Με ποια γλώσσα προγραμματισμού ξεκινήσατε.. [PC]

Cordata CS-45, NEC V20 10Mhz, 640kb RAM 2x FDD 720k, Monitor Hercules, MSDOS 3.30, Gwbasic 3.22 + "1000+1 Προγράμματα για τον IBM PC" βιβλιο παραμάσχαλα.

Εγραψα μπολικα listenings και τα τροποποιούσα κατα βούληση. :) Εχω ακόμα την δισκέτα με τα προγραμματάκια μου. Ηταν για μένα κάτι σαν παιχνίδι και ποτε δεν ασχολήθηκα σοβαρά.

Επίσης πέρασα λιγάκι και από την TURBO PASCAL 5.5, αλλά ξυστά :D :D

Ειμαι μεσα ή όχι ?:biglaugh:
 
Ολως περιέργως, μεσα είσαι :D
 
ξεκίνησα με logo σε εναν apple iic και συνέχισα με commodore basic στην amiga. στο πανεπιστήμιο fortran και μετα pascal
 
Rygar είπε:
...την πρώτη σας πιο σοβαρή ενασχόληση με τα x86 PC;
Εγώ πρωτοασχολήθηκα με VB 1.0 τον Οκτ 1993 και δεν το μετάνιωσα, καθώς εξαιτίας της πλέον έχω μετατρέψει το χόμπι μου σε επάγγελμα.
Το υπενθυμίζω γιατί πολλοί διαβάζετε τον τίτλο του θρεντ και μένετε εκεί :D
 
σε PC Qbasic και στην συνέχεια VB4. Εφτιαξα αρκετά μικρά παιχνιδάκια και utilities. H Basic μου αρέσει και μέχρι σήμερα συνεχίζω να ασχολούμαι με διάφορους Basic Compilers. Eπίσης C σε Dos, Actionscript (Flash) και γενικά ασχολούμαι με προγραμματισμό από χόμπυ.

λίστα με Basic Compilers για Windows, ρίξτε μια ματιά, αξίζει.

http://basic.mindteq.com/WinList.asp
 
gwbasic το '88 στο σχολειο. Πιλοτικα στο σχολειο μας ειχαμε 2 ωρες την εβδομαδα μαθημα για υπολογιστες και βριζαμε γιατι καναμε 7ωρο :( Τωρα τα παιδακια κανουν καθε μερα 7ωρα, τα καημενουλια.

θυμαμαι οτι φορτωναμε την γλωσσα απο δισκετα 5 1/4 και φυσικα ετρεχε σε MSDOS (oυτε που θυμαμαι τι version ηταν το DOS). Αρχαια χρονια....δεν ειναι τυχαιο οτι μια απο τις αγαπημενες μου ταινιες ειναι το "War Games" ;)

Aλλα η πιο "cool" γλωσσα προγραμματισμου που εχω χρησιμοποιησει ποτε ειναι το Μatlab (αν μπορει κανεις να το χαρακτηρισει γλωσσα προγραμματισμου). Με μια γραμμη ετρεχα Fourier Transformations, και με μια δευτερη δημιουργουσα ψηφιακα φιλτρα!
 
Νομίζω ότι το Matlab θεωρείται γλώσσα προγραμματισμού, όπως σίγουρα είναι και το Labview της National Instruments με το οποίο έχουμε κάνει παπάδες εδώ πέρα. Φοβερά εργαλεία και τα 2, και περιλαμβάνονται και στην project list του Sourceforge!
 
Ξεκινησα με turbo pascal 3.0 και ms cobol στον amstrad 1512 το 86 - ειχα γραψει και νωριτερα βεβαια προγραμματακια στο apricot pc αλλα δεν ετρεχε κανενα :biglaugh:
 
Μήπως αυτά τα προγραμματάκια τα πήρε ο Μπίλι θύρας και έφτιαξε τα Windows?? :D
 
Ακμάκα μου δυστυχώς τα Παράθυρα του Βασίλη Πόρτα είναι η αιτία που υπάρχουν αυτά τα προγράμματα, ή που έχουν μεγάλη δημοτικότητα, γιατί dosένια ήταν στην αρχή και δύσχρηστα με λίγες δυνατότητες, αν και γνωρίζω ότι το Labview είχε βγει αρχικά για Windows 1.0, λόγω του μοναδικού τρόπου που...σχεδιάζεις κώδικα :animeek:, καθώς δε γράφεις ούτε μία γραμμή, οπότε απαιτούσαν γραφικό(ο Θεος να το κάνει γραφικό) περιβάλλον.
 
Logo (σε ibm compatible, ελληνικής συναρμολόγησης !) πρίν από 15 χρόνια (και βάλε. μετά ασχολήθηκα με gwbasic, turbo pascal, dbase III+,C++ , assembly (τα βασικά), vb 6,vb.net 2005, T-SQL, javastript, XSLT,AJAX,...)
 
Ακμάκα μου δυστυχώς τα Παράθυρα του Βασίλη Πόρτα είναι η αιτία που υπάρχουν αυτά τα προγράμματα, ή που έχουν μεγάλη δημοτικότητα, γιατί dosένια ήταν στην αρχή και δύσχρηστα με λίγες δυνατότητες,
Τωρα το δα...αν εννοεις τους compiler της Cobol και της Pascal υπηρχαν 20 χρονια νωριτερα (ο πρωτος) και 10 χρονια (ο δευτερος) πριν το DOS και ηταν εξαιρετικα δημοφιλεις. Ολα τα εμπορικα προγραμματα που γραφτηκαν τη δεκαετια του 70 και στο μισο του 80 ηταν σε Cobol - και ολα αυτα σε UNIX σε PDP σε 370 και CP/M συστηματα πολυ πριν εκδοθει το PC-DOS.
H Cobol , οχι απλα δεν ωφεληθηκε απο την ελευση του DOS αλλα πεθανε λιγα χρονια αργοτερα (απο μοναξια ισως LoL) ενω η Pascal μεταλλαχθηκε ελεω Borland σε TURBO για το CP/M πριν περασει στο DOS.

Με την καθιερωση (ο Θεος να την κανει) των windows το 1991 και οι 2 γλωσσες - τουλαχιστον στην πρωτη τους μορφη - ειχαν εξαφανιστει.

και δύσχρηστα με λίγες δυνατότητες,
???
 
telamonas.stokos είπε:
Εχεις δίκαιο που αναρρωτιέσαι. Το ξαναδιάβασα και αναρρωτιέμαι κι εγώ πώς στο καλό το εννοούσα στο μυαλό, και δεν μπορώ να θυμηθώ. Μάστα βράστα. Πες πως δε γράφτηκε ποτέ.
 
Οχι !!! να θυμηθεις !!!! να θυμηθεις και να αναπτυξεις επιχειρηματα :biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:

(στο επομενο meeting θα σε κυνηγαω με το manual της Turbo Pascal for Windows :diablotin: )
 
Logo και εγω,με την παλιοχελωνιτσα! :)
 
telamonas.stokos είπε:
(στο επομενο meeting θα σε κυνηγαω με το manual της Turbo Pascal for Windows :diablotin: )
Με την dosένια turbo pascal της Borland ασχοληθήκαμε αρχικά στη σχολή το 93, και ήταν στην ουσία αυτή που με έκανε να σκέφτομαι σα προγραμματιστής.
 
Η πρώτη ήταν η θεωρητικά πίο εύκολη..η μισήτη Turbo Pascal/Delphi, ακολούθησε Prolog, Java, Haskell και C.
 
Ηξερα μια εταιρεία που είχε φτιάξει μια εφαρμογή για ξενοδοχεία. Ηταν γραμμένη σε Prolog και έτρεχε σε....Prolog. Παναγία μου, έτσι και έκλεινε ο server απότομα π.χ. λόγω πτώσης τάσεως, τα αρχεία γίνονταν corrupted.
 
@Rygar

Με ξενοδοχειακες εφαρμογες ασχολουμε οποτε μαλλον ψυλιαζομαι ποια ειναι ;) ...το τι τραγωδιες εχουν δει τα ματακια μου btw (οχι μονο απο ανταγωνιστικα πακετα αλλα και απο δικα μας στις αρχες...)δεν περιγραφετε :biglaugh:

Eιχες πει παλια και για Labview.Ειχα κανει interface του πακετου μας με μια εφαρμογη γραμμενη σε Labview που χειριζοταν ρελεδες και τετοια.Ρε λες να ησουν εσυ και δεν σε θυμαμαι? :D

@Erynies

Ηaskell :worship:
 
Πίσω
Μπλουζα