Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

  • Panasonic 3DO

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Amiga CD32

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Atari Jaguar

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sega Saturn

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sony Playstation

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Nintendo 64

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    0
DarkSynbios είπε:
Τασο οσο ανεβαινε η χωρητικοτητα ανεβαινε και η τιμη αδερφε! Μην ξεχναμε και με τα εξτρα τσιπακια που μπαινανε στις κασσετες π.χ. DOOM(SNES) και βλεπαμε κατι τιμες που φτανανε τις 40.000 δρχ... Ναι φιλε το ειδα και αυτο,που στην ουσια αγοραζες και αλλη κονσολα(Θα το ελεγα εκμευταλευση απο τον πωλητη αυτο). Η μεγαλυτερη [edit] που εκανε η Νιντεντο και χαντακωσε το GC ητανε οταν πουλησε την RARE στην Microsoft! Ειναι δυνατον;;; Η μοναδικη ομαδα που στηριξε απιστευτα το Ν64, τους χαντακωνεις και τους πουλας στους αρρωστους;
Εγώ το Yoshi's Island (το οποίο είχε και αυτό τσιπάκι) το αγόρασα 9.000 δραχμές, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του. Κανείς δεν με ανάγκασε να το αγοράσω καινούριο 30 χιλιάρικα. Υπήρχαν και τότε άλλοι τρόποι να αποκτήσεις παιχνίδια στις κονσόλες. Και μετά μπορούσα να απολάυσω ένα μεγάλο σε μέγεθος παιχνίδι χωρίς περιορισμούς, χωρίς κομμένα frames, χωρίς loading, χωρίς disc swapping, χωρίς φθορές. Οτι πληρώνεις παίρνεις, έτσι πάει.

Οσο για την RARE συμφωνώ. Γι αυτό και η εποχή του GC ήταν κάπως ξινίλα για μένα. Πάντως την θέση της RARE πήρε η Retro Studios που για μένα κάλυψε το κενό και με το παραπάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Εγώ το Yoshi's Island (το οποίο είχε και αυτό τσιπάκι) το αγόρασα 9.000 δραχμές, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του. Κανείς δεν με ανάγκασε να το αγοράσω καινούριο 30 χιλιάρικα. Υπήρχαν και τότε άλλοι τρόποι να αποκτήσεις παιχνίδια στις κονσόλες. Και μετά μπορούσα να απολάυσω ένα μεγάλο σε μέγεθος παιχνίδι χωρίς περιορισμούς, χωρίς κομμένα frames, χωρίς loading, χωρίς disc swapping, χωρίς φθορές.
Οσο για την RARE συμφωνώ. Γι αυτό και η εποχή του GC ήταν κάπως ξινίλα για μένα. Πάντως την θέση της RARE πήρε η Retro Studios που για μένα κάλυψε το κενό και με το παραπάνω.
Τωρα μιλας σε περιπτωση που ειχε τσιπακι μεσα η κασσετα σωστα; :D

Ναι και η Retro Studios εσκισε αλλα θα ηταν ακομα πιο ωραια αμα ητανε και η Rare στην μερια της Νιντεντο! Πραγματικα θα βλεπαμε ωραια πραγματακια απο τις 2 ομαδες και ο κυκλος της κονσολας να ητανε μεγαλυτερος!
 
DarkSynbios είπε:
Τωρα μιλας σε περιπτωση που ειχε τσιπακι μεσα η κασσετα σωστα; :D
Oχι, γενικά μιλάω. Ετσι κι αλλιώς την διαφορά στην τιμή στα παιχνίδια με FX chip δεν την ένιωσα αφού αγόραζα μεταχειρησμένα και συνήθως περίμενα λίγο να πέσουν οι τιμές στα παιχνίδια. Πάντως αν μου έδινες την επιλογή να παίξω το Yoshi's Island τσάμπα, σπασμένο σε τέσσερις δισκέτες, με κομμένα frames, με loading και με disc swapping θα σου έλεγα πάλι ότι προτιμώ να δώσω 10 χιλιάρικα και να ευχαριστηθώ το παιχνίδι όπως πρέπει, όχι να μου σπάσει τα νεύρα.

Νομίζω στο PS2 υπήρχαν κάποια πειρατικά παιχνίδια σπασμένα σε 2-3 CDs, πριν τα DVD burners γίνουν στάνταρντ. Και πάλι θα προτιμούσα να παίξω το κανονικό DVD όμως και ας πλήρωνα παραπάνω.
 
Imgema είπε:
Το ότι τα rom chips μέσα στις κασέτες ήταν το πιο "σωστό" μέσο για να αποθηκεύεις ένα videogame το ξεχάσανε (βλέπε coin ops)? To ότι οι κασέτες μπορούσαν να αυξήσουν το μέγεθός τους και να προσθέσουν τσιπάκια ανάλογα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού το ξεχάσανε? Το ότι οι κονσολάδες δεν χρειάζονταν να κοιτάνε σαν χάνοι για 10 λεπτά μία οθόνη loading το ξεχάσανε? Το ότι δεν χρειαζόταν να κάνουμε swap το ξεχάσανε? Το ότι τα carts δεν χαλάγανε ποτέ ενώ οι δισκέτες (για να μην αναφέρω και τις κασέτες κασετοφώνου) έπρεπε αναγκαστικά να τις κάνεις backup κάπου το ξεχάσανε? Το ότι το ίδιο drive ή κασετόφωνο μπορούσε εύκολα να χαλάσει/απορυθμιστεί λόγω μηχανικών μερών κλπ τα ξεχάσανε και αυτά? Μήπως όλα αυτά να ήταν και ο λόγος που σαν αποθηκευτικό μέσο ήταν πιο ακριβό? Μήπως κάποιοι γουστάρανε αυτές τις ευκολίες?
Ολα αυτα ισχυουν, αλλα ηταν το τελευταιο που απασχολουσε καποιον που θα εδινε 30.000 δρχ για ενα παιχνιδι, σχεδον τη μιση τιμη της κονσολας. Φανταζεσαι με σημερινα δεδομενα να κυκλοφορει το PS4 με τιμη 350 ευρω και ενα παιχνιδι να κοστιζει 150+ ευρω? Αυτο που ενοχλουσε με τα cartidge και καλυπτε ολα τα θετικα, ηταν η τιμη. Υπηρχε μια "ατμοσφαιρα" οτι μας κοροιδευουν και μας αναγκαζουν να δωσουμε παραπανω απο οτι αξιζει, επειδη δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως. Επειδη εισαι πιο μικρος δεν τα εζησες τοτε που υπηρχαν ΜΟΝΟ cartidge στις κονσολες, ολοι ελεγαν "πολυ καλο το Χ παιχνιδι, αλλα που να βρω 25.000 δρχ, μας εκμεταλευονται" και οταν ηρθε η αντιγραφη στο ps1 "επιτελους απαλακτηκαμε απο το "νταβατζιλικι" του cartdidge". Αυτα στα λεω οπως ακριβως ισχυαν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, οχι με τα σημερινα δεδομενα, που αναφερεσε εσυ και εχεις δικιο. Τοτε (αρχες '90-95)για τους πιτσιρικαδες που μαζευαμε 3.000 δρχ απο καλαντα για να αγορασουμε 1 και μοναδικο βινυλιο Manowar (εγω δεν αγοραζα, δεν μου αρεσαν οι συγκεκριμενοι) τα 20+ χιλιαρικα ηταν απογορευτικα, δεν ειναι οπως σημερα οπου ο καταναλωτισμος και η ευκολια αγορας σε κανει να εχεις τα παντα, οπως εγω που εχω Wii και απειρα παιχνιδια και εχω παιξει 2 φορες σε 3 χρονια που το εχω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
Επειδη εισαι πιο μικρος δεν τα εζησες τοτε που υπηρχαν ΜΟΝΟ cartidge στις κονσολες, ολοι ελεγαν "πολυ καλο το Χ παιχνιδι, αλλα που να βρω 25.000 δρχ, μας εκμεταλευονται" και οταν ηρθε η αντιγραφη στο ps1 "επιτελους απαλακτηκαμε απο το "νταβατζιλικι" του cartdidge". Αυτα στα λεω οπως ακριβως ισχυαν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, οχι με τα σημερινα δεδομενα, που αναφερεσε εσυ και εχεις δικιο. Τοτε (αρχες '90-95)για τους πιτσιρικαδες που μαζευαμε 3.000 δρχ απο καλαντα για να αγορασουμε 1 και μοναδικο βινυλιο Manowar (εγω δεν αγοραζα, δεν μου αρεσαν οι συγκεκριμενοι) τα 20+ χιλιαρικα ηταν απογορευτικα, δεν ειναι οπως σημερα οπου ο καταναλωτισμος και η ευκολια αγορας σε κανει να εχεις τα παντα, οπως εγω που εχω Wii και απειρα παιχνιδια και εχω παιξει 2 φορες σε 3 χρονια που το εχω.
Τώρα αυτό από που το έβγαλες? 34 χρονών είμαι, όχι 20. Ναι δεν μου φαίνεται, από κοντά μικροδείχνω. Ασφαλώς και έζησα τότε και τα πρόλαβα όλα αυτά. Είχα Master System μάλιστα. Ολα αυτά τα λες γιατί πολύ απλά εσύ έκανες παρέα με home computer users κι εγώ με κονσολάδες. Και πάλι σου λέω πως μια χαρά ήμασταν με τις κονσόλες μας. Εγώ από όσα είχα δει σε home computers με έπιανε κατάθλιψη. Κασέτες κασετοφώνου? Δισκέτες? 10 λεπτά loading? Απορυθμίστηκε το κασετόφωνο? Χάλασε η δισκέτα? insert Disc 2 και μετά 3? Οχι, ευχαριστώ, προτιμούσα να έχω 5-10 καλά και επιλεγμένα παιχνίδια στην κονσόλα μου και να τα ευχαριστιέμαι.

Και πάλι σου ξαναλέω ότι κανεις δεν σε ανάγκαζε να πάρεις παιχνίδι σε cartridge με 30.000. Υπήρχαν και άλλοι τρόποι. Αλλά δεν ξέρω γιατί το αγνοείς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εγω σου λεω οτι ετσι ειχες μαθει εσυ, αλλιως ειχα μαθει εγω.

Εαν επαιζες σε C64 με κασετοφωνο (εγω δεν ειχα ποτε C64), το φλοπυ σου φαινοταν ΘΕϊΚΟ. Ρωτα οποιονδηποτε εδω μεσα και θα στο επικυρωσει.

Εσυ δεν ειχες home, ειχες μαθει σε αλλες ευκολιες και σου την σπαει το loading. Εγω χθες ασχοληθηκα με τον spectrum και παιζω τα παιχνιδια με πραγρατικες κασετες απο τοτε, με 10 λεπτα loading, και πολλες φορες δεν φορτωνει με την μια, και στην τελικη δεν εχω κανενα προβλημα.

Ολα αυτα δεν αλλαζουν το γεγονος οτι ολοι τα ειχαν παρει στο κρανιο με τις τιμες των cartidges.

Και μαλλον δειχνεις απο κοντα μικροτερος, μετα απο τοσες συναντησεις νομιζα οτι σου ριχνω καμια δεκαετια, αλλα τα 2 ειναι λιγα.

Μαλλον φαινεσαι μικρος επειδη ασχολησε με "παιχνιδακια" οπως ελεγαν τοτε ολοι για τους gamers. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
Μαλλον φαινεσαι μικρος επειδη ασχολησε με "παιχνιδακια" οπως ελεγαν τοτε ολοι για τους gamers. :D
Xαχα, καλo ;)

Φαίνομαι μικρός γιατί τα παιχνιδάκια μου δεν μου σπάγανε τα νεύρα ώστε να ασπρίσουν τα μαλλιά μου ή να τα χάσω... Σε σένα παρατήρησα άσπρισμα και χάσιμο μαλλιού, γιατί άραγε? :supergrin: :supergrin: :p
 
Χασιμο μαλλιου δεν παρατηρησες σωστα, τα κοβω υπερβολικα κοντα, λες να ειμαι skinhead :supergrin: ?

ειχα και απο παλια κατι σαν χωρισμα στην μεση των μαλλιων, απο την εποχη που εμφανιζομαι στις δραστηριοτητες του retromaniax με μακρυ μαλλι, κατω απο τον ωμο :headbangdude: και εχει μεινει το "χτενισμα" με το ανοιγμα της μαλλουρας δεξια-αριστερα.

Τωρα το ασπρισμα ειναι σιγουρο με αυτα που βλεπω στην ρετροκοινοτητα, ειδικα κατι κουφα οτι ηταν καλυτερες οι 16μπιτ κονσολες απο την Α500 :biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Μ'αυτά και μ'αυτά, αλλάζουν και τα αποτελέσματα από πάνω, αφού πριν ανοίξει η δημοσκόπηση, ήταν μπροστά το Saturn (φυσιολογικό για το retromaniax :fafoutis: ), και τώρα τρώει σκόνη...
 
Συγγνώμη DINO, έχει κονσόλα ATARI μέσα η δημοσκόπηση και ....εχμμμ, μέχρι στιγμής καμία ψήφο :p Τουλάχιστον οι αμιγκάδες κάναμε το χρέος μας !
 
Μα... ούτε εγώ δεν το ψήφισα το αιλουροειδές...
 
mike είπε:
Ολα αυτα ισχυουν, αλλα ηταν το τελευταιο που απασχολουσε καποιον που θα εδινε 30.000 δρχ για ενα παιχνιδι, σχεδον τη μιση τιμη της κονσολας. Φανταζεσαι με σημερινα δεδομενα να κυκλοφορει το PS4 με τιμη 350 ευρω και ενα παιχνιδι να κοστιζει 150+ ευρω? Αυτο που ενοχλουσε με τα cartidge και καλυπτε ολα τα θετικα, ηταν η τιμη. Υπηρχε μια "ατμοσφαιρα" οτι μας κοροιδευουν και μας αναγκαζουν να δωσουμε παραπανω απο οτι αξιζει, επειδη δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως. Επειδη εισαι πιο μικρος δεν τα εζησες τοτε που υπηρχαν ΜΟΝΟ cartidge στις κονσολες, ολοι ελεγαν "πολυ καλο το Χ παιχνιδι, αλλα που να βρω 25.000 δρχ, μας εκμεταλευονται" και οταν ηρθε η αντιγραφη στο ps1 "επιτελους απαλακτηκαμε απο το "νταβατζιλικι" του cartdidge". Αυτα στα λεω οπως ακριβως ισχυαν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, οχι με τα σημερινα δεδομενα, που αναφερεσε εσυ και εχεις δικιο. Τοτε (αρχες '90-95)για τους πιτσιρικαδες που μαζευαμε 3.000 δρχ απο καλαντα για να αγορασουμε 1 και μοναδικο βινυλιο Manowar (εγω δεν αγοραζα, δεν μου αρεσαν οι συγκεκριμενοι) τα 20+ χιλιαρικα ηταν απογορευτικα, δεν ειναι οπως σημερα οπου ο καταναλωτισμος και η ευκολια αγορας σε κανει να εχεις τα παντα, οπως εγω που εχω Wii και απειρα παιχνιδια και εχω παιξει 2 φορες σε 3 χρονια που το εχω.
Οι τιμες των παιχνιδιων σε κασετες, που οντως πολλες φορες ηταν κοντα στις 30.000δρχ ηταν κυριως λογω του οτι ηταν εισαγωγης απο καταστηματαρχες και οχι απο επισημες αντιπροσωπειες. Αγοραζαν απο καταστηματα του εξωτερικου σε τιμη λιανικης, και καπως επρεπε να βγαλουνε και αυτοι χρηματα, εξου και οι απανθρωπες τιμες που διναμε τοτε.

Φυσικα υπηρχαν και οι επισημες αντιπροσωπειες. Αλλα δυστηχως φερνανε (απειρο)ελαχιστα παιχνιδια σε σχεση με αυτα που μπορουσε κανεις να βρει απο τους διαφορους εισαγωγεις τοτε.

Επισης ελαχιστοι γονεις δινανε τοσα λεφτα για να παρουνε παιχνιδι. Φυσικα υπηρχαν και αυτοι, κυριως ομως οι "μεγαλυτεροι" δινανε τοσα χρηματα για παιχνιδια. Οι περισσοτεροι με προσφορες, μεταχειρισμενα και ανταλλαγες την βγαζαμε.

Με το ps1 ηρθε ολος αυτος ο ωχετος κοσμου που δεν εμαθε και δεν θα μαθει ποτε να εκτιμαει ενα παιχνιδι, εξου που και εχουνε κλεισει τα περισσοτερα εξιδικευμενα καταστηματα του χωρου. Φταιει και η κριση, φταιει και που εγινε και η κλανια μαγκια και ελαχιστοι σεβοντε την ολη φαση της δημιουργιας ενος παιχνιδιου, και προτιμουνε να δωσουνε 300? να πανε στα μπουζουκια παρα να δωσουνε ενα ΧΨΩ ποσο μια φορα στο τοσο για την κατα τα αλλα αγαπημενη τους ασχολια.

Αν υπηρχαν παιχνιδια τωρα με τις τοτε τιμες (150? πχ), κανεις δεν θα τα αγοραζε οχι μονο λογω του ακραιου κοστους, αλλα επειδη τα παιχνιδια ειναι επιπεδου μπαμ-μπουμ και πιου-πιου, εν ολιγης το αφοσιωμενο κοινο των κατα τα αλλα υπερπουλημενων αυτων ειδων θα εβρισκε αλλες ασχολιες απο το να τα παρει.

Στην cd εποχη παντως επεσε χοντρη κοροιδια, μας λεγανε τοσα χρονια για το οτι το cd ειναι το μελλον, φθηνοτερο κτλ, και πρακτικα υπηρξε επι το πλειστον αρκετα κοινη τιμολογιακη γραμμη με τα παιχνιδια σε κασετες. Χωρια επισης την κλασικα διαχρονικη υπερκοστολογηση απο τους επισημους εισαγωγης στα παιχνιδια.
 
DINO είπε:
Μ'αυτά και μ'αυτά, αλλάζουν και τα αποτελέσματα από πάνω, αφού πριν ανοίξει η δημοσκόπηση, ήταν μπροστά το Saturn (φυσιολογικό για το retromaniax :fafoutis: ), και τώρα τρώει σκόνη...
Έβαλα το λιθαράκι μου αλλά δεν τσούλησε το πράμα...
 
Δεν ψησισε ο dino το αταρι, δεν ψηφισα εγω το Cd32, παει χαλασε το retromaniax.
 
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Αν και πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι...
 
Getta Robo είπε:
Στην cd εποχη παντως επεσε χοντρη κοροιδια, μας λεγανε τοσα χρονια για το οτι το cd ειναι το μελλον, φθηνοτερο κτλ, και πρακτικα υπηρξε επι το πλειστον αρκετα κοινη τιμολογιακη γραμμη με τα παιχνιδια σε κασετες. Χωρια επισης την κλασικα διαχρονικη υπερκοστολογηση απο τους επισημους εισαγωγης στα παιχνιδια.
Μας λέγανε για φτηνότερα παιχνίδια σε CD αλλά και πάλι για να αγοράσω πχ το Mortal Kombat 4 στο PS1 έπρεπε να σκάσω 18.000. Σιγά την διαφορά δηλαδή που είχε με το Zelda πχ που έκανε 20.000 ολοκαίνουριο, την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε και ήταν και η μεγαλύτερη σε MB κασέτα που είχε βγει στο μηχάνημα. Εγώ περίμενα τιμές παρόμοιες με αυτές των PC... Δηλαδή τι διαφορά είχαν τα CD του PS1 και κόστιζαν τόσο πολύ παραπάνω από τα CD των PC?
Ναι τα CD ήταν πολύ φτηνότερα.... για τους publishers. Αλλά εγώ ούτε publisher ήμουν, ούτε μέτοχος για να απολαμβάνω το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Gamer ήμουν, οπότε ούτε που με νοιάζει, sorry κιόλας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Μας λέγανε για φτηνότερα παιχνίδια σε CD αλλά και πάλι για να αγοράσω πχ το Mortal Kombat 4 στο PS1 έπρεπε να σκάσω 18.000. Σιγά την διαφορά δηλαδή που είχε με το Zelda πχ που έκανε 20.000 ολοκαίνουριο, την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε και ήταν και η μεγαλύτερη σε MB κασέτα που είχε βγει στο μηχάνημα. Εγώ περίμενα τιμές παρόμοιες με αυτές των PC... Δηλαδή τι διαφορά είχαν τα CD του PS1 και κόστιζαν τόσο πολύ παραπάνω από τα CD των PC?
Ναι τα CD ήταν πολύ φτηνότερα.... για τους publishers. Αλλά εγώ ούτε publisher ήμουν, ούτε μέτοχος για να απολαμβάνω το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Gamer ήμουν, οπότε ούτε που με νοιάζει, sorry κιόλας.
Αυτο ακριβως θελω να θιξω φιλτατε. Τοσα χρονια ακουγαμε για το οτι οι μελλοντικες κονσολες θα ειναι μεν ακριβοτερες, αλλα θα εχουνε φθηνοτερα παιχνιδια λογω του cd, πραγμα ομως που δεν εγινε ποτε.

Επισης μια χαρα πολλα παιχνιδια υπηρξαν πανω απο τις 20.000δρχ στο ps1, τα ακριβα και απλησιαστα nintendo cartridge ειναι μεγαλος μυθος.

Αν η Nintendo παντως, ειχε διαμοιρασει νωριτερα την γνωση και τα εργαλεια πανω στη συμπιεση και ειχε δωσει εξαρχεις περισσοτερη ram/rom, τα πραγματα πιστευω θα ητανε μακραν καλυτερα. Το 64DD που περασε απο τα εννια χιλιαδες κυμματα και ολα τα πλανα πανω σε αυτο, τους στοιχησε πολυ περισσοτερο απο οτι αντιλαμβανοντε οι περισσοτεροι.
 
Imgema είπε:
Μας λέγανε για φτηνότερα παιχνίδια σε CD αλλά και πάλι για να αγοράσω πχ το Mortal Kombat 4 στο PS1 έπρεπε να σκάσω 18.000. Σιγά την διαφορά δηλαδή που είχε με το Zelda πχ που έκανε 20.000 ολοκαίνουριο, την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε και ήταν και η μεγαλύτερη σε MB κασέτα που είχε βγει στο μηχάνημα. Εγώ περίμενα τιμές παρόμοιες με αυτές των PC... Δηλαδή τι διαφορά είχαν τα CD του PS1 και κόστιζαν τόσο πολύ παραπάνω από τα CD των PC?
Ναι τα CD ήταν πολύ φτηνότερα.... για τους publishers. Αλλά εγώ ούτε publisher ήμουν, ούτε μέτοχος για να απολαμβάνω το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Gamer ήμουν, οπότε ούτε που με νοιάζει, sorry κιόλας.
Θα επρεπε να κοστιζουν λιγοτερα, συμφωνα με το κοστος παραγωγης. Μετα επαιξε το "θαυμαστος νεος κοσμος του CD, απιστευτη χωριτηκοτητα, τεχνολογικο θαυμα, το μελλον που ολοι θα ακολουθησουν" και τετοια για να επειρεασουν το μυαλο και να σκεφτεσαι "εαν μιλαμε για τετοιο θαυμα, ε τοτε αξιζουν τα 20 χιλιαρικα". Ας μην κοστολογισουμε το ποσο αξιζει το ιδιο το software, αλλα ενα CD με παιχνιδια την εποχη του 1995 θα επρεπε να κοστιζει περιπου 15.000 μαξ, δεν ηταν τοσο διαδεδομενα και φτηνα ακομα. Οταν κυκλοφορησε το CD32 η commodore ειχε δωσει οδηγια τα παιχνιδια σε CD να εχουν ΜΕΓΙΣΤΗ τιμη της 12.000 δρχ περιπου (σε λιρες αγγλιας φυσικα), υπολογιζοντας οτι θα πουλιουνται μεγαλα νουμερα απο καθε παιχνιδι και σκεφτομενη να κτυπησει στην τιμη τα cartidge. Ετσι στην αρχη ολα ειχαν περιπου 10.000 δρχ, μετα αρχισαν να πουλανε οι αλλες εταιρες πολυ ακριβοτερα τα παιχνιδια σε CD, επεσαν και τα νουμερα πωλησεων για παιχνιδια CD32 και εφτασε η τιμη κοντα στα 15.000. Μετα εγω προσωπικα εκτιμω οτι υπηρξε μια προσυνεννοηση (καρτελ) των εταιριων να μεινουν οι τιμες στα CD σε υψηλα επιπεδα, ενω δεν στοιχιζαν τοσο και επισης ειδικα στο PS1 που πουλιοντουσαν καραβιες με παιχνιδια θα μπρορουσαν να ειχαν χαμηλοτερες τιμες, ομως το κερδος εμεινε ψηλα, μεχρι και το ps2 θα ελεγα που τοτε πια το κοστος αγορας/εγγραφης ενος CD/DVD ηταν μηδενικο και δεν μπορουσαν να μας κοροιδευουν αλλο.

Το CD ηταν τοτε το τεχνολογικο θαυμα που θα αλλαζε το μελλον των κονσολων και των gamers, αλλα περισσοτερο θα αλλαζε το μελλον των κερδων των εταιριων!

Αλλα και παλι τα cartidge οπως το Virtua Racing του MD με αρχικη τιμη τα 33.000 δρχ που με προσπαθεια (!) της αντιπροσωπιας επεσε στα 30.000 αποδεικνυει οτι δεν υπαρχει μυθος στις απλησιαστες τιμες των cartidges. Το SF2 για SNES ειχε τιμη 27.000 δρχ. ενω εχω δει αρχικη τιμη κυκλοφοριας παιχνιδιου για SNES κατω απο 20.000. Τουλαχιστον στο ps1 ειχες και την επιλογη του αντεγραμμενου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να πω κάτι ψιλοάσχετο; Αυτή η κατηγοριοποίηση των γενιών από τη Wikipedia είναι τελείως ότι να'ναι και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δηλαδή με ποια λογική ανήκει το FM-Towns Marty ή το CD32 στην ίδια γενιά με το Playstation; Τι κοινό ακριβώς έχουν; Επειδή έχουν 32 bit επεξεργαστή; Ε και; Δεν λέει απολύτως τίποτα. Αν είναι έτσι να βάλουμε το Nintendo 64 σε επόμενη γενιά γιατί έχει 64 bit επεξεργαστή... :p H γενιά "Playstation" είναι οι κονσόλες που α) είχαν άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ τους β) hardware 3d accelaration και 3D games (δηλαδή Playstation, Saturn, N64). Ακόμα και η πιο ισχυρή από τις "άλλες", το 3DO ήταν άλλο πράγμα αφού δεν βσιζόταν στο 3D gaming, δεν είχε dedicated hardware για πολύγωνα και στην ουσία πέθανε πριν καλά καλά έρθει στην αγορά το Playstation. Τα "κοινά" παιχνίδια με το Playstation (έστω σε στυλ gameplay) είναι ελάχιστα.

Πραγματικά στα σχολεία θα πρέπει να μαζεύουν τα παιδιά και να τους λένε τα παλιό σλόγκαν για τα ναρκωτικά. "Wikipedia: Just Say No" ή "Winners don't use Wikipedia". :D
 
Πες τα ρε φιλε, και εγω αυτα δεν εγραψα 5-6 σελιδες πιο πριν.

mike είπε:
ποιος χαρακτηριζει τις γενιες? δεν υπαρχει ενα κριτηριο, και κατα την γνωμη η κατηγοριοποιηση σε γενιες ειναι ακυρη, την κανουμε εμεις για να συγκρινουμε παρομοια πραγματα. Πως ομως συγκρινεται το CD32 που κυκλοφορησε μετα το καλοκαιρι του 1993 και πουληθηκε για λιγοτερο απο ενα χρονο μεχρι πριν το καλοκαιρι του 1994, με το Ν64 που κυκλοφορησε Ευρωπη το Μαρτιο του 1997 και πουληθηκε μεχρι και το 2003? Δηλαδη το CD32 πουληθηκε και εδρασε οταν η Sega ειχε στην αγορα το Megadrive (και megaCD) ενω η nintendo ειχε το SuperNES, δεν συνυπηρχαν ποτε ταυτοχρονα CD32 και Ν64. Αρα δεν εχει σχεση με τον χρονο κυκλοφοριας. Ουτε μπορει να συγκριθει ενα 32bit μηχανημα ενα 64bit μηχανημα.Και το NEO-GEO ειχε κεντρικο επεξεργαστη τον 68000, τον ιδιο ακριβως με το jaguar, αλλα θεωρειται αλλη γενια.

Δεν εχει σχεση με τον χρονο κυκλοφοριας, ουτε με τα bit, ουτε με τον κεντρικο επεξεργαστη, πως τελικα γινεται η κατηγοριοποιηση?ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

διαβασα το αρθρο του wiki για τις γενεες, δεν αναφερει πουθενα το CD32. Mονο εαν πας στο ιδιο το θεμα για το CD32, εκει λεει οτι ειναι 5η γενια. Αηδιες.

ΟΚ, ολοι ξερουν οτι το wiki γραφει ανακριβιες. Αλλα και παλι δεν εξηγειται πουθενα ενας τροπος που κατηγοριοποιουνται, και γιατι η πεμπτη γενια ξεκιναει το 1993 και οχι π.χ. το 1992 ή το 1994. Σε καθε περιπτωση ολα αυτα ειναι οπως ειπα ακυρα, καθε νεοτερη κονσολα ηταν καλυτερη σε hardware απο την παλιοτερη, μονο αυτο ισχυει, οποτε η σειρα καταταξης ειναι

CD32 1993

3DO 1994

atari jaguar 1994 αργοτερα

sega saturn 1995

sony ps1 1995 σχεδον ταυτοχρονα με SS

N64 1997

Απο εκει και περα το software κανει την διαφορα, για αυτο και επικρατησε το ps1.
Οτι θελει γραφει ο καθενας στο wikipedia.
 
Πίσω
Μπλουζα