Κουίζ : "κοσμητική" ζωολογία

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.929
Ποσες φορες αραγε ακουσαμε στις ελληνικες ταινιες να προσφωνει ο ενας ηθοποιος τον αλλον χρησιμοποιωντας ενα "κοσμητικο" απ το ζωικο μας βασιλειο; .. Νομιζω οτι ο καημενος ο γαϊδαρακος ειχε την "τιμητικη" του..αλλά οχι μονο αυτος,εκτος απ την προσφωνηση "γαϊδαρε" κλπ, ακουστηκε σιγουρα και η "καμηλα",η "κατσικα" αλλά και άλλα ζωακια

Στο κουιζ αυτο ψαχνουμε να βρουμε ποιος/ποια αποκαλεσε ποιον /ποια χρησιμοποιωντας "κοσμητικα" απ τη ζωολογια (ποια συγκεκριμενα), για ποιο λογο και σε ποια ταινια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα που θυμάμαι είναι από το "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια"

 


"Είστε γάιδαρος ή μάλλον γαιδάρα...γιατί Αγλαίτσα και γάιδαρος γίνεται; Δε γίνεται..."



Η Αλίκη στον Δημήτρη φυσικά.



 
Η Αλίκη ''στολίζει'' τον Γιάννη Μιχαλόπουλο στο ταξί στην ταινία ''Αχ αυτή η γυναίκα μου'' και ανταποδίδει ο Γιάννης Μιχαλόπουλος.
 
BETTY BOOP είπε:
Η Αλίκη ''στολίζει'' τον Γιάννη Μιχαλόπουλο στο ταξί στην ταινία ''Αχ αυτή η γυναίκα μου'' και ανταποδίδει ο Γιάννης Μιχαλόπουλος.
μηπως θυμασαι πώς αποκαλει ο ενας την αλλη;
 
Η Αλίκη αποκαλεί ''γαιδούρι'' το Γιάννη Μιχαλόπουλο και εκείνος τη λέει ''καμήλα'' στην ταινία.
 
Στο "Καλως ηλθε το δολλαριο" ο Γιωργος Κωνσταντινου

τα χωνει αβερτα στα αδερφια του και τους αποκαλει

το μεν μικρο γαιδουρι και το δε μεγαλο κηφηνα!!!! :D

 
Υπάρχουν δύο ηχητικά που ακούω πολύ συχνά στη ραδιοφωνική εκπομπή RMG του Real FM κάθε Σάβατο βράδι.

Στο ένα είναι ο Σταυρίδης και λέει : "Που είσαι ρε καλαμαροχτάποδο !"

και στην άλλη ο Αυλωνίτης : "Να σου δώσω μια ρε νεροχελώνα"

Οι ταινίες από μένα αγνοούνται, αν μπορείτε βοηθείστε !

Ωστόσο έχω και δικά μου : από "Της κακομοίρας", φυσικά από το στόμα του Χατζηχρηστου :

"Και τι αγάπησε από σένα ρε γατομούστακε;"


"Μου θές και σουλήνες, βατραχονήσι !"


Oi ατάκες απευθύνονται στον Κώστα Μεντή (αν θυμάμαι καλά το όνομα) όταν κάθεται με τη γυναίκα του για ουζάκι στο παντοπωλείο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια "πισω μου σ εχω σατανα" ο Κωνστανταρας αποκαλει τον Γιωργο Μοσχιδη "κηφηνα" στην αρχη της ταινιας κι αργοτερα "βοδι" γιατι δεν "επιασε" αμεσως την πλακα που ηθελε να κανει ο Κωνστανταρας στην Κοντου

Ο Κωνστανταρας οταν βρισκεται στον ιπποδρομο μαζι με τον Μοσχιδη,μετα το επεισοδιο με την Κοντου και το τριανταφυλλο του λεει "ανθισμενη κερασια ειναι αυτη βρε ή λυσσασμενη φοραδα";εννοωντας την Κοντου

Οταν βλεπει τη Μιτση Κωνστανταρα να μπαινει στο γραφειο του της λεει "τι εχεις μωρη και εισαι σαν κλαμενη κοτα";

Οταν βρισκεται στο γραφειο του με τον Μοσχιδη λεει "θα φωναξω το κριαρι" εννοωντας τον Γιωργο Παπαζηση

Στον Παπαζηση οταν του ανακοινωνει οτι θελει να παντρευτει του λεει "τι να σε κανει εσενα ρε μουργο που εισαι σαν μπουλντογκ";και λιγο αργοτερα λεει κοιταζοντας τον "της Δαναης(της αδερφης του)απο μικρης της αρεσαν οι μαϊμουδες",δηλαδη με λιγα λογια τον λεει και "μαϊμου"

Ο Κωνστανταρας για να παρηγορησει την Κοντου που δηθεν την παρατησε ο "αρραβωνιαστικος" της,την αποκαλει "πληγωμενο μου σπουργιτι" και λιγο αργοτερα "αδικημενο μου λαγουδακι" και η Μαρω Κοντου αναρωτιεται "ποια γκαμηλα παιρνει"; ο δηθεν αρραβωνιαστικος της

Λιγο πριν το τελος,οταν ο Κωνστανταρας πηγαινει στο σπιτι της Κοντου,βρισκει τη Βικυ Βανιτα που χωρις να τον γνωριζει του λεει οτι ο γενικος διευθυντης(δηλαδη ο Κωνστανταρας)ειναι "γαϊδουρι"..

Γενικα,σ αυτη την ταινια επεσε πολυ "στολισμα" οπως βλεπουμε

@ panp θα ψαξω να βρω για ποιες ταινιες προκειται
 
Στο "κρίμα το μπόι σου", ο Κωνσταντάρας αποκαλεί τον εαυτό του, μπούφο. Στο "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες", ο Ζερβός εκτός των άλλων αποκαλεί τον Ηλιόπουλο, ψωρόγιδο...
 
στην ταινία "η γυναίκα μου τρελαθηκε" ο Λ.Κωνστανταρας βριζει τον υποτιθέμενο εραστη της γυναικας του αποκαλοντας τον γαιδούρι. Όταν βλεπει την φωτογραφία με την αφίερωση που ήταν κάτω από την τηλεόραση αναφωνει "Μα αυτός είμαι εγώ" και η γυναίκα του Μαίρη Αρώνη του απαντά "εμ βέβαια έχουμε άλλο γαιδούρι εδώ μέσα"

Στην ταινία "ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα" ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ακούει ηχογραφημένο μυνημα του μακαρίτη πατέρα του το οποίο αρχίζει με την φράση "βρε γαιδούρι, βρε μουλάρι"

στην ταινία "μια τρελη τρελη οικογένεια" η τζένη καρέζη μπλέκει σε καυγά σε ένα κεντρο από ένα ποτήρι που πέταξε . Ενάς σωματώδης τύπος λέει στον συνοδό της Δημήτρη Καλλιβωκα "να την μαζεύεις την κότα σου". Εκείνη απαντά "ποιον είπες κότα ρε;" και σωματώδης τύπος ανταπαντά "εσένα μωρή πάπια" και αρχίζει ο καυγάς.

και φυσικά το αμίμητο του Βασίλη Αυλωνίτη από τους γαμπρους της ευτυχιας κοιτώντας την φωτογραφία της μάνας του "ρε μάνα σκορδαλία έτρωγες όταν την έκανες και βγήκε σαν γαλέος" (ανφέρεται στην αδερφή του Ευτυχία).
 
Στην ταινία "Νόμος 4000" το "γάιδαρε" το λέει με τον μοναδικό του τρόπο ο αυστηρός καθηγητής Βασίλης Διαμαντόπουλος στον άτακτο μαθητή Θάνο Παπαδόπουλο, αφότου του κατέσχεσε ένα σημείωμα στο οποίο ο νεαρός τον είχε ζωγραφίσει με αυτιά γαϊδάρου! (σαν να λέμε ότι του επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς εις.... τριπλούν!)
 
panp είπε:
και στην άλλη ο Αυλωνίτης : "Να σου δώσω μια ρε νεροχελώνα"

Οι ταινίες από μένα αγνοούνται, αν μπορείτε βοηθείστε !
προκειται για την ταινια "κορόιδο γαμπρε" ,βρηκα και βιντεο με την ατακα:


Επισης στην ταινια αυτη οταν ο Αυλωνιτης φωναζει το Σταυριδη να παει στο μαγαζι του να σερβιρει, εκεινος του λεει "ερχομαι αποβολη ελεφαντα"

Αργοτερα ο Σταυριδης,οταν ειναι μπροστα η Μιρκα Καλατζοπουλου και ο Αυλωνιτης,λεει κοιταζοντας τον Αυλωνιτη "εισαστε αιμορουφηχτρες βδελλες" αναφερομενος σε οσους εχουν λεφτα..

Σε μια αλλη σκηνη ο Γκιωνακης βλεπει τους Αυλωνιτη και Σταυριδη να μαλωνουν και λεει "δυο γάιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα,ειμαι κι εγω εδω"!
 
Συγχαρητήρια, katerinak ! Ευχαριστούμε πολύ !
 
Επίσης υπάρχει άλλο ένα με Σταυρίδη, και πάλι αγνώστου ταινίας, που λέει "Τι λες ρε κιτρινόκαμπια !"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια "χτυποκαρδια στο θρανιο" η Αλικη διηγειται στο Δημητρη το περιστατικο με τον καθηγητη Σκιαδα που της ειπε "τι με κοιτας ετσι σαν συναγριδα της Ευριδικης" (στα 03:52 λεπτα του βιντεο)κι ετσι της "κολλησαν" οι συμμαθητριες της το παρατσουκλι "συναγριδα".Ακουμε τη φιλη της τη Ρουλα(Δεσποινα Νικολαΐδου)οταν την επισκεπτεται στο σπιτι να την αποκαλει "συναγριδα" και αργοτερα τις φιλες της(στα 28 δευτερολεπτα του βιντεο)
 
Πολλα κοσμητικα ακουγονται στο Χαρουμενο ξεκινημα, μεταξυ Ντινου Ηλιοπουλου - Μαργαριτας Παπαγεωργιου, σαν συθηματικα ερωτολογα.

Η Μαρω Κοντου αποκαλει γαϊδαρο το Ντινο Ηλιοπουλο, σε μια απο τις τελευταιες σκηνες της ταινιας Ο φιλος μου ο Λευτερακης.

Του το λεει ομως τοσο γλυκα και ναζιαρικα που μοιαζει σαν να τον προσφωνει "αγαπη μου"!
 
και στο "Η κυρα μας η μαμη" γινεται της ...κτηνιατρικης
 
Πίσω
Μπλουζα