Δεν υπάρχει θέμα "παρωπίδων". Καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πείς (δεν χρειαζόταν να φτιάξεις gifs
). Oντως η playing area μοιάζει να είναι η ίδια - έστω και αν η ανάλυση του amstrad
είναι μεγαλύτερη (ειδικά η οριζόντια).
Φαίνεται όμως πως η έκδοση του amstrad δεν την εκμεταλλεύεται in-game, αφήνοντας επιπλέον "μαύρο" αριστερά και δεξιά, και πέφτοντας σε επίπεδα spectrum.
Παρ' όλα αυτά οι emulators δεν θα έλεγα ότι "κλέβουν" όπως υποστηρίζεις. Η αναλογία των borders πρέπει να υπάρχει και στο αυθεντικό μηχάνημα. Εχω ακόμα την δισκέττα του παιχνιδιού. Αν βρεθεί χρόνος, θα ξαναστήσω τον amstrad, και θα τραβήξω φωτογραφία.
Στα υπ' όψιν ότι θα μπορούσα με την ίδια ευκολία να πω ότι οι spectrum emulators "κλέβουν", κάνοντας το παράθυρό τους να φαίνεται μεγαλύτερο.
Δεν θα το πω όμως, διότι αυτό που μου παρουσιάζουν οι emulators στο συγκεκριμένο παιχνίδι (και οι μεν και οι δε), μου φαίνεται σωστό.
Πιό λογικό είναι το άλλο που έγραψες, ότι δηλαδή στο συγκεκριμένο mode1 παιχνίδι, ο amstrad δεν χρησιμοποιεί μέρος της οριζόντιας ανάλυσης του για να διευρύνει την playing area, αφήνοντας απλά περισσότερο "μαύρο" αριστερά και δεξιά.
Iσως η απόλυτη σύγκριση θα ήταν αν συνδέονταν σε ένα κανονικό μόνιτορ και τα δύο μηχανήματα για να συγκρίνουμε τι βγαίνει - πράγμα που είναι κομματάκι δύσκολο όμως.
Οπως και να 'χει, (και για να δείς τι καλός που είμαι
) αν θέλεις μπορώ να δώσω μία "ισοπαλία" στο θέμα της ανάλυσης, έστω και αν "στα χαρτιά" ο amstrad υπερέχει.