Καλύτερη Κονσόλα 6ης Γενιάς

Καλύτερη Κονσόλα 6ης Γενιάς

  • Microsoft XBOX

    Ψηφοφορίες: 1 14,3%
  • Nintendo Gamecube

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sega Dreamcast

    Ψηφοφορίες: 3 42,9%
  • Sony Playstation 2

    Ψηφοφορίες: 3 42,9%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    7
Θα τρελαθουμε μαλλον

Ας μου πει καποιος τα καρε/sec του GTA San Andreas...

Εγω χρειαστηκα ΚΟΛΛΥΡΙΟ μετα!!
 
αν και δε το έχω παίξει γιατί δεν είναι του γούστου μου, μπορεί να είναι στο ποσοστό που είπα πιο πριν... και; σημαίνει τίποτα αυτό; τα στείρα παιχνίδια του ΧΒΟΧ είναι καλύτερα γιατί έχουν καλύτερα γραφικά; Παίζουμε πχ τα διαμάντια της capcom, cave, konami κτλ στο ΧΒΟΧ; φυσικά και ΟΧΙ.

Το θέμα είναι το software. Τα παιχνίδια του ps2 ούτε με το κυάλι δεν τα είδε το ΧΒΟΧ1 και ας ήταν μετά από σχεδόν 2 χρόνια δυνατότερη πλατφόρμα.

Οι ρόλοι φυσικά έχουν αντιστραφεί τώρα, και το ΧΒΟΧ360 έχει αφήσει το ps3 πολύ πίσω... μία σου και μία μου όπως λέμε...
 
Wally είπε:
Θα τρελαθουμε μαλλονΑς μου πει καποιος τα καρε/sec του GTA San Andreas...

Εγω χρειαστηκα ΚΟΛΛΥΡΙΟ μετα!!
Γραφικά δεν είχε καλά αλλά από Gameplay μέχρι Story κ.λ.π. λάλαγε :cool:
 
Αν και κάτοχος μόνο του gamecube και φανατικός χρήστης του από το 2006 που το αγόρασα (ναι περίμενα να πέσει και μετά έψαχνα να βρω second hand τα περισσότερα games) θα ψήφιζα για καλύτερη κονσόλα της εποχής το PS2.

Το Gamecube είχε φοβερά παιχνίδια πράγματι αλλά ήταν μία σταγόνα στον ωκεανό (και το Wii έχει ορισμένες παιχνιδάρες αλλά εκεί είναι μία σταγόνα στο διάστημα). Έχει και καλύτερα γραφικά από το PS2 κατά τη γνώμη μου αλλά το PS2 κερδίζει λόγω του πλήθους των ποιοτικών παιχνιδιων του. ΑΚόμα περισσότερο υποστηρίζεται ακόμα ενεργά. Πέρα από το ATARI 2600 δεν θυμάμαι άλλη κονσόλα με τόσο μεγάλο χρόνο ζωής.

Το XBOX ήταν πρωτοποριακό από την άποψη του ότι για πρώτη φορά κονσόλα είχε τόσο ενοποιημένη υπηρεσία online παιχνιδιού αλλά κατά τη γνώμη μου τα πολλά από τα παιχνίδια έμοιαζαν με αντίστοιχες κυκλοφορίες στο pc. Το Gamecube είχε διαφορετικές αποκλειστικότητες που όμοιες δεν έβρισκες σε άλλη κονσόλα.

Για τους παραπάνω λόγους θα ψήφιζα ps2 οπότε. Όσο για το dreamcast, δυστυχώς εκείνη την εποχή παρέμενα αποκλειστικά pc user. Μετά το 2001 αφυπνίστηκα όσον αφορά τις κονσόλες. Για αυτό μην με θεωρήσετε ιερόσυλο εσείς οι dreamcastades. :)
 
Ίσως να με θεωρήσετε υπερβολικό αλλά την 6η γενιά κονσολών τη θεωρώ τη χειρότερη σε ιστορία του video gaming. Το GameCube ήταν η χειρότερη επιτραπέζια κονσόλα της Nintendo, το xbox ήταν αδιάφορη κονσόλα και φαινόταν η απειρία της microsoft, το Dreamcast είχε 5 καλούς τίτλους και ίσως να λέω πολλούς ενώ το PS2 είχε άπειρους τίτλους.

Πιστεύω πως η επιτυχία του PS2 βασίστηκε α) στους αδύναμους αντιπάλους του και β) στην αναπαραγωγή ταινιών. Εγώ, όντας φοιτητής, το αγόρασα ως μία φθηνή συσκευή αναπαραγωγής DVD και ταυτόχρονα έπαιζα αραιά και κανένα παιχνίδι. Συνολικά αγόρασα 5 παιχνίδια αλλά πιστεύω ότι έχει περισσότερους καλούς τίτλους και ειδικά τίτλους που έβγαλε στο τέλος, όπως shadow of colossus και Okami. Ενώ για το Gamecube αγόρασα 20 με 25 τίτλους από τους οποίους δεν έμεινα ικανοποιημένος και δε θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Επίσης, πέρασε και ένα dreamcast από τα χέρια μου για μικρό διάστημα και ούτε αυτό με ενθουσίασε. Εντάξει, καλό το Shenmue αλλά δε βασίζεται η επιτυχία μιας κονσόλας σε ένα και μόνο παιχνίδι, ακόμη κι αν το παιχνίδι αυτό είναι το Ocarina of Time.

Επομένως, η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι η 6η γενιά κονσολών ήταν φτωχή. Σας παραπέμπω στην λίστα με τα 50 πρώτα παιχνίδια σε πωλήσεις για τη δεκαετία που πέρασε και θα καταλάβετε τι εννοώ. Η τρέχουσα γενιά, η οποία έχει 3 με 4 χρόνια ζωής έως σήμερα έχει περισσότερους τίτλους στη λίστα από την προηγούμενη γενιά. http://news.vgchartz.com/news.php?id=6901
 
Ψηφίζω το PS2 για ένα και μοναδικό λόγο. Ειναι η μοναδική κονσόλα απο αυτή τη γενιά η οποία πουλάει ακόμα, και δέν δείχνει και σημάδια οτι πρόκειται να σταματήσει σύντομα!
 
f2bnp είπε:
Χώσε Dino χώσε!Το κορυφαίο είναι ότι μιλάνε για γραφικά στην αρχή και με το που λέω για Tekken Tag Tournament μου το γυρνάνε όλοι στο gameplay και πόσο κατώτερο είναι του Soul Calibur!
Nαι κοιτα σορι ε .. αλλα γιά μένα το tekem tag είναι πατάτα!μπουνιτσα-κλωτσια αντε και κανενα πιασιμο.Λες και το έφτιαξαν με το εφέ του matrix.Δεν με αγγιζει Plus αργή κίνηση,αργή δράση.Με την ταχύτητα που τρέχει το παιχνίδι τα πολύγωνα λογικό να τρέχει άρτια αυτα τα γράφηκα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
geo2004z είπε:
Σας παραπέμπω στην λίστα με τα 50 πρώτα παιχνίδια σε πωλήσεις για τη δεκαετία που πέρασε και θα καταλάβετε τι εννοώ. http://news.vgchartz.com/news.php?id=6901
20 απο τα 50 παιχνίδια είναι Mario/Pokemon! Γενικώς τα περισσότερα είναι Νιντέντο.
 
Εγώ θα ψηφίσω σύμφωνα με τον αριθμό τίτλων που έχω σε κάθε κονσόλα. Στο Gamecube εχω 9 παιχνίδια, στο PS2 7 και στο XBOX 2. Ναι, μόνο 2 και το ενα από αυτά ήταν δώρο με την κονσόλα (Halo) το οποίο ποτέ δεν θα αγόραζα, οποτε στην ουσία μόνο ένα παιχνίδι μου άρεσε (Ninja Gaiden). Dreamcast δεν είχα.

Ανάμεσα απο το Gamecube και το PS2, ίσως να διάλεγα το Cube, λόγω του Metroid Prime (περίμενα 8 χρόνια για μία συνέχεια του Metroid), του Eternal Darkness και του RE1 remake. Στο PS2 μου αρεσαν πολύ τα Silent Hill, αλλά δεν ήταν exclusive (μόνο στην αρχή), οπότε αφού μπορούσα να τα παιξω και αλλού, μάλλον θα ψηφιζα Cube. Mετά βεβαια βγήκε το Shadow of Colossus, το οποιο θεωρώ το καλύτερο παιχνίδι αυτής της γενιάς κονσολών, οπότε μπορει τελευταια στιγμή να άλλαζα γνώμη και να ψήφιζα PS2.

Πάντως γενικά, η γενιά αυτή δεν ήταν απο τις καλύτερες, η Microsoft και η Sony έκαναν τα παιχνίδια πολύ mainstream (αν και αυτό άρχισε σιγά σιγά απο το PS1). Και τώρα διανύουμε την χειρότερη γενιά κονσολών, αφού πλέον έχουμε πηξει στα casual-mainstream games (ευχαριστουμε Nintendo), brainless-generic-macho-shooters (ευχαριστούμε Microsoft), facebook style / downloadable games και interactive movies τα οποία θέλουν να λέγονται "video-games" :(
 
Δεν καταλαβαινω το μενος με την 6η γενια.

Μας χαρισε επικα αριστουργηματα, εδωσε τρελη κλωτσια στη παιχνιδο-τεχνολογια, χαρισε στους παιχτες απλη, φθηνη και ευκολη προσβαση στο multi και ενα σωρο αλλα.

Τολμω να πω οτι την θεωρω ανωτερη ποιοτικα της 7ης...
 
Wally είπε:
Δεν καταλαβαινω το μενος με την 6η γενια.
Χα,χα,είδες καμιά φορά;

Όπως ακριβώς κι εγώ δε μπορώ να καταλάβω το μένος με τα PCs,την όλη -εντελώς ανυπόστατη- φιλολογία περί κόστους και 6μηνιαίων αναβαθμίσεών τους,το δήθεν HD gaming που φέρανε οι κονσόλες ( !!!! 8) ) ακόμη κι αυτό που γράφεις παρακάτω εσύ,περί φθηνού και εύκολου multi,όταν στα PC μετράει δεκαπενταετία+ αυτό...

Γνώμες υπάρχουν πολλές και οπτικές γωνίες θεώρησης των πραγμάτων,ακόμη περισσότερες.... ;)

DINO είπε:
Βαράτε τώρα που οι Mods, παίζουν Sensi!!! :clap: :tease:
Just for the record DINO,κανείς mod δεν έπαιζε χθες Sensi... :p
 
Wally είπε:
Τολμω να πω οτι την θεωρω ανωτερη ποιοτικα της 7ης...
Μα, είναι πολύ ανωτερη της 7ης. Απλώς η 7η είναι τόσο χάλια που το να είναι κάποια γενιά καλυτερη δεν λέει και πολλα :p
 
γιατί ρε σεις είναι χάλια η 7η γενιά; μια χαρά ειναι το Χ360 :p
 
Eχει αλλες 2 πλατφορμες που την σαμποταρουν :)
 
Οκ το σταματάω εδώ απλά δεν έχει νόημα.Αυτά που βλέπω στα threads σχετικά με τις κονσόλες είναι απλά απίστευτα.

Παραθέτω ένα σχετικό link για να εκφράσω την αγανάκτηση μου...

http://www.donotfeedtheenergybeast.com/
 
Δεν συμφωνω με τιποτα αλλο εκτος απο το γεγονος οτι ενα thread με (κλειστη πλεον) Δημοσκοπηση του Σεπτεμβρη του 2009, επανηλθε για να συνεχισει μια αντιπαραθεση που δεν εχει καν λογο να υφισταται στο retromaniax.

Θα πρεπει μαλλον ολες οι δημοσκοπησεις να κλειδωνουν μετα τη ληξη τους.
 
Μα έτσι χάνεται η μισή πλάκα!

Μισή είναι η ψηφοφορία και άλλη μισή είναι το "afterparty"! :D
 
Ετσι οπως το βλεπεις, ναι. Αλλα δεν συμφωνουν ολοι στο οτι κανουν πλακα - καποιοι χαλιουνται απο το ολο σκηνικο (λανθασμενα ισως) και επισης δεν ξερεις και την δικη σου αντιδραση αν καποιος απο ολους υπερεβαλλε τα εσκαμμενα απεναντι στη δικη σου αποψη για το ποια κονσολα πχ ηταν καλυτερη.

Εξαλλου ενα "ανεπισημο" εστω, Versus για κονσολες του 2000+ δεν ειναι ακριβως το αντικειμενο του forum. Και στην κατηγορια αυτων που τα "προκαλουν" βαζω και τον εαυτο μου μεσα.

Anyway
 
Μήπως να άνοιγε και αυτή η δημοσκόπηση; Η εμπειρία μου από ΧΒΟΧ είναι μηδενική, από Dreamcast ελάχιστη και από GC πολύ ελάχιστη. Έτσι αναγκαστικά θα ψήφiζα το PS2.
 
Πίσω
Μπλουζα