Κόναν ο Βάρβαρος - Conan the Barbarian (1982)

Arnold και ξερο ψωμι... :D

attachment.php


πηγη φωτο
 
Να ενημερώσω για όσους ενδιαφέρονται (αν και δε βλέπω πολύ ενδιαφέρον εδώ για Bluray), πως το γαλλικο steelbook με τις 2 ταινίες, είναι το ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, που έχει την ORIGINAL χωρίς αλλαγές και λάθη πρώτη ταινία.

Όλα τα άλλα Bluray είχαν τα εξής λάθη:

- σε 3-4 μουσικά κομμάτια ελειπε η χορωδία

- σε ένα άλλο έλειπαν κάποια κρουστά

- σε μια σκηνή που τον Κόναν κυνηγούσαν σκυλιά, ενώ κανονικά ήταν βράδυ το είχαν κάνει να φαίνεται μέρα

- σε μια σκηνή μοντάζ που αρχίζει την αναζήτησή του, ενώ κανονικά ακουγόταν μόνο μουσική, τώρα είχαν προσθέσει και καλπασμούς αλόγου

Η μόνη λοιπόν σωστή έκδοση που τα έχει όλα αυτά διορθωμένα (και περιλαμβάνει και το original mono audio) είναι αυτή:

http://www.amazon.fr/Conan-barbare-destructeur-Edition-limit%C3%A9e/dp/B00DRFJNOE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1391942114&sr=8-1&keywords=conan+steelbook

Επίσης χρειάζεται ένα "τρυκ" για να παίξει τη μη κομμένη έκδοση (στην Αγγλία έχουν κόψει κάποια πλάνα με πεσίματα αλόγων)

-Αν το βάλει κάποιος σε Bluray περιοχής A δεν έχει πρόβλημα.

- Αν το βάλει σε Bluray περιοχής B πρέπει να επιλέξει από την αρχή για τα μενού κτλ. γλώσσα άλλη εκτός των αγγλικών.

H διάρκεια του μη κομμένου είναι 2.10.31'' (του κομμένου είναι 2.10.10'')

Επίσης περιλαμβάνει Ελληνικούς υπότιτλους.

(Δεν είμαι σίγουρος για τη 2η ταινία)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα τον Κρομ.....Ναι!!!!!!!!!!!! :headbang:

cannes-king-conan-poster.png
cannes-king-conan-poster.jpg

πηγη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πλακα κανεις...
 
Ενα δακρυ κυλησε...Πολυ καιρο ακομα δυστυχως.
 
Πωωωω αντε να περασει ο καιρος να μας ερθει!!!
 
Υπέροχη ταινία για το είδος, και πολύ καλή, αν και κάπως κατώτερη με όλα αυτά τα κωμικά στοιχεία που βάλανε, αυτή του 1984. Πραγματικά δεν νομίζω να μπορούσε κάποιος άλλος να ταίριαζε για τό ρόλο του Κόναν περισσότερο από τον Schwarzenegger. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να δω αυτές τις ταινίες θεωρούσα άχρηστη την ύπαρξή του στον κινηματογράφο, αλλά να που του ταίριαξε γάντι αυτός ο ρόλος με λίγα λόγια και πολλά έργα. Η οφιολατρεία που δείχνει στην πρώτη ταινία με τάραζε παλιά, αν και μου άρεσε πολύ ταυτόχρονα. Και πολλές άλλες σκηνές μου έμειναν κι από τις δύο ταινίες, όπως ο αποκεφαλισμός της μητέρας του Κόναν, η μάχη με το τεράστιο φίδι, η στιγμή που παλεύουν για να παραμείνει στη ζωή ο Κόναν, η μεταμόρφωση του μάγου σε φτερωτό δράκο, η αίθουσα με τους καθρέφτες, η μάχη με τον Dagoth. Χαρακτηριστικές επίσης και κάποιες κωμικές σκηνές, για παράδειγμα, αν είναι δυνατόν να τρώει μπουνιά μία καμήλα :D Θα ήθελα να διαβάσω κανένα βιβλίο με τον Κόναν κάποια στιγμή, αφού έχω ακούσει ότι έχει φοβερή ατμόσφαιρα τρόμου.
 
Ηταν τοσο καλη η πρωτη ταινια οπου συγχωρεσαμε το μικρο στραβοπατημα της δευτερης ταινιας (κωμικα στοιχεια κτλ), αρνηθηκαμε να δουμε το καινουργιο Conan και ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ KING CONAN!!!!
 
Ακριβώς Wally! Όλα αυτά που λες αντιπροσωπεύουν και μένα. Δεν περιμένω πολλά από την καινούργια ταινία συγκριτικά με τις παλιές, αλλά παρ'όλα αυτά θέλω επιτέλους να τη δω. Συνέχεια "παίρναμε μία γεύση" με τον Κόναν να κάθεται στο θρόνο, και μετά τίποτα :)
 
Εχουμε εξελιξεις.... :D

The Legend of Conan will in fact be a sequel to Conan the Barbarian,
giving us Arnoldʼs character 30 years later: aged, pissed and battle ready.
....Τα υπολοιπα εδω: The Arnold Fans.com ;)

EDIT

Και λιγη πορωση δεν βλαπτει.... :headbangdude:

Basilis Poledouris - The Atlantean Sword - Conan The Barbarian

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Crossing fingers...3 δεκαετιες περιμενουμε αυτο το ρημαδι το sequel!!
 
Φίλοι,ομοιοπαθής και εγώ, και με Conan και με Πολυδούρη φυσικά!..Εμένα μου άρεσε και το 2 (Conan the destroyer)!..Αυτό ήταν το πρώτο μου Κόναν,στο σπίτι των γειτόνων μου και κολλητών μου!..Πιτσιρικαρία τότε, ο ένας 10, αδελφός του 12 ,εγώ 11..
1985 η χρονιά, αυτοί είχαν βίντεο,εγώ όχι (λίγους μήνες μετά πήραμε και ΄μεις).Νοικιάσαμε από το απέναντι βιντεοκλαμπ τo "Conan the Destroyer" και κατενθουσιαστήκαμε και οι τρεις!..Μας άρεσε,το λατρέψαμε!..Μετά από ένα εξάμηνο περίπου,βρήκα και νοίκιασα στο δικό μου βίντεο πια και το "Κόναν ο βάρβαρος"!..Υπερευχαριστημένος..Είχα κολλήσει με αυτή την μυθολογική ατμόσφαιρα και με τη μουσική του Πολυδούρη!..Έψαχνα παρόμοιες ταινίες..Μετά από λίγους μήνες,σε ένα άλλο βίντεοκλαμπ,είδα πάλι εξώφυλλο τον Άρνολντ,την ίδια αμφίεση και μια κοκκινομάλλα στο κέντρο του εξώφυλλου!..Ήταν το "Κάλιντορ ο μονομάχος" (το "Red Sonja").Το νοίκιασα,το είδαμε η κολλητοπαρέα μαζί,με ανάμεικτα τα συναισθήματα στο τέλος!..
Δεν περνάει πολύς καιρός, και μια μέρα μπαίνοντας στο κοντινό μας βίντεοκλαμπ, (από εκεί που είχαμε νοικιάσει τα Κόναν), είδα ξενοίκιαστο το "Κόναν 3" !!! Ναι φίλοι μου,δεν το πίστευα. Το "Κόναν 3" υπήρξε τέλη του '86 περίπου!..Άσπρο εξώφυλλο,με τον Άρνολντ στη μέση του εξώφυλλου να κρατάει το σπαθί του!Και πάνω από τη φωτό να γράφει " Conan 3" !!!
Το νοίκιασα αμέσως,πήγα σπίτι,το ΄βαλα στο βίντεο.Δεν φώναξα τους άλλους,δεν μπορούσαν να έρθουν μεσημεριάτικα.Δεν υπήρχε θέμα άλλωστε,θα το ξαναβλεπα μαζί με τους άλλους αργότερα!..Πάτησα play και τελικά ήταν το.."Red Sonja"!!!!!
Πωωωω..Τι ξενέρα ήταν αυτή?..Δεν μπορούσα να το πιστέψω!..Το βίντεοκλαμπ,είχε φέρει τo "Red Sonja" αλλά το εξώφυλλο του κουτιού έγραφε "Conan 3"! Πώς γίνεται αυτό?..Τι "παπατζιλίκι" ήταν αυτό!..Πήγα ξανά πίσω στο βίντεοκλαμπ (δεν μπορούσα να τους πω πως το είχα δει από άλλο βίντεοκλαμπ)..Τίποτα!..Πήγα στα ράφια, να ξαναδώ το εξώφυλλο!..Μπροστά έγραφε "Conan 3"..Στο οπισθόφυλλο,είχε μικρές φωτό από τον "Κάλιντορ το μονομάχο"!..Δεν μπορούσα να το χωνέψω..Μεγάλο χουνέρι!
Μετάνιωσα,που μερικά χρόνια αργότερα όταν έκλεινε το βίντεοκλαμπ και πουλούσε ταινίες (αν και είχα αγοράσει καμιά 20αριά ταινίες) δεν αγόρασα και το "Conan 3" ! Θα ήταν ντοκουμέντο τώρα!..Θα το ΄βγαζα φωτό,θα το ποστάριζα και θα σας έλεγα:
" Μα υπήρξε το "Conan 3" τη δεκαετία του ΄80!..Εσείς δεν το πήρατε χαμπάρι..Ορίστε και η φωτογραφία με το εξώφυλλο!..
 
Πατεντα του βιντεοκλαμπα ηταν αραγε αυτο με το Red Sonja ,απο οτι θυμαμαι ο ελληνικος τιτλος της Red Sonja ηταν "Κάλιντορ, ο μονομάχος ".

thumb.php
 
Πατεντα του βιντεοκλαμπα ηταν αραγε αυτο με το Red Sonja ,απο οτι θυμαμαι ο ελληνικος τιτλος της Red Sonja ηταν "Κάλιντορ, ο μονομάχος ".

thumb.php
Αυτό ακριβώς είναι το Red Sonja.Αυτό ήταν το εξώφυλλο.Αυτό είχαμε νοικιάσει όπως έγραψα,από άλλο βίντεοκλαμπ,αλλά δεν μας είχε πολυαρέσει..Το "Conan 3",ήταν κόκκινη θήκη,άσπρο εξώφυλλο, ο Κόναν μόνος του στο κέντρο (όπως είναι η Μπριγκίτε στο συγκεκριμένο εξώφυλλο που πόσταρες)το σπαθί του το κρατούσε κάθετα στο έδαφος με την "μύτη" να είναι προς τον ουρανό (όχι ψηλά όπως είναι η φωτό στον Βάρβαρο,αλλά μπροστά στο σώμα του).Η φωτό του Κόναν ήταν μικρή σχετικά,δεν "γέμιζε" όλο το εξώφυλλο όπως στον Κάλιντορ!Γι'αυτό και θυμάμαι έντονα το άσπρο φόντο του εξώφυλλου!Πίσω φυσικά,είχε φωτογραφίες από τον Κάλιντορ!..Αλλά όταν βλέπεις "Conan 3",και μάλιστα ξενοίκιαστο,δεν ψάχνεσαι και πολύ!..Το αρπάζεις,τρέχεις και μέχρι να φτάσεις στο σπίτι σκέφτεσαι: "..κάπως έτσι,πρέπει να νιώθουν και όσοι κερδίζουν το λαχείο"!..
 
Under the Sign of CROM!


Οποιαδήποτε ΥΠΟΔΗΛΩΣΗ της μουσικής του Πολυδούρη ΔΕΝ είναι τυχαία!
 
Είδα, που λέτε, τον "Κόναν τον Καταστροφέα" μετά από πολλά χρόνια... Ενώ οι τοποθεσίες παραμένουν ΜΑΓΙΚΕΣ, το ίδιο τα σκηνικά και τα κουστούμια, η ταινία έχει "γεράσει" ΠΟΛΥ άσχημα παιδιά... Για δοκιμάστε να τη δείτε μία και εσείς, και μιλάμε.

(Η μουσική της ταινίας προφανώς δεν θα γεράσει ποτέ, μιας και είναι ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ)
 
Και εγώ (ξανα)είδα την πρώτη ταινία πρόσφατα και δεν ενθουσιάστηκα. Η μουσική ήταν το καλύτερο μέρος.
 
Από το film βγήκαν δύο παιχνίδια για 8μπιτους υπολογιστές από την Palace Software: Barbarian & Barbarian II.

sophie-harvey-barbarian-palacesoftware-c64-gametile.jpg


19.jpg_4NHy3Wo.jpg
 
  • Like
Reactions: PT8
Πίσω
Μπλουζα