Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Επειδη κι εγω θα βαλω τετοια αυτοκολλητα στο δικο μου και θα εχει περιπου αυτο το σχεδιο με τις γραμμες/χρωματα να περιγραφουν το σχημα του κουτιου (χωρις ομως αλλη εικονογραφηση), για πες ποσο πηγε το μαλλι για να εχω μια ιδεα κοστους. Εχω μαζεψει διαφορες φωτογραφιες απο arcades για να δω σχεδια και layouts να φτιαξω το δικο μου.
 
Aξιοζήλευτα μηχανάκια! Εύγε!
 
Fred Madison είπε:
Ευχαριστώ φίλε μου. Έχει δουλίτσα ακόμη αλλά το ευχαριστιέμαι όσο τίποτα άλλο αυτή την περίοδο. Για τα αυτοκόλλητα που ρωτάς, είναι τυπωμένα σε αυτοκόλλητο βινίλιο και μετά πλαστικοποιημένα από πάνω με ματ φινίρισμα (υπάρχει και γυαλιστερό) για να μην έχει πρόβλημα με νερά, φθορές κλπ. Εγω τα έφτιαξα σε μαγαζί στο κέντρο που κάνει εκτυπώσεις και μεγάλες δουλειές γενικότερα. Αν σε ενδιαφέρει μου λες για να σου πω που και πόσο.
το βινύλιο ήταν αυτό που είχα και εγώ στο μυαλό μου, για πες πόσο σου χρέωσαν το τετραγωνικό μέτρο?
 
όσο περίπου ήξερα....όχι και λίγα!!!

πόσα περίπου τετραγωνικά τύπωσες, χοντρικά πιστεύω ότι θα θέλει 2 με 3...ή κάνω λάθος;
 
φανταζομαι το κοστος υπολογιζεται μεγεθος εκτυπωσης + τη φυρα γυρω γυρω ε;
 
Ναι, ήθελα 3τμ περίπου για όλα τα σχέδια. Δε μέτρησαν τη φύρα, όπως είπες αγαπητέ masbass. Σου χρεώνουν μόνο το εκτυπωμένο κομμάτι. Φίλε Plink ναι μεν είναι κάπως ακριβά αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα εκτύπωσης και ποιότητας υλικού.
 
οκ ευχαριστω, εγω που εχω χαμηλο (οχι tabletop) θα θελω γυρω στα 2. Τι αρχεια τους εδωσες; Vector (Corel, Illustrator κλπ) ή Bitmap (Photoshop)?
 
Ειχα καμια εβδομαδα να σας επισκεφτώ λογο καποιων ασημαντων υποχρεώσεων.....παντρευτηκα....και στα δικα σας :)

Παρα πολλα συγχαρητηρια στον Bastef για το τελειο καμπινακι.

Δυστηχώς ειμαι ακομη σε φαση μετακομισης και δεν προλαβα να βρω τα αρχεια artwork που ειχα .

Επίσης πολλα συγχαρητηρια στον FRED ο οποιος εχει μια all time classic cabinet χαρης στο τελειο artwork του koenigs. Τελεια καμπινα ... να την χαιρεσε.!!!!!

EDIT: μολις ειδα οτι εχεις βαλει τις δικές σου πινελιες στο artwork....το εκανες ακομη πιο ωραιο!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
dkssprs βίον ανθόσπαρτον παλικάρι!!! να είστε γεροί και ευτυχισμένοι.

Νέος στο χώρο εδω και έπαθα πλάκα με το συγκεκριμένο θέμα. Πλεον μετα από ολα οσα διάβασα από την αρχή μεχρι τέλους είμαι σίγουρος οτι δεν θα αργήσει η στιγμή της απόκτησης προσωπικής καμπίνας mame. Ευτυχώς υπάρχουν άτομα με γνώσεις που θα βοηθήσουν. Ενα μπράβο στον dkssprs που ξεκίνησε το θέμα αυτό και παρουσίασε την πορεία κατασκευής μιας καμπίνας.
 
dkssprs Σου εύχομαι και εγώ βίων ανθόσπαρτων, και να είστε πάντα καλά…
 
dkssprs είπε:
Ειχα καμια εβδομαδα να σας επισκεφτώ λογο καποιων ασημαντων υποχρεώσεων.....παντρευτηκα....και στα δικα σας :)
Παρα πολλα συγχαρητηρια στον Bastef για το τελειο καμπινακι.

Δυστηχώς ειμαι ακομη σε φαση μετακομισης και δεν προλαβα να βρω τα αρχεια artwork που ειχα .

Επίσης πολλα συγχαρητηρια στον FRED ο οποιος εχει μια all time classic cabinet χαρης στο τελειο artwork του koenigs. Τελεια καμπινα ... να την χαιρεσε.!!!!!

EDIT: μολις ειδα οτι εχεις βαλει τις δικές σου πινελιες στο artwork....το εκανες ακομη πιο ωραιο!!!!!
να ζήσετε!

όσον αφορά τα καμπινάκια, υπάρχει κινητικότητα και αυτό είναι πολύ ωραίο
 
Λίγη πρόοδος ακόμη από τις τελευταίες μέρες. Εφτιαξα τη μαρκίζα με τζάμι από μπροστά αφού πρώτα έβαψα από την πίσω μεριά του πλέξι γκλας με μαύρο χρώμα σε ότι βλέπουμε μάυρο και από μπροστά. Ο λόγος, για να μη φεγγίζει καθόλου το φως μέσα από το μαύρο και να παίρνει φως μόνο ότι έχει χρώμα. Στην θέση του και το control panel. Μπήκαν και τα ηχεία και μένει να τους φτιάξω καλύμματα. Έχει ακόμη αρκετή δουλειά αλλά είμαι τρομερά ευχαριστημένος. Είμαι πολύ περίεργος να δω τα παιχνίδια πως δείχνουν στο ρετρό arcade monitor. . .
 
Γεια σας παιδιά. Φτιάχνω κι εγώ τη δική μου καμπίνα ('γόνδολα') και είμαι στη φάση του control panel.

Θέλω να βάλω αυτά τα δύο φωτιζόμενα κουμπιά (για pause, exit): Halo Button, 50.5 mm, orange

Και αυτό το φωτιζόμενο κουμπί (για insert coins): Pushbutton lit LP, 33x50, red

H ξύλινη πλάκα που θα βιδωθούν έχει 20mm πάχος και δεν ξέρω αν μπορούν να μπουν. Στα χαρακτηριστικά δεν γράφει για mounting thickness και το σχεδιάγραμμα δεν βοηθάει σχετικά με το πάχος της πλάκας. Επίσης τους έχω στείλει πολλά e-mails αλλά δεν απαντάνε...

Γνωρίζετε αν γίνεται να τα βιδώσω σε 20mm ;

Ευχαριστώ.
 
Κλασικά σαν ολα τα παιδιά εδω υπάρχει το μεράκι και η λαχτάρα αλλά δεν υπάρχει η τεχνογνωσία. Πολλές φορές κάθισα- διάβασα -ψάχτηκα, αλλά κουράγιο μετά δεν είχα να ξεκινήσω. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο θα μου κόστιζε μια καμπίνα σαν του ntsmrtz π.χ.

Τι περιλαμβάνει; pc;tft monitor; Σε περίπτωση που διαθέτω dvd με το ΜΑΜΕ,οθόνη pc κλπ υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλω μόνο την κατασκευή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω την απαντησή σας.

το παραπάνω κείμενο το απέστειλα και σε μέλος που διάβασα οτι ασχολείται με την κατασκευή αλλά δεν πήρα ακόμα απάντηση. Ίσως υπάρχει και κάποιος άλλος που θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει.
 
για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να αναφέρω ότι έστησα στο κατεβαστήρι μου το GAMEEX με όλους τους trendy emulators :D

Να αναφέρω ότι το κατεβαστήρι μου (που είναι συνδεδεμένο στην 37αρα tv στο δωμάτιό μου) είναι βασισμένο στην πλατφόρμα ION της nVidia (συγκεκριμένα μητρική ASUS AT3N7A-I , 4GB DDR2 , 640GB 2.5" HDD και win7/32bit/pro). Στα 7αρια το Maximus Arcade είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ (διάβασα και στο φόρουμ του τα πολλά παράπονα χρηστών περί της γενικότερης μη υποστήριξης του ΜΑ). Απογοητευμένος δοκίμασα 2-3 άλλα frontends με χλιαρά αποτελέσματα (μην ξεχνάμε η μητρική που λέω έχει διπύρηνο ΑΤΟΜ στα 1.6 και geforce9400M) ... ώσπου ανακάλυψα το GAMEEX !!! Πάει σφαίρα σε 1920Χ1080/D3D και στο μόνο που κολλάει ο ΑΤΟΜ είναι τα video previews όταν είναι πολλά στην οθόνη (αν κάποιος όπως και εγώ θέλει μόνο screenshots είναι τέλειο!). Το συνδίασα με ένα ασύρματο receiver microsoft για χειριστήρια ΧΒΟΧ360 και πλέον κάθομαι στο κρεβάτι και μόνο με το χειρηστήριο απολαμβάνω μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών/συστημάτων όταν βαριέμαι να στήνω παλιές κονσόλες :D (η εύκολη λύση ΛΟΛ)

Όλα αυτά τα έγραψα για να ρίξετε μια ματιά στο GameEX οι ενδιαφερόμενοι, είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ για τα 25$ που ζητάει!
 
Έχω στη διάθεση μου:

1) xbox crystal τσιπαρισμένο με 4 χειριστήρια,δίσκο,xbmc κλπ και το ΜΑΜΕΟΧ.

2) Διάφορα pc parts καθώς και έτοιμα pc α) celeron 466 b)pentium4 1.8 και μια οθόνη

LG 17" crt.

3) Είμαι σε συζητήσεις να βρω καμπίνα από μαγαζί mr.game που ίσως έχει και κάθεται καμιά..δε γνωρίζω ακόμα τύπο,κατάσταση. η επαφή γίνεται μέσω κοινού γνωστού.

Τι προτείνετε να κάνω; θα προτιμούσα ενα συνδιασμό της έτοιμης καμπίνας που μάλλον θα βρω με κάποιο pc από αυτά που έχω. Κολάω στο θέμα πως θα συνδεθεί η οθόνη της καμπίνας και τα χειριστήρια με το pc. θέλει το IPAC?

Εννοείτε το κόστος είναι το α και το ω..αν και θα μου πείτε ρε φίλε τα γούστα πληρώνονται...με κόστος όπως άκουσα για bar cabinet κοντά στο 1000 δε θα την παλέψω.
 
Πίσω
Μπλουζα