Με ποια γλώσσα προγραμματισμού ξεκινήσατε.. [PC]

Τυπικα η GW-BASIC την οποια πρωτοειδα στο γυμνασιο. Βεβαια το μαθημα που γινοταν ηταν τοσο ελεινο που δεν εμαθα τιποτα.

Πολυ αργοτερα στο πανεπιστημιο ασχοληθηκα με turbo pascal 7 την οποια διδασκαν ακομα αν και ηδη ηταν αρχαια. Και τοτε καταλαβα οτι τελικα μου αρεσει ο προγραμματισμος!

Εκτοτε εχω παιξει με αρκετες αλλα μονο με τη java σε σοβαρο επιπεδο
 
SpectrumZXοειδής Basic (του δόγματος 48Κ)

Και τα προγράμματα σε κασσέτες με χειροποίητο εξώφυλλο.

Παστρικά πράγματα...
 
Basic (ZX 48k) , Cobol , Pascal..... και λίγο ποιό μετά με 0 - 1
 
Κατά σειρά: Fortran, GW Basic, Pascal, Assembly, (Borland Turbo) C++ για να καταλήξω.... στο administration και στις βάσεις δεδομένων.

No more προγραμματισμός για μένα.
 
LOGO σε Amstrad PC 1512 ...και μάλιστα με έγχρωμο μόνιτορ !!!
 
Oric extended basic v1.0 στον Oric-1 και μετα Gwbasic στο PC. Μικρες αλλα σπαστικες διαφοροποιησεις στην συνταξη....

Return without gosub :rant: :banghead: :frypan: :bash: :shake:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krhtikos είπε:
Με ποιά γλώσσα προγραμματισμού ξεκινήσατε....
:p


Ναι αυτός ειναι ο τίτλος. Εγώ μετά όμως συνεχίζω γράφοντας το πιο κατω:

Rygar είπε:
...την πρώτη σας πιο σοβαρή ενασχόληση με τα PC;
Διαβάστε βρε το αρχικό ποστ του θρεντ, μην απαντάτε διαβαζοντας το τελευταίο! Αυτό λέγεται όχλος! (ο τελευταίος ακολουθεί τον προηγούμενο χωρίς να ρωτάει τον αρχικό για ποιό λόγο ακολουθάει :D :D:D:D)
 
A ρε Rygar. 3 χρονια εχει κλεισει το thread και ακομα μοχθεις να επιβαλεις ταξη :p

Προτεινω το "PC" εκτος απο τεραστιο να το κανεις και να αναβοσβηνει :p
 
Ξεκίνησα με basic σε Amstrad CPC 464 και το 96 (σε ηλικία 16 ετών) έγραφα προγραμματάκια σε Qbasic! Mάλιστα, είχα φτιάξει παιχνίδι με πεναλτάκια χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη τεχνική της μάσκας που είχα διαβάσει σε κάποιο τεύχος του Pc Master! Από τότε το χόμπι έγινε επάγγελμα αλλά παραμένει και χόμπι κατά διαστήματα αφού τον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με game development, κυρίως σε πλατφόρμα flash :)
 
bspus είπε:
A ρε Rygar. 3 χρονια εχει κλεισει το thread και ακομα μοχθεις να επιβαλεις ταξη :p
Προτεινω το "PC" εκτος απο τεραστιο να το κανεις και να αναβοσβηνει :p
Θα κανω βουντού και οποιος ξαναποστάρει ότι εμαθε να προγραμματιζει με το Χ home σύστημα, θα του σκάσουν οι πυκνωτές και τα υγρά τους θα γεμίσουν τους τοίχους και δε θα μπορεί να ανασάνει.

..........

..........

..........

Και ξεκινάω με το 464 του φιλου puma. :D :D

Puma είπε:
Ξεκίνησα με basic σε Amstrad CPC 464


ΥΓ. Εγω τα λεω εγώ τ'ακούω... :D :D
 
Logo που εκανες; Μηπως στο 6128 κι εσυ; :D :D:D:D:D
 
Ε, στην "QBasic" δειλά δειλά είδα κι εγώ για πρώτη φορά μιας και υπήρχε πακέτο με το DOS 5.0! Την "GW-Basic" την ανακάλυψα λίγο αργότερα. Την "QuickBASIC" την αγόρασα από φίλο αυθεντική κι αυτή με κάποια άλλα πράγματα. Αν δεν κάνω λάθος είναι σε 2 δισκέτες (που όλο και κάπου θα βρίσκονται τώρα). Pascal και Cobol λίγο αργότερα πάλι...
 
Τόσοι και τόσοι τίτλοι από άλλα threads έχουν επεξεργαστεί εκ των υστέρων ώστε να είναι πιό ξεκάθαρο το περιεχόμενο, αυτός εδώ του Rygar είναι η Ιερή Αγελάδα και δεν τον έχει αγγίξει κανένας τόσα χρόνια; Βάλτε ένα [PC] να καταλαβαινόμαστε εύκολα!
 
logo σε apple IIc και gw basic σε 8086

να και ένα βιβλίο που χρησιμοποιούσα τότε για logo

picture.php


κάπου έχω και για την gwbasic

αυτο που μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση ήταν όταν εγώ έφτιαχνα τα κλασσικά απλά προγραμματάκια σε basic ένα παλικάρι είχε φτιάξει (ή είχε βρει έτοιμο) κώδικα σε basic πάλι για ένα vertical shoot'em up με ascii χαρακτήρες βέβαια, μου έκανε φοβερή εντύπωση πως έλεγχε το πρόγραμμα τους κομήτες που κατεβένανε, το 'διαστημόπλοιο' και τα εχθρικά σκάφη!

δυστυχώς δεν έχω τον κώδικα
 
Σε PC μάλλον με την Qbasic 1.1 που περιλαμβανόταν μαζί με το ντος αν και πρέπει να είδαμε στο σχολείο την Gw Basic και την Logo πρωτύτερα. Θυμάμαι που είχα λαχτάρα τότε με την Qbasic πως στο καλό μπορεί να κάνει compile σε exe γιατί είχα όνειρο να κάνω τις σούπερ ντούπερ εφαρμογές που θα τρέχουν κανονικά από ντος. Χεχε.. μετά βρήκα την Qbasic 4.5 όταν μπήκα ιντερνετ από το πανεπιστήμιο και ανακάλυψα ότι κάνει exe. Yey!!!
 
Maddog είπε:
Τόσοι και τόσοι τίτλοι από άλλα threads έχουν επεξεργαστεί εκ των υστέρων ώστε να είναι πιό ξεκάθαρο το περιεχόμενο, αυτός εδώ του Rygar είναι η Ιερή Αγελάδα και δεν τον έχει αγγίξει κανένας τόσα χρόνια; Βάλτε ένα [PC] να καταλαβαινόμαστε εύκολα!
Δε χρειάζεται. Κανείς σύγχρονος υπολογιστής δεν ειναι 8μπιτος! Αρα μιλαμε μονο για πισί :D :D

Παντως η λεξη PC μπηκε στο τελος του τίτλου του θρεντ και παλι δε φαίνεται πριν κανεις κλικ επανω του, και κανείς δε θα το προσέκσει :D . Δε βαριέσαι, το θρεντ εχει πλακα γιατί μου θυμίζει πως η πλειοψηφία δεν προσέχει ποτέ τα ψιλά γράμματα. :D
 
Πίσω
Μπλουζα