Καθαρισμός retro πλαστικών...

Stormwatch είπε:
Χαχα, θα σκάσουν όλοι οι ρετρομανιακοί στην Schwarzkopf στην Ομόνοια και θα πάθει πλάκα η πωλήτρια.
Μόνο αυτό? Θα δει και το εμπόρευμά της να εξαφανίζεται σε χρόνο dt. Αν της πει δε και κανείς για ποιο λόγο το θέλει την φαντάζομαι να πέφτει ανάσκελα :D :D

nkarytia περιμένουμε αποτελέσματα (για να δω αν αξίζει να ψάχνω και γω στο δικός μας Hondos) :)
 
Νωρίς αύριο θα το δοκιμάσω. Θα ποστάρω τ' αποτέλεσμα αμέσως μετά (τ' απόγευμα).
 
nkarytia είπε:
Νωρίς αύριο θα το δοκιμάσω. Θα ποστάρω τ' αποτέλεσμα αμέσως μετά (τ' απόγευμα).
Άμεσα σε παρακαλούμε! Και μετά θέλω κάποιος να το δοκιμάσει σε SNES κονσόλα & να με πει για να το δοκιμάσω στη δικιά μου! #)

(Ε, ρε, σας διαβάζω ~2 σελίδες τώρα & κάθομαι και γελάω μόνη μου: Σκάνε μύτη στα Hondos καμιά 30αριά μαντραχαλάδες!!! Φαντάζομαι την πωλήτρια να το διηγείται στις συναδέλφους της: "Μα, αλήθεια σας λέω! Άντρες ήρθαν και τ' αγόρασαν -να! Σ' ό,τι έχω ιερό!" :biglaugh:)
 
Mαριαννα,να ξερεις παντως οτι η κλασσικη συνταγη του retrobright ειναι επιτυχης απλα θελει λιγη προσοχη στα υλικα και φυσικα ηλιο..την εχω δοκιμασει με απολυτη επιτυχια
 
Η κλασική συνταγή λειτουργεί άψογα όπως λέει ο angel_grig αν τηρηθούν ακριβώς οι δοσολογίες!

Την έχω δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές με επιτυχία! Ορίστε και η 1200 μου πρίν και μετά!

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
angel_grig είπε:
Mαριαννα,να ξερεις παντως οτι η κλασσικη συνταγη του retrobright ειναι επιτυχης απλα θελει λιγη προσοχη στα υλικα και φυσικα ηλιο..την εχω δοκιμασει με απολυτη επιτυχια
Ναι, Γρηγόρη μου, το ξέρω - διάβασα τα σχετικά θρεντάκια! :)

Αλλά όπως είπες θέλει προσοχή με τα υλικά & ψιλοφοβάμαι να πειραματιστώ με αυτά στο μονάκριβο SNES μου.. :(

Δυστυχώς, δεν έχω κάποιο παλιό πλαστικό να δοκιμάσω, για να δω τ' αποτελέσματα & έχει πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία η συγκεκριμένη κονσόλα για μένα... Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα κάνω αν πάθει κάτι!... :(

Ας δούμε και τα παλικάρια με τα "μπικουτί" τι θα κάνουν & θα την ξανακάνουμε αυτή την κουβέντα! :biglaugh:

@Doctor Who: ΆΨΟΓΟ αποτέλεσμα! :) Συγχαρητήρια! :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
OK Μαριαννα!Για να δουμε τι θα δειξουν τα νεα πειραματα!Απο την εμπειρια μου παντως τα πιο "επικινδυνα" για να παει κατι στραβα ειναι τα πλαστικα της commodore (α ρε Tramiel με τις τσιγγουνιες σου...)
 
Ααα δεν το είχα προσέξει D@redevil! Θα κάνω την μεταφορά βεβαίως βεβαίως! ;)
 
dR_wH0 είπε:
Ααα δεν το είχα προσέξει D@redevil! Θα κάνω την μεταφορά βεβαίως βεβαίως! ;)
Ευχαριστώ πολύ! Ό,τι χρειαστείς είμαι στη διάθεσή σου!

Σ.σ. Τα offtopic, κλασικά, θα καθαριστούν! ;)

Ευχαριστώ!
 
Καλα εαν δειτε πως εγινε παλαιοτερα ενα ποντικι αμιγκα που εκανα για δοκιμη.

Θα μπορουσα μετα να το πουλησω για νεο ζωικο ειδος, διασταυρωση ποντικιου και ζεβρας :eek:
 
Παιδιά το "πείραμα" ολοκληρώθηκε. Μπορεί κανείς να μου πει αν η Α500 ήταν κάτασπρη ή ολίγον "κρεμ"; Μάλον το παράκανε και τα πλαστικά της τώρα είναι άσπρα (κάτασπρα). Να την αφήσω στον ήλιο τώρα για να σκουρίνει; Νομίζω πάντως πως δεν ήταν έτσι! Θα βάλω φωτό το συντομότερο.

Btw, πήγε και ο ξάδερφος στο hondos και όταν ζήτησε τη βαφή η κοπέλα του είπε πως δεν είναι ανδρική :) Μάλον πέρασαν πολλοί!
 
Για βαλε photos να δουμε!!Αναμενουμε!!!
 
nkarytia είπε:
Παιδιά το "πείραμα" ολοκληρώθηκε. Μπορεί κανείς να μου πει αν η Α500 ήταν κάτασπρη ή ολίγον "κρεμ"; Μάλον το παράκανε και τα πλαστικά της τώρα είναι άσπρα (κάτασπρα).
Όχι η κλασσική Α500 δεν ήταν λευκή. Εκτός από τα δυο μοντέλα balls και tiger design.
 
Το πρόβλημα με τα hondos είναι πως, ότι οξυζενέ έχουν, είναι με πρόσθετα (χαμομήλι, βότανα, κτλ). Τώρα για αυτό το new recipe δεν ξέρω τι παίζει!

Πάντως για την συνταγή του Merlin το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι διαφορετικό , η να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν το οξυζενέ δεν είναι 30% Pure.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν το οξυζενέ είναι 100% καθαρό... δεν θες να ξέρεις τί θα γίνει :D Αυτό που χρησιμοποιούμε είναι διάλυμα 3%! Το θέμα με τα πρόσθετα είναι αν έχουν χρωστικές ή όχι...

Αλλά για οξυζενέ δεν πας στο Χόντο, σε φαρμακείο πας!
 
Πάντως η νέα συνταγή τα έκανε μαντάρα! ... Άντε να βρείς mint Α500 τώρα :( Πρέπει να είχε αμμωνία γιατί είχε έντονα τη μυρωδιά της.
 
Ναι φυσικά! Το καθαρό οξυζενέ είναι τελείως διαφορετίκό και φυσικά δεν το δίνουν έτσι ελεύθερα! Πιστέψτε με δοκίμασα! Όπως και να έχει, οταν εννοώ καθαρό, εννοώ καθαρό για χρήση χωρίς πρόσθετα. Εγω χρησιμοποιώ ένα της Goldwell που μου το δίνει η κομμώτρια μου.

nkarytia έφαγε τα πλαστικά ? :(
 
Δεν έφαγε τα πλαστικά αλλά τα έκανε άσπρα! Νομίζω πως πρέπει να είναι χρώμα ή κάτι τέτοιο. Δε μπορώ να καταλάβω πως άσπρισε το πλαστικό. :(

Πάλι καλά που δε το δοκίμασα στην Α1200 μου!
 
Έχω δει Amiga σπασμένη αλλά και άλλα ανάλογα πλαστικά και το κιτρίνισμα είναι σε όλα το βάθος του πλαστικού, όχι μόνο επιφανειακά. Συνεπώς πρέπει να το βάφει.
 
H διαδικασία που περιγράφετο για το Retrobrite έλεγε για αναστροφή της διαδικασίας κιτρινίσματος, όχι για βάψιμο... το ότι είναι σε όλο το βάθος δεν σημαίνει τίποτα. Όπως το κιτρίνισμα πηγαίνει σιγά-σιγά προς τα μέσα, έτσι και το άσπρισμα.
 
Πίσω
Μπλουζα