Θανάσης Βέγγος 29 Μαϊου 1927 - 3 Μαϊου 2011

Κρίμα για τον ΜΕΓΑΛΟ Θανάση, δεν υπάρχουν λόγια για το συγκεκριμένο άνθρωπο ! :(

Καλό σου ταξίδι. . .
 
Πάει και η τελευταία νανόχηνα...

 
Ο άνθρωπος που πάσχισε για το γέλιο μας...

Σχολή από μόνος του...

Μεγάλωσε και θα μεγαλώσει γενιές και γενιές...

Ποιό βίντεο να πρωτοβάλει κανείς από τις ταινίες του...

http://www.youtube.com/watch?v=30Hp4IaODqs&feature=related

Θανάση, καλέ μου άνθρωπε, σε ευχαριστώ και εγώ...
 
Ισως ο μονος Ελληνας κωμικος που παντρεψε τοσο ευστοχα τη φαρσα και την ποιοτητα, το γελιο με τον προβληματισμο! Οντως ολοκληρη σχολη απο μονος του. Θα ζει για παντα στις ψυχες μας!
 
καλο ταξιδι καλε μου ανθρωπε......ειμαι σιγουρη οτι στον παραδεισο θα ξερουν απο βεσπα.......
 
Ο αγαπημένος μου Ελληνας κωμικός και ηθοποιός γενικότερα. Μαζί του μεγαλώσαμε και είναι σίγουρο ότι μαζί του θα μεγαλώσουν πολλές ακόμα γενιές Ελλήνων. Ας είναι καλά εκεί που είναι.
 
Έφυγε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες...

"των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ"

..... αντίο.
 
Είχα την τύχη να τον δω από κοντά στους "Αχαρνείς"... Αντίο Μεγάλε.
 
Καλό ταξίδι καλέ μας άνθρωπε....
 
Εις μνήμην- Αφιερώμα στον Θανάση Βέγγο.

Ο αρχαίος Έλλην ήταν ωραίος, αθλητικός, με νουν και σώμα υγιές· ο διαχρονικός Έλληνας είναι ωραίος σαν Έλληνας, σαν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Αθανάσιο Διάκο, σαν τον Σίμωνα Μπολιβάρ· ο Νεοέλληνας πώς είναι; Σαν τον Θανάση Βέγγο: σκονισμένος.

Ο ρόλος του Βέγγου ερμηνεύεται σε σχέση με την ανάγκη που πέρασε τον Θανάση από τη γή στην οθόνη κι εκεί τον καθιέρωσε: την ανάγκη του κόσμου να έχει απέναντί του έναν δίμορφο Θανάση. Το ρεαλιστικό φουκαρά, μια και τον άλλον τον υπερρεαλιστή, τον εκδικητή της πολύπαθης περιπλάνησής του. Ανάγκη τυφλή όπως αυτή που γέννησε, μετά από αιώνες, τον Θανάση τον Νεοέλληνα. Πάντως, ο Βέγγος είναι δημιούργημα μιας τέτοιας ανάγκης και, κατά συνέπεια, επαναφέρει και διακωμωδεί τα τραγικά συμβάντα της φυλής. Εύκολα μπορεί στη μυθοπλασία των ταινιών του, να ξεχωρίσει το Καλό από το Κακό (κύριο χαρακτηριστικό στο χαρακτήρα του Θανάση) σύμφωνα με την παραδοσιακή ηθική, μα η παραπέρα εξέλιξη του μύθου δεν αφήνει περιθώρια συνθέσεων, παράθυρα λύσεων. Βαδίζει μέσα από συνεχείς συγκρούσεις σ' ένα κοινωνικά στάσιμο πεδίο. Μόνη λύση η υπέρβαση, με το σύστημα των δικών του αυτοματικών λειτουργιών ή ακολουθώντας ενστικτώδικα τα τυχαία συμβάντα που διέπονται από βουλές αγνώστων θεών.

Αντίο Θανάση. Καλό σου ταξίδι.

getImage.do?size=medium&id=49478&format=.jpg

Η ταινία (που έγινε και βιβλίο) «Ενας άνθρωπος παντός καιρού» του Γιάννη Σολδάτου, ένα αφιέρωμα στο μοναδικό, Θανάση Βέγγο θα μεταδοθεί εκτάκτως απόψε 03 Μαίου στην ΝΕΤ στις 18.15 το απόγευμα.

Μέσα από υλικό αρχείου, μαρτυρίες του ίδιου του ηθοποιού, φίλων, συγγενών, συνεργατών, κινηματογραφιστών, η ταινία «παρακολουθεί» την πορεία του λαϊκού ανθρώπου, του εξόριστου αγωνιστή της Μακρονήσου, του ηθοποιού, του παραγωγού, του σκηνοθέτη Θανάση Βέγγου, καθώς και την καθιέρωσή του στη λαϊκή συνείδηση. Μεταξύ άλλων μιλούν στην ταινία ο Νίκος Κούνδουρος, ο Ντίνος Κατσουρίδης, ο Πάνος Γλυκοφρύδης, ο Γρηγόρης Γρηγορίου, ο Τάσος Ζωγράφος, ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Δήμος Αβδελιώδης, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, η Αννα Φόνσου, η Αιμιλία Υψηλάντη, η Εφη Ροδίτη, η Βάσια Τριφύλλη.

Η ΝΕΤ στις σπάνιες στιγμές που δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά θα επαναλάβει απόψε τα ξημερώματα μετά τις 1.30 την σημερινή εκπομπή Έχει Γούστο που ήταν αφιερωμένη στον αξέχαστο Θανάση Βέγγο.

 
Σήμερα έφυγε ο πιο καλός άνθρωπος του ελληνικού κινηματογράφου. Θα τον θυμόμαστε για πάντα!
 
Σήμερα πενθώ. Δεν ξεκίνησε καλά η μέρα μου όταν απ' το πρωί που ξύπνησα, με την τσίμπλα στο μάτι, ανοίγω το χαζοκούτι να ενημερωθώ και μαθαίνω ότι μας άφησε μια τέτοια μορφή. Πραγματικά μεγάλη απώλεια για τον κινηματογράφο, για την Ελλάδα και τολμώ να πω για τον κόσμο ολόκληρο..! Τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν πολλοί σήμερα. Το καλούπι όσο πάει και στενεύει. Ας είναι καλά εκεί που είναι! Να ζήσουν και να τον θυμούνται οι δικοί του καλοί άνθρωποι!
 
Κάθε μέρα γινόμαστε και πιο φτωχοί....

Καλό ταξίδι καλέ μος άνθρωπε!
 
Σε μια Ελλάδα που περνά κρίση τόσο στην οικονομία και ασχολείται με το κάθε γελοίο υποκείμενο. Οι σημαντικοί άνθρωποι πεθαίνουν. Όπως ο Θανάσης Βέγγος. Ήταν από τους ανθρώπους που έδωσε γέλιο μέσα από τις ταινίες του. Έχω δει αρκετές στην τηλεόραση και έχω γελάσει με την καρδιά μου. Στεναχωρήθηκα αρκετά για τον θάνατο του.

Καλό Ταξίδι Θανάση :"(
 
Καλο του ταξιδι και ολοι εμεις θα συνεχισουμε να βλεπουμε τις ταινιες του που μας χαρησαν τοσο γελιο και οχι μονο.
 
Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ για τον καλό μας άνθρωπο που έφυγε. Ήταν κωμικός μονάχα ηθοποιός; Προσωπική μου άποψη περισσότερο δραματικός. Μεγάλη η συγκίνηση και η θλίψη. Καλό του ταξίδι. Αθάνατος. Και θα τον αγαπάμε για πάντα όλοι.
 
krios είπε:
Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ για τον καλό μας άνθρωπο που έφυγε. Ήταν κωμικός μονάχα ηθοποιός; Προσωπική μου άποψη περισσότερο δραματικός. Μεγάλη η συγκίνηση και η θλίψη. Καλό του ταξίδι. Αθάνατος. Και θα τον αγαπάμε για πάντα όλοι.
Άμα τον δεις στο "Ψυχή βαθιά" θα καταλάβεις ότι ήταν γενικώς ... Ηθοποιός. Χωρίς ταμπέλες ανά είδος. Εγώ εκεί τον εκτίμησα πραγματικά γτ τις πολύ παλιές ελληνικές τις αποφεύγω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
όλοι σας κάνετε λάθος...

άνθρωποι σαν τον Θου-Βου δεν πεθαίνουν! Ζουν για πάντα στις καρδιές μας και τις αναμνήσεις μας.

Αντίο Θανάση και καλό ταξίδι...

(... γέλια που έχουν να πέσουν εκεί πάνω...!)
 
To φθηνόπορο εφυγε ο μεγαλήτερος έλληνας σκηνοθέτης. Σήμερα έφυγε ο μεγαλήτερος έλληνας ηθοποιός.

Είναι πολλά και απανοτά τα χτηπήματα!

Θανάση Βέγγο δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ...
 
Πίσω
Μπλουζα