βιντεακι με τα "μαργαριταρια" της Ματινας (Βασια Τριφυλλη) :katerinak είπε:Στην ταινια "ο δασκαλακος ηταν λεβεντια" η Βασια Τριφυλλη λεει στο Βουτσα μολις εκεινος φτανει στο σπιτι του Χανου(Παπαγιαννοπουλος) και του ζηταει τον κυριο της: "περιμενετε καθησυχαστικως" Αργοτερα οταν πια ο Βουτσας φιλοξενειται στο σπιτι του Χανου,η Ματινα(Βασια Τριφυλλη) λεει στο Βουτσα οτι διαβαζει ιστορικα βιβλια: για τον Ηρακλεα που σφαξε τις κοτες της στρυμφαλιας , για τους κοπριτες του Αυγεια* και για το λιονταρι της Ανεμεας(οπως εγραψε πιο πανω η Λορενα).Του λεει ακομη οτι ξερει για τον τρωκτικο πολεμο,για το γαϊδουριο ιππο και ετοιμαζεται να διαβασει τον Οιδιπου τον τυραγνισμενο που εχει πολυ ψωμι (οπως εγραψε πιο πανω ο tzias57)
* εδω εννοει την κοπρο του Αυγεια:http://el.wikipedia.org/wiki/Κόπρος_του_Αυγεία
D@redevil είπε:Βρε παιδιά, απορία ντεμί-σχετική με το θέμα, αλλά δεν αξίζει τον κόπο ν' ανοίξω καινούριο θρεντ!....
Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου έλεγε λάθος τη ρήση "Ή ταν ή επί τας". Πάντα όμως! Όσες φορές την άκουσα να λέει αυτήν την παροιμία, την έλεγε "Ή ταν, ή επί ταν".
Η μητέρα μου, με είχε πει ότι το είχε ακούσει από κάποια ελληνική ταινία -μάλλον με τη Βασιλειάδου!....
Σας λέει κάτι? Μιλάμε για απορία για περισσότερο από 25 χρόνια!....
Κατερινάκι, δεν έχω λόγια να σ' ευχαριστήσω! :flower:katerinak είπε:D@redevil ειχε δικιο η μαμα σου ,το διασταυρωσα πριν λιγο προκειται για την ταινια "δοσατζου,επιχειρησις γαμπρος" ,την ατακα "ή ταν ή επι ταν" την ειπε οντως η Γεωργια Βασιλειαδου
λυθηκε η απορια σου
Μερικα ακομη "μαργαριταρια" της Μαρθας Καραγιαννη που ακουσαμε σ αυτη την ταινια:tzias57 είπε:Δίαλογος από την ταινία "η ωραία του κουρέα" Μάρθα (Μαρθά Καραγιάννη) : Θα ήθελα τους άθλιους του Βίκτωρος του Ουγκού Στέφανος (Γίωργος Μιχαλακόπουλος) : Ουγκώ παρακαλώ Ουγκώ Μάρθα: Ουγκού πως λέμε ο μουγκός του μουγκού