Εγώ θα ψηφίσω σύμφωνα με τον αριθμό τίτλων που έχω σε κάθε κονσόλα. Στο Gamecube εχω 9 παιχνίδια, στο PS2 7 και στο XBOX 2. Ναι, μόνο 2 και το ενα από αυτά ήταν δώρο με την κονσόλα (Halo) το οποίο ποτέ δεν θα αγόραζα, οποτε στην ουσία μόνο ένα παιχνίδι μου άρεσε (Ninja Gaiden). Dreamcast δεν είχα.
Ανάμεσα απο το Gamecube και το PS2, ίσως να διάλεγα το Cube, λόγω του Metroid Prime (περίμενα 8 χρόνια για μία συνέχεια του Metroid), του Eternal Darkness και του RE1 remake. Στο PS2 μου αρεσαν πολύ τα Silent Hill, αλλά δεν ήταν exclusive (μόνο στην αρχή), οπότε αφού μπορούσα να τα παιξω και αλλού, μάλλον θα ψηφιζα Cube. Mετά βεβαια βγήκε το Shadow of Colossus, το οποιο θεωρώ το καλύτερο παιχνίδι αυτής της γενιάς κονσολών, οπότε μπορει τελευταια στιγμή να άλλαζα γνώμη και να ψήφιζα PS2.
Πάντως γενικά, η γενιά αυτή δεν ήταν απο τις καλύτερες, η Microsoft και η Sony έκαναν τα παιχνίδια πολύ mainstream (αν και αυτό άρχισε σιγά σιγά απο το PS1). Και τώρα διανύουμε την χειρότερη γενιά κονσολών, αφού πλέον έχουμε πηξει στα casual-mainstream games (ευχαριστουμε Nintendo), brainless-generic-macho-shooters (ευχαριστούμε Microsoft), facebook style / downloadable games και interactive movies τα οποία θέλουν να λέγονται "video-games"