Κάστρα και Πολιορκητές: Petition για ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ [Συζήτηση - Petition]

Καλε...κατι το Ελληνικοτερον δεν υπαρχει? :what:

Που να τρεχουμε τωρα στις Αμερικες και στι Νεες Υορκες....:biglaugh:

Μια που θα κανουμε τον κοπο να στειλουμε το email (οποιος το στειλει δηλαδη) μηπως να κοτσαρουμε

και απο κοντα την επανεκδοση των Battle Beasts? #) :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εστειλαν σε ολους οσους στειλαμε, την ιδια απαντηση.

Ειναι προφανες οτι δεν καταλαβαν την ερωτηση.

Εμεις δεν ειπαμε ποτε οτι ο mr Jumbo εχει τα δικαιωματα! Ποσες φορες αλλωστε δεν εχουμε επικοινωνησει με Hasbro για θεματα που απτονται την El Greco...

Επισης δεν θελουμε να κανουμε τον Κλουζω δικαιωματων.

Θελουμε να βρουμε καποιον που εχει την τσεπη και την ορεξη να εντοπισει-παρει τα δικαιωματα, να κλεισει μια παραγγελια στην Κινα και να φερει τα σετς εδω.

Τιποτα παραπανω, τιποτα παρακατω.
 
Σταύρο, η ταπεινή μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι όταν μιλάμε για εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, οι ελληνικές αντιπροσωπείες δε μπορούν να δώσουν απάντηση - ενίοτε αδυνατούν να μεταφέρουν το αίτημα και στα κεντρικά.

Εγώ πρότεινα κατόπιν κουβέντας με τη Ναταλί, να παρακάμψουμε την Ελληνική γραφειοκρατεία (προσοχή: δεν αμφισβητώ την καλή διάθεση των ελληνικών εταιρειών) και ν' απευθυνθούμε κατευθείαν σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις.

Δόξα τω Θεώ, τα αγγλικά μου είναι εξαιρετικά (καλύτερα από τα ελληνικά μου, όπως ξέρεις! :D ), οπότε δεν τίθεται θέμα να συνταχθεί ένα κείμενο που θα χτυπάει στο στόχο.

Αν μη τι άλλον, στο εξωτερικό σίγουρα δε μας δώσουν μια τυποποιημένη απάντηση, αλλά θα το ψάξουν προτού απαντήσουν οριστικά! ;)

Εφόσον, δεν έχουμε αποτέλεσμα από εκεί, κοιτάμε αλλού.

[edit] Και μην ξεχνάμε και τον Phil, ο οποίος επίσης μπορεί να στηρίξει και να παρακολουθήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, που θα έχει εμβέλεια στο εξωτερικό! Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι όλα ξεκίνησαν από μια δική του πρωτοβουλία! :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
D@redevil είπε:
Σταύρο, η ταπεινή μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι όταν μιλάμε για εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, οι ελληνικές αντιπροσωπείες δε μπορούν να δώσουν απάντηση - ενίοτε αδυνατούν να μεταφέρουν το αίτημα και στα κεντρικά.Εγώ πρότεινα κατόπιν κουβέντας με τη Ναταλί, να παρακάμψουμε την Ελληνική γραφειοκρατεία (προσοχή: δεν αμφισβητώ την καλή διάθεση των ελληνικών εταιρειών) και ν' απευθυνθούμε κατευθείαν σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Δόξα τω Θεώ, τα αγγλικά μου είναι εξαιρετικά (καλύτερα από τα ελληνικά μου, όπως ξέρεις! :D ), οπότε δεν τίθεται θέμα να συνταχθεί ένα κείμενο που θα χτυπάει στο στόχο. Αν μη τι άλλον, στο εξωτερικό σίγουρα δε μας δώσουν μια τυποποιημένη απάντηση, αλλά θα το ψάξουν προτού απαντήσουν οριστικά! ;) Εφόσον, δεν έχουμε αποτέλεσμα από εκεί, κοιτάμε αλλού.
Mαριαννα μου δεν το ειπα με κακη προθεση ο αμοιρος... :(

Ξερεις οτι το ειπα με χαβαλεδιαρικη και χιουμοριστικη διαθεση!!! :D

Σαφως και γνωριζω οτι τα αγγλικα σου ειναι κατι σαν μητρικη γλωσσα για σενα αφου τα χρησιμοποεις λογο δουλειας. :)

Συμφωνω με την προταση με χιλια... :thumbup: ... και πιστευω οτι θα εχουμε πιο αμεση και σαφεστερη απαντηση απο το εξωτερικο

απ' οτι μια ξερη και αοριστη απαντηση που λαβαμε στο εσωτερικο.
 
Βρε, σιγά μην παρεξηγηθώ με σένα! :p :D

(Όοοοοοχι, δε θα με ξεφορτωθείς από φίλη τόσο εύκολα! :biglaugh: :biglaugh:)

Απλά, το διευκρινίζω και για όσους έχουν αντίστοιχη (κι εύλογη) απορία: γιατί εξωτερικό - χάθηκε η Ελλάδα?

Γενικά, ο κανόνας είναι αν θες να εξυπηρετηθείς γρήγορα, κόψε τους ενδιάμεσους! Γενικός κανόνας που εφαρμόζεται παντού. Πας κατευθείαν σε αυτόν που παίρνει τις αποφάσεις και όλα πάνε από ένα έως πολλά κλικ πιο γρήγορα! :)
 
D@redevil είπε:
ο κανόνας είναι αν θες να εξυπηρετηθείς γρήγορα, κόψε τους ενδιάμεσους! Γενικός κανόνας που εφαρμόζεται παντού. Πας κατευθείαν σε αυτόν που παίρνει τις αποφάσεις και όλα πάνε από ένα έως πολλά κλικ πιο γρήγορα! :)
εσύ ξέρεις πολλά..!! :)

όσον αφορά το κυρίως θέμα πέραν του mail δεν έχω να συνεισφέρω κάτι παραπάνω. :( Φυσικά και θέλω την επανακυκλοφορία και δεν νομίζω ότι δεν θα έχει πέραση στα σημερινά παιδιά... το αντίθετο κατά την άποψή μου.

θα επανέλθω αργότερα γιατί μπριζώθηκα και ίσως να σας έχω φωτογραφίες με κάστρα και πολιορκητές θαμμένα κάπου στην αποθήκη της μάνας μου..
 
Ξέρω ότι δεν είναι κομψό που το λέω, αλλά όταν σας διευκρίνησα τι μάλλον θα συναντήσετε σχεδόν πέσατε να με φάτε. Μάλλον έχω πέσει μέσα σε όλα μέχρι στιγμής.

Ευελπιστώ να ξαναδώ το παιχνίδι πάντως, μαζί σας.
 
Είναι καλό να επισημαίνουμε τα προβλήματα, αλλά σίγουρα δεν είναι λογικό να στεκόμαστε σε αυτά και ούτε πρόκειται να μας αποθαρρύνουν, NLS!

Δε νομίζω ότι εξαντλήσαμε όλα τα ενδεχόμενα προτού παραιτηθούμε - τι λες κι εσύ? ;)
 
Φίλε NLS βρήκαμε φράγμα μπροστά μας αλλά πίστεψε με!! Για μια τέτοια περίπτωση αξίζει να εκμεταλλευτούμε και το 1% απ τις πιθανότητες που έχουμε!! Δε νομίζω να χρειάζεται να αναφέρω τι λέει το email που έλαβα. Ειναι γνωστό σε όλους!! Απο κει και πέρα πιστεύω πως αν σιγουρευτούμε πως οντως η hasbro εχει τα δικαιώματα ας απευθυνθούμε εκεί με περισσότερα επιχειρήματα!! Ετσι κι αλλιώς η hasbro τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί παιχνίδια που δε νομίζω να τα ζητάει και τόσο ο κόσμος!! Γιατί να μην το κάνει σε κάτι που έχει ζήτηση;;
 
NLS είπε:
Ξέρω ότι δεν είναι κομψό που το λέω, αλλά όταν σας διευκρίνησα τι μάλλον θα συναντήσετε σχεδόν πέσατε να με φάτε. Μάλλον έχω πέσει μέσα σε όλα μέχρι στιγμής.
Ευελπιστώ να ξαναδώ το παιχνίδι πάντως, μαζί σας.
?????

Tι ειπες που δεν γνωριζαμε?? Οτι η El Greco πουληθηκε στη Hasbro?? Επικοινωνουμε με τη Hasbro απο το 2007 για θεματα El Greco. Δεν περιμεναμε την αυγη του 2014 για να το μαθουμε.

Διαβασε λιγο προσεκτικοτερα τι προσπαθουμε να κανουμε. Θελουμε να βρουμε καποιον με οικονομικη ευχερεια και ορεξη να παρει τα δικαιωματα απο τον οποιο κατοχο (δεν θα τον ψαξουμε εμεις) και να ακουμπησει το παιχνιδι στο ραφι. Το Jumbo ειναι η καλυτερη θεωρητικα περιπτωση διοτι εχει ευρωστια. Το οτι η οικογενεια πισω απο αυτο εβγαζε καποια στιγμη το παιχνιδι θεωρειται ενα επιχειρημα και μονο.
 
Wally είπε:
?????

Διαβασε λιγο προσεκτικοτερα τι προσπαθουμε να κανουμε. Θελουμε να βρουμε καποιον με οικονομικη ευχερεια και ορεξη να παρει τα δικαιωματα απο τον οποιο κατοχο (δεν θα τον ψαξουμε εμεις) και να ακουμπησει το παιχνιδι στο ραφι. Το Jumbo ειναι η καλυτερη θεωρητικα περιπτωση διοτι εχει ευρωστια. Το οτι η οικογενεια πισω απο αυτο εβγαζε καποια στιγμη το παιχνιδι θεωρειται ενα επιχειρημα και μονο.
To Jumbo και όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι οι χειρότερες θεωρητικά περιπτώσεις και αυτό γιατί δεν έχουν R&D. Οπότε αν δεν πάει κάποιος με τελειωμένο προϊόν έτοιμος να πάρει παραγγελία από το τμήμα αγορών είναι μάλλον αδύνατον να το δούμε στα ράφια. Βασικά αν συμβεί είμαι έτοιμος να πιστέψω στον Αη Βασίλη (μικρός δεν πίστευα).

Επιπλέον δεν ξέρω πόσο πρόσφατα επισκεύτηκες τα Jumbo, αλλά με αυτό που είδα πηγαίνοντας να πάρω κάποια δώρα, μάλλον πιο εύκολα θα μπορούσε να τους πουλήσει κάποιος νεγκλιζέ παρά παιχνίδια.

Απο κει και πέρα, προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει επιχείρηση η οποία θα θεωρούσε οικονομικά βιώσιμη την πώληση του παιχνιδιού. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν καθιερωμένα franchises που έχουν πολύ καλύτερη διείσδυση στην αγορά και με μια λογική που προσομοιάζει αυτή των κάστρων και πολιορκητών.. βλ Angry birds. Τουλάχιστον η βασική ιδέα του πετάω ένα βλήμα προς έναν στόχο με σκοπό να τον γκρεμίσω καλύπτεται πλέον από αυτά.

Επαναλαμβάνω, κατ' εμέ η καλύτερη λύση είναι, cad -> pre-order -> τελωνείο
 
Noμίζω ότι εσκεμμένα κατασκευάστηκαν οι συνθήκες επι δεκαετίες έτσι ώστε η αυθεντική Ελληνική παραγωγή, η καινοτομία, η δημιουργία να ισοπεδωθούν.

Με υποστήριξη των ανάλογων συνθηκών έτσι ωστε να επιβιώνουν οι αεριτζήδες, οι μεταπράτες, οι κλέφτες και τα λαμόγια.

Σε μια αγορά που έχει πλεονέκτημα ο μέτριος απατεώνας, τι να κατσει να κάνει ο δημιουργός;

Φτηνοδουλειές και αρπακόλλα. Γρήγορο κέρδος και ξεπούλημα.. Η ElGreco αν ήταν πραγματική επιχείρηση θα είχε R&D.. Aλλά ήταν απλά ανασυσκευαστής/μεταπράτης.

Το απέδειξε μέσω του ξεπουλήματος στο πολυεθνικό κεφάλαιο.

Τα παιχνίδια των παιδιών είναι κομμάτι της κουλτούρας και της ευρύτερης παιδείας. Οπότε καταλαβαίνετε.

Not Research & Development, Just Repackaging.
 
Εδώ θα υπερασπιστώ την El Greco (και όχι το Jumbo).

Για να πουλήθηκε στον ΓΙΓΑΝΤΑ που λέγεται Hasbro, είχε κάτι να πουλήσει. Είχε πατέντες κλπ. Δεν μπορεί να πούλησαν εργοστάσια ανακατασκευής (δεν είδαμε μετά κανένα εργοστάσιο Hasbro εδώ), ούτε είχαν τότε retail. Άρα κάτι άλλο τους πούλησαν.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ χοντρικά (καθώς και με τον Χρήστο).
 
Δίκτυο διανομής, υπάρχουσα εταιρεία ώστε να μην χρειαστεί να δημιουργηθεί καινούρια και το κυριότερο, απομάκρυνση του εγχώριου ανταγωνισμού.
 
εγω πιστευω οτι πρεπει να βρεθει ενας τρελος- ρομαντικοςτυπος κ να το δει το θεμα σαν ''κανω το κεφι μου"παιρνω τα δικαιωματα το κυκλοφορω στην αγορα κ αν δεν το αγορασει κανεις δεν τρεχει κ τιποτα ετσι ειναι οι μπιζνεσ... για τα τζαμπο δεν πιστευα οτι θα το κανουν... [edit] off topic [edit] πιστευω ενα ελληνικο καταστημα -παιχνιδαδικο ισωσ το ρισκαρε..παντωσ καλη η προσπαθεια παιδια κ ευχομαι να βρεθει αυτος ο τρελος...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδιά απ 'ότι έμαθα τα δικαιώματα τα αγόρασε ένας Κινέζος και θα το φτιάχνουμε στην Ελλάδα μόνο για εξαγωγή στην Κίνα γιατί εκεί δεν το έχουν παίξει ποτέ λέει!
 
Mετα απο επικοινωνια με την Hasbro Hellas, πηρα την εξης απαντηση οπου μας δινει επιτελους μια σαφη κατευθυνση:

"Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας και να σας ενημερώσουμε πως αποφάσεις για την δημιουργία νέων ή την συνέχιση της παραγωγής των παλιών παιχνιδιών / επιτραπεζιων την παίρνει το εξωτερικό , η «μαμά» εταιρεία.

Δυστυχώς για το προϊόν που ενδιαφέρεστε δεν υπάρχει στο άμεσα μέλλον κάποιο πλάνο παραγωγής του."

Τουλαχιστον θα σταματησουν τα τρελα σεναρια και οι υποθεσεις. Θα γινει συντονισμος ωστε να γινει μια προταση στην Hasbro οπως πρεπει, που θα ειναι και η τελικη προσπαθεια.
 
Συμφωνω. Θελει μια εγγραφη προταση και επι τοπου παραδοση απο ομαδα.
 
Χαίρετε και χρόνια σας πολλά

Υπάρχει λέτε πιθανότητα η "μαμά" Hasbro να δεχτεί να ξεκινήσει ένα project στο Kickstarter?

http://www.kickstarter.com/discover/categories/games?ref=category

Δεν ξέρω βέβαια αν "έριξε" κάποιος άλλος την ιδέα ήδη αλλά μου φαίνεται καλή.
 
Η απάντηση που έλαβε ο Φίλιππας είναι κάτι που είχα φανταστεί πως θα γίνει!! Χαίρομαι πάντως που πάμε να βγάλουμε μια άκρη!! Στο ο,τι δεν υπάρχει πλάνο σχετικά με την αναπαραγωγή του, είναι γιατί το παιχνίδι είναι ξεχασμένο απ αυτούς αλλά ίσως δεν γνωρίζουν το τι μεγάλη αξία είχε και συνεχίζει να έχει για το κοινό του!! Οντως ο συντονισμός για μιά τελική πρόταση είναι και η καλύτερη λύση!!
 
Πίσω
Μπλουζα