Για άλλη μια φορά δε μου απάντησες τι περισσότερο είχε το λειτουργικό του ST και ποια ήταν τα μειονετήματα του OS της Amiga.
Panos_Gr είπε:
Το multitos του Falcon???? :animeek: Δεν νομίζω να το μονοπώλhσε ποτέ ο Falcon (o οποίος έφερε το TOS 4.02 - 4.04). Βγήκε και για τον Falcon και για τον ST... Εκτος αν στον δεύτερο είναι fake και το βαπτίσαν έτσι για να μην μείνει απαρηγόρητο το μηχάνημα.
Από το
wiki για το TOS
4.00, 4.01, 4.02, 4.04 (512KB) Update for Falcon 030 machines only.
Από το
wiki για Multitos
MultiTOS offered
pre-emptive multitasking and
memory protection. MultiTOS was supplied with the Falcon 030 range of computers from
Atari.
που σημαίνει ότι το βάλανε μόνο στο falcon γιατί είχε 68030 και mmu
Panos_Gr είπε:
Αναφέρεις οτι το MultiTOS δεν είναι της Atari. Βασίζεται στον πυρήνα του ΜΙΝΤ (Mint Is Now Tos!). Kαι λοιπόν? Εσύ ο ίδιος ανάφέρες τις επιρροές και την σχέση του λειτουργικού της Amiga με Kernel,unix κλπ.
Από το
wiki για το Mint
MiNT was originally released as "MiNT is Not TOS" (a play on
"GNU's Not Unix") by Eric Smith. Atari adopted MiNT as an official alternative kernel with the release of the
Atari Falcon, slightly altering the MiNT acronym into "MiNT is Now TOS"
Κοινώς δεν είναι επιρροές. Προσπαθώ να σου εξηγήσω εδώ και 3 σελίδες ότι το 1984 όταν παρουσιάστηκε ο ST τον έβγαλαν με ένα λειτουργικό της πλάκας μόνο και μόνο για να προλάβουν, ενώ οι άλλοι έκαναν έρευνα, φέρανε ανθρώπους με όραμα και έφτιαξαν κάτι καλό. Η Atari το
1993!!! πήρε το Mint του άλλαξε όνομα!! και το έβαλε στα μηχανήματα της. Πως αλλιώς να το πω δε ξέρω. Εγώ σε ρωτάω τα μειονεκτήματα του AmigaDOS και τα πλεονεκτήματα του TOS και εσύ μου λες για XaAES και άλλα τέτοια.
Panos_Gr είπε:
Αναφέρεις οτι το MultiTOS είναι προσόν του Falcon΄και μόνο (68030 & ΜΜU).
Δες παραπάνω. Προφανώς τρέχεις άλλη έκδοση ή ότι διαβάζω στο internet δεν ευσταθεί. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να βάλω άλλο λειτουργικό στον ST μου.
Panos_Gr είπε:
Και αφού δεν ευσταθεί και αυτό σου το επιχείρημα με ρωτάς πως να το τρέξεις στον STFM σου άνευ σκληρού. Καιρός να πάρεις σκληρό και να του βάλεις και 1 ΜΒ μνήμης extra να δείς multitasking παραγωγής 1993!
Μα αυτό θέλω να σου πω. Ότι το 84 δεν είχαν οι ST σκληρό!!! Είναι σαν να θέλω να βάλω OS4 σε 1000άρα!!
Panos_Gr είπε:
Το πως θα κάνεις installation δεν είναι τίποτα. Διπλό κλικ στο istall.prg. Kαι αν θέλεις να δείς τον St σου και να πετάει και με multitasking ψάξε στο Net για Geneva,Magic,xaaes.... Αα, να μην ξεχάσω να σου αναφέρω ότι το Magic τρέχει σίγουρα και απο δισκέτα και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Τώρα είμαι σίγουρος ότι έχουμε πρόβλημα συννενόησης που προφανώς οφείλεται σε εμένα. Δεν είπα πουθενά ότι δεν υπήρχε υποστήριξη από τον κόσμο και τους χρήστες στον Atari, ούτε ότι δεν βγήκαν ωραία πράγματα. Λέω ότι το TOS είναι της πλάκας σε σχέση με το AmigaOS που παρουσιάστηκε με τις Amiga. Το αν κάποιοι μάγκες κάθησαν και έφτιαξαν
άλλο λειτουργικό ή άλλο user interface γιατί το TOS είναι πατάτα και δε μπορούσαν να το βλέπουν είναι
άλλη ιστορία. Στο είπα και πριν μην μπερδεύιες άλλα λειτουργικά και άλλα user interface (XaAES) ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα μας.
Panos_Gr είπε:
Και ναι. Και ποιό είναι το πρόβλημα που χρησιμοποιεί το TOS? Λειτουργικο σύστημα είναι και καλά έκαναν και το είπαν έτσι. Εσύ πως θα το ονόμαζες?
Μη με βάζεις να πω κακίες
Έχω όνομα για το TOS αλλά δεν έχει και μεγάλη σχέση με λειτουργικό σύστημα!!!Και εδώ δεν έγινα κατανοητός. "Χρησιμοποεί το TOS" σημαίνει ότι πατάει στις ίδιες σαρθρές βάσεις. Πως αλλιώς να στο πω. Φαντάσου τα Windows 95. Θυμάσαι τι λειτουργικό είχαν από κάτω? Δες τώρα τα XP. Παρόμοιο interface (μην κολήσουμε τώρα σε αυτό), αλλά
ΑΛΛΟ λειτουργικό σύστημα από κάτω. ΜΗΝ κοιτάς τη φάτσα, αλλά τα εσωτερικά χαρίσματα.
Panos_Gr είπε:
Και το ΤΟS να μην χρησιμοποιούν (Geneva,Magic,xaaes) πάλι πρόβλημα έχεις. Και όλα αυτά τρέχουν σε απλόν ST. Και τα περι Morphos που ανέφερες καλο είναι να μείνουν στα χωρικα ύδατα της 1200, 3000,4000,και αλλες accelerated amigas.Μιλάμε για τα 16μπιτα.
Δηλαδή όλα αυτά που συζητάμε είναι μια σύγκριση όλων των "λειτουργικών" που μπορεί να τρέξουν σε έναν ST και σε μια A500? Εσύ αυτό κατάλαβες? Γιατί εγώ τόση ώρα μιλάω ....για την πατάτα που βάλανε μέσα στον ST και ....ότι δεν είχαν χρόνο για R&D, ....και για να προλάβουν.
Panos_Gr είπε:
Πάλι δεν κατάλαβες. Το να λέω οτι δεν είναι εύχρηστο λειτουργικό είναι καθαρά υποκειμενικό. Σε αυτήν την παρατήρηση στάθηκα. Αυτή είναι η δικιά μου εντύπωση.
Άρα συμφωνούμε ότι μιλάμε μόνο για το user interface?
Panos_Gr είπε:
Το να αναφέρεις οτι το TOS είναι "τιποτα" απέχει απο τον χαρακτηρισμό "δύσχρηστο". Μια τέτοια εκμηδένιση δεν χρήζει πραγματικά επιχειρήματα απο μέρους σου???
Δεν κατάλαβα αυτή τη παράγραφο
Panos_Gr είπε:
Αλήθεια πότε την είπα παιχνιδομηχανή? Μήπως θα έπρεπε να ρωτήσεις τους περισσότερους Αmiga users πως την θεωρούν?
Το πως βλέπει ένας Amiga user την Amiga μπορεί να απέχει παρασάγκας από την πραγματικότητα. Αλήθεια πως βλέπει ο pooky τα windows? O wally το Linux? O Keeper το wii? Το να κρίνεις ένα μηχάνημα ή ένα λειτουργικό είναι ευκολο γιατί υπάρχουν αντικειμενικά κρητήρια και σε αυτά βασίζομαι όταν μιλάω. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για το λειτουργικό σύστημα που έβαλε ο Tramiel στον ST και για αυτό που έβαλαν οι σχεδιαστές της Amiga στην Amiga. Τι σχέση έχουν οι χρήστες στην κουβέντα δεν καταλαβαίνω .