Καλύτερη ΤV για σύνδεση Αmiga 500;

manos426f .. Αν θες σου ανεβάζω hi res screenshot να δεις τι γίνετε..
 
Nαι ρε φιλε,αν μπορεις...!!
 
Ηρεμήστε βρε παιδιά, για Amiga500 μιλάμε, σιγά τη μεγάλη ανάλυση που έχει η amiga για να μιλάμε για θολούρες σε γράμματα σε CRT.

Εδώ ήταν σχετικά καλά πάνω σε αυτά τα άθλια (με τα σημερινά δεδομένα) monitors που τις δουλεύανε τότε, θα έχει θολούρα σε σημερινή CRT που είναι και έτη φωτός μπροστά σε σχέση με τα τότε?

Εγώ πιστεύω ότι σε CRT είναι πιο original η εικόνα.

Εγώ πάντως τη δουλεύω πάνω σε μια Sony CRT 21'' και δεν βλέπω ούτε θολούρες ούτε τίποτα, όλα είναι πεντακάθαρα.
 
παιδιά ωραία όλα αυτά αλλά επειδή κι εγώ είμαι σε παρόμοια φάση μήπως μπορείτε να προτείνετε 2-3 μοντέλα που δουλέυετε για να ακολουθήσουμε κι εμείς;
 
Μανο ο keropi σου είπε κάτι που το πήρες στο ντούκου. Σου ειπε κατι για scandoubler. Αυτο Μανο κοστίζει κοντά στα 150€. Συνήθως καπου τοσο κλεινει στο ΕΒΑΥ. Με αυτό μπορείς να συνδέσεις το αμιγκάκι σε μια κοινη CRT/LCD οθόνη. Νομίζω μπορείς να δείξεις και μεγαλύτερες αναλύσεις από την κοινή 640x256.Ο keropi θα ξέρει περισσότερα. Η καλυτερη λύση νομίζω ότι είναι αυτή που φαίνεται στα βιντεάκια του Ανέμου. Ενα TV-Vga monitor. Και τηλεόραση και οθόνη. Εκτός και εάν έχεις καλή οθόνη, οπότε με μια κοινή LCD κάνεις πολυ καλή δουλειά.
 
o scandoubler den kanei tipota allo apo to na kanei to 15khz shma se 31khz vga... h amiga oute pou kserei oti exeis balei scandoubler, ara h megisth analysh me overscan einai to full PAL shma , ~720x576 (gia wb) kai 320x200/640x256/640x512 (games, analoga ti analysh xrhsimopoiei) . Ean einai kai flickerfixer, tote stis megales analyseis (640x512 +) bgazei kai to interlace, opote h eikona den tremopaizei.

exei kostos ena scandoubler, alla pisteuo prosferei poio poiotika apotelesmata...

oso gia thn tholoura ton crt, se xamhles analyseis amiga den yfistatai, ena vga monitor einai kampana... episis pisteuo oti tholoura pianoun ta matia mas me ta xronia LOL den eksigeitai pos antexame paliotera :D
 
Επειδή έχω δει και τις δύο περιπτώσεις προτείνω τηλεόραση crt. Μιλάμε για amiga 500 και όχι για μηχάνημα τελευταίας γενιάς και συνεπώς τις περισσότερες φορές για αναλύσεις μικρότερες των 640x480. Στην crt προσωπικά δεν βλέπω θολούρα σε κανένα παιχνίδι και γενικώς είναι πιό ρετρό το feeling του παιχνιδιού. Στην tft θα βλέπεις τα pixel ακόμα πιό έντονα από ότι στην crt. Δεν ξέρω, ίσως να είναι κατα βάθος οπτικής προτίμησης αλλά προσωπικά για gaming σε ρετρό μηχανήματα όπως amiga, megadrive, saturn κλπ προτιμώ την crt.
 
manos426f είπε:
Nαι ρε φιλε,αν μπορεις...!!
ok βάζω μόνο τα λινκ ,μη κρεμάσω το φορουμ ,μιας και ειναι τεραστιες..

Υπόψιν τραβήχτηκαν χτες το βραδυ χωρίς flash ,και τα είδωλα & το lag είναι της φωτογραφικής και όχι του monitor.

PA162498.JPG


PA162499.JPG


PA162500.JPG


PA162501.JPG


PA162502.JPG


PA162503.JPG


PA162504.JPG


PA162505.JPG
 
Anemos τα λίνκ δεν δουλεύουν. Δεν ρίχνεις μιά ματιά; :)
 
ok το εφτιαξα.. ελπιζω να μη σας κρασαρω..

δειτε ποιο πανω.
 
Χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός φίλε anemos αλλά το size κυριολεκτικά σκοτώνει. Γιατί δεν βάζεις thumbnail που να παραπέμπει στο κανονικό μέγεθος της φωτογραφίας; ή βάλε απλά τα link σε καμιά βάση αποθήκευσης όπως το imageshack πχ.
 
Η αληθεια Rygar,ειναι οτι δεν ειμαι για να δινω 150 ευρω τωρα για κατι τετοιο....

Anemos,thanks για τον κοπο σου να ανεβασεις screenshots,απλα

telonio είπε:
Χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός φίλε anemos αλλά το size κυριολεκτικά σκοτώνει. Γιατί δεν βάζεις thumbnail που να παραπέμπει στο κανονικό μέγεθος της φωτογραφίας; ή βάλε απλά τα link σε καμιά βάση αποθήκευσης όπως το imageshack πχ.
ισως εχει δικιο ο telonio...!

Εμενα η ποιοτητα της εικονας σου,μου φαινεται ικανοποιητικη παντως..!

Ρε παιδια τη VGA εξοδο τι να την κανω,αν ειναι να συνδεσω με SCART την Amiga..;
 
koita na deis manos426f,

o SOSTOTEROS tropos einai meso scandoubler. teleia kai paula. einai "pantelos psifiako" kai dinei kanonikotato VGA shma. (den milao gia kati eksoterika scandoublers pou pane sto rgp port) esy bebaia psaxneis gia TV opote den exei nohma na to analysoume allo peri scandoubler kai vga :D ego tha epairna ena lcd-tv-monitor, giati tha eisai konta kai den theleis na vgaleis ta matia sou se mia crt TV LOL
 
telonio ..τις ανέβασα στο δικό μου server.

πίστευα ότι έχει ''auto-resizer" για foto ,το forum (είναι ένα script mod)

ας το φτιάξουν οι αρμόδιοι εδώ λοιπόν..

keropi .. ναι.. όπως είπα είναι και θέμα χώρου, αλλα το σημαντικό είναι τα ματια μας..από τι βλέπετε μια χάρτα δείχνει και το LCD.
 
Εγώ πάντως αν έχω επιλογή (πχ 2 τηλεοράσεις στο σπίτι, CRT και TFT) θα προτιμήσω αυτά τα μηχανήματα να τα συνδέσω στην CRT που είναι και πιο κοντά η αίσθηση σε αυτή που σου έδιναν 20 χρόνια πρίν. Αν ήθελα crispy clear screen, έβαζα και emulator.

Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα αν έχει TFT κανείς να πάει να αγοράσει CRT για να βάζει τα retro μηχανήματα.
 
gtsamour είπε:
Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα αν έχει TFT κανείς να πάει να αγοράσει CRT για να βάζει τα retro μηχανήματα.
E οχι βεβαια,λεμε για την περιπτωση,σαν τη δικη μου,που ΔΕΝ εχει τηλεοραση καν...!
 
Tην TV θα την πάρεις πρωταρχικά για να βλέπεις τηλεόραση φαντάζομαι οπότε αν δεν τίθεται οικονομικό θέμα αφού οι CRT είναι και πιο φθηνές, πάρε TFT φυσικά.
 
Προμηθευτηκα τελικα σημερα μια CRT TV 14'' δανεικη,για να δω τι λεει η ποιοτητα της εικονας εκει... :D
 
14" ;;;;; 14" ;;;;

Πιο μικρή δε βρήκες;

Ημαρτον!!! Πήγαινε στο Πρακτικερ και πάρε την πιο ξεφτιλέ TV 20", παίζει τέλεια, γιατί με 14" δεν αξίζει, την έχω δοκιμάσει και σου το λέω, είναι μια σταλιά, θα στραβωθείς. Και το 1084 το έχω λόγω συλλεκτικότητας και επειδή το είχα και πριν 15 χρόνια, όχι όμως ότι χαίρομαι που παίζω εκεί, αφου είναι πολύ μικρό. Στο Amigathering θα φέρω μια LCD 20" και εκεί θα δούμε τί παίζεται.
 
Tελικά θέλοντας και μη,η Amiga σήμερα θα μπει στην....42άρα LCD που πήρα.Ελπίζω να ΜΗΝ φρικάρω !!!
 
Πίσω
Μπλουζα