"Μαγικές" στιγμές στην αλληλογραφία του USER!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Omenforever
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τεύχος 34, Μάρτιος 1993. Το περιοδικό δίνει ένα "insight" πάνω στο πώς φτιάχνεται η δισκέτα τριπλού φορμάτ (Amiga-PC-Atari ST) με αφορμή την κριτική αναγνωστών ότι αυτή φτάνει πολλές φορές χαλασμένη. Σύμφωνα με το περιοδικό, η διαδικασία περιλαμβάνει την αποστολή των δισκετών στην Αγγλία(!):

Προβολή συνημμένου 283727

Πολύ εντυπωσιακό αυτό με το τριπλό φορμάτ!

Εγώ είχα δισκέτες απο Αγγλικά περιοδικά που ήταν σε dual format και τις διάβαζε κανονικά και Amiga αλλά και σε ST.

Εχει πολύ ενδιαφέρον αν μαθαίναμε και το πως γινόταν αυτό προγραμματιστικά.

Τελευταία επεξεργασία:
Αν κρίνω από την εικόνα του τύπου που κρατάει το σπαθί, όντως τα γραφικά είναι καταπληκτικά. ΕρΟτηση: Η μαστυγία τί είναι; Είναι πώς όταν γράφουμε από τη κινητό τη λέξη "δουλεία" ενώ θέλουμε να γράψουμε "δουλειά"; Ο αναστεναγμός που αναφέρουν ως ηχητικό εφέ μού ακούγεται καπως πονηρό.

Μάλλον εννοεί το "ΚΛΑΑΑΤΣ" που κάνει το μαστίγιο!

Umberto Grelloni, αρχισυντάκτης USER για αρκετά τεύχη, μετά πήγε προς PIXEL κλπ.

Καλά, τα ορθογραφικά λάθη ήταν "μάστυγα" εκείνον τον καιρό.

Αν δεν ήξερα τον τίτλο του νήματος και δεν υπήρχαν τα καλλιτεχνικά σχέδια στο κείμενο, θα νόμιζα ότι διαβάζω οπισθόφυλλο βιντεοκασέτας τσόντας με πρωταγωνιστή κάποιον τούρκο κλώνο του Κόναν!

Το USER για μένα ήταν παραπάνω από περιοδικό. Ήταν ένα εκρηκτικό μίγμα χαράς, χιούμορ και συναρπαστικών reviews
που δεν χόρταινες να τα διαβάζεις ξανά και ξανά. Προσωπικά τα διαβάζω κάθε βδομάδα απαραίτητα ακόμα και σήμερα- μου φτιάχνουν το κέφι

Λίγα περιοδικά σε έκαναν μέσω της ανάγνωσης να πωρωθείς με έναν τίτλο και με μια πανέξυπνη ατάκα γέλιου
να σε κάνουν να ψάχνεις το παιχνίδι σαν τρελός! Το USER το κατάφερνε άνετα με το παρείστικο ύφος του και την χαβαλεδιάρικη διαθεση του

Για μένα είναι ο ορισμός του περιοδικού για υπολογιστές καθώς φαινόταν ξεκάθαρα ότι γούσταραν οι συντάκτες αυτό
που έκαναν.

Παρακάτω θα προσπαθήσω κι εγώ να "επικολλήσω" λίγη από την μαγεία του USER -
Aλλά -μα τον Tempus που έλεγε και ο Shadowcaster- αξίζει να "σκοτώσετε" και να βρείτε όλα τα τεύχη στην μαύρη αγορά
και να τα διαβάζετε μαζί με το καφεδάκι σας.

final_fight.jpg

Ο μέγιστος Κροντηράς:
Παρατσούκλια: El Κροντήρ ή Sonic ή Ryu
Φανατικός οπαδός του Street Fighter 2 και του Sonic!

Όταν δεν μαστίγωνε τους συντάκτες να του παραδώσουν τα κείμενα έγραφε review και ατάκες σαν στο Final Fight

o Shadowcaster είχε πει σε μια συνέντευξη - δεν θυμαμαι ρε γμτ που- ότι υπήρχει μια περioδος στο USER
που ολόκληρο το τεύχος το έγραφαν 1-2 συντάκτες και έγραφαν ψευδώνυμα για να φαίνονται πολλοί!

Τα τεύχη βέβαια δεν τα ξέρω ποια είναι ούτε και τα ψευδώνυμα των "φανταστικών" συντακτών
αλλά ο τελικός αναγνώστης σίγουρα δεν το καταλάβαινε γιατί στα χέρια του έφθανε ένα άριστο αποτέλεσμα με πλούσιες ειδήσεις
και φανταστικά review.

Yποψιάζομαι -μα τον Τempus - οτι ο "Ντορράκης" είναι ψευδώνυμο.

Η λεζάντα του Ρομποκοπ που θυμίζει ατάκες Κροντηρά ή ShadowCaster ή ο heavymeταλας Gore!

Άκου χειλάκι "πετροκέρασο" ο Robo :fafoutis:!

(Μόνο ένας στο υπάρχων σύμπαν ο συναγωνιστής OmenforEver μπορεί να μας λύσει το μυστήριο αφού ξέρω μέσω του
νεότερου -μα ένδοξου- περιοδικού Retroid ότι διατηρεί ακόμα επαφές με τον Παύλο ShadowCaster :bow:)

robocop.jpg

Είναι πολύ δύσκολο να ήταν ένας αρθογράφος. Αν κρίνω από τον ευατό μου που βγάζω το Retroid περίπου 100 σελίδες κάθε φορά, και έχω τα άρθρα των φίλων να φτιάξω σε σελίδες και τα περισσότερα άρθρα τα γράφω εγώ. Βάλε και πως πρέπει να φτάξω κάθε σελίδα γραφιστικά και τις φανταστικές διαφημίσεις. Μου παίρνει μερικούς μήνες και πόσο μάλλον στο User που ήταν περισσότερες σελίδες.

Γεια σου perv ΜΥΣΤΗ! Η δήλωση αυτή έχει γίνει στο δεύτερο τεύχος του Retroid.

Ο Tempus είναι ικανοποιημένος.

Τελευταία επεξεργασία:
Είναι πολύ δύσκολο να ήταν ένας αρθογράφος. Αν κρίνω από τον ευατό μου που βγάζω το Retroid περίπου 100 σελίδες κάθε φορά, και έχω τα άρθρα των φίλων να φτιάξω σε σελίδες και τα περισσότερα άρθρα τα γράφω εγώ. Βάλε και πως πρέπει να φτάξω κάθε σελίδα γραφιστικά και τις φανταστικές διαφημίσεις. Μου παίρνει μερικούς μήνες και πόσο μάλλον στο User που ήταν περισσότερες σελίδες.

Telonie πιστεύω ότι έχεις ξεπεράσει το USER σε αριθμό σελίδων σε κάποια τεύχη :armed:

Χαλαρά...θα σε έχριζε ένδοξο Ναίτη Ιππότη με το σπαθί του ο El Krontir :headbangdude:

Γεια σου perv ΜΥΣΤΗ! Η δήλωση αυτή έχει γίνει στο δεύτερο τεύχος του Retroid.

Ο Tempus είναι ικανοποιημένος.

Γεια σου σύντροφε USERα Omen!

...Πάντα αισθανόμουν αυτήν την συμπαντική σύνδεση μεταξύ USER και ...Retroid :gun:

user retroid.jpg

Τα γραφεια του USER μοιαζαν σαν την πόλη του Βερολίνου μετά την εισβολή των Ρώσων το 1945. :gun:

Συχνά πυκνά διάβαζες με χιούμορ για την κατάσταση που επικρατούσε εκεί :help: και θέλαμε
να τους γνωρίσουμε από κοντά. :ylsuper:

Ακόμα θυμαμαι 1993 (στην 3 Γυμνασίου) μετά το σχολείο εγώ με άλλους δύο συμμαθητές μου κρατώντας USER στο χέρι πιάσαμε
την Αγιου Μελετίου στην Κυψελή με σκοπό να βρούμε τα διάσημα γραφεία του USER και να γνωρίσουμε τους συντακτες ινδάλματα μας

Για την ιστορία κατεβαίναμε την Αγίου Μελετίου θέλοντας να συναντήσαμε τον Kροντηρά , τον Derec de la Fuende, τον Κλαδή, τον Νταμουλάκη, τον Αιδίνη ή τον Shadowcaster. Παλικάρια από τα λίγα όλοι τους :armed:

Σαν ζωντόβολα όμως χάσαμε τον αριθμό αν και περπατάγαμε στον σωστό δρόμο :banghead:

Δεν χάσαμε όμως το κουράγιο μας και είπαμε να κατεβούμε στην οδό Tζωρτζ στα Εξάρχεια και να ξεδώσουμε στο Street Fighter 2
και στο Punisher μέχρι τις 9 το βράδυ...

MAP.jpg

Το θρεντάκι αναφέρεται σε μαγικες στιγμές στην αλληλογραφία του USER
και σε αυτό σκοπεύω να επικεντρωθώ σήμερα το βράδυ...

Ενας από τους λόγους που αγοράζαμε το USER σαν τρελοί είναι ότι δεν ήταν "καθώς πρέπει" και "je suis"

H αλληλογραφία ήταν "ναρκοπέδιο" κανονικό (Amigaδες-Ataraδες-PCαδες-Koνσολάδες )

Κοινώς έριχνε λάδι στην φωτιά :midfinger:.. αλλά πάντα με χαβαλέ και έναν καλός εννοούμενο τσαμπουκά.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η "προκύρηξη" του ATARI CLUB :armed::grflag: στο τεύχος 17. (Σεπτέμβριος 1991).

23.jpg

Είχα γελάσει πάρα πολύ ομολογώ

Αλλά κυρίως κόλλησα αμέσως από το στυλ που πλάσαρε το USER.

Φυσικά και δεν άργησε η απάντηση από τους Amigάδες...:armed::armed::armed::armed:

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα