Γεια σου DINO φιλαράκι μου και σ'ευχαριστω!!
Κοιτά να δεις, να σου δώσω μερικά παραδείγματα; Πάντα εννοείται το παιχνιδι θα ειναι σε σχετικά καλή ως αρκετά καλή κατασταση το λιγότερο, 100% πλήρες..
1) Hero Quest: Γερμ. 50-100?, Ελλ. 100-250?.. Στα γερμανικά το έχω ήδη 2 φορές....
2) Σταυροφορια στο διάστημα: 55?, το έχω 2 φορές στα γερμανικά, το ένα κουτί μάλιστα που έχω αντί για 50 φιγούρες μεσα έχει 80 κι ειναι σχεδόν όλες βαμμένες,ήμουν πολύ τυχερός στο bid..- δεν έχω βρει ακομα κάποιον να το πουλάει στα ελληνικά, πιθανολογώ γύρω στα 120?. Μονο το κουτί που αγόρασα απο έναν χτες, βγήκε μαζι με τα μεταφορικά στα 25?,φαντάσου τι θα γινόταν αν ήθελε όλο το παιχνιδι κομπλέ..
3) Ο θησαυρός του ναού: το έχω 3 φορές στα γερμανικά, το ένα το πηρα 4? και τα αλλα δυο στα 25? περίπου,μαζι με μεταφορικά μεσα.
Η ελληνική έκδοση ειχα μια πρόταση στα 30?, αλλα δε το πηρα γιατι τα μεταφορικά που ζητούσε ήταν 20?, άρα σύνολο έπρεπε να πληρώσω 50? και δεν έλεγε.. Γενικά, κάπου εκεί κυμαίνεται, 30-60?
Κι αυτά ειναι μερικά μονο παραδείγματα...
Όπως, μπορείτε να καταλάβετε, οι εκδόσεις που υπάρχουν στις μεγάλες χώρες,ειναι αρκετά φτηνότερες, ακριβώς γι αυτο το λόγο: δηλαδη ότι αναταράχθηκαν σε μεγαλύτερες ποσότητες, κυκλοφορούν έξω πολύ περισσότερες κοπιες, ενώ στην Ελλαδιτσα μας, το τιραζ σε σχέση με το εξωτερικό ήταν κατα πολύ μικρότερο.. Άρα, υπάρχει πολλή ζήτηση τώρα, λίγοι πωλητές και άρα, το αποτέλεσμα; Η εκμετάλλευση όσο γίνεται περισσότερο στους παθιασμένους συλλέκτες (σαν την χάρη μου,χαχα)!!
Μια αλυσιδωτή αντίδραση ειναι ολα φιλε, λογικό......
Προβλέπω τώρα που φαγώθηκα να αποκτήσω και τις ελληνικές εκδόσεις αυτών των.."σπάνιων" επιτραπέζιων, να ξετινάξει κυριολεκτικά την μπάνκα μου στον αέρα!!