Μεγάλες retroκούκλες

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!

Και από μένα..και από την Φιφίνα, μια κουκλίτσα - μωρό που απέκτησα πρόσφατα και είναι λιγάκι μουτρωμένο..αλλά πολυ γλυκούλι!

attachment.php
 
καλημέρα κι απο μένα και χρόνια πολλά !!!οι κούκλίτσες σας είναι όλες τους υπέροχες... penny τη φιφινα την είχα κι ε΄γω αλλά φόραγε καρό φορεματακι φουφουδίτσα και άσπρα παπουτσακια με κορδονάκια.... για να πω την αλήθεια μου έφερναν κι εμένα πολλές μεγάλες κούκλες αλλά εκείνη την εποχη δεν τις εκτιμούσα ιδιαιτέρα διότι είχα μεγάλη αδυναμία στη bibibo... τώρα επείδη νοσταλγω εκείνα τα χρόνια οτιδήποτε απο κούκλες το εκτιμώ ιδιαίτερα... να ποστάρω κι εγώ με την σείρα μου κα΄ποιε κουκλιτσες που ανακάλυψα απο την εταιρεία plagona (έχει αναφερθεί σε άλλο theard η εν λόγω ελληνική εταιρεία για την οποία δεν ειχα ιδέα απλά κατί μου θήμιζε αμυδρά) στα κουτία τους αναγράφοντε τα ονομάτα τους!!!!!DSC00299.jpg

DSC00306.jpg

DSC00300.jpg

DSC00298.jpg
 
Πολύ όμορφες οι κουκλίτσες σας! Να τις χαίρεστε! :)
 
Ευχαριστούμε πολύ παιδιά για τις τόσο όμορφες φωτογραφίες καθώς και για τις πληροφορίες που μαζεύουμε σιγά σιγά για την άγνωστη μέχρι πρόσφατα εταιρία PLAGGONA. Είναι όλες τους υπέροχες!!
 
Πολύ όμορφες οι κούκλες της Plaggona, ευχαριστούμε pin y pon! :)

Και... συνεχίζοντας με τις άγνωστες σχετικά εταιρείες παιχνιδιών, βάζω κι εγώ μια αρκετά παλαιότερη κούκλα από τον "Κεχαγιά". Όπως έχω διαβάσει και μου έχει πει κι η μαμά μου, οι κούκλες του Κεχαγιά ήταν οι πιο διαδεδομένες στην Ελλάδα πριν την Ελ Γκρέκο, ενώ έκανε και πολλές εξαγωγές στο εξωτερικό, κυρίως στις ΗΠΑ. Η πιο γνωστή και με τις περισσότερες εξαγωγές σειρά κούκλων του Κεχαγιά είναι η σειρά "Fairytale", αποτελούμενη από ήρωες παραμυθιών, όπως η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, ο Πήτερ Παν κλπ. Επίσης, η πρώτη fashion doll στην Ελλάδα βγήκε από αυτή την εταιρεία. Μιλάμε πάντα για τη δεκαετία του '60, μέχρι περίπου τα μέσα του '70..

Η δικιά μου μπαλαρινούλα, εμπνευσμένη από τις μπαλαρίνες στους πίνακες του Degas, είναι από την δεκαετία του '60, εντοπίστηκε στην Αμερική και επέστρεψε στην πατρίδα της. Είναι ολόκληρη κατασκευασμένη από μαλακό βινύλιο (από μακριά μοιάζει με πορσελάνινη) και έχει ύψος 33 εκατοστά.

Προβολή συνημμένου 28203 Προβολή συνημμένου 28204
 
fraoulitsa μου ειναι πανεμορφη να την χαιρεσε! Πραγματικα αν δεν ελεγες οτι ειναι απο βινυλιο σιγουρα θα την περναγα για πορσελανινη. Σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες που μας εδωσες. Αυτες ειδικα τις κουκλες των παραμυθιων αξιζει να τις συλλεξει καποιος! Ξερει κανεις αν μετα απο χρονια το υλικο αυτο που ειναι κατασκευασμενες παρουσιασει αποχρωματισμο?
 
Σ'ευχαριστώ! Χαίρομαι που σου αρέσει! Δεν ξέρω με τι σχετίζεται ο αποχρωματισμός του βινυλίου για να σε βοηθήσω (κι εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω), πάντως έχω παρατηρήσει πως ακόμα και σε κούκλες της ίδιας σειράς μπορεί σε άλλες να συμβαίνει και σε άλλες όχι.. :eek: Ίσως (μια υπόθεση κάνω, μη σε πάρω και στο λαιμό μου) να έχει να κάνει και με τις συνθήκες συντήρησης της κούκλας, εκτός από το υλικό; Πάντως η συγκεκριμένη, αν και 40+ ετών, δεν δείχνει να έχει τετοιο θέμα...
 
Απιστευτες αυτες οι κουκλες που εχετε ποσταρει παιδια!!! Ποσα πραγματα εχουμε μαθει!!!

Η δε κουκλα της Fraoulitsas ειναι πολυ τρυφερη! Υπεροχη! Με γεια Fraoulitsa! :)
 
Εμενα μου τα πεταξαν ολαααα.Και καλα οι bibibo,δεν τις χώνευα μικρή.Με εκνεύριζε το κεφάλι τους και το δάγκωνα!χαχαχα!!Μεγάλη κατάλαβα τι αξία είχαν.Αλλά τα πονάκια μου...μόνο τα σπιτάκια και τα επιπλάκια έμειναν ως ανάμνηση εκείνων.

ο αποχρωματισμός οφείλεται στον φωτοπολυμερισμό. κυρίως.Το πλαστικό γερνάει (φυσική γήρανση) πιο γρήγορα κάτω από κάποιες συνθήκες,όπως το φως,την ζέστη,την υγρασία,ιις ακτινοβολίες,τα χημικά και άλλους ρύπους.Επίσης ρόλο παίζει στην διαδικασία του πολυμερισμού και η σύνθεση του ίδιου του πλαστικού (χημικός τύπος).Η προληπτική συντήρηση είναι το παν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Fraoulitsa μου, υπέροχη η μπαλαρίνα σου!! Να τη χαίρεσαι! :D

Eleni_ponaki, αυτό για τις bibi-bo το έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες. Μάλλον αυτό πρέπει να συνέβαινε προς τα τελευταία χρόνια της κυκλοφορίας της, μετά το 1987-1988, γιατί πριν δεν υπήρχαν και άλλες κούκλες για να συγκρίνουμε! :xm: Ακόμα και η sindy pedigree αλλά και η barbie που είδαμε ότι κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό στην Αθήνα, ήταν άγνωστες στην επαρχία. Εγώ πάντως τις λάτρευα και τις δύο το ίδιο και τη bibi-bo και τη sindy! :wub: Πάντως, αν θεωρούνται αυτές οι κούκλες υδροκέφαλες, τι να πούμε για τις bratz και τις myscene???? :eek: o_Oo_O Τερατάκια! :p
 
Στον Βόλο πάντως κυκλοφορούσαν τα πάντα,από τις θείτσες κινέζικες μέχρι πισίνες,τροχόσπιτα και κάστρα των barbie-sindy.και στα σουπερ μαρκετ έβρισκες.Μια ξαδέρφη μου είχε τα πάντα και ζήλευα πάρα πολύ.Ό,τι θές είχε (καμιά φορά όταν έφευγα από το σπίτι της έπαιρνα ,κατα λάθος, και κανένα ρουχάκι ;) )
 
Eleni_ponaki είπε:
Στον Βόλο πάντως κυκλοφορούσαν τα πάντα,από τις θείτσες κινέζικες μέχρι πισίνες,τροχόσπιτα και κάστρα των barbie-sindy.και στα σουπερ μαρκετ έβρισκες.
Πριν το 1988?8)
 
Πριν λίγο καιρό, εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?14060-Bibi-bo-A-%F0%E5%F1%E9%EF%E4%EF%F2-%28%F1%EF%FD%F7%E1-%E1%EE%E5%F3%EF%F5%DC%F1%29&p=265281&viewfull=1#post265281 έψαχνα να βρω πού ανήκει μία "αδέσποτη" κάπα που είχα βρει.. Τελικά, το ανακάλυψα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.. Η κάπα αυτή, λοιπόν, προέρχεται από μία κούκλα του Κεχαγιά (είχα αναφερθεί στην εταιρεία αυτή στην προηγούμενη σελίδα), από τη δεκαετία του '60, τη Χιονάτη της σειράς των παραμυθιών. Όπως εχω ήδη πει, η σειρά αυτή, μαζί με τη σειρά "World International Dolls", στην οποία ανήκει η μπαλαρίνα που έχω ήδη ποστάρει, είναι οι δύο πιο γνωστές σειρές κούκλων της εταιρείας. Βγαίνουν σε δύο μεγέθη, μικρό και μεσαίο (23 εκατοστά και 33). Η Χιονάτη μου ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Προβολή συνημμένου 30751Προβολή συνημμένου 30752Προβολή συνημμένου 30753
 
Πανέμορφη η Χιονάτη σου Fraoulitsa μου, να τη χαίρεσαι!
 
Πολύ όμορφη η κούκλα αυτή fraoulitsa. :) Δέν έχω ξαναδεί τέτοια κούκλα απο τον Κεχαγιά, και πόσο μάλλον της σειράς των παραμυθιών αυτών γενικά. Να τη χαίρεσαι. Μου αρέσουνε ιδιαίτερα τα μάτια της που είναι καστανά. :D
 
Αυτη την κουκλα την ειδα σε παλαιοπωλειο στο νησι πριν απο μερικά χρονια. Η γιαγια μου ειχε μια ιδια και μου την ειχε τάξει. Οταν πέθανε η γιαγιά πριν απο πολλά χρονια χαθηκε και η κουκλα. Να ναι άραγε αυτή; Βέβαια τι να έκανα; να εμπαινα και να φωναζα ᾽᾽Η κούκλα μου᾽᾽; Παντως ειναι ιδια με αυτή της γιαγιας, ακομα θυμαμαι το υπέροχο φουστανι.

DSC06828.jpg
 
Να και η δικιά μου μεγάλη κούκλα.

IMG_0034.jpg
 
Φραουλιτσα μου η Χιονατη που μας εδειξες μοιαζει να βγηκε απο παραμυθι του Ντισνευ! Μοναδικη!

Την κουκλα που μας εδειξε η Domenica την θυμαμαι πολυ μικρη στο πατρικο μιας προθειας μου! Την ειχε στο σαλονι. Θυμαμαι ηταν ψηλη οσο εγω και την φοβομουνα! :D

Παντως το μακιγιαζ της θυμιζει παλιες ντιβες του 40. Εχει και εκεινη την μαγεια του βινταζ.

Η κουκλα που μας ποσταρες, spirtoulis, ειναι μια γλυκεια El Greco!
 
Αναστασία, την έχω από παιδί αυτή την κόυκλα , που γνωρίζεις ότι είναι el greco. Με την ευκαιρία έχεις κανείς καμία διαφήμιση από μικυ μαους για τις μεγάλες κούκλες που έβγαζε η ελ γκρέκο?

Αναστασια είπε:
Φραουλιτσα μου η Χιονατη που μας εδειξες μοιαζει να βγηκε απο παραμυθι του Ντισνευ! Μοναδικη!
Την κουκλα που μας εδειξε η Domenica την θυμαμαι πολυ μικρη στο πατρικο μιας προθειας μου! Την ειχε στο σαλονι. Θυμαμαι ηταν ψηλη οσο εγω και την φοβομουνα! :D

Παντως το μακιγιαζ της θυμιζει παλιες ντιβες του 40. Εχει και εκεινη την μαγεια του βινταζ.

Η κουκλα που μας ποσταρες, spirtoulis, ειναι μια γλυκεια El Greco!
 
Πίσω
Μπλουζα