Κόναν ο Βάρβαρος

Όχι,το συγκεκριμένο βρίσκεται στην περιοχή της Τούμπας και επειδή πριν από αρκετούς μήνες το μέλος gatulis μου είχε ζητήσει πληροφορίες που ακριβώς βρίσκεται για να το εντοπίσει και να μας πει,έχω μαρκάρει τη διεύθυνση στο χάρτη.Δυστυχώς έκτοτε δεν έλαβα νέα του.Δεν έχει βολέψει ως τώρα να περάσω από εκεί,αλλά κάποια στιγμή θα το κάνω.Αν στο μεταξύ μας προλάβει κάποιος άλλος ας ρίξει σήμα!

Hint: Βρίσκεται σ'ένα στενάκι δεξιά πριν φτάσεις στο γυροπωλείο Γιώτης.

comicnf2.png
 
Τα παλιά μου λημέρια!:eek:Τι μου θυμίζεις τώρα... :)
 
Ε τότε κάτι πρέπει να είχε πάρει το μάτι σου βρε Tallman... :)
 
candy είπε:
Ε τότε κάτι πρέπει να είχε πάρει το μάτι σου βρε Tallman... :)
Θα μ'αναγκάσεις να κάνω μια περατζάδα από εκεί όταν μπορέσω να ανέβω στην πατρίδα με καμιά άδεια... :)
 
Εχω πολλα τευχη Κοναν απσρομαυρα και σουπερ Κοναν, κυριως ετων 90-95

Τα εχω υποσχεθει σε καποιο φιλο με παρατσουκλι 'Κοναν' και 'Πανισχυρος μεγιστανας των Νιντζα' αλλα δε βλεπω να τον συναντω συντομα :Ρ
 
"Αναμεσα στο χρονικο διαστημα οπου οι ωκεανοι καταπιαν την Ατλαντιδα, και τις λαμπερες πολεις, και των ανερχομενων γιων του 'Αρειου, υπηρξε μια εποχη που κανεις δεν μπορουσε να φανταστει.


Τα λαμπερα βασιλεια απλωθηκαν σ'ολο τον κοσμο σαν γαλαζιοι μανδυες.



Τοτε ηλθε ο Κοναν, ο Κιμμεριος,-μαυρα μαλλια, βλοσυρα ματια, με σπαθι στο χερι,κλεφτης, φονιας με μεγαλες μελαγχολιες, και μεγαλες ευθυμιες-να πατησει τους χρυσαφενιους θρονους του κοσμου κατω απο τα σανδαλια του."


Η σειρα εκδοθηκε απο την "κομπρα πρες" και μας κρατησε παρεα πανω απο 12 χρονια σε συνολο 150 τευχων.

Νο comment

attachment.php


[edit] dead video [edit]

attachment.php


Eξωφυλλο απο greek comics
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η φραγκοφόνισσα

χεχεχε (σατανικό υπόκοφο γελάκι)

έχω τουλάχιστον 3 τόμους (ναι τόμους) από την αρχική έκδοση του Κόναν

νομίζω ότι θα επανέλθω αύριο με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, στο section των αγγελιών όμως :p :p:p

χεχεχε (το ίδιο σατανικό γελάκι)
 
Μηπως ξερεις που μπορω να βρω τα τευχη του κοναν(τα ασπρομαυρα και συλεκτικα εννοειτε) σε ηλεκτρονικη μορφη?

αν ναι σε παρακαλω πες μου.

ευχαριστω εκ των πρωτερων
 
Φίλε conan,καλώς ήρθες στο GRM !

Πρέπει να σου πω ότι οι κανόνες λειτουργίας του παρόντος forum απαγορεύουν ρητώς τη δημοσίευση links προς οποιασδήποτε μορφής copyrighted υλικό.Συνεπώς,δεν έχει νόημα να ζητάς κάτι τέτοιο..

Enjoy your stay here ! :thumbup:
 
α συγνωμμη δεν το ηξερα.

καλως σας βρηκα.ρωταω επειδη σε μια συζητηση ειδα πως αναφορετον αυτο που ζηταω
 
Πολύ 'αδικημένες' εκδόσεις αφου η Κομπρα Πρες κόντεψε να γίνει η επιτομή της φλου νοοτροπίας των εκδόσεων του '80 (αν και εγω διαβαζα Κοναν τη δεκαετια του 90).

Δεν ξερω αν στν Αμερικη οι ιστοριες δημοσιευονταν με καποια συνοχη, αλλα σιγουρα αυτο δε γινοταν σε εμας. Εκτος αυτου τα υπεροχα εξώφυλλα δεν ειχαν καμια σχεση με την ιστορια μεσα. Μια ιστορία μπορει να ειχε τη συνεχεια της αρκετα τευχη αργότερα η να ηταν παρμενη απο αλλη 'σειρα' Κοναν.

Καπου τοτε (90ς) κυκλοφορουσε και του Σουπερ Κοναν απο τις ιδιες εκδοσεις που ανηκε σε αλλη χρονοϊστορια και παρουσιαζε εγχρωμες ιστοριες σειριακα με (επι το πλειστον) συνοχη. Αυτες οι ιστοριες φαινοταν πιο canonical, αν δεν κανω λαθος ηταν εμπνευσμενες απο τις αυθεντικες του Χαουαρντ, και ανεφεραν γεγονοτα που ανεφερε σε αλλα τευχη ο Κοναν ως αναμνησεις, οπως η ζωη του με την Μπελιτ, ο Πυργος του Ελεφαντα, η σταυρωση στο δεντρο κλπ.

Κι αυτη ομως με γειωσε, οταν μια ιστορια διακοπηκε και συνεχιζοταν στην αλλη σελιδα αποτομα, με μια παραγραφο που εξηγουσε τι γινοταν στις σελιδες που... χαθηκαν; Δε μπηκαν λογω χωρου; Δεν τις ειχαν; Μαλλον δε θα μαθουμε :D

Οπως και να εχει ηταν αγαπημενα περιοδικα που μυησαν πολλους απο μας στο Φανταζυ. Οι καινουργιες ιστοριες της Modern Times πριν καμια δεκαρια χρονια και της Anubis σημερα ειναι πολυ πιο... ανθρωπινες σε παρουσιαση, αλλα δεν εχουν την ιδια μαγεια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχχχ τί γυναίκες ήταν αυτές...

Ακόμα τα διαβάζω όταν πέσουν στα χέρια μου, ήταν αρκετά καλά (και απενοχοποιημένως τολμηρά)!
 
Να πληροφορησω πως επανακυκλοφορουν τα αμερικανικα Savage Sword of Conan σε τομους, με την σωστη σειρα. Δηλωνω μεγαλος φαν. Εχω κουτες απο δαυτα.
 
Καλή φάση! Ξέρεις αν τα έχει το Solaris ή κάποιο άλλο μαγαζί κόμικς στην Αθήνα;
 
Βρε παιδί μου , να κάνω μία ερώτηση ; Απ'ότι είδα (και θυμήθηκα - το ομολογώ ! ) στα τεύχη του Κόναν φιγουράριζαν ένα σωρό ημίγυμνες κοπελάρες . Η αποροία μου είναι : εκείνη την εποχή (του Κόναν δηλαδή) υπήρχαν μπικίνι ; Συγχωρ΄στε με αν κάνω λάθος , αλλά εμένα για μπικίνι μου φαίνονται !
 
iliekater είπε:
Βρε παιδί μου , να κάνω μία ερώτηση ; Απ'ότι είδα (και θυμήθηκα - το ομολογώ ! ) στα τεύχη του Κόναν φιγουράριζαν ένα σωρό ημίγυμνες κοπελάρες . Η αποροία μου είναι : εκείνη την εποχή (του Κόναν δηλαδή) υπήρχαν μπικίνι ; Συγχωρ΄στε με αν κάνω λάθος , αλλά εμένα για μπικίνι μου φαίνονται !
Lol! Βασικά αυτό ήταν μια "κακή" και σεξιστική συνήθεια της Fantasy Art της εποχής. Ενώ πχ. οι άντρες πολεμιστές απεικονίζονταν με full πανοπλίες, οι γυναίκες φορούσαν chainmail bikinis! :D Για τα σημερινά δεδομένα της politically correct εποχής μας φαίνεται απαράδεκτο, αλλά τότε ήταν φυσιολογικό.

Το "καλό" της υπόθεσης ήταν ότι το Savage Sword of Conan δεν υπαγόταν στο Comics Code Authority (που έβαζε τρελή λογοκρισία) έτσι ήταν σαφώς πιο ελεύθερο να έχει πιο "ρισκέ" θέματα και απεικονίσεις.
 
o Frazetta ειχε κανει αρκετα εξωφυλλα για κοναν.

πληροφοριακα μπικινι μπορει να δει κανεις και επι εποχης αρχαιας Ρωμης,αλλα ο Κοναν μαλλον χρονικα τοποθετειται παλιοτερα(εκτος αν ξεμεινε καμμια τοιχογραφια και απο εκει)
 
Βασικά μια χαρά τα απεικόνιζαν τότε,το δυσάρεστο είναι που καταλήξαμε πλέον να μας φαίνονται...."περίεργα" αυτά !
 
Τα εξωφυλλα του Κοναν προφανως ειχαν επιρροες απο το κινημα του sword and sandal του 70-80 (πχ. Σοφια Λορεν να υποδυεται Ρωμαια σκλαβα με μπικινι, Μπριζιτ Μπαρντο να υποδυεται τη Διηανειρα του Ηρακλη με μπικινι κλπ)
 
Leon είπε:
Ενώ πχ. οι άντρες πολεμιστές απεικονίζονταν με full πανοπλίες, οι γυναίκες φορούσαν chainmail bikinis!
Ερώτηση κρίσης αλλά σε άσχετο θέμα...

Τι durability έχει το chainmail bikini; Έχει και +2 strength ή dexterity;
 
Πίσω
Μπλουζα