Η συλλογή μου

Μάγκες, διαβάζατε μικροί πολύ "προχώ' κόμικς και σας ζηλεύω για αυτό! Εγώ το πιο "προχώ" κομικ που είχα ήταν το Camelot3000 ! Όλα τα αλλα ήταν μικυ μάους, ποπαϊ, βαβούρα κτλ. :D
 
X-Terminators 1-4 (Οκτ '88 - Ιαν '89). Ενας πιο νεανικος τιτλος που χρησιμευει σαν γεφυρα μεταξυ του X-Factor και των New Mutants, αφου μια πλειαδα δευτερευοντων χαρακτηρων φευγουν απο τον ενα τιτλο και πανε στον δευτερο. Επιπλεον λειτουργει και σαν γεφυρα για το Inferno, το κλασσικο system-wide crossover με βαση τους μεταλλαγμενους τιτλους. Συνεπως ειναι λιγο πολυτεχνιτης και ερημοσπιτης. Το σχεδιο του Jon Bogdanove δεν ειναι για ολους.

2017-12-03-22h39m15.JPG2017-12-03-22h39m35.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
X-Factor Annual 1 (1986). Απο την εποχη ακομα που η Σοβιετικη Ενωση ειναι η κοκκινη απειλη, μια μικρη ιστορια σε σεναριο και σκιτσο Bob Layton. Τιποτα το εξαιρετικο, αλλα εχουμε δει πολυ χειροτερα.

X-Factor Annual 2 (1987). Μια ενδιαφερουσα ιστορια με πολλους γνωστους χαρακτηρες (Power Pack, Inhumans κλπ) που επιβραβευβει τους γνωστες της ιστοριας του Marvel Universe. To σχεδιο δεν λεει και πολλα.

2017-12-03-22h40m20.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα X-Terminators εκεινη την εποχη αμα τα βρισκα θα μου λεγανε πολλα,κομικ με Χ στον τιτλο ηταν must χωρις πολλες προϋποθεσεις.


To annual No1 απο πανω πρεπει να το χα διαβασει αν οχι στην Μαμουθ στο Σουπερ Σπαϊντερμαν που εβαζε τα annuals!
 
Πράγματι Aardvark, στο Super Spider Man # 4 ήταν, μαζί με την ιστορία του γάμου του Spider Man.
 
Ναι ναι με το αλμπουμ μεσα!
 
X-Factor Annual 3 (1988). Μια ακομα συνεχεια του system-wide event Evolutionary War. Τιποτα το εξαιρετικο και δεν εχει ιδιαιτερο νοημα εκτος της σειρας.

X-Factor Annual 4 (1989). Μια ακομα συνεχεια του system-wide event Atlantis Attacks. Αν και αυτα τα τευχη συνηθως δεν στεκουν μονα τους, εδω γραφει και σχεδιαζει ο ενας, ο μοναδικος, ο υπερμεγιστος John Byrne, οποτε ειναι απλα must read!

2017-12-03-22h40m48.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
X-Factor Annual 5 (1990). Μερος του annual story arc Days of Future Present. Μια κακογραμμενη ιστορια που εχει ομως καποιες θετικες στιγμες, με μετριο σχεδιο.

X-Factor Annual 6 (1991). Γιατι εχω αυτη την βλακεια στην συλλογη μου; Η αθλια μετα-Claremont εποχη των μεταλλαγμενων...

2017-12-03-22h41m13.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
freaktmp είπε:
X-Factor Annual 3 (1988). Μια ακομα συνεχεια του system-wide event Evolutionary War. Τιποτα το εξαιρετικο και δεν εχει ιδιαιτερο νοημα εκτος της σειρας.
Το μονο που αξιζει, ειναι το εξωφυλλο... :D ....ο Apocalypse τις "χωνει" γερα στον High Evolutionary. :headbangdude:

By the way....αυτη την σειρα του X-Factor ποτε δεν την καταλαβα. :xm:
 
Το εξωφυλλο ειναι του "πολυ" Walt Simonson (Thor κλπ), οποτε ειναι λογικο να τραβαει το ματι...

Ο High Evolutionary ειναι ενδιαφερων χαρακτηρας με βαθος και υποσταση.

Ο Apocalypse απο την αλλη ειναι απο αυτους τους αρπακολλα god-like χαρακτηρες χωρις τιποτα το ιδιαιτερο. Οι υπερβολικα δυνατοι χαρακτηρες, ειτε καλοι ειτε κακοι αφαιρουν απο τις ιστοριες... αν δεν υπαρχει μια σχετικη ισορροπια, τοτε πρεπει να καταφευγουν οι συγγραφεις σε σαχλα κολπα, απο μηχανης θεους κλπ

Και αν δεν καταλαβες τους X-Factor, που να δεις τον επομενο τιτλο που θα ασχοληθω τωρα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο επομενος τιτλος που θα δουμε ειναι ισως το ψυχοπαιδι των μεταλλαγμενων τιτλων. Πνευματικο τεκνο του Claremont οπου αρεσκεται να παρουσιασει τις βρετανικες ευαισθησιες (και χιουμορ) του, το Excalibur! Πριν πεσουμε ομως στα βαθεια, χρειαζομαστε ολη την βοηθεια που μπορουμε να εχουμε, γιατι το Excalibur ειναι ενας τιτλος δυσκολος να τον προσεγγισει κανεις χωρις την καταλληλη προπαιδεια.

Captain Britain TBP (2002). Ανατυπωνει τα Marvel Super-Heroes (UK) Vol 1 387-#388, The Daredevils (UK) #1-11 and The Mighty World of Marvel (UK) vol. 2, #7-13, (1982–1984). Alan Moore και Alan Davis. Χρειαζεται να πω περισσοτερα; Οχι, αλλα θα πω. Παρολο που ο Captain Britain ηταν μια ακομα δημιουργια του Claremont στα μεσα της δεκαετιας του 70, ηταν στα χερια του Alan Moore που αποκτα τις διαστασεις και την υποσταση που χαιρεται μεχρι και σημερα. Και σαν να μην εφτανε αυτο, ο Moore στην μια και μονη φορα που δουλεψε για την Marvel δημιουργει ενα σημαντικο μερος της μυθολογιας του Marvel Universe! Και ολα αυτα σε μια οπτικη πανδαισια απο τα ικανα χερια του Alan Davis. Για να μπορεσει κανεις να κατανοησει σε βαθος το Excalibur, η αρχη ειναι εδω. Αλλα ακομα και δεν σκοπευετε να ασχοληθειτε, προκειται για ενα εξαιρετικο αναγνωσμα!

2017-12-05-00h08m46.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Excalibut: Air Apparent (Δεκ. '91). Ενα ακομα απο αυτα που δεν ξερω γιατι ειναι στην συλλογη μου, αφου ειναι μεταγενεστερο της εποχης που με ενδιαφερει. Ο "πολυς" Scott Lobdell γραφει και ενα καρο καλλιτεχνες σχεδιαζουν, αλλα το τελικο αποτελεσμα τουλαχιστον εγω εμενα δεν με συγκινεί.

2017-12-05-00h11m01.JPG

X-Men: True Friends 1-3 (Σεπ. - Νοε. 1999). Μια ιστορια που αρχικα ηταν να κυκλοφορησει το 1990, αλλα εμεινε στα αζητητα για σχεδον μια δεκαετια. Τιποτα το ιδιαιτερο, αλλα Claremont να'ναι κι οτι να'ναι!

2017-12-05-00h11m34.JPG
2017-12-05-00h12m05.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Excalibur: Mojo Mayhem (1989). X-babies, Mojoverse και Art Adams. Ειναι καλο για αυτο που ειναι, αλλα δεν ειναι του γουστου μου προσωπικα.

Excalibur: Special Edition (1987). Η δημιουργια της ομαδας. Ουσιαστικα προκειται για Graphic Novel. Μια δυνατη αρχη για το Excalibur!

2017-12-05-00h10m43.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Excalibur: The Possession (1991). Τριτοκλασσατοι συντελεστές και τριτοκλασσατο αποτελεσμα. Και με αυτο τελειωνουμε την γενικα απογοητευτικη ματια στο Excalibur.

2017-12-05-00h09m42.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ας δουμε τωρα τις ειδικες εκδοσεις των New Mutants και με αυτες να κλεισουμε τον κυκλο των μεταλλαγμενων της Marvel. Καποιος θα μπορουσε να πει οτι αφηνω τα καλυτερα για τελευταια και οντως οι NM εχουν μια ιδιαιτερη θεση στην καρδια μου γιατι για μενα ειναι κατι παραπανω απο χαρακτηρες στο χαρτι, ειναι σαν παλιοι φιλοι με τους οποιους μεγαλωσα μαζι.

Ο τιτλος ηταν ιδεα του αρχισυντακτη της Marvel Jim Shooter και αρχικα ο Claremont αντιδρασε γιατι δεν ηθελε να διασπασει το ενδιαφερον του κοινού σε δυο τιτλους. Συντομα ομως και ειδικα με την συνεργασια του με τον Bill Sienkiewicz ο τιτλος απογειώθηκε και μας εδωσε μερικες απο τις πιο αξιοσημειωτες ιστοριες της εποχης. Ακομα και οταν ο τιτλος αλλαξε συγγραφικά χερια συνεχισε να ασχολείται με σοβαρα ενηλικα θεματα με μια ιδιαιτερη ευαισθησια (ο θανατος του Cypher κλπ), ενω ταυτοχρονα δεν ελλειψαν οι γεματες δραση και φαντασια ιστοριες (Asgardian Wars, Inferno κλπ).

Δυστυχως ολα τα καλα πραγματα καποτε τελειωνουν και οσο πλησιαζαν τα 90s ο τιτλος αλλαξε κατευθυνση στην πιο ρηχη καθαροαιμη δραση και τελικα μας αποχαιρετησε, αλλα οχι πριν κανουν σε αυτον τις πρωτες τους εμφανισεις χαρακτηρες ιδιαιτερα δημοφιλεις σημερα, Cable και Deadpool.

To πρωτο τευχος που θα δουμε προκειται για το Graphic Novel #4 (Δεκ. '82), οπου παρουσιαζει την δημιουργια της νεας ομαδας και την πρωτη εμφανιση για τους περισσοτερους απο τους κλασσικους χαρακτηρες. Γενικα δεν το λες Graphic Novel γιατι προκειται ουσιαστικα για ενα απλο τευχος που το βαφτισαν ετσι. To σχεδιο του Bob McLeod δεν εντυπωσιαζει, αλλα συγγραφικα ειναι μια καλη αρχη.

2018-06-10-00h56m40.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το βαλε το Αγορι αυτο!
 
Μιας και αρχισε η (μετριοτατη ΙΜΗΟ) τηλεοπτικη σειρα Cloak & Dagger, ειπα να συνεχισω με ενα τευχος που οι ΝΜ εχουν απλα συμμετοχη.

Marvel Team-Up Annual #6 (1983). Εκεινη την εποχη η spidermanια καλα κραταγε ετσι ειχαν φτιαξει εναν δευτερο τιτλο οπου σε καθε τευχος ο Spider-Man φιλοξενει εναν ή περισσοτερους αλλους χαρακτηρες. Συχνα χρησιμοποιοταν για να προμοταρουν νεους και ανερχομενους χαρακτηρες, οπως οι ΝΜ και οι Cloak & Dagger. Κλασσικες αξιες οι Bill Mantlo στο σεναριο και Ron Frenz στο σχεδιο. Ενα τευχος που ενεπνευσε διαφορα μεταγενεστερα plots στους ΝΜ. Κλασσικη απολαυστικη Marvel!

2018-06-10-00h56m53.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
New Mutants: Special Edition (1985). Οι NM στην Asgard. Μια εξαιρετικη ιστορια, με δραση και βαθος. Το καλο σεναριο συνοδευεται απο καλο σχεδιο απο τον Art Adams.

2018-06-10-00h57m22.JPG

New Mutants Summer Special (1990). 80 σελιδες πολιτικοποιημένης ασυναρτησίας με καρτουνιστικο σχεδιο. Απαράδεχτο.

2018-06-10-00h57m07.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα