Καλύτερη ΤV για σύνδεση Αmiga 500;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας manos426f
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πάντως για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα (καλύτερη ΤV για Amiga 500 αλλά και για οποιοδήποτε άλλο retroμηχάνημα) η απάντηση είναι όχι TV αλλά CRT προβολέας. Ένας καλός CRT Projector τα παίζει όλα σε native αναλύσεις (πολλοί φτάνουν και 1080p +) οι λυχνίες του αντέχουν πολύ, έχεις διαγώνιο πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε τηλεόραση, δεν τρώει χώρο (σηκώνεις το πανί και τελείωσες), αλλά το θέμα είναι που θα βρεις και πόσο θα σου στοιχίσει... :cry:

και μια προβολική τηλεόραση πολλών ιντσών έχει καλά αποτελέσματα...έχεις και το πλεονέκτημα ότι μπορείς να την χρησιμοποιείς και σαν...κοτέτσι λόγω όγκου όταν δεν την λειτουργείς :)

Οι προβολικές δεν είναι αυτές για τις οποίες έχουν warning όλα τα videogames ότι μπορεί να πάθουν βλάβη στην επίστρωση αν αφήσεις σταθερή εικόνα (πχ title screen) για πολύ ώρα; Η΄κάνω λάθος; (projection screens γράφουν τα αγγλόφωνα manuals)

Leon είπε:
έπεσες σε SCART που δεν έχει scandoubler προφανώς
Χμμ...

Δηλαδή με χρήση ενός scandoubler θα είχα λες κανονικά εικόνα στην TV αυτή ;

Eπίσης σκέφτηκα και το άλλο σενάριο,δηλαδή την χρήση ενός RGB-VGA καλωδίου,μια και έχει ανάλογη είσοδο η TV.Αν και η περίπτωση αυτή δε ξέρω τι αποτέλεσμα εικόνας θα δώσει...

Προς το παρόν πάντως τη βγάζω με μια 2η,δανεική από φίλο,CRT TV,αλλά ομολογώ ότι θα προτιμούσα να βρω λύση με την 42άρα...

Mήπως έχει κανείς κάποιο τέτοιο καλώδιο που να μπορεί να μου δανείσει για δοκιμή ;;;

Και φυσικά αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να διαθέσει έναν scandoubler για μια δοκιμή,θα μου έκανε τεράστια εξυπηρέτηση..!

manos426f είπε:
Χμμ...Δηλαδή με χρήση ενός scandoubler θα είχα λες κανονικά εικόνα στην TV αυτή ;
Λογικά ναι. Τώρα αν θες να μπεις στα πολύ ακριβά έξοδα αγοράς ενός scandoubler (γιατί κάποιοι εκμεταλλεύονται το πολύ περιορισμένο αλλά φανατικό κοινό της Amiga) είναι δικό σου θέμα.

Η γνώμη μου να παίξεις με emulation. Κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι κάνει και μια κανονική Amiga και πολλά περισσότερα (πρώτα από όλα δεν θα βάζεις-βγάζεις δισκέτες και δεν θα περιμένεις να φορτώσουν).

Leon είπε:
Λογικά ναι. Τώρα αν θες να μπεις στα πολύ ακριβά έξοδα αγοράς ενός scandoubler (γιατί κάποιοι εκμεταλλεύονται το πολύ περιορισμένο αλλά φανατικό κοινό της Amiga) είναι δικό σου θέμα.
Πρώτ' απ' όλα μάλλον προέχει να βρω ένα δανεικό scandoubler να δω με σιγουριά αν και τι αποτέλεσμα επιφέρει.

Ύστερα,η ύπαρξη της CRT TV (δανεικής επ' αορίστου...) μου δίνει τον χρόνο και την άνεση να μη μου πιάσει κανείς....τα οπίσθια και να βρω κάποια στιγμή scandoubler σε λογική τιμή κι όχι τιμή σφαγείου.. ;)

(Ναι,ο winUAE είναι λύση,αλλά είπαμε:ΔΕΝ είναι το "The real thing" και δε με συγκινεί το ίδιο,κακά τα ψέμματα... :) )

Maddog είπε:
Οι προβολικές δεν είναι αυτές για τις οποίες έχουν warning όλα τα videogames ότι μπορεί να πάθουν βλάβη στην επίστρωση αν αφήσεις σταθερή εικόνα (πχ title screen) για πολύ ώρα; Η΄κάνω λάθος; (projection screens γράφουν τα αγγλόφωνα manuals)
όχι εκείνες που κατασκευάστηκαν την τελευταία πενταετία...

Ανάσταση του thread για μια ερώτηση:H Α1200 έχει προσωρινά (εδώ και 2-3 μήνες..) μετακομίσει σε σπίτι φίλου μου,ώστε να μπορούμε να παίζουμε εκεί SWOS,αλλά από τη νέα χρονιά θέλω να την ξαναπάρω στο δικό μου,βρίσκοντας επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα της TV.

Οπότε,αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν με την αγορά ενός scandoubler μπορώ τελικά να είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα δουλέψει κανονικά στην TV μου η Amiga.

Υπάρχουν εσωτερικοί κι εξωτερικοί scandoublers,σωστά;

Ποιος είναι προτιμότερος και γιατί;

Γιατι δεν δοκιμαζει κανεις με πλασμα τηλεοραση ? Την θεωρω μακραν καλυτερη για παλιες κονσολες απο τις LCD.

manos426f είπε:
Ανάσταση του thread για μια ερώτηση:H Α1200 έχει προσωρινά (εδώ και 2-3 μήνες..) μετακομίσει σε σπίτι φίλου μου,ώστε να μπορούμε να παίζουμε εκεί SWOS,αλλά από τη νέα χρονιά θέλω να την ξαναπάρω στο δικό μου,βρίσκοντας επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα της TV.Οπότε,αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν με την αγορά ενός scandoubler μπορώ τελικά να είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα δουλέψει κανονικά στην TV μου η Amiga.

Υπάρχουν εσωτερικοί κι εξωτερικοί scandoublers,σωστά;

Ποιος είναι προτιμότερος και γιατί;
Με τη χρήση scandoubler (αυτή τη στιγμή ο πιο σύγχρονος και δυνατός ένας είναι, είναι εσωτερικός και είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και θα υπάρχει για καιρό κατά τη γνώμη μου), του καινούριου της Indivision, η Α1200 παίζει σε οποιαδήποτε LCD οθόνη στην πόρτα VGA. Δεν έχω δοκιμάσει να βάλω αντάπτορα DVI, αλλά δε βλέπω το λόγο να μην παίζει. Και μιας και ανέστησες το θρεντ, μου'ρθε η ιδέα να συνδέσω την 1200 μου στη νεα LCD τηλεόραση που αγοράσαμε και εχει πόρτα VGA. Πάντως στην 20άρα οθόνη μου παίζει σούπερ και τον θεωρώ *MUST* για όλους όσους θέλουν να ξεμπερδεύουν από τη χρήση TV/1084. Βεβαια είναι ενα κόστος γύρω στα 120 ευρώ, αλλά αν κανείς χρησιμοποιεί την αμίγκα του καθε μερα ή έστω 2-3 φορές τη βδομάδα από 2-3 ώρες, τότε αξίζει να το αγοράσει. Σίγουρα δε θα το μετανιώσει.

Το θέμα είναι, τώρα που τσεκάρισα στα 2 γνωστά σάιτς Vesalia και Amigakit, είναι Out of stock :( . Κόφτε το λαιμό σας. Εγώ το φωνάζω καιρό! :P

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οπως εχω αποδείξει στα 2 sensiblogatherings RGB2scart και lcd παίζουν λουκούμι.

Ομοίως και εδώ αλλά πάντα με LG. Δοκίμασα στη Sharp Aquos των δικών μου, δεεεενννν...................

Rygar είπε:
....Το θέμα είναι, τώρα που τσεκάρισα στα 2 γνωστά σάιτς Vesalia και Amigakit, είναι Out of stock :( . Κόφτε το λαιμό σας. Εγώ το φωνάζω καιρό! :P
Νίκο,αν πάρει κάτι το μάτι σου μελλοντικά,ειδοποίησέ με... :)

Κι εγώ rgb2scart καλώδιο έχω και στην 37αρα samsung δείχνει μία χαρά..

Μιχάλης

DarkSynbios είπε:
Γιατι δεν δοκιμαζει κανεις με πλασμα τηλεοραση ? Την θεωρω μακραν καλυτερη για παλιες κονσολες απο τις LCD.
videogames =/= plasma tv...

Το burn in καραδοκεί...

Plasma-LCD αναγκαια κακα ειναι και τα δυο (μη native αναλυση, αφυσικα χρωματα, μεγαλο lag, αλλο aspect ratio κτλ).

Aπλα οι Plasma εχουν πιο "στρογγυλα" pixel και blur-ιαζουν λιγο την εικονα,που στο retrogaming ελαφρως κολακευει. Oι παιδικες ασθενειες (burn in κτλ) εχουν πλεον ξεπεραστει.

Μετά απο το διάβασμα σχεδόν όλου του thread κατάλαβα ότι πλέον μπορείς να συνδέσεις την AMIGA 500 ή 1200 σε LCD TV-monitor με rgb2scart καλώδιο. Εγώ έχω μία LG M2262D η οποία υποστηρίζει 50 και 60Hz. Οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα.

Βρήκα αυτό το καλώδιο στο ebay. Φαντάζομαι ότι κάνει.

http://cgi.ebay.co.uk/RGB-SCARTCABLE-AMIGA-500-2-METER-LONG-BRAND-NEW_W0QQitemZ370303212495QQcmdZViewItemQQptZUK_VintageComputing_RL?hash=item5637ca9bcf

Προτού το παραγγείλω ήθελα να ξέρω όμως εάν μπορώ να βρω αντίστοιχο καλώδιο στην ΑΘΗΝΑ.

divined είπε:
Μετά απο το διάβασμα σχεδόν όλου του thread κατάλαβα ότι πλέον μπορείς να συνδέσεις την AMIGA 500 ή 1200 σε LCD TV-monitor με rgb2scart καλώδιο. Εγώ έχω μία LG M2262D η οποία υποστηρίζει 50 και 60Hz. Οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα.
Λογικά δε θα έχεις πρόβλημα,γιατί είναι LG.

Αλλιώς το συμπέρασμά σου στα bold,δεν είναι απόλυτα σωστό,αφού δεν ισχύει στο 100% των περιπτώσεων.Αφού διάβασες το thread,θα καταλαβαίνεις τι λέω... :(

divined είπε:
Προτού το παραγγείλω ήθελα να ξέρω όμως εάν μπορώ να βρω αντίστοιχο καλώδιο στην ΑΘΗΝΑ.
Έφτιαχνε κάποια στιγμή ο φίλος και μέλος εδώ μέσα,pontium,αλλά δε νομίζω ότι φτιάχνει πλέον...

Καλά θα το παραγγείλω από ebay και ότι βγει. Αυτό όμως με την προτίμηση LG TV δεν το κατάλαβα. Οι άλλες δλδ 60Hz TV τι διαφορετικό έχουν; Τεσπασ, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Εγώ έχω ένα monitor 1084S σε αρκετά καλή κατάσταση! Θα μου δώσει κάποιος μια Amiga 500; :D

Πίσω
Μπλουζα