Καταστήματα πώλησης Η/Υ 20 χρόνια πριν

Θρυλικό μαγαζί. Άσε έχω φάει ποδαρόδρομο για να παίρνω παιχνίδια!! Τράβηξα και φωτός να το θυμάμαι γιατί δεν το βλέπω για πολύ ακόμα.

Εγώ θα προσθέσω το Computer για σένα για τους Καλλιθεάτες
 
arc είπε:
Εγώ θα προσθέσω το Computer για σένα για τους Καλλιθεάτες
Το οποιο, πρεπει να εκλεισε προσφατα.. Περασα πριν λιγες μερες μεσα αοπ την στοα της Καλλιθεας, και δεν ειδα την πινακιδα της εταιριας.. Θρυλικοτατο μαγαζι, και πασιγνωστο σε ολους τους Καλλιθεατες με καποιον υπολογιστη.
 
Η ΜΕΜΟΧ ήταν το στέκι μου θυμάμαι κάθε Σάββατο από το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και μετά πήγαινα στους προσκόπους! , Παρόλα αυτά ήμουν τακτικός πελάτης και της Δέσποινας η οποία ακόμα κρατάει δυναμικά
 
Να θυμίσω (γιατί δεν είδα να αναφέρεται πουθενά) το The Computer Shop (κάτω, χαμηλά στη Στουρνάρη, λίγο πριν την Πατησίων), ένα πολύ ωραίο μπλέ μαγαζί απ' όπου αγόρασα τον 1ο μου Commodore 64 με κασσετόφωνο και τα Way of the Exploding Fist, Raid Over Moscow και Spy Hunter, δίνοντας για ανταλλαγή έναν Spectrum, Interface I, Microdrive και... αρκετά χρήματα...

Επίσης, για τους Παγκρατιώτες, η κλασική Micro-Κίνηση του κυρίου Κώστα και της κυρίας Αθηνάς - υπάρχει και διαφήμισή της στις τελευταίες σελίδες του ελληνικού manual της Amiga 500!
 
dony είπε:
Επίσης, για τους Παγκρατιώτες, η κλασική Micro-Κίνηση του κυρίου Κώστα και της κυρίας Αθηνάς - υπάρχει και διαφήμισή της στις τελευταίες σελίδες του ελληνικού manual της Amiga 500!
Να συμπληρώσω "και των θυγατέρων"...

Ονόματα δεν θυμάμαι αλλά φυσιογνωμίες δεν ξεχνώ...
 
Παιδιά κανείς από Μαρούσι; Θυμάται κανείς το Plus στην Περικλέους (πρέπει να έκλεισε το 1995 περίπου) και την Δίοδο κοντά στο Πολυκλαδικό(πρέπει να υπάρχει ακόμα);
 
Η μικρή είναι η Κατερίνα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το έχει γυρίσει στο κυριλέ...
 
Εμείς πάντως αναφερόμασταν στο συγκεκριμένο μαγαζί με το όνομα Καραφλο-κίνηση γιατί ο ιδιοκτήτης ήταν ολίγον τι γλόμπος. :D

Μας άναψε και εμάς πάντως τα λαμπάκια σε κάποια φάση που είχαμε αγοράσει 3-4 φορές διαδοχικά το Wonderboy in Monsterland για Spectrum και κάθε φορά έβγαινε χαλασμένο το αντίγραφο και δεν φόρτωνε. Μάλλον είχε πρόβλημα το master αντίγραφο! :p

ΥΓ: κ. εισαγγελέα το αδίκημα έχει παραγραφεί, έχουν περάσει 20+ χρόνια! :)
 
Το ωραίο είναι ότι έχουν περάσει στην κατοχή μου ΟΛΕΣ οι δισκέτες της Micro-Κίνησης για Amiga (κάτι χιλιάδες!). Ας είναι καλά η Βάσω... :)
 
υπήρχε και ένα κατάστημα κοντά στο Επιτελείο, στο Νέο Ψυχικό το οποίο λεγόταν "Μέλλον"! Τον φοβερό μου spectrum +2 τον είχα αγοράσει από ενα κατάστημα στην Ομήρου μέσα στη στοά που βρισκόταν απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Την Infoplan εννοεις?
 
O Thomas Soft ήταν η αιτία να πάρω πρώτη φορά στη ζωή μου λεωφορείο...Αυτός που είχε διαφήμιση στο pixel με τον "θείο Sam" της Αμερικής για software πώς τον έλεγαν?
 
θυμάται κανείς ένα μαγαζάκι στην Νίκαια το "Νίκαια computers" είχε πάει ποτέ κανένας εκεί? έκλεισε ξαφνικά και δεν ξανά άνοιξε πότε.. έκανα κάργα ανταλλαγές .. από εκεί είχα πάρει και την πρώτη μου Amiga 1200 μόλις είχαν έρθει Ελλάδα
 
Λίγο πιο κάτω από τον Ηράκλειτο λες? Πέρναγα αλλά δεν έμπαινα :)
 
Amigos είπε:
θυμάται κανείς ένα μαγαζάκι στην Νίκαια το "Νίκαια computers" είχε πάει ποτέ κανένας εκεί? έκλεισε ξαφνικά και δεν ξανά άνοιξε πότε.. έκανα κάργα ανταλλαγές .. από εκεί είχα πάρει και την πρώτη μου Amiga 1200 μόλις είχαν έρθει Ελλάδα
Για τον Νικήτα που είχε το μαγαζί μαζί με τον πατέρα του δεν μιλάς Γιάννη; Απο αυτό το μαγαζί μου είχαν αγοράσει οι γονείς μου το gamegear τότε. Θυμάμαι πουλούσε και μεταχειρισμένα cartridges του gamegear με 5.000 δρχ αν θυμάμαι καλά. Mερικά χρόνια αργότερα έμαθα πως ο Νικήτας σκοτώθηκε σε ατύχημα με την μηχανή του. Δεν ξέρω αν όντως είναι αλήθεια αυτό αλλά το μαγαζί μετά από λίγο καιρό έκλεισε.
 
Λοιπόν...αναμνήσεις του παρελθόντος...

Τον Amstrad 6128,τον πήρα από το DPL (Αγ.Κνσταντίνου και Γερανίου 44 Αθήνα)... έδινε και ασφάλεια πυρός τότε (λες και θα έπαιρνε φωτιά το μηχάνημα! :D )

Τον 2ο Amstrad 6128 (τον έγχρωμο) τον πήρα από τον Πειραιά,από το ΕΝΑ Computers (κάπου πίσω από το Δημοτικό,δίπλα σε ένα βενζινάδικο). Τα υπόλοιπα του Πειραιά (microland,technoland, Plot 2 κτλ... ) τα επισκεπτόμουν για αγορά παιχνιδιών και joystics... αργότερα...το 1993 έγινα υπάλληλος της Microchip 2 στον Πειραιά (Σαχτούρη και Αποστόλη 47-49 Αγ.Βασίλης Πειραιάς) και έμεινα εκεί 4 χρόνια :)
 
εγκέφαλος computer

nikodr είπε:
Διαβάζωντας τα pixel που έχουμε στα thread του retromaniax είδα διαφημίσεις απο παλιά μαγαζιά με τοπικά μαγαζιά που είχαν όνομα και μετά απο δεκαετίες χάθηκαν, και τα πήρε ο γερμανός για να πουλάει κινητά!
Θα ήθελα να μοιραστούμε αναμνήσεις απο εκείνα τα καταστήματα που μερικά σίγουρα δεν υπάρχουν πια!

Εγώ θα ξεκινήσω μιλώντας για το κατάστημα που λεγόταν Aspeco και ήταν στην στουρνάρη 44 ακριβώς πίσω από εκεί που είναι τα goodies τώρα.Εκεί πήγαινα με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (τότε ήμουν 7-8 χρονών το 1988-89) και αγοράζαμε δισκέτες για msx2 μηχανήματα(νομίζω ήταν ο μόνος που έφερνε τότε δισκέτες για msx/msx2,ίσως και ο εγκέφαλος computer μετά είχε για msx).

Είχε games για πολλά computer της εποχής όπως spectrum,amstrad,commodore.oric, και πολλά άλλα,σε ένα κατάστημα με πολλές οθόνες και υπολογιστές.

Θυμάμαι τον κύριο που το είχε που περπάταγε κουτσένωντας στο ένα πόδι.Πολλές αναμνήσεις από αυτό το μαγαζί.Μετά το 1990 δεν πρέπει να ξαναπήγαμε εκεί.Πολλά χρόνια αργότερα πρέπει να πέρασα απο εκεί,αλλά το μαγαζί είχε κλείσει.

Πάντα αναρωτιόμουν τι να απέγινε αυτός ο κύριος όπως και πολλά άλλα μαγαζιά που γίναν τώρα καταστήματα για κινητή τηλεφωνία.

2 άλλα που ψώνιζα ήταν ο εγκέφαλος (α ρε δέσποινα,ακόμα ζεις και είσαι με τον μαύρο φάκελο με τις φωτογραφίες απο τα dvd games που πουλάς και κάνεις και παζάρια,επίσης θυμήθηκα το παλικάρι που δούλευε στο πατάρι στον εγκέφαλο και έκανε κόπιες σε amiga εκεί πολλές.)

Μετά έπαιρνα την δεκαετία του 90 κάποιες φορές και απο τον thomas soft.

Εσείς για πείτε καμιά ανάμνηση από τότε?

Θα ήθελα να μάθω πού είναι αυτό το κατάστημα!!!!

Ψάχνω εδώ και καιρό να το βρώ και μου είπαν ότι είναι κάπου πίσω από το Πολυτεχνείο, και πουλάει παιχνίδια κτλ.

Ευχαριστώ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά μιλάς σοβαρά? Δε ξέρεις τον Εγκέφαλο..? Τεράστια ιστορία. Η ιδιοκτήτρια του όλα τα λεφτά...όποιος έχει εξυπηρετηθεί στο παρελθόν από αυτή θα με καταλάβει... Με το που πάταγες το πόδι σου στο μαγαζί εμφανιζόταν από το πουθενά και άνοιγε μπροστά σου έναν πάπυρο με όλα τα "εκπληκτικά παιχνίδια" (όπως τα αποκαλούσε) που μπορούσες να αντιγράψεις. Προσπάθησε να τη φάει το κατεστημένο κάποτε (είχε συλληφθεί 2-3 φορές για πειρατία τη δεκαετία του 90, φωτογραφία της σχετική υπάρχει και σε κάποιο pixel) αλλά τελικά έγινε αυτή το κατεστημένο... Από τα ελάχιστα μαγαζία της εποχής εκείνης που λειτουργούν ακόμα και σήμερα. Η πλάκα είναι ότι αν περάσεις σήμερα από έξω θα δεις στη βιτρίνα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Το πιό καινούργιο original παιχνίδι είναι το Tomb Raider 2 (τουλάχσιστον πριν μερικούς μήνες που πέρασα). Ούτε τα προσχήματα δε κρατάνε!

Στη Μπόταση είναι αν θυμάμαι καλά (κάθετος στη Στουρνάρη).

Δώσε της χαιρετίσματα αν περάσεις απο εκεί... :D

ps. μου έχει μείνει αξέχαστο το μαγαζί και για έναν ακόμα λόγο. Εκεί έκανα ένα από τα μεγαλύτερα retro-εγκλήματα μου. Πούλησα τον Commodore 64 για τα γλυκά μάτια μιας Amiga 500.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα