Καλύτερη ΤV για σύνδεση Αmiga 500;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας manos426f
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Gyubrush : τα ελαχιστα τρεμοπαιγματα μπορει να οφειλονται στον αν περναει παρεμβολη ρευματος απο το τροφοδοτικο στο scart καλωδιο..

manos426f : που χαθηκες???? πηγες για μπανακι ε...τυχερε!!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Here I am,brother !

Λοιπόν,κοίταξε να δεις,απ' όσα αναφέρεις στο thread σου στο amigahellas,δεν έχω δει τίποτα.Συνεπώς,νομίζω ότι η TV αυτή θα σ' αφήσει ικανοποιημένο.

Ίσως όμως τελικά θα έπρεπε να κοιτάξεις για τη Samsung του φίλου σου,που είδες κι εσύ ο ίδιος.

(στην ανάγκη,αγόρασε τη συγκεκριμμένη !! )

χμμ η samsung μας τελειωσε το μοντελο πουθενα δεν το βρηκα... αυριο ομως θα εχω στα χερια μου...την lg οποτε το βραδυ εχει testing!!!!

αυτα...

καλημερα παρελαβα εχτες οποτε σας παραθετω τα δικα μου αποτελεσματα ..

στη Α500 , εδειχνε καμπανα....οπως και στην samsung του φιλου μου...

σημερα ελπιζω να προλαβω να δοκιμασω στην Α1200!!!!

Επιτελους τα καταφερες. Αντε καλο gaming.

Α ρε φίλε georang,τελικά υπάρχουν και ΠΟΛΥ χειρότερα από την περίπτωσή σου !

Η ψυχρολουσία που έφαγα σήμερα,πρώτη μέρα που επιτέλους κατάφερα να είμαι σε θέση να συνδέσω τα Amigάκια στην 42' Full HD Sharp,ήταν άνευ προηγουμένου !!!

Γιατί ;

Διότι απλούστατα τα Amigάκια ΔΕΝ παίζανε σε κανένα εκ των 2 Scart της TV !!!Μιλάμε για ΤΗΝ πίκρα !!!

Αν βάλετε σαν δεδομένο δε ότι δεύτερη TV δε γίνεται να μπει στο σπίτι,ενώ στην LG που βρίσκεται στο σπίτι της μάνας μου και που τα μηχανήματα παίζουν άψογα δεν έχει νόημα να πηγαίνω να παίζω (όλο το σκηνικό το είχα κάνει για να παίζω σπίτι μου με φίλους,κυρίως Sensible φυσικά...),συν το ότι ένα εκ των 2 τροφοδοτικών παρέδωσε πνεύμα (αν είναι δυνατόν,όλα μαζί "κάτσανε" !!! ),τότε εύκολα καταλαβαίνετε ότι το project "Amigάκια"¨για μένα έφτασε στο τέλος του εδώ,μια και δείχνει ότι δε με θέλει το αναθεματισμένο!Θα αφοσιωθώ λοιπόν στον WinUAE,τι να κάνω...

Μέγιστη ειρωνεία λοιπόν το thread αυτό τελικά !

Ρε παιδια πως γινεται με ενα σωστο καλωδιο,μια Amiga να παιζει σε μια TV και να μην παιζει σε αλλη??

Λόγω των $#%^SCART εισόδων έκαστης TV !!! :mad: :mad:

Εμένα για παράδειγμα,η TV μόλις ανάψω την Amiga μου βγάζει μια ένδειξη "576i" και μένει εκεί,δε δείχνει ΤΙΠΟΤΑ ! :mad:

manos426f είπε:
Η ψυχρολουσία που έφαγα σήμερα,πρώτη μέρα που επιτέλους κατάφερα να είμαι σε θέση να συνδέσω τα Amigάκια στην 42' Full HD Sharp,ήταν άνευ προηγουμένου !!!Γιατί ;

Διότι απλούστατα τα Amigάκια ΔΕΝ παίζανε σε κανένα εκ των 2 Scart της TV !!!Μιλάμε για ΤΗΝ πίκρα !!!

Αν βάλετε σαν δεδομένο δε ότι δεύτερη TV δε γίνεται να μπει στο σπίτι,ενώ στην LG που βρίσκεται στο σπίτι της μάνας μου και που τα μηχανήματα παίζουν άψογα δεν έχει νόημα να πηγαίνω να παίζω (όλο το σκηνικό το είχα κάνει για να παίζω σπίτι μου με φίλους,κυρίως Sensible φυσικά...),συν το ότι ένα εκ των 2 τροφοδοτικών παρέδωσε πνεύμα (αν είναι δυνατόν,όλα μαζί "κάτσανε" !!! ),τότε εύκολα καταλαβαίνετε ότι το project "Amigάκια"¨για μένα έφτασε στο τέλος του εδώ,μια και δείχνει ότι δε με θέλει το αναθεματισμένο!Θα αφοσιωθώ λοιπόν στον WinUAE,τι να κάνω...
Δεν σχολιάζω το γεγονός ότι παίζεις λάθος ποδοσφαιράκι (ντροπή και αίσχος! :D ) και ότι γενικά είχες μεγάλη γκαντεμιά (έπεσες σε SCART που δεν έχει scandoubler προφανώς). Αλλά τελικά το θέμα είναι ότι καλύτερα με WinUAE όχι μόνο για λόγους ευκολίας. Αφού αποφάσισες να μαγαρίσεις την Amiga βάζοντάς την σε LCD TV τελικά θα έχεις πιο αυθεντικό αποτέλεσμα με το WinUAE παρά με πραγματική Amiga όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό. Με τα φίλτρα του WinUAE θα πετύχεις αποτέλεσμα πιο κοντά στο αυθεντικό look, παρά με κανονική Amiga σε LCD που δείχνει χάλια (αν σου έπαιζε... ;) ).

manos426f : απο οτι καταλαβαινω η sharp δεν εχει τα συγκεκριμενα τσιπακια για να διαβασει το σημα της Amiga! και οπως καταλαβενετε απο εδω και περα epeidh to εψαξα το θεμα ολα τα νεα μοντελα LCD TV βγαινουν διχως scart!

οποτε προτεινω μια λυση

περνεις μια καινουργια στην μητερα σου tv. στις 32 " στα 290-360 ευρω πλεον αφου θα την θελει μονο για να βλεπει τηλεοπτικο σημα!

και τσιμπας την lg μονο για τα αμιγκακια!!!! χεχεχε οπως και δηποτε !!!!!

και leon για το αν δειχνει χαλια οπως λες ελα να δεις την δικια μου... χεχε

και μην ξαναδω καποιον να γραφει οτι η αισθηση να παιζει παιχνιδια στην Amiga ειναι καλυτερη στον emulator !!! γιατι θα τα τραβηξω τα μαλλια μου !!!!!!

Εγώ έχω πάρει το TV-Monitor της LG. Έχω πάρει καλώδιο απο το ebay, που συνδέεται στην video υποδοχή της Amiga, και απο την άλλη σε Scart. Η εικόνα, αν εξαιρέσουμε κάποια αχνά "νερά" στο background, είναι καμπάνα!!!

georarg είπε:
manos426f : απο οτι καταλαβαινω η sharp δεν εχει τα συγκεκριμενα τσιπακια για να διαβασει το σημα της Amiga! και οπως καταλαβενετε απο εδω και περα epeidh to εψαξα το θεμα ολα τα νεα μοντελα LCD TV βγαινουν διχως scart!
Χαχαχαχα, κάτι μου λέει ότι σε λίγα χρονάκια οι καλές CRT θα γίνουν συλλεκτικές και περιζήτητες, ειδικά αν ισχύει αυτό που λες και μόνο σε αυτές μπορείς πλέον να συνδέσεις (και να δείξει καλά...) οποιοδήποτε legacy hardware. :P

Maddog είπε:
Χαχαχαχα, κάτι μου λέει ότι σε λίγα χρονάκια οι καλές CRT θα γίνουν συλλεκτικές και περιζήτητες, ειδικά αν ισχύει αυτό που λες και μόνο σε αυτές μπορείς πλέον να συνδέσεις (και να δείξει καλά...) οποιοδήποτε legacy hardware. :P
Εχω ξανα-αναφερει οτι πριν κανα χρονο εψαχνα να βρω μια αξιοπρεπης CRT TV (δηλαδη Sony - μετα το χαος και η φρικη) για τη μανα μου και δεν βρηκα σε ΚΑΝΕΝΑ καταστημα!!!

Καλά, με τέτοιο πρόβλημα στην εύρεση CRT για multisync monitor ούτε λόγος! :(

Οπότε καταλαβαίνετε ότι μια και έχω και από τα δύο σε Sony, σκοπεύω να τα κρατήσω για όσο αντέξουν... :)

Χωρις να θελω να βγω offtopic και παρολη τη γνωστη απεχθεια που εχω στη Sony, στα CRT απλα δεν παιζοταν.

Στις TV απλα δεν υπηρχε αντιπαλος.

Να φανταστεις, οταν τελικα βρηκα μια μεταχειρα CRT σχετικα συγχρονη απο μια αγγελια του GRM και την πηγα στη μανα μου (προς αντικατασταση της δικης της χαλασμενης Sony), με το που ειδε την εικονα δεν ηθελε να την κρατησει και μου ειπε να της δωσω* τη δικη μου SONY (ομοια με αυτη που της χαλασε) διοτι δεν αντεχε τα πεθαμενα χρωματα και τις ασαφειες.

Φυσικα δεν της την εδωσα και προτιμα να βλεπει τηλεοραση στη 14αρα Sony που εχει στη κρεβατοκαμαρα...

Μεγιστο λαθος της Sony που σταματησε τα CRT...μπορει να γλυτωνε και το επερχομενο ναυαγιο :P

*ΠΡΙΤΣ!!!

και η phillips σε matchline ήταν κορυφή σε crt όχι μόνο οι σόνυ

Πίσω
Μπλουζα