Με ποια γλώσσα προγραμματισμού ξεκινήσατε.. [PC]

Wally είπε:
Με ξενοδοχειακες εφαρμογες ασχολουμε οποτε μαλλον ψυλιαζομαι ποια ειναι ;) ...το τι τραγωδιες εχουν δει τα ματακια μου btw (οχι μονο απο ανταγωνιστικα πακετα αλλα και απο δικα μας στις αρχες...)δεν περιγραφετε :biglaugh:
XAXAXAXA!!!! Το όνομά της εταιρείας δεν το θυμάμαι. Δεν ξέρω εάν μιλάμε για την ίδια. Θυμάμαι όμως ότι είχε πρόεδρο με όνομα Μητσοτάκης και ο βασικός της υπάλληλος λεγόταν Γεννηματάς. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!! Θυμάμαι προ αμνημονεύτων χρόνων, κάποιος ρεσεψιονιστ, σε ένα κεντρικό ξεν/χείο της Χαλκίδας που είχε πρόγραμμα αυτής της εταιρείας και είχε πρόβλημα, μου είχε πει "Μα είναι δυνατόν να είναι σοβαρή εταιρεία αυτή που έχει πρόεδρο Μητσοτάκη και υπάλληλο Γεννηματά;;" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!

Wally είπε:
Eιχες πει παλια και για Labview.Ειχα κανει interface του πακετου μας με μια εφαρμογη γραμμενη σε Labview που χειριζοταν ρελεδες και τετοια.Ρε λες να ησουν εσυ και δεν σε θυμαμαι? :D
Το δουλεύετε ακόμα; Εμείς έχουμε αγοράσει το 80% του πακέτου, Labview+Databases+Internet+SPS+Datalogging & Supervisory Control+NI Vision+Automation Drivers, αρκετές χιλιάδες ευρώ. Και κάτι κάρτες ΝΑ, 5 χιλιάρικα η μία. Εκτός των άλλων, κάνουμε και data acquisition από παχύμετρα, οπότε απαιτείται κάρτα με ταχύτατο sampling rate. Το Labview επίσης είναι ιδανικό για να αυτοματοποιήσεις το σπίτι σου!
 
To ειχαν βαλει κατι καμμενοι σε ενα ξενοδοχειο και θελανε μετα επικοινωνια με το ξενοδοχειακο πακετο.

Πολλα χρονια πριν...

Το Labview είναι ιδανικό για να αυτοματοποιήσεις το σπίτι σου!
Μπα,το σπιτακι μου το προτιμω manual :D
 
Αρχικα Gw-basic και μετα turbo pascal της Borland ,στην σχολη γυρω στο 91-92,αλλα βασικα υπηρχε το υποβαθρο της locomotive basic (αρε αξεπεραστε cpc6128),εχω ακομα τις δισκετες 5 1/4 .
 
Πρώτη μου γλώσσα στο PC ήταν σίγουρα η Turbo Pascal! Μπορώ να πω την αγάπησα! :)
 
Στο ΤΕΛ που ήμουν με GW Basic και μετά με Cobol και Turbo Pascal.

Bέβαια μιας και είμαι στο κατάλληλο forum να πω πως ξεκίνησα με την Basic του Spectrum+3 (+3 BASIC rules) :cool:
 
Στο pc (1989) ξεκίνησα με assembly και γλώσσα μηχανής για μικροεπεξεργαστές.

Pre-Pc (1988) με την basic του Amstrad.

Μετά πέρασα Gwbasic,Turbobasic,Pascal,Turbo Pascal,C,Turbo C,C++, Dbase , clipper, cobol,Visual studio και τέρμα.

Αγαπημένη γλώσσα ήταν η Assembly (MASM).
 
Spectrum Basic σε +2 (1987), QBasic - Pascal (1989) σε PC286, Matlab (Λόγω σπουδών) και τώρα απλά διδάσκω προγραμματισμό στα άμοιρα παιδάκια του Λυκείου!!!
 
Ξεκίνησα με λίγη Basic (κυρίως Commodore Basic) στο Δημοτικό.

Στο Πανεπιστήμιο άρχισα την περιπλάνηση στη C, η οποία ακόμα συνεχίζεται!

Ξέρω επίσης Java, Verilog
 
Rygar είπε:
...την πρώτη σας πιο σοβαρή ενασχόληση με τα PC;
Υπενθύμιση, γιατί κανείς μα κανείς δε διαβάζει τον τίτλο και το αρχικό ποστ....
 
Γύρω στο 1989-1990 πήγα σα μικρό παιδί να μάθω σε ένα φροντιστήριο τη γλώσσα Logo, με τη χελωνίτσα. Η αίθουσα είχε υπολογιστές ΧΤ, οι περισσότεροι χωρίς σκληρό δίσκο(!) ξεκινούσαν με δισκέτα 5 1/4" DOS, και μετά φόρτωναν τη Logo με μια άλλη δισκέτα.

Απλά πράγματα για παιδιά..

FD 100 RT 90

FD 100 RT 90

FD 100 RT 90

FD 100 RT 90

logo_programming_language.gif


Αργότερα έγινα αυτοδίδακτος προγραμματιστής της GW Basic!

Από PRINT και GOTO μέχρι FOR/NEXT, LOCATE, INKEY$, GOSUB...
 
Είναι λίγο περίεργο αλλά στα PC ξεκίνησα με Borland Turbo C++ 3.1 για MS-Windows 3.1 το 1993/4, ενώ ύστερα το 1995 πέρασα σε Microsoft C 6.0 για DOS (ενώ όλος ο κόσμος γύρναγε σε Windows 95 !!), ύστερα το 1997 γύρισα ξανά σε Borland Turbo C++ 4 για MS-Windows 16bit (κάπου άρχισα να φλερτάρω επίσης με την 80x86 Assembly). Από το 1999 ως σήμερα καταστάλαξα στον Borland/Inprise/CodeGear (και οσονούπω ET) C++ Builder (εκδόσεις 4 - 6 - Turbo Explorer κτλ) από χόμπι πια (καμία φορά βέβαια, τυχαίνει και τίποτε πιο σοβαρό -καμία custom εφαρμογούλα, οπότε ομολογώ πως δεν λέω όχι :D ).

Υ.Γ.


Η αρχή έγινε με Locomotive BASIC 1.1 σε Amstrad CPC 6128 ( 1987-88 ) με ατελείωτα listings από το Pixel & το Manual του 6128
:) , ύστερα ακολούθησε η Amiga 500 BASIC (1991) για να καταλήξω τελικά στην Amiga Lattice-C (1992) εξαιτίας ξανά κάποιων Pixel C listings αν θυμάμαι καλά ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξεκίνησα με Turbo Pascal, που μου αρεσε. Συνεχισα με C
 
Ξεκίνησα γύρω στο '88 με GW-Basic, άλλα τότε ανακάλυψα και το μαγικό κόσμο της Sierra On-line, και νομίζω καταλάβατε ποιός κέρδισε... Μετά, το 91, ασχολήθηκα σοβαρά με Turbo C, μαθαίνοντας από τα κλασικά βιβλία του Herbert Schildt Using Turbo C και Advanced Turbo C. Το 93 έμαθα Turbo Pascal, και μετά επακολούθησε μια πλοιάδα γλωσσών στο πανεπιστήμιο, από ML μέχρι Perl και Ruby...
 
GW-BASIC...θυμάστε??

INPUT,PRINT,Go To, REM xexexe
 
Φυσικα οτι PC προγραμμα περασε απο τα χερια μου, περασε μεσω του PC-Ditto στον Atari STFM μου. Οι γλωσσες προγραμματισμου δεν θα μπορουσαν να μην εχουν ιδια καταληξη. Ξεκινωντας με GW-Basic, περασα μετα σε Cobol, και εκλεισα με την Turbo Pascal που η δομη της εκανε μετα παιχνιδι την μεταβαση στην GFA Basic στην native πλευρα του ST αυτη την φορα. C περασε πολυ λιγο απο τα χερια μου, αλλα τις ομορφοτερες αναμνησεις τις ειχα με την Turbo Pascal και τον Compiler της (αυτη η μαγεια του να εχεις ετοιμα τα EXE αρχεια σου, ετοιμα να ριχτουν σε PD libraries..)

Απο τα σημαντικοτερα προγραμματα που ειχα φτιαξει ηταν ενα πολυπλοκο calendar με υπενθυμητη και σημειωσεις για σημαντικες ημερομηνιες, και ενα προγραμμα διαχειρισμου αποθηκης, το MICROWARE (που ειχα τρελαθει επειδη στην δισκετα σωζοταν ως MICROWAR.EXE! με τους περιορισμους του dos στα ονοματα). Α, και ενα αρνι (ναι αρνι!) πανω σε μια σουβλα με ενα συφερτο απο εντολες LINE στην GW-Basic σε mode 1!

Και επειδη ολα εχουν μια αρχη σε αυτο τον κοσμο, η πρωτη μου επαφη με Basic ηταν αυτη του Spectrum +2! :)
 
Locomotive Basic 1.1 ( Amstrad CPC 6128 )

Αρχές του 1991 (σε ηλικία 7,5 χρονών)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
GWBasic το '87... Ατελείωτες ώρες μπροστά στο PC (αυτό μάλλον είναι διαχρονικό :D )
 
Πηγα να αρχισω να μαθαινω basic μεσω του Zx spectrum αλλα δυστηχως ειχε χαλασει και συνεχισα παλι με Basic στον CPC και λιγο GW-Basic επειτα σε εναν 286.Αλλα τις πιο πολλες ωρες τις ειχα φαει στον CPC,H πλακα ειναι οτι προσπαθουσα να φτιαξω στο CPC ενα platform με την ονομασια Mortal Kombat the Arcade :) και ο ηρωας που θα ελενχες θα ηταν ο Raiden :) αλλα τελικα με το πολυ gaming στην Amiga δεν εκατσα να το τελειωσω ποτε (μια πιστα ειχα καταφερει να φτιαξω).
 
Πίσω
Μπλουζα