Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

  • Panasonic 3DO

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Amiga CD32

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Atari Jaguar

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sega Saturn

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sony Playstation

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Nintendo 64

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    0
Ρε mike αμα ειναι να γραψεις κατι γραψτο σωστα και ασε της ανακριβειες.Δηλαδη γιατι ειναι μακραν το χειροτερο το N64 με 33εκ πωλησεις και ειναι πιο πετυχημενο το Game Cube με 22;Ισα ισα που ειναι μαγκια της που πουλησε τοσα εκατομμυρια με cartridge την στιγμη που ολοι οι αλλοι ειχαν CD και ειδικα οταν αλλοι οπως η sega με το saturn δεν πουλησε ουτε καν 10εκ κονσολες.Παιχνιδαρες ειχε το N64 και δεν ηταν καμια κονσολα του σωρου και μονο και μονο 2,3 παιχνιδια εκαναν κοσμο να τρεχει να την αγορασει.Οσο για το poll σαφως και η απαντηση ειναι playstation απο οποια πλευρα και αν το δει κανεις.
 
Τι έκανε λέει το Playstation? Χαχα, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Το Saturn δηλαδή που ψήφισα σημαίνει ότι είμαι φαν μπόι του Saturn; Εκείνη την εποχή δεν είχα καμία από τις παραπάνω κονσόλες. Τώρα αποκτώ κάποιες. Πως είναι δυνατόν να είμαι φαν μπόι. Μη γελιόμαστε, το Playstation είχε πολλά παιχνίδια αλλά τα περισσότερα ήταν πατάτες. Του Ν64 και του Saturn είναι μεν λιγότερα αλλά πιο ποιοτικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
@ imgema : γιατι στις κονσολες δωματιου της Νιντεντο, δεν ειναι χειροτερο ever το Ν64?
Χειρότερο ως προς τι?

Πωλήσεις? Δεν νομίζω να είναι η χειρότερη σε πωλήσεις κονσόλα της Nintendo.

Παιχνίδια? Το αντίθετο, προσωπικά πιστεύω ότι η Nintendo έφτασε στην καλύτερη επίδοσή της με το software που παρήγαγε στο N64. Από GameCube και μετά άρχισε ο κατήφορος που ούτε η ίδια έφτιαχνε τόσο καλά first party (όσο στο Ν64, γενικά μια χαρά ήταν) ενώ άρχισε να δίνει πολλά franchise της σε τρίτους με καλά (Metroid Prime) και κακά (Starfox) αποτελέσματα.

Σε ένα πράγμα ήταν χειρότερο το N64. Στην Υποστήριξη από Ιαπωνικές third party εταιρίες. Πραγματικά, αν έκανες import από Iαπωνια όλο shovelware έβρισκες. Και μετά αναρωτιόμασταν πως απέτυχε στην Ιαπωνία. Ευτυχώς οι Αμερικάνοι devs υποστήριξαν την κονσόλα σωστά ενώ η RARE από μόνη της έβγαλε ένα σωρό διαμάντια.

Πάντως μου αρέσει πως η προπαγάνδα εναντίων των cartridge έχει πιάσει τόπο. Ολοι μισούν τις κασέτες παρόλο που τα CD drives χαλάγανε και τα παιχνίδια είχαν ένα σωρό ενοχλητικά loading. Είπαμε, κάθε format έχει τα καλά του αλλά και τα κακά του. Σήμερα πολλοί μιλάνε για το πόσο απαρχαιωμένο είναι το οπτικό drive (ακόμα και το blu ray) και υπάρχει μία τάση προς το solid state. Ακόμα και οι σκληροί δίσκοι προς τα εκεί πάνε. Τα μηχανικά/κινούμενα μέρη στα ηλεκτρονικά δεν είναι για καλό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η καθε κονσολα ειχε τις ιδιαιτεροτητες της και ο καθενας επελεγε ποια ηθελε να παρει με βαση απο αυτα που εβλεπε. Εγω ψηφισα Saturn γιατι μου αρεσε σαν κονσολα και μου εδινε την δυνατοτητα να παιξω αρκετα arcade ports, οπως και καλα παιχνιδια που κυκλοφορησαν στην πορεια της. Την κονσολα την εκμεταλευτηκα οσο μπορουσα σε θεμα περιφερειακων π.χ. Photo CD και Video CD(Με δισκακια απο φιλους και με rip απο DVD) και μαλιστα για πολυ καιρο ητανε και το CD player στο δωματιο μου. Μετα το τελος του '98 και με το τελευταιο παιχνιδι να ειναι το deep fear στην Ευρωπη, δεν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να συνεχιζω να παιρνω τα νεα ιαπωνικα παιχνιδια του saturn που βγαινανε μεχρι το 2000.... αναγκαστηκα και για λιγο καιρο επρεπε να στραφω σε αλλες κονσολες λογω για να μην μεινω πισω σε θεμα παιχνιδιων.Αγορασα Playstation και μετα πηρα Ν64. Μπορω να πω οτι απολαυσα και τις δυο. Ο νικητης σε αυτη την γενια ειναι το Playstation αλλα καμμια κονσολα δεν ειναι αποτυχημενη γιατι η καθε μια προσεφερε πολυ καλα παιχνιδια για καθε γουστα.
 
Βασικά μπορεί απλά να μην κατάλαβα το poll. Εγώ απλά ψήφισα πια κονσόλα ευχαριστήθηκα περισσότερο (αν και δεν είχα Saturn) όχι ποια θεωρώ τον νικητή της γενιάς. Αν και δεν νομίζω να χρειαζόταν poll για αυτό.
 
Αν ήταν να βγάζαμε νικητές τις κονσόλες που έκαναν περισσότερες πωλήσεις, τότε δεν έχει νόημα η ύπαρξη δημοσκόπησης. Ορισμένοι το χετε πάρει πολύ σοβαρά παιδιά και θίγεστε χωρίς να υπάρχει λόγος. Το θέμα είναι αφορμή προς συζήτηση και ανταλλαγής απόψεων-συναισθημάτων, ας μην καταστροφολογούμε...
 
Sony playstation 1 - Το καλυτερο συστημα, 100.000.000.000 πωλησεις, final fantaser saiven, grand turismo και 666 pro soccer, δε μπεστ εβερ το λενε και οι πωλησεις του συστηματος.

Nintendo Wii - Σιγα μαπα μηχανημα, τι εβγαλε; Μαριο και Μαριο, κανεις δεν παιζει Wii, μονο παιχνιδια για παιδακια και για καζουαλς βγαζει, δεν μετραει που εκανε 100.000.000 πωλησεις μονο παιδακια παιζουν - αποτυχια μηχανημα.

Το εχουμε ξαναδει το τροπαριο και κουραζει λιγο. Τουλαχιστον οσοι αυτοπροβαλοντε ως "αντικειμενικοι" κτλ, ας διαλεξουν επιτελους με τι κριτηριο πρεπει να λαμβανουμε υποψην την "αντικειμενικοτητα" τους για να ξερουμε και εμεις.
 
Imgema είπε:
Βασικά μπορεί απλά να μην κατάλαβα το poll. Εγώ απλά ψήφισα πια κονσόλα ευχαριστήθηκα περισσότερο (αν και δεν είχα Saturn) όχι ποια θεωρώ τον νικητή της γενιάς. Αν και δεν νομίζω να χρειαζόταν poll για αυτό.
Αυτο λεω και εγω, αλλο πραγμα τι ειναι καλυτερο γενικα, αλλο τι αρεσε σε εσενα, αλλο τι φχαριστηθηκες τοτε, αλλο τι βλεπεις τωρα. Καμια φορα συμβαινει να ειναι το ιδιο, οπως στην περιπτωση του ps1.

Και ναι η προπαγανδα υπερ του CD ηταν τεραστεια, αλλα για εμας ηταν η εκδικηση του gamer, προς ολες τις κονσολες που επερναν cartidge και ηταν πανακριβα. "Τωρα βρε παλιοαπατεωνες δεν χρειαζεται να σας χρυσοπληρουμε τα παλιοcartidges σας, τα περνουμε αντεγραμμενα σε CD, θανατος στα πανακριβα cartidge και τις εταιριες που μας τα περνουν χοντρα". Αυτα ελεγαν τοτε ολοι.

Και υποστηριζω οτι το Ν64 ηταν χειροτερο με ενα δεδομενο : ακολουθησε το εξαιρετικο ΣΝΕΣ, ενω το GC ακολουθησε το Ν64 που ηταν ηδη πολυ κατω σε πωλησεις. Δηλαδη η πτωση σε επιδοσεις (γενικα οχι μονο πωλησεις) ηταν τεραστεια απο το ΣΝΕΣ στο Ν64, αλλα οχι τοσο μεγαλη απο το Ν64 στο GG. Με μονο τους αριθμους πηγε καλυτερα το Ν64 απο το GG, αλλα μετραει και σε ποια βαση επαιζε, για τον λογο που το ps2 σαρωσε, επειδη επαιζε στη βαση του ps1.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και μόνο που επιβίωσε κάτω από το μονοπώλιο του PS1 (το οποίο άρχισε να χτίζεται πριν βγει το N64) πάει να πει πως μόνο αποτυχία δεν ήταν. Και όχι, δεν συμφωνώ πως ήταν κατώτερο σε όλες τις επιδόσεις. Παρα μόνο στο 3rd party support από Ιαπωνία. Στο N64 έβγαλε η Nintendo το καλύτερο software που έβγαλε ποτέ, και μόνοι τους να ήταν μαζί με την RARE ήταν τόσο καλό το software που μπόρεσε και κράτησε την κονσόλα.

Στην τελική εγώ διαλέγω κονσόλα σύμφωνα με τα games. To αν έχει κασέτα/CD το αν παράγει πολλά ή λίγα πολύγωνα και χρώματα και γενικά οτιδήποτε τεχνικό είναι δευτερεύοντα θέματα. Οταν έλιωνα με τα F-Zero X, ΟΟΤ, Majora's Mask, Banjo-Kazooie, Turok, Doom 64, Goldeneye κλπ όλα αυτά έφευγαν από το μυαλό μου και απλά ευχαριστιόμουν τα παιχνίδια.

mike είπε:
"Τωρα βρε παλιοαπατεωνες δεν χρειαζεται να σας χρυσοπληρουμε τα παλιοcartidges σας, τα περνουμε αντεγραμμενα σε CD, θανατος στα πανακριβα cartidge και τις εταιριες που μας τα περνουν χοντρα". Αυτα ελεγαν τοτε ολοι.
Οταν λες όλοι εννοείς κανένας? Τι σχέση έχει το cartride του N64 με την πειρατεία στο PS1? Δηλαδή για να "εκδικηθούν" τα cartridges έπαιρναν πειρατικά παιχνίδια σε μία κονσόλα με CD, αντί να τα παίρνουν αυθεντικά αφού έτσι κι αλλιώς ήταν λίγο πιο φτηνά? Και στην Amiga παίρνατε αντιγραφές για να εκδικηθείτε το MD και το SNES? Τι λογική είναι αυτή, δεν την καταλαβαίνω.

Παίρναμε αντιγραφές γιατί δεν είχαμε λεφτά, ή ήμασταν φτηνιάρηδες ή απλά επειδή μπορούσαμε. Τίποτε άλλο. Καμία εκδίκηση. Κανένας "ιερός" σκοπός, μην τρελαθούμε τελείως. Οκ κι εγώ τσίπαρα κάποιες κονσόλες και έπαιρνα αντιγραφές, δεν το παίζω επαναστάτης. Στην τελική γιατί να εκδικηθώ την Nintendo που πλήρωσα πχ 20.000 για να πάρω το OOT καινούριο (ας πούμε)? Ηταν παιχνιδάρα και τα άξιζε τα λεφτά του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παλι δεν καταλαβες, "οι πεσμενες επιδοσεις" δεν αφορουν την συγκριση Ν64 με ps1, αφορουν την συγκριση SNES με τα αντιστοιχα της εποχης του.

Το SNES ειχε καλυτερα αποτελεσματα (γενικα, οχι μονο πωλησεις) απο τα αποτελεσματα του Ν64 παλι γενικα, αρα ειχε καλυτερες επιδοσεις, δεν αφορα τεχνικα στοιχεια αυτο.

Και αυτο που ειπα για την πειρατεια μπορει να μην αφορα εσενα, αφορα ομως το 80% των Ελληνων αγοραστων που προτιμησαν το ps1 αντι του Ν64.

Αυτα ηταν τα νουμερα στην Ελλαδα, και μην μου πεις οτι ολοι αυτοι τα ειχαν ατσιπαριστα. Δεν ξερω ποια ειναι η δικη σου λογικη, μου φαινεται περιεργο πως δεν καταλαβαινεις οτι πολλοι απο αυτους που πηραν ps1 το εκαναν για να αποφυγουν τα ακριβα cartidge. Αυτη ειναι η εκδικηση, δεν αγοραζαν την κονσολα με τα ακριβα cartidge, ουτε ιερος σκοπος ουτε τιποτα, φτηνιαρηδες γιατι ετσι τους αρεσε.
 
mike είπε:
Παλι δεν καταλαβες, "οι πεσμενες επιδοσεις" δεν αφορουν την συγκριση Ν64 με ps1, αφορουν την συγκριση SNES με τα αντιστοιχα της εποχης του.
To κατάλαβα και η απάντηση ισχύει. Το Ν64 είχε το ίδιο καλούς ή και καλύτερους first party (από Nintendo και RARE) τίτλους από το SNES. Και σίγουρα πολύ καλύτερους από ότι το GC. Οπότε οι επιδόσεις όσον αφορά το first party software της Nintendo αλλά και της RARE δεν είναι "πεσμένο".

mike είπε:
Και αυτο που ειπα για την πειρατεια μπορει να μην αφορα εσενα, αφορα ομως το 80% των Ελληνων αγοραστων που προτιμησαν το ps1 αντι του Ν64. Αυτα ηταν τα νουμερα στην Ελλαδα, και μην μου πεις οτι ολοι αυτοι τα ειχαν ατσιπαριστα. Δεν ξερω ποια ειναι η δικη σου λογικη, μου φαινεται περιεργο πως δεν καταλαβαινεις οτι πολλοι απο αυτους που πηραν ps1 το εκαναν για να αποφυγουν τα ακριβα cartidge. Αυτη ειναι η εκδικηση, δεν αγοραζαν την κονσολα με τα ακριβα cartidge, ουτε ιερος σκοπος ουτε τιποτα, φτηνιαρηδες γιατι ετσι τους αρεσε.
Αφού το PS1 είχε φτηνότερα CD λοιπόν γιατί δεν τα έπαιρνε ο κόσμος αυθεντικά? Αφού ήταν φτηνότερα από τα κακά cartridges. Οπότε ήθελαν να εκδικηθούν και τα αυθεντικά CD? Και στα PC που τα CD ήταν ακόμα φτηνότερα γιατί πάλι όλοι τα παίρναμε τα παιχνίδια αντιγραφή/κατεβάζαμε?
 
PS1 χαλαρά...

Το Ν64 είχε κάποια κορυφαία παιχνίδια που δεν υπήρχαν αντίστοιχα τους στο PS1 (Πχ Zelda & Mario 64..) και καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά με γραφικά χωρίς πιξέλισμα και παραμορφώσεις, όμως το PS1 είχε με διαφορά πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και ποσότητα τίτλων, και εκατοντάδες κορυφαίους τίτλους που κάλυπταν όλα τα γούστα.
 
Imgema είπε:
To κατάλαβα και η απάντηση ισχύει. Το Ν64 είχε το ίδιο καλούς ή και καλύτερους first party (από Nintendo και RARE) τίτλους από το SNES. Και σίγουρα πολύ καλύτερους από ότι το GC. Οπότε οι επιδόσεις όσον αφορά το first party software της Nintendo αλλά και της RARE δεν είναι "πεσμένο".
Ναι αλλα το ΣΝΕΣ δεν ειχε ΜΟΝΟ αυτα που λες, ειχε ΚΑΙ αυτα και πολλα περισσοτερα third party παιχνιδια. Και τα δυο ειχαν zelda, mario κτλ αλλα στο ΣΝΕΣ ειχε μια πληρη γκαμα απο κορυφαια παιχνιδιων "εξωτερικων" εταιριων, αυτα μετα πηγαν στο ps1 και το Ν64 εμεινε με τα δικα του. Αρα ισχυει και για εμενα αυτο που εγραψα, εχει περιορισμενη αποδοση το Ν64 σε σχεση με το ΣΝΕΣ (στην εποχη τους παντα).

Imgema είπε:
Αφού το PS1 είχε φτηνότερα CD λοιπόν γιατί δεν τα έπαιρνε ο κόσμος αυθεντικά? Αφού ήταν φτηνότερα από τα κακά cartridges. Οπότε ήθελαν να εκδικηθούν και τα αυθεντικά CD? Και στα PC που τα CD ήταν ακόμα φτηνότερα γιατί πάλι όλοι τα παίρναμε τα παιχνίδια αντιγραφή/κατεβάζαμε?
Οι περισσοτεροι βρηκαν μια καλη δικαιολογια για να μην παρουν τιποτα αυθεντικο, ειτε CD ειτε cartidge. Δεν ενοιαζε αυτον που τα επερνε αντεγραμμενα εαν τα αυθεντικα στοιχιζουν 10.000 δρχ ή 20.000 δρχ, τον ενοιαζε εαν το αντεγραμμενο στοιχιζει 800 ή 600 δρχ. Και 5.000 δρχ να ειχε το αυθεντικο, εαν ειχες τσιπαρισμενο μηχανημα, παλι αντεγραμμενο θα επερνες, να παρουν το αιμα τους πισω απο την εποχη που τα παλιοcartidge στοιχιζαν μια περιουσια. Δεν εχεις διαβασει "γραμματα αναγνωστων" την εποχη εκεινη που ελεγαν για το ποσο καλο ειναι το ps1 που παιζει αντεγραμμενα?
 
mike είπε:
Ναι αλλα το ΣΝΕΣ δεν ειχε ΜΟΝΟ αυτα που λες, ειχε ΚΑΙ αυτα και πολλα περισσοτερα third party παιχνιδια. Και τα δυο ειχαν zelda, mario κτλ αλλα στο ΣΝΕΣ ειχε μια πληρη γκαμα απο κορυφαια παιχνιδιων "εξωτερικων" εταιριων, αυτα μετα πηγαν στο ps1 και το Ν64 εμεινε με τα δικα του. Αρα ισχυει και για εμενα αυτο που εγραψα, εχει περιορισμενη αποδοση το Ν64 σε σχεση με το ΣΝΕΣ (στην εποχη τους παντα).
Περιορισμένη απόδοση σε σχέση με το SNES το λες τώρα. Και συμφωνώ. Πριν έλεγες ότι έχει χειρότερη απόδοση από όλες τις κονσόλες της Nintendo. Με αυτό διαφώνησα και σε αυτό απάντησα.

mike είπε:
εαν ειχες τσιπαρισμενο μηχανημα, παλι αντεγραμμενο θα επερνες, να παρουν το αιμα τους πισω απο την εποχη που τα παλιοcartidge στοιχιζαν μια περιουσια.
Πάλι μόνο τα cartridge?. Εκεί κολλάω εγώ, που ξεχωρίζεις μόνο τα carts. Θα έπρεπε να λες ΟΛΑ τα αυθεντικά παιχνίδια είτε είναι cart, είτε CD, είτε δισκέτες, είτε κασέτες κασετοφώνου. Ξέρεις κανέναν home computer user που το 99% της συλλογής του να μην ήταν αντιγραφές? Και όμως οι αυθεντικές κασέτες δεν ήταν τόσο ακριβές. Εσύ που έπαιρνες αντιγραφές στην Amiga από ποιον πήρες πίσω το αίμα σου? Μήπως ήταν οι αυθεντικές δισκέτες τόσο ακριβές πια?

Και καθόλου να μην υπήρχαν οι κονσόλες με cartridges ή το N64 πάλι όλοι αντιγραφές θα παίρναμε. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Και εγώ και εσύ και όλοι μας αυτό θα κάναμε πάλι. Οχι για να εκδικηθούμε κανέναν. Αλλά γιατί είμαστε τσαμπατζίδες ή απλά μπατίρηδες και η πειρατεία είναι κάτι εύκολο, δεν βρίσκεις εύκολα τον μπελά σου και δεν κοστίζει και τίποτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποσο διαφορετικη θα ηταν η ιστορια να του ειχε περασει του Kalinske και επειθε τον Nakayama για τα chips και την SGI για αποκλειστικοτητα. Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα βλεπαμε τις τσιπιες (hardware downgrades για κατεβασμα κοστους) που ειδαμε στο σχεδιασμο του Ν64...
 
Imgema είπε:
Περιορισμένη απόδοση σε σχέση με το SNES το λες τώρα. Και συμφωνώ. Πριν έλεγες ότι έχει χειρότερη απόδοση από όλες τις κονσόλες της Nintendo. Με αυτό διαφώνησα και σε αυτό απάντησα.
Eσυ δεν το καταλαβες σωστα, η περιορισμενη αποδοση που εγραψα αφορουσε σε σχεση με το ΣΝΕΣ, αλλου εγραψα οτι πηγε χειροτερα απο οποιαδηποτε κονσολα της Νιντεντο, γιατι οπως εξηγησα αυτο προκυπτει σε σχεση με το προηγουμενο (ΣΝΕΣ), ενω αντιθετα το GG δεν ειχε τοσο δυνατο προηγουμενο για να θεωρηθει τοσο αποτυχημενο.

Imgema είπε:
Πάλι μόνο τα cartridge?. Εκεί κολλάω εγώ, που ξεχωρίζεις μόνο τα carts. Θα έπρεπε να λες ΟΛΑ τα αυθεντικά παιχνίδια είτε είναι cart, είτε CD, είτε δισκέτες, είτε κασέτες κασετοφώνου. Ξέρεις κανέναν home computer user που το 99% της συλλογής του να μην ήταν αντιγραφές? Και όμως οι αυθεντικές κασέτες δεν ήταν τόσο ακριβές. Εσύ που έπαιρνες αντιγραφές στην Amiga από ποιον πήρες πίσω το αίμα σου? Μήπως ήταν οι αυθεντικές δισκέτες τόσο ακριβές πια?
Και καθόλου να μην υπήρχαν οι κονσόλες με cartridges ή το N64 πάλι όλοι αντιγραφές θα παίρναμε. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Και εγώ και εσύ και όλοι μας αυτό θα κάναμε πάλι. Οχι για να εκδικηθούμε κανέναν. Αλλά γιατί είμαστε τσαμπατζίδες ή απλά μπατίρηδες και η πειρατεία είναι κάτι εύκολο, δεν βρίσκεις εύκολα τον μπελά σου και δεν κοστίζει και τίποτα.
Ναι μονο με τα cartidge τα ειχε βαλει ο κοσμος γιατι αυτα δεν αντιγραφονταν! πολυ λογικο, γιατι δεν το καταλαβαινεις? δεν ελεγε κανεις τιποτα για τις δισκετες και τις κασετες, δεν ειχαν αποθημενα με αυτες γιατι αυτες τις αντεγραφαν. Ηταν σαν επιτελους να απαλαχθηκε η κοινωνια απο το μισητο βαρος των cartidges :D , αυτα τα πραγματα του διαβολου που ηταν τα μονα που δεν αντιγραφονταν. Τα αλλα δεν μας ενοιαζαν, τα αντιγραφαμε ηδη. Φυσικα ολα αυτα ηταν κατι σαν "προκαταληψεις", αλλα διαβασε το τευχος του GAMER (του ενθετου του USER) τευχος 9, στην πρωτη σελιδα του "editorial", θα καταλαβεις πως σκεφτονταν ο κοσμος τοτε, ακομα και οι συντακτες του περιοδικου που υποτιθεται να επρεπε να ειναι πιο μετρημενοι.

Και για να μην σε βαζω και ψαχνεις να τι γραφει ακριβως κατα λεξη, σε παρενθεση τι εννοει και τι ισχυει:

"Αναρωτηθηκατε ποτε γιατι οι κονσολες δεν εχουν drive (= εχουν μονο cartidges τοτε) ωστε τα παιχνιδια τους να ερχονται φθηνα σε δισκετες οπως των υπολογιστων? για τρεις λογους

α) Γιατι θα ακριβαιναν τα μηχανηματα μερικες δεκαδες χιλιαδες δραχμες με προσθηκη drive και επιπροσθετης μνημης (σιγα το πραγμα, μια φορα θα πληρωνες για drive/ram, το cartidge το πληρωνεις πολλες φορες)

β) γιατι θα υπηρχε αντιγραφη και πειρατεια (αυτο ειναι κατα των gamers? πολλη ζητηση σηκωνει, αλλα οκ η πειρατεια σκοτωνει τη μουσικη και στην περιπτωση μας το software)

γ) Γιατι οι κατασκευαστες δεν θα μπορουσαν να σας αναγκασουν να πληρωσετε τοσα λεφτα για ενα cartidge (δηλαδη με το "ετσι θελω, δικτατορικα" επιβαλουν υψηλες τιμες).

Οπως καταλαβες ακομα και οι συντακτες φαινονται αγανακτησμενοι με τα 30 χιλιαρικα που εκανε ενα παιχνιδι, θα ηθελαν να μην υπηρχε αυτο το βαρος στην καμπουρα τους (μας) και ολα να αντιγραφονται. Αυτη ηταν και η γενικοτερη εχθρα που υπηρχε για τα cartidge απο τους gamers, ηταν μη αντιγραψιμα αρα εκνευριστικα. Kαι οπως κατα λεξη γραφουν "σε αναγκαζουν" γιατι με το cartidge θες-δεν θες θα πληρωσεις οσα σου πουν. Στα υπολοιπα εαν δεν θες να πληρωσεις, τα αντιγραφεις, εαν θες πληρωνεις κιολας, εαν βρεις λογικη την τιμη ή για οποιονδηποτε λογο.

Ετσι ηταν τα πραγματα τοτε, ετσι τα εζησα και τα ξερω, αυτα ισχυαν, δεν σου λεω οτι ηταν και σωστα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mike θα σου πω κατι περι πειρατειας για το PSone. Επειδη το 1999 δουλευα σε κονσολαδικο με ενοικιασεις κλπ,καθε μερα ειχα πανω απο 50 πελατες. Απο τους 50 η 40 ερχοντουσαν και ρωτουσαν αμα τσιπαραμε PSone η αμα ειχαμε αντιγραμμενα. Τα εσοδα απο αυτα και μονο βαρουσανε κοκκινο και λιγοι ητανε αυτοι που ερχοντουσαν και ζητουσανε ενα γνησιο παιχνιδι(μετρημενοι στα δαχτυλα ας πουμε). Αγοραζαμε κανα 2 με 3 τιτλους για να πουμε οτι καναμε ανανεωση στην λιστα με τα παιχνιδια του PSone. Στην περιπτωση του N64 ειχαμε 3 βασικες κασσετες που τις παιζανε παντα στην χρονοχρεωση και γινοτανε χαμος(Goldeneye,Mario Kart και Mario 64), αλλα σε θεμα να ερθει καποιος να αγορασει παιχνιδι για Ν64 ητανε πραγματικα πολυ σπανιο.
 
Επομένως η επιτυχία του Playstation έγκειται στο γεγονός ότι με μία απλή μετατροπή έπαιζες αντιγραμένα παιχνίδια και όλοι έτρεξαν να αγοράσουν την κονσόλα μόνο και μόνο για να την τσιπάρουν και να παίζουν τα εκατοντάδες παιχνίδια της. Αυτό όμως την κάνει καλύτερη κονσόλα;
 
Καλά, οι συντάκτες του USER τελικά δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. Ευτυχώς που δεν ενημερωνόμουν από αυτό το περιοδικό. Αν νομίζουν ότι οι κασέτες δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να μην μπορούμε να τις αντιγράψουμε ε, τότε καλύτερη ενημέρωση για videogames είχε το Αλμανάκο παρά το USER.

Το ότι τα rom chips μέσα στις κασέτες ήταν το πιο "σωστό" μέσο για να αποθηκεύεις ένα videogame το ξεχάσανε (βλέπε coin ops)? To ότι οι κασέτες μπορούσαν να αυξήσουν το μέγεθός τους και να προσθέσουν τσιπάκια ανάλογα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού το ξεχάσανε? Το ότι οι κονσολάδες δεν χρειάζονταν να κοιτάνε σαν χάνοι για 10 λεπτά μία οθόνη loading το ξεχάσανε? Το ότι δεν χρειαζόταν να κάνουμε swap το ξεχάσανε? Το ότι τα carts δεν χαλάγανε ποτέ ενώ οι δισκέτες (για να μην αναφέρω και τις κασέτες κασετοφώνου) έπρεπε αναγκαστικά να τις κάνεις backup κάπου το ξεχάσανε? Το ότι το ίδιο drive ή κασετόφωνο μπορούσε εύκολα να χαλάσει/απορυθμιστεί λόγω μηχανικών μερών κλπ τα ξεχάσανε και αυτά? Μήπως όλα αυτά να ήταν και ο λόγος που σαν αποθηκευτικό μέσο ήταν πιο ακριβό? Μήπως κάποιοι γουστάρανε αυτές τις ευκολίες?

Και στην τελική κανείς δεν σε "ανάγκαζε" να δώσεις 30.000 για ένα παιχνίδι. Εγώ ποτέ δεν έδωσα πάνω από 10.000 για παιχνίδι σε SNES/MD (Μονο στο N64 το είχα κάνει αυτό γιατί τότε είχα αρκετά χρήματα) Και αυτό γιατί αγόραζα τα παιχνίδια από clubs μεταχειρησμένα. Βλέπεις οι κασέτες δεν χαλούσαν εύκολα και έτσι ακόμα και μεταχειρισμένη να την έπαιρνες σου κρατούσε μια χαρά.

mike είπε:
Eσυ δεν το καταλαβες σωστα, η περιορισμενη αποδοση που εγραψα αφορουσε σε σχεση με το ΣΝΕΣ, αλλου εγραψα οτι πηγε χειροτερα απο οποιαδηποτε κονσολα της Νιντεντο, γιατι οπως εξηγησα αυτο προκυπτει σε σχεση με το προηγουμενο (ΣΝΕΣ), ενω αντιθετα το GG δεν ειχε τοσο δυνατο προηγουμενο για να θεωρηθει τοσο αποτυχημενο.
Σου είπα, το κατάλαβα Mike. Και πάλι διαφωνώ. Το GC ήταν υποτίθεται η κονσόλα που θα διόρθωνε τα λάθη του N64. Και τελικά τα πήγε χειρότερα. Οχι μόνο σε πωλήσεις αλλά και στην ποιότητα του first party software. Αν δεν είχε τα Metroid και Resident Evil θα το θεωρούσα απόλυτη αποτυχία, προσωπικά.


johnny19818 είπε:
Επομένως η επιτυχία του Playstation έγκειται στο γεγονός ότι με μία απλή μετατροπή έπαιζες αντιγραμένα παιχνίδια και όλοι έτρεξαν να αγοράσουν την κονσόλα μόνο και μόνο για να την τσιπάρουν και να παίζουν τα εκατοντάδες παιχνίδια της. Αυτό όμως την κάνει καλύτερη κονσόλα;
Για πολλούς Ελληνες προφανώς δεν μετρούσαν τα παιχνίδια. Το σημαντικό ήταν να μπορούν να τα αντιγράφουν. Το αν είχε καλά ή όχι παιχνίδια ήταν μετά θέμα τύχης. Το PS1 είχε πάρα πολύ καλά παιχνίδια βέβαια αλλά και να μην είχε πάλι αυτό θα προτιμούσαν. Και τι σημασία έχει πόσο καλό είναι ένα παιχνίδι σε cartridge? Μόνο και μόνο που δεν μπορείς να το κλέψεις πάει να πει ότι δεν αξίζει να το παίξεις.

Αρα καταλήγουμε στο ότι δεν έχει σημασία τι είναι το καλύτερο αλλά τι είναι το φτηνότερο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τασο οσο ανεβαινε η χωρητικοτητα ανεβαινε και η τιμη αδερφε! Μην ξεχναμε και με τα εξτρα τσιπακια που μπαινανε στις κασσετες π.χ. DOOM(SNES) και βλεπαμε κατι τιμες που φτανανε τις 40.000 δρχ... Ναι φιλε το ειδα και αυτο,που στην ουσια αγοραζες και αλλη κονσολα(Θα το ελεγα εκμεταλλευση απο τον πωλητη αυτο). Η μεγαλυτερη [edit] που εκανε η Νιντεντο και χαντακωσε το GC ητανε οταν πουλησε την RARE στην Microsoft! Ειναι δυνατον;;; Η μοναδικη ομαδα που στηριξε απιστευτα το Ν64, τους χαντακωνεις και τους πουλας στους αρρωστους;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα