Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

dukepapas είπε:
παιδια καλησπερα προχτες πηγα να παρω ενα κολιτηρη απο ενα μεγαλο μαγαζι ηλεκτρονικον στο περιστερι και ειδα οτι ειχε τζοιστικ απο καμπινες και κουμπια.ετσι μου ηρθε η ιδεα να φτιαξω ενα τζοιστικ για pc που να τελιωνει σε usb.πρωτον ξερει κανεις πως σινδεωνται και αν ναι λετε μα θελεi drivers για να δουλεψει σεxp?

Kambia είπε:
Διάβασε και το Phoenix 08 - Σεπτέμβρης 2012 Υπάρχει οδηγός εκεί για το πως θα το φτιάξεις.
Περα απο τον παρα πολυ καλο και λεπτομερεστατο "Οδηγός κατασκευής arcade stick" της Kambias ,


συμπληρωματικα ριξτε και μια ματια στον αντιστοιχο του Geoman(ειναι μελος κι εδω) στο mame.gr

 

 

 


 
ευχαριστω για την πληροφορηση kambia, να σαι καλα..
 
viking4a είπε:
εχω διαβασει ΚΑΙ τις 125 σελιδες του θρεντ!!!
θα ηθελα να μου πει καποιος σας παρακαλω ποσα λεφτα θα χρειαστω για να φτιαξω απο την αρχη το καμπινακι...δεν εχω απολυτως τιποτα σε software και hardware,για να καταλαβετε...

πανω κατω πειτε μου,πολυ χοντρικα...για να ξερω.. επισης,τι θα χρειαστω,σε οθονη, σκληρο,καλωδια,μητρικη κτλ.

ευχαριστω εκ των προτερων...

Υ.Γ. εξαιρετικες δουλειες ολων των παιδιων του φορουμ, ειστε αξιοθαυμαστοι...!!
Μικρό ή μεγάλο μέγεθος?Ανάλoγα θα κοστίσει και η οθόνη.

'Eνα παλιό pc pentium4/amd με windows xp,mame και mala frontend,ηχειάκια pc,ένα φτηνό ιμιτασιόν usb ipac,καλούς και φτηνούς μοχλούς και κουμπιά από το ebay και είσαι εντάξει.
 
Chahn, προς το μικρο θα ελεγα, σαν αυτο που εκανε ο Σπυρος,στην αρχη..

για οθονη,εχω μια τηλεοραση 19αρα LG led, κανει αυτη γι αυτο τον σκοπο η οχι?

τωρα,οσον αφορα το pc,δε νομιζω να εχω κατι παλιο,να περισσευει.πως μπορω να βρω κατι φτηνο,απο που..?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
viking4a είπε:
Chahn, προς το μικρο θα ελεγα, σαν αυτο που εκανε ο Σπυρος,στην αρχη..

για οθονη,εχω μια τηλεοραση 19αρα LG led, κανει αυτη γι αυτο τον σκοπο η οχι?

τωρα,οσον αφορα το pc,δε νομιζω να εχω κατι παλιο,να περισσευει.πως μπορω να βρω κατι φτηνο,απο που..?
Ωραία,μια χαρά η οθόνη.

Παλιό pc...σε καμιά αγγελία,σε κανά μαγαζί με pc,ή απτό ebay.
 
μπορεις να μου πεις για τι πραγματα πρεπει να ψαξω σε μαγαζι με υπολογιστες ακριβως?

τι να του ζητησω, τι πραγματα και τι χαρακτιριστικα να εχουν πανω κατω?

Υ.Γ. η τηλεοραση που εχω δε νομιζω οτι κανει,γιατι ειναι πολυ ορθογωνια,ενω νομιζω οτι για καμπινετ πρεπει να ειναι ψιλοτετραγωνη,μετσι δεν ειναι?
 
viking4a είπε:
μπορεις να μου πεις για τι πραγματα πρεπει να ψαξω σε μαγαζι με υπολογιστες ακριβως?

τι να του ζητησω, τι πραγματα και τι χαρακτιριστικα να εχουν πανω κατω?

Υ.Γ. η τηλεοραση που εχω δε νομιζω οτι κανει,γιατι ειναι πολυ ορθογωνια,ενω νομιζω οτι για καμπινετ πρεπει να ειναι ψιλοτετραγωνη,μετσι δεν ειναι?
Δε πειράζει και τόσο που είναι ορθογώνια,αν ψάχνεις για την τελειότητα τότε οι led και γενικώς oι lcd δεν είναι κατάλληλες,αλλά για τον περισσότερο κόσμο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτές,οπότε μη σε αγχώνει αυτό.

Θα ζητήσεις αν έχουν κάποιο παλιό μεταχειρισμένο pc,ας πούμε πχ Pentium 4 στα 2ghz,512mb RAM,40gb σκληρό και οποιαδήποτε κάρτα γραφικών.Αυτό το pc με ένα παλαιότερο mame σε καλύπτει στα περισσότερα κλασσικά παιχνίδια(δυσδιάστατα μόνο,όχι 3d)

Όλο το pc αυτό δε πρέπει να ξεπερνάει τα 70-80 ευρώ.

Αλλιώς αν πας για καινούργιο,πάρε ένα πολύ φτηνό διπύρηνο εως 200-250 ευρώ,θα παίζεις και μερικά παιχνίδια παραπάνω τύπου tekken1.
 
Η γνώμη μου είναι ότι ο σκληρός θα πρέπει να είναι ολοκαινούργιος και σε καμία περίπτωση παλίος-μεταχειρισμένος. Ένα crash του σκληρού και το θέμα σεταρίσματος της λειτουργίας και των ρυθμίσεων του λειτουργικού και του frontend ξεκινάειπάλι από την αρχή.
 
Οκ,ευχαριστω πολυ παιδια,πολυ χρησιμες πληροφοριες και συμβουλες..

Οταν παω σε καποιο μαγαζι με υπολογιστες να ρωτησψ,θα εχετε νεα μου..

Προς το παρον,συνεχιστε την πολλη καλη δουλεια..!!
 
καλησπέρα προχωράω την κατασκευή της καμπίνας. Εχω όμως ένα πρόβλημα με οθόνη Οπως φαινεται παρακατω η εικόνα ξεκινάει από το μέσο της οθόνης και συνεχίζει αριστερά2013-05-23-044.jpg

η καρτα γραφικών είναι ati randeon 9100 agp. έχω κατεβάσει ανάλυση σε 320χ240 πάλι από το μέσον ξεκινάει επίσης με το soft 15hz την έβαλα 15hz αλλά πάλι δείχνει από το μέσον. ένωσα στη vga υποδοχή τα Pin για red,green blue, horizontal vertical ground. Επίσης το ποτενσιόμετρο του horizontal αριστερα δεξια το έχω τερματίσει αλλά δεν έρχεται. εχει κανεις καμία ιδέα? και με άλλη κάρτα γραφικών που δοκίμασα πάλι από το μέσον ξεκίναγε η εικόνα. ευχαριστώ

2013-05-23-042.jpg

2013-05-23-043.jpg
 
japetus είπε:
Ξέρει κάποιος αν σε ένα arcade monitor θα ήταν δυνατή η σύνδεση πηγής εικόνας με svideo; Και αν ναι, αν θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί σε mame pc κάρτα οθόνης με tv out;

Ένα πρόβλημα που διαπιστώνω προσπαθώντας να στήσω τώρα το μηχανάκι μου, είναι ότι έχω αργήσει πολύ.. Πολλά λινκς σε σελίδες σχετικών πληροφοριών είναι πλέον ανενεργά :)
Μια και ξαναπιασα το προτζεκτ απο την αρχή, θυμηθηκα οτι δεν ειχα παρει απαντηση στην παραπανω ερωτηση μου. Μπορώ να δω τηλεόραση ή βίντεο από εξωτερικό αποκωδικοποιητή / δέκτη με καλώδιο rca ας πούμε;
 
@Diablo 13

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα... Για ξαναδοκίμασε να απεγκαταστήσεις και να περάσεις ξανά τους Drivers της κάρτας γραφικών. Για μένα αυτή ήταν η λύση.

Βέβαια εγώ έχω χρησιμοποιήσει την Arcade VGA. Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τη διαφορά πάντως είχα αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο φαινόμενο.
 
αυτό έκανα αλλά αν επιτρέπεται μετά σου έπαιξε σωστά όταν έμπαινε windows ή από το βίος?

Δηλαδη όταν άλλαξες drivers και δούλεψε σωστά αναβεις το pc και ξεκινάει με την εικόνα στο μέσόν και όταν μπαίνεις στα windows πηγαίνει αριστερά ή με το που ανάβεις το Pc ανάβει η εικόνα κατευθείαν τέρμα αριστερά.

ευχαριστώ
 
diablo13 είπε:
αυτό έκανα αλλά αν επιτρέπεται μετά σου έπαιξε σωστά όταν έμπαινε windows ή από το βίος?Δηλαδη όταν άλλαξες drivers και δούλεψε σωστά αναβεις το pc και ξεκινάει με την εικόνα στο μέσόν και όταν μπαίνεις στα windows πηγαίνει αριστερά ή με το που ανάβεις το Pc ανάβει η εικόνα κατευθείαν τέρμα αριστερά.

ευχαριστώ
Όταν πλέον ξεκινάω το σύστημα όλα είναι κεντραρισμένα... από την αρχή μέχρι το τέλος...
 
Γνωρίζει κανείς αν σε έναν υπολογιστή μπορεί να μπει δεύτερη κάρτα οθόνης, ώστε να οδηγεί ένα arcade monitor για το mame?

Σκεφτόμουν τη λύση καμπίνα + παλιό pc, αλλά τώρα μια και ο χώρος που την τοποθέτησα είναι δίπλα στο γραφείο, μου περνάει από το μυαλό και η σκέψη για ένα κανονικό σύγχρονο pc, με την καμπίνα σε κοντινή απόσταση ώστε να συνδέονται με usb τα χειριστήρια (μέσω ipac) και καλώδιο ήχου και εικόνας...
 
ve5ahyre.jpg

vasazydy.jpg

για Super μερακληδες

τωρα που το ξανασκεφτομαι

,οτι πρεπει-ιδανικο για το pita panos :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά φίλε Nemo είναι απίθανο, ήδη ψάχνω να βρω βαρέλι για να το ξεκινήσω...

Δείτε και αυτό το βίντεο με έναν μίνι υπολογιστή (λέγεται: Raspberry pi model b) που είναι μια πολύ καλή και φτηνή λύση για της καμπίνες ( Έχει 45 ευρώ και δεν θέλει ούτε κάρτα γραφικών ούτε τίποτα άλλο)...

 
Πίσω
Μπλουζα