και χωρις βρεξιμο!
 
barbie

Αγαπημένη μου φίλη mytinyworld πολύ όμορφη και ξεχωριστή η barbie σου, όπως κι εσύ.

barbie ηρωίδες: Η Αννίκα και ο μαγικός πήγασος. Αυτή τη barbie την αγαπώ πολύ,ίσως περισσότερο από τις άλλες γιατί τη βρήκα στο παλαιοπωλείο σε άθλια κατάσταση και την έφτιαξα από την αρχή....

Λατρεμένη Αναστασία μου πανέμορφες οι κούκλες σου αν και στέκονται στην πρώτη φώτο δύο bibi-bo στη γωνία και κλέβουν την παράσταση.....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο κορίτσια! Τις μεταμορφώσατε κυριολεκτικά!

Αναστασία μου, τις έκανες υπέροχες, χωρίς να έχω δει πως ήταν πριν. Φαντάζομαι όμως.... Και τα ματόκλαδα τους πάνε, δεν είναι άσχημα!

Rapunjel μου αγαπημένη, παραμυθένιες οι barbie σου. Τη λάτρεψα την Αννίκα σου, έχει μια γλυκύτητα μοναδική!

Για τη συνέχεια, η barbie ferrari από το 2004. Αγριο θηλυκό!

Προβολή συνημμένου 3083Προβολή συνημμένου 3084Προβολή συνημμένου 3085Προβολή συνημμένου 3086Προβολή συνημμένου 3087

Με παίδεψε τόσο πολύ αυτή η φωτογράφιση (δεν στεκόταν η κούκλα, έφευγαν τα παπούτσια, έπεφταν οι τσάντες.... )

Τελικά ολοκληρώθηκε όπως όπως, όμως τώρα που βλέπω τις φωτο, διαπίστωσα ότι το κακό κορίτσι δεν φοράει ζώνη ασφαλείας ενώ οδηγεί και... η ψηλομύτα, ούτε που γύρισε να δει λίγο το φακό! :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Αγαπημένη μου φίλη mytinyworld τέλεια η barbie ferrari και πολύ ωραίες πόζες!

Χαίρομαι που σου αρέσουν οι barbie ηρωίδες.

Για σήμερα φωτογραφίες από ένα ξανθό Ken.
 
H ιστορια της Midge 1967-1988, 1993

Αμαν τι Φεραρι ειναι αυτη!!! Πως να μην ειναι ψωνιο η Barbie MytinyWorld μου! Κοιτα αυτοκινηταρα!! Ασε το ρουχο και την ποζα!!! :D

Ο Κεν Κεν της Rapunjel μας ειναι πολυ παιδι. Και πολυ ωραιο και το ντιζαιν του σπιτιου στον φοντο!! :D

Και τωρα λιγα λογια για την Midge την φακιδομουρω.

Η Midge ειναι μια απο τους πολλους χαρακτηρες της σειρας Barbie απο την Mattel.

Επειδη την αμοιρη την Barbie μια ζωη την συκοφαντουσαν ως χαζη ξανθια και σεξ symbol, η Ματελ απαντησε με την δημιουργια της Midge, μη ξανθιας, μη χαζης και σιγουρα μη σεξοβομβας... Η Midge κυκλοφορησε ως η καλυτερη φιλη της Barbie, λιγο γκαντεμω και μεσα στην φακιδα.

Κυκλοφορησε το 1963, μετα σταματησε για ολην την δεκαετια του 70 και μετα ξαναβγηκε το 1988.

Το 1993 και 1998 βγηκανε δυο ρεπλικες για τους νοσταλγικους συλλεκτες.

Η Midge ειχε συνηθως κοκκινα μαλλια, πολλη φακιδα, και μπλε ή πρασινα ματια. Μαζι βγηκε και ο φιλος της ο Allan.

Στο κουτι της Midge η Ματελ εγραφε και το βιογραφικο της κουκλας μπας και ξεστραβωθουν τα μουλικα και αγορασουν ολη την οικογενεια ξεζουμιζοντας τον Αγιο Βασιλη, τους νονους κτλ.

Το κουτι λοιπον εγραφε οτι η Midge εχει 3 παιδια με τον Αλαν, τα ονοματα τους ειναι Ryan, Nikki και το τελευταιο ειναι αβαπτιστο. Μαλλον το κανανε για να πασαρουν και κανα νονο να το βαφτισει.

Η σειρα αυτη της Midge ονομαζονταν Happy Family line, και η κουκλα πουληθηκε εγκυος με ενα μωρο επιπλεον στην αγκαλια. Μερικοι γονεις σκανδαλιστηκαν γιατι λεει η Midge ηταν πολυ νεα για να κανει παιδια.

Απο το που καταλαβαν την ηλικια της κουκλας αυτο ειναι αλλο θεμα.

Οι κακεντρεχεις κατηγορησαν την Ματελ οτι προπαγανδιζει την εφηβικη εγκυμοσυνη. Οχι μονο αυτο, η Midge δεν φοραγε βερα και πουληθηκε και χωρις τον Αλαν στο κουτι.

Κατα την γνωμη τους δηλαδη ηταν καλυτερα να πληρωσει ο γονιος ολο το πακετο νταγκα νταγκα παρα να παρει την οικογενεια σε δοσεις, πρωτα την Midge, μετα τον Αλαν, κτλ. Αυτο κι αν ειναι μαζοχισμος.

Η εποχη Vintage




Οταν ειχε πρωτοβγει η Barbie την ειχαν κριτικαρει οτι παραηταν σοβαρη και ωριμη για να ειναι το παιχνιδι ενος μικρου κοριτσιου. Η Midge ειχε ενα καλουπι προσωπου πιο παιδικο, και λιγοτερο σεξοβομβικο. Το σωμα της ηταν ακριβως το ιδιο με αυτο της Barbie ετσι ωστε να μπορει να μοιραζεται και κανα ρουχο, (Γαρουφω βγαλτο ξενο ρουχο)

Η εκδοση ανευ φακιδων ειχε πιο μακρυ μαλλι, ειναι πιο δυσκολο να βρεθει και τωρα σφαζονται για αυτην οι συλλεκτες.

Η πλακα ειναι οτι τα μικρα μουλικα διασκεδαζανε πολυ με το βγαζουνε τις φακιδες απο την μουρη της Midge οποτε καταλαβαινετε τι μπαχαλο γινεται στον αμοιρο συλλεκτη...

Εκτος απο κοκκινομαλλα κυκλοφορησε και σε μελαχροινο και σε ξανθο.

Η επιστροφη

Η Midge πουληθηκε μεχρι το 1967, μετα σταματησε για 20 χρονια και ξανακυκλοφορησε το 1988. California Dream Midge, Cool Times Midge, All Stars Midge, The Beat Midge, Wedding Day Midge, Hawaii Midge. Δεν κυκλοφορησε η Midge φουρναρης, ουτε η Midge χασαπης. Ολα τα υπολοιπα ομως ναι.

Στις φωτο εχουμε την

1 Midge κοκκινομαλλα

2 Midge μελαχροινακι με ποτισες φαρμακι

3 Midge εγκυος

4 Midge ρεπρο, ρεπλικα για τον συλλεκτη

5 Midge και Allan
 
barbie

Λατρεμένη Αναστασία μου η Midge την φακιδομουρω πολύ ενδιαφέρουσα.

Σου βάζω μια καστανή barbie φώτο που ξέρω πόσο σου αρέσουν οι καστανές...και ελπίζω αύριο να ανοιξώ τη βαλίτσα με τις φυλαγμένες barbie και να βάλω και τις άλλες ηρωίδες.
 
H Midge πράγματι ήταν το άλλοθι της Mattel! Η καλή ασχημούλα φίλη της κουκλάρας barbie.

Rapunjel μου, η καστανή σου barbie είναι πανέμορφη! Και της πάει πολύ το σπορ ντύσιμο. Αργότερα, θα σας βάλω και εγώ την καστανή μου barbie, τη Little Debbie.

Σήμερα όμως η barbie, ως γνήσια αμερικανίδα, θέλει να σας ευχηθεί

HAPPY HALLOWEEN!!!!!!

Προβολή συνημμένου 3123
 
H συνονοματη μου Stacie

Οπως παντα η γλυκεια μας Rapunjel ειναι η αυτοκρατειρα κουκλομανα, και ειδικα μπαρμπικουκλομανα!!! :) Κουκλαρα η καστανη και εχει και ματαρες!!!

Mytinyworld μου ευχαριστουμε για τις ευχες της κουκλιτσας μαγισσουλας!!! :D

Εχθες εκανα την τελευταια για φετος εφοδο στο μαγαζακι του τρομου με τις βασανισμενες κουκλες!!! Και λεω τελευταια γιατι πρεπει τωρα να βρω που στα κερατα θα τις βαλω ολες αυτες. Αλλα τις λυπομουνα τις κακομοιρες, ειχα και κατι ψηλα απο τον σινεμα που δεν πηγα οποτε αποφασισα να κανω ενα ψυχικο... ::)

Βρηκα λοιπον αναμεσα στα αλλα κελεπουρια που σιγα σιγα θα σας δειξω και μια Stacie κουρεμενη ευτυχως οχι ως γιδι που παει στο πανηγυρι αλλα περιπου. Εχει ενα απαλο μαυρισμα και πολυ μαλακα μαλλια. Κριμα που επαθε τετοια νιλα με το κουρεμα... :(

Σας βαζω φωτογραφιες και σας παρακαλω να μου πειτε αν την εχετε δει στην Ελλαδα στα μαγαζια που συχναζετε, και τι σκεφτεστε για αυτην.

Η πρωτη Stacie βγηκε το 1988, Stacie High School Jazzie, και ηταν μια μικρη φιλεναδιτσα της Barbie. Το καλουπι ειναι διαφορετικο με αυτο της δεκαετιας του 90 ή του 2000.

Στις φωτογραφιες εχω βαλει και την Stacie οπως επρεπε να ηταν ΠΡΙΝ το κοψιμο των μαλλιων απο αγνωστο κοριτσακι με τασεις κομμωτικου σαδισμου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα