Προ περίπου μιας εβδομάδας στο τοπικ κομιξ, ο Dino είχε ποστάρει σχετικό μήνυμα με την σελίδα επιλόγου στο κόμιξ. παρατήρησε κιόλας ότι δεν υπάρχει αναγγελία νέου τεύχους. Κάποιος συμφορουμίτης επιβεβαίωσε οτι δεν υπήρχε αναγγελία και για το επόμενο τεύχος του μεγάλου μίκυ.
Με ζώσαν τα φίδια όντας φανατικός αναγνώστης των περιοδικών disney. Πάω το σαββάτο στο περίπτερο να κάνω κάτι που προφανώς όπως καταλαβαίνεται είχα χρόνια να κάνω, να αγοράσω το κομιξ να δω τι συμβαίνει. Είδα σε μεγάλο στοκ και τα κλασικά και λέω δε βαριέσαι ένα ποτό σήμερα αυστηρά.
Από το περίπτερο μέχρι το σπίτι μου είναι δεν είναι 300 μέτρα. Ξεφυλλίζω τα κλασικά και κάπου βλέπω για το επόμενο τεύχος. Ησυχάζω, πάω στο κόμιξ πρώτη σελίδα Οκ, δεύτερη επίλογος, επιστολές από Χρήστο και ντειβιντ τερζοπουλο. 'Eνα παγωμένο χαμόγελο στα χείλη χωρίς να τις διαβάσω. Τα διπλώνω, οικογενειάρχης γαρ μη μου βγει και κανα όνομα τρομάρα μου, και φτάνοντας σπίτι διαβάζω τις επιστολές, ούτε ιστορίες ούτε τίποτα.
Το περιεχόμενο των επιστολών δεν αφήνει πολλά περιθώρια καθώς δεν αναφέρεται πουθενά στο κόμιξ αλλά κάνει έναν απολογισμό όλων των χρόνων δουλειάς των εκδοτών(ιδίως του κ. Χρήστου). Για το τελικό μου συμπέρασμα με μπερδεύουν τα κλασικά και οι διαφημίσεις-αναγγελίες των επόμενων τευχών πολλών περιοδικών. Συν οτι δεν ήθελα να πιστέψω το ολικό κλείσιμο.
Σίγουρα οι εκδόσεις είχαν ένα κάρο περιοδικά. Στην εποχή μου ήταν μίκυ μάους, μεγάλο μίκυ, κλασικά και επετειακά αυτών. Εκεί γύρω στο 90 εμφανίστηκαν τα Κομιξ, αλμανακο, τσιπ και ντεηλ(μηνιαία) και οι σπεσιαλ εκδόσεις(φαντομ ντακ, σκρουτζ, ματζικα κτλ) μόνο το καλοκαίρι. Ε από κει και μετά το πήρε ο ...., μίκυ μυστήριο, Ντόναλντ, φαντόμ ντακ, μίννι και ότι άλλο κυκλοφορεί. Αντικειμενικά, σήμερα κάποιος δεν μπορεί να δίνει 50 ευρώ το μήνα για αυτή την δουλειά. Το κόμιξ λόγω εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής και σχετικά μικρότερου αναγνωστικού κοινού, άρα και περιοριεσμένου περιθωρίου κέρδους, θα ήταν το πρώτο που θα έκλεινε παρότι προσωπικά ήταν το αγαπημένο μου. Δεν περίμενα την ολική κατάρρευση. Και να σκεφτεί κανείς οτι πριν λίγους μήνες γιόρταζε τα 300 τεύχη ο εκδοτικός με πανηγυρικό τρόπο. (Μου θύμισε την τελευταία παρέλαση του κόκκινου στρατού στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας, στην ΕΣΣΔ πριν την διάλυσή της)
Ένας έιναι ο κύριος λόγος, κατα τη γνώμη μου. Μειωμένο εισόδημα γονέων σε συνδυασμό με την διείσδυση του ιντερνετ σε κάθε σπίτι. Από την άλλη μου προκαλούν εντύπωση και οι κινήσεις του εκδοτικού. Από τη μια δεν κάνει αναστολή κάποιων εκδόσεων ούτε μειώνει το κόστος εκτύπωσης με την αλλαγή ποιότητας χαρτιού κινήσεις που πιθανά να είχαν αποτέλεσμα ή τουλάχιστον να έδιναν ένα φιλί ζωής. πέντε εκδόσεις με τη μια σε ιλουστρασιον και οι υπόλοιπες σε ωραίο φτηνό χαρτάκι ανακύκλωσης μια χαρά θα ήταν. Ακόμα και στην εκτύπωση θα ήταν αποδεκτοί συμβιβασμοί. Ίσως είχαν σκοπό να αποχωρήσουν από τον χώρο και βρήκαν ευκαιρία.
Το σημαντικό είναι οτι από τη μια [edit] εκτός θέματος [/edit] από την άλλη το μικυ μάους, αρχίζουν και καταρρέουν οι παιδικές μας σταθερές και δεν ξέρω αν είναι καλο ή κακό.