Ιδανικος ρετρο υπολογιστης

Καμιά ακόμα συμβουλή ή ιδέα σχετικά με τα 2 PCs? Είτε για hardware είτε για software?
 
Έφτιαξα και εγω τον ρετρο υπολογιστή μου αυτες τις μέρες

και έχω λίγες ερωτησούλες....

Καταρχάς με ενδιαφέρει να το γεμίσω με παλιές rpgαρες στύλ΄

battlespire,arx fatalis κτλ.γιατι αριστούργημα το skyrim αλλα είπαμε... :)

Το μηχανάκι που έχω είναι ibm 300pl με 192mb ram,80gb hdd,

onboard ήχου,pentium iii ~500mhz και βρήκα και μια 3dfx banshee pci.

Η banshee ειναι καλή για παιχνίδια μέχρι και το arx fatalis εποχή?

Υποστιρίζει μόνο opengl η κανονικά και directx?

Μπορεί να μου πει κάποιος ποιος είναι ο καλίτερος οδηγός για αυτην?

Επίσης συνάντησα πρόβλημα με την κάρτα ήχου,

στο descent untermountain πχ. μου κρασάρει στo autodetect audio card,

και παίζει μόνο χωρίς ήχο! Με ποιά κάρτα είμαι καλυμένος?

Κάπου γυρίζουν κάτι soundblaster...ποιο μοντέλο πρεπει να

κοιτάξω να βρώ?
 
Arx Fatalis είναι αρκετά μεταγενέστερο παιχνίδι (2002) οπότε στο μηχάνημα αυτό, ακόμα και εαν τρέξει, θα σέρνεται!

Ο επεξεργαστής είναι το απόλυτο minimum, καλύτερα να βρεις κάτι πιο γρήγορο. Όσο για την κάρτα γραφικών, επίσης θα είναι ή πολύ αργή για το παιχνίδι ή απλά δεν θα το τρέξει. Αν θες να έχεις οπωσδήποτε μια 3dfx κάρτα μέσα στο μηχάνημα, σου προτείνω να βάλεις μία GeForce 2 ως κύρια κάρτα και από δίπλα μία (ή δύο για SLI) Voodoo 2 για να παίζεις τα παιχνίδια που υποστηρίζουν το Glide.

Η κάρτα ήχου επίσης κρίνεται ανεπαρκής σε περίπτωση που θες να παίξεις και DOS παιχνίδια (όπως το Descent to Undermountain). Ιδανικά, θα χρειαστείς μία ISA κάρτα ήχου ώστε να μην έχεις κανένα πρόβλημα ασυμβατότητας, παρόλα αυτά θα σου πρότεινα μία φτηνή και απλή SoundBlaster Live! που μέσα στο περιβάλλον των Windows έχει εξαιρετική εξομοίωση της SoundBlaster 16 (οπότε ακούγεται πολύ καλά και δεν βγάζει προβλήματα συνήθως!), ενώ δουλεύει και μέσα στο DOS ικανοποιητικά!

Drivers για 3dfx κάρτες πάντως θα βρεις εδώ: http://falconfly.de/

Η Banshee υποστηρίζει Direct X και OpenGL και Glide, αλλά είναι πιο αργή και από Voodoo 2, οπότε δεν στην προτείνω. Έχω την εντύπωση πως ακόμα και η Riva TNT 1 είναι λίγο πιο γρήγορη!
 
Καλα το arx παιζει και στα windows 7 αρα δεν με πολυαπασχολει...

Αφου η banshee υποστηρίζει όλα τα πρότυπα ,καλή είναι!

Θα ψάξω στις κούτες να βρώ μια isa κάρτα ήχου αλλιώς θα βάλω μια live! ....

Ευχαριστώ για τη 'διαφώτηση'φίλε f2bnp.
 
f2bnp είπε:
... παρόλα αυτά θα σου πρότεινα μία φτηνή και απλή SoundBlaster Live! που μέσα στο περιβάλλον των Windows έχει εξαιρετική εξομοίωση της SoundBlaster 16 (οπότε ακούγεται πολύ καλά και δεν βγάζει προβλήματα συνήθως!), ενώ δουλεύει και μέσα στο DOS ικανοποιητικά!...
Τελικά είχα στην άκρη μια live! η οποία παίζει τέλεια, αλλά οι οδηγοί που βρήκα για 98se μου βγάζει το sb16 με θαυμαστικό

και το descent to undermountain δεν βλέπει τίποτα...

Καμία ιδέα πως να ενημερωθούν τα παλιοwindows??
 
Γιαννη θα κοιταξω τις επομενες μερες στο πατρικο μου. Πρεπει να εχω το CD εγκαταστασης-οδηγους απο SB Live, τη φουρνια που πρωτοηρθε στην Ελλαδα.

Αν το βρω θα στο ταχυδρομησω ή θα σου στειλω ηλεκτρονικα τα περιεχομενα.
 
Το θαυμαστικό που σου βγάζει είναι κάποιο conflict. Προφανώς δεν βρίσκει τις θέσεις που θέλει να κάνει assign. Κάντο μόνος σου, βάλε Interrupt 220, IRQ 7, DMA Low 1 και DMA High 5. Για να το κάνεις αυτό, αρκεί να κάνεις διπλό κλικ στο θαυμαστικό και θα τα βρεις σε την τελευταία καρτέλα δεξιά!

Τελευταίοι drivers για Live! είναι αυτοί:

http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=247
 
Περασαν σχεδον πεντε χρονια απο τοτε που ανοιξα το θεμα. Φυσικα απο τοτε υπηρξαν πολλες αλλαγες και νεα στο χωρο. Για να θυμηθουμε τι ειχε γινει τοτε λοιπον παρακατω:

Rygar είπε:
Μάνε από την εκατοντάχρονη(!) εμπειρία μου στο εργοστάσιο, έχω δει πάρα πολλά κουλά, αλλά 1GB μνημη σε Windows 98 να το δω και να μη το πιστεύω.... Δες εδώ και εδώ.
pooky(1) είπε:
Παίδες πάνω από 512 mega σε 98άρια, ακόμα και αν ξεκινήσει το μηχάνημα και φαινομενικά όλα πάνε καλά, η λειτουργία του θα είναι 100% απρόβλεπτη και ασταθής. Σε τέτοιο μηχάνημα δεν χρειάζεται παραπάνω μνήμη.
Πλεον φαινεται πως το διαχρονικο οριο του 1gb ram εχει ξεπεραστει για τα καλα. Πλεον μπορει κανεις να τρεξει εως και τεσσερα γιγα μνημης ραμ στα windows 95/98!!!

Για κατι τετοιο, χρειαζεστε δυο πραγματα για τα windows 98SE.

1. Την τελευταια εκδοση του Unofficial Windows 98 Second Edition Service Pack, οπου στη παρουσα φαση ειναι η εκδοση 3.33 και την κατεβαζετε απο εδω:

http://www.htasoft.com/u98sesp/

2. Μια καλη αναγνωση σε αυτη την σελιδα καθως και στους συνδεσμους της δευτερης καταχωρησης στην ιδια σελιδα εδω:

http://www.computing.net/answers/windows-95/windows-98-and-1gb-ram/170671.html

Τωρα θα πει κανεις, γιατι να βαλει κανεις στα windows 98 2 γιγα μνημη, απο την στιγμη οπου το ιδιο το λειτουργικο ειχε ως οριο της εποχης τα 512mb ram. Περαν απο καποια ελαχιστα προγραμματα, υπαρχουν τιτλοι οπου καταναλωνουν με εξαιρετικη ορεξη οτι παραπανω μνημη υπαρχει διαθεσημη, οπως πχ το Dark Force της electronic arts.

Στο παρακατω βιντεο, μπορειτε να δειτε πως τρεχει ο τιτλος σε windows 98SE με 2gb ram. Κατι αγνωστο μεχρι και πριν λιγα χρονια πριν!

Τα παραπανω ισχυουν σε windows 98SE εγκατεστημενα σε παλια συστηματα, αλλα και σε virtual machines. Η λειτουργια των windows και των παιχνιδιων υποτιθεται πως εχουν αριστη συμβατοτητα και συμπεριφορα.
 
Πίσω
Μπλουζα