Ιστορικό τέλος: σταματούν την κυκλοφορία τους τα περιοδικά Disney της Τερζόπουλος :(

Dr. SLUMP

RetroMasteR
Joined
6 Απρ 2007
Μηνύματα
1.300
Αντιδράσεις
143
Ένα μεγάλο σοκ ήρθε σήμερα για όλους μας. Ο Χρήστος Τερζόπουλος, ιδιοκτήτης της εκδοτικής Τερζόπουλος των περιοδικών ΚΟΜΙΞ, Μίκυ Μάους, Μεγάλο Μίκυ, Αλμανάκο, κλπ, ανακοίνωσε πως έπειτα από μισό αιώνα, οι Ελληνικές εκδόσεις Disney σταματούν την κυκλοφορία τους στην Ελλάδα λόγω χαμηλών πωλήσεων.

Βλέπω γονείς στα γνωστά (δήθεν) παιχνιδάδικα με smartphones, να αγοράζουν του κόσμου τις βλακείες, αλλά με πρόφαση την κρίση, ούτε ένα κουκλάκι σε ό,τι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους. Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία μας καταστρέφει παντού. Δε λέω πως δεν υπάρχει κρίση, μα αυτό που γίνεται είναι τσιγκουνιά με δικαιολογία την κρίση. ?2-3 ευρώ την εβδομάδα μπορεί να διαθέσει Ο ΚΑΘΕΝΑΣ για τη διασκέδαση του παιδιού του.

Ας μην το αναλύσω άλλο, παραθέτω το link εδώ:

http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/41203
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:( Τετέλεσθαι... ΚΡΙΜΑ... :(
 
ΚΛΑΨ!

Μονο το ΚΟΜΙΞ ή και τα Μικυ Μαους, Αλμανακο κτλ?
 
το διαβασα και εγω ελπιζω να μην γινει τελικα αν και απο τοτε που περασε η εταιρια στα χερια του γιου ειχα αμφιβολλιες για το κατα ποσο θα μπορεσει να συνεχισει το εργο του πατερα του....
 
Κριμα! :( . Δεν μπορω να καταλαβω αν θα κλεισει μονο το Κομιξ ή και ολα τα αλλα μαζι (Αλαμανακο,Μικυ , κλασσικα κτλ ) . Ακομα και να κλεισει μονο το Κομιξ γιατι να μην κλεισουν ενα αλλο Πχ. Μεγαλο Μικυ;; Το Κομιξ ειναι απο τις καλυτερες εκδοσεις των περιοδικων DIsney.
 
Αν επικεντρωθούμε στο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, γινόταν ακόμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά! Το ότι δεν υπήρχε, τελικά, από την πλευρά του Χρήστου Τερζόπουλου, το πάθος της εποχής του πατέρα του, Ευάγγελου, είχε φανεί εδώ και χρόνια από τις αλλεπάλληλες αρπαχτές με τίτλους που μόλις ξεκινούσαν τελείωναν και από την ΠΛΗΡΗ υποβάθμιση περιοδικών ιστορικών, όπως τα ΚΟΜΙΞ, ΑΛΜΑΝΑΚΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΚΥ.

Πάντως, λέει στην ανακοίνωση ο Χρήστος Τερζόπουλος, ότι "Μερικά πράγματα... δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων". Εδώ όχι μόνο δεν είχαμε πρότερη ανακοίνωση, αλλά είχαμε και παράλληλη δημοσιοποίηση των άμεσων σχεδίων της εκδοτικής. Συγκεκριμένα, στο ΚΟΜΙΞ #302, του μηνός Αυγούστου, υπήρχε ανακοίνωση για "προσεχή δημοσίευση" ιστοριών. Και ΤΡΕΙΣ εβδομάδες μετά, το κλείσιμο... Αυτό δεν είναι σαφής κοροϊδία;;; Κρίμα, κύριοι Τερζόπουλοι...

EDIT Α, και αυτό που λέει ο Dr. SLUMP παραπάνω, περί [edit] και τσιγκουνιάς, είναι 100% σωστό. Ας σταματήσει κάποια στιγμή η κατρακύλα και η κοροϊδία με "δήθεν" προσφορές και φθήνια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματικά στενοχωρήθηκα παρόλο που εχω να αγοράσω τεύχος 25 χρόνια. Σαν να σκότωσαν ένα κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας και γενικευοντας της παιδικής αθωότητας εν γενει. Δεν αδικώ τον εκδότη για την επιλογή του αφου οι καιροί επιβάλλουν περικοπές όμως η θλίψη για αυτή είναι δεδομένη.
 
απο τι καταλαβαινω κλεινουν ολα γιατι κλεινει και η εταιρια και στο μικυ μαους ελεγε οτι σε 2 βδομαδες τα λεμε και στο ντοναλντ ελεγε τι θα εχει τον αλλο μηνα αλλα δυστυχως ο τερζοπουλος περναει πλεον στην ιστορια....
 
spyros_s είπε:
Πραγματικά στενοχωρήθηκα παρόλο που εχω να αγοράσω τεύχος 25 χρόνια. Σαν να σκότωσαν ένα κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας και γενικευοντας της παιδικής αθωότητας εν γενει. Δεν αδικώ τον εκδότη για την επιλογή του αφου οι καιροί επιβάλλουν περικοπές όμως η θλίψη για αυτή είναι δεδομένη.
Τα κόμικς είναι μια τέχνη που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Ειδικά, τα κόμικς Ντίσνεϋ δεν μπορεί παρά να είναι στην καρδιά ΟΛΩΝ ΜΑΣ, μιας και αποτέλεσαν, τουλάχιστον για εμάς τους γεννημένους δεκαετία '80 και πίσω, κομμάτι της διαπαιδαγώγησής μας και της εκμάθησης της γλώσσας μας, πέρα βέβαια από την ψυχαγωγία μας! Οπότε, δεν δικαιούται ΚΑΝΕΙΣ [edit] να κλείνει έτσι απότομα τις εκδόσεις αυτές. Βέβαια, θα μου πείτε "στην Ελλάδα ζεις" και πολύ σωστά. Αλλά να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση επιτέλους σε κάτι σε αυτή τη χώρα!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προ περίπου μιας εβδομάδας στο τοπικ κομιξ, ο Dino είχε ποστάρει σχετικό μήνυμα με την σελίδα επιλόγου στο κόμιξ. παρατήρησε κιόλας ότι δεν υπάρχει αναγγελία νέου τεύχους. Κάποιος συμφορουμίτης επιβεβαίωσε οτι δεν υπήρχε αναγγελία και για το επόμενο τεύχος του μεγάλου μίκυ.

Με ζώσαν τα φίδια όντας φανατικός αναγνώστης των περιοδικών disney. Πάω το σαββάτο στο περίπτερο να κάνω κάτι που προφανώς όπως καταλαβαίνεται είχα χρόνια να κάνω, να αγοράσω το κομιξ να δω τι συμβαίνει. Είδα σε μεγάλο στοκ και τα κλασικά και λέω δε βαριέσαι ένα ποτό σήμερα αυστηρά.

Από το περίπτερο μέχρι το σπίτι μου είναι δεν είναι 300 μέτρα. Ξεφυλλίζω τα κλασικά και κάπου βλέπω για το επόμενο τεύχος. Ησυχάζω, πάω στο κόμιξ πρώτη σελίδα Οκ, δεύτερη επίλογος, επιστολές από Χρήστο και ντειβιντ τερζοπουλο. 'Eνα παγωμένο χαμόγελο στα χείλη χωρίς να τις διαβάσω. Τα διπλώνω, οικογενειάρχης γαρ μη μου βγει και κανα όνομα τρομάρα μου, και φτάνοντας σπίτι διαβάζω τις επιστολές, ούτε ιστορίες ούτε τίποτα.

Το περιεχόμενο των επιστολών δεν αφήνει πολλά περιθώρια καθώς δεν αναφέρεται πουθενά στο κόμιξ αλλά κάνει έναν απολογισμό όλων των χρόνων δουλειάς των εκδοτών(ιδίως του κ. Χρήστου). Για το τελικό μου συμπέρασμα με μπερδεύουν τα κλασικά και οι διαφημίσεις-αναγγελίες των επόμενων τευχών πολλών περιοδικών. Συν οτι δεν ήθελα να πιστέψω το ολικό κλείσιμο.

Σίγουρα οι εκδόσεις είχαν ένα κάρο περιοδικά. Στην εποχή μου ήταν μίκυ μάους, μεγάλο μίκυ, κλασικά και επετειακά αυτών. Εκεί γύρω στο 90 εμφανίστηκαν τα Κομιξ, αλμανακο, τσιπ και ντεηλ(μηνιαία) και οι σπεσιαλ εκδόσεις(φαντομ ντακ, σκρουτζ, ματζικα κτλ) μόνο το καλοκαίρι. Ε από κει και μετά το πήρε ο ...., μίκυ μυστήριο, Ντόναλντ, φαντόμ ντακ, μίννι και ότι άλλο κυκλοφορεί. Αντικειμενικά, σήμερα κάποιος δεν μπορεί να δίνει 50 ευρώ το μήνα για αυτή την δουλειά. Το κόμιξ λόγω εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής και σχετικά μικρότερου αναγνωστικού κοινού, άρα και περιοριεσμένου περιθωρίου κέρδους, θα ήταν το πρώτο που θα έκλεινε παρότι προσωπικά ήταν το αγαπημένο μου. Δεν περίμενα την ολική κατάρρευση. Και να σκεφτεί κανείς οτι πριν λίγους μήνες γιόρταζε τα 300 τεύχη ο εκδοτικός με πανηγυρικό τρόπο. (Μου θύμισε την τελευταία παρέλαση του κόκκινου στρατού στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας, στην ΕΣΣΔ πριν την διάλυσή της)

Ένας έιναι ο κύριος λόγος, κατα τη γνώμη μου. Μειωμένο εισόδημα γονέων σε συνδυασμό με την διείσδυση του ιντερνετ σε κάθε σπίτι. Από την άλλη μου προκαλούν εντύπωση και οι κινήσεις του εκδοτικού. Από τη μια δεν κάνει αναστολή κάποιων εκδόσεων ούτε μειώνει το κόστος εκτύπωσης με την αλλαγή ποιότητας χαρτιού κινήσεις που πιθανά να είχαν αποτέλεσμα ή τουλάχιστον να έδιναν ένα φιλί ζωής. πέντε εκδόσεις με τη μια σε ιλουστρασιον και οι υπόλοιπες σε ωραίο φτηνό χαρτάκι ανακύκλωσης μια χαρά θα ήταν. Ακόμα και στην εκτύπωση θα ήταν αποδεκτοί συμβιβασμοί. Ίσως είχαν σκοπό να αποχωρήσουν από τον χώρο και βρήκαν ευκαιρία.

Το σημαντικό είναι οτι από τη μια [edit] εκτός θέματος [/edit] από την άλλη το μικυ μάους, αρχίζουν και καταρρέουν οι παιδικές μας σταθερές και δεν ξέρω αν είναι καλο ή κακό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τεράστιο σοκ :( ... θα προσθέσω μόνο (γιατί οτιδήποτε άλλο μπορεί να οδηγήσει στο ban) ότι ελπίζω η disney να τους αφαιρέσει άμεσα το δικαίωμα χρήσης των χαρακτήρων της και να μην τους αφήσει να κερδίσουν ούτε 1 ευρώ παραπάνω από αυτά...
 
foutix είπε:
Μειωμένο εισόδημα γονέων...
Όπως είπε και ο Dr. SLUMP παραπάνω, δεν πρόκειται για το εισόδημα των γονέων και όλων μας, αλλά για μια δίχως προηγούμενο προσπάθεια επέλασης της τσιγκουνιάς και της φθήνιας, που, εύχομαι και ελπίζω να μην επαληθευτώ, οδηγεί ολοταχώς προς μια κατάσταση εκτός ελέγχου...
 
Oι ιστορίες του Ντοναλντ και του Σκρουντζ δια χειρός Carl Barks, Don Rossa, Romano Scarpa και πολλών άλλων καλλιτεχνών ήταν και συνεχίζουν να είναι ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο των κομιξ. Καμία σχέση με όλα τα κομιξ υπερηρωών ή όλα αυτά τα Manga. Τώρα που σταματάει και η κυκλοφορία τους είναι λυπηρό για τις νέες γενιές που το πιο πιθανό είναι να μην έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν ποτέ αυτές τις ιστορίες ενώ είναι ακόμα παιδιά τουλάχιστον.

Να υπήρχε έστω μία προσπάθεια από την Disney να προωθήσει αυτές τις ιστορίες (που πλέον κινδυνεύουν να μπουν σε χρονοντούλαπο) μέσω internet σε ψηφιακή μορφή (μιας και τα περιοδικά θα εξαφανιστούν) σε PCs, smartphones και tablets. Ετσι, για να έχουν και τα σημερινά παιδιά κάτι ποιοτικό να διαβάζουν και να θυμούνται αργότερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα υπάρχουν κόμικς Disney σε βιβλιοπωλεία, παλαιοπωλεία και στην καρδιά ημών των παλαιότερων (τρομάρα μου...), ώστε να μεταδώσουμε στην επόμενη γενιά όσα πήραμε από αυτά. Ας ελπίσουμε, πάντως, να βρεθεί άξιος συνεχιστής του Τερζόπουλου (του Ευάγγελου κατά προτίμηση ;) ) που να έχει πάθος να κάνει πράγματα...
 
foutix είπε:
Μειωμένο εισόδημα γονέων
Σίγουρα είναι μειωμένο αλλά παρόλα αυτά σχεδόν όλα τα παιδιά που βλέπω (ειδικά τώρα το καλοκαίρι σε παραλίες ή σε βόλτες μαζί με τους γονείς) κρατούν πάντα στο χεράκι τους ένα smartphone.

Οπότε έστω, ιστορίες Disney σε ψηφιακή μορφή λοιπόν, γιατί όχι?
 
Μειωμένο εισόδημα ναι, αλλά και επιδοτήσεις νέας συσκευής, εξ ου και έχουμε γεμίσει smartphones...

Αυτό με τα "ψηφιακά Disney" υπάρχει έξω, αλλά δεν είναι πιο αθώο και υγιεινό το περιοδικό;
 
Αυτό που προτείνετε δηλαδή ψηφιακές εκδόσεις είναι μέγα θέμα που απαιτεί αρκετό δρόμο και έγκαιρη αλλαγή στα εκδοτικά τεκταινόμενα που φαίνεται οτι δεν είδε ή δεν μπορούσε να ακολουθήσει η νεα ακτίνα. Παιδιά η χαμηλή κατανάλωση είναι απότοκο της αβεβαιότητας. Ακόμα και κάποιος που έχει την δουλεία του σήμερα με ένα σχετικά καλό μισθό, ας πούμε 1500, δεν ξοδεύει τίποτα πέρα από τα απαραίτητα γιατί δεν ξέρει αν σε λίγο καιρό θα έχει δουλειά ή θα παίρνει τα ίδια λεφτά. Συνεπώς ας μην λέμε χωρίς σκέψη για φτήνιες τσιγκουνιές και τα λοιπά. Αν κάποιος είναι τόσο large ας έπαιρνε κάθε Παρασκευή 10 μίκυ μάους και ας τα μοίραζε σε παιδιά στην γειτονία. Δεν θα έδινε παραπάνω από 60/μήνα.

ΥΓ: Αν μπορούσε να διαθέσει 60 ευρώ το μήνα για μίκυ μάους θα ήταν προτιμότερο να αγόραζε φαγώσιμα για τεκμηριωμένα αναξιοπαθούντες. Τα παιδιά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν λιποθυμούσαν πέρσι σαν τα κοτόπουλα, το ένα πίσω από το άλλο, αναγκάζοντας το υπουργείο/δήμους να κάνει συσσίτια στα σχολεία,γιατί οι γονείς του ήταν τσιγκούνηδες και δεν τα τάιζαν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν, όμως, τα [edit] γεμίζουν για να αγοράσουν "φθηνά", πού πηγαίνει η κρίση και η στενότητα;;; Πάλι δεν ξοδεύουν; Ένα ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ κάθε εβδομάδα δεν χάλασε κι ο κόσμος, ακόμα και για αρκετά χαμηλότερο από 1500 ευρώ μισθό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα