Μικρό μου Πόνυ - My Little Pony (1986)

Οχι! Αυτό είναι χάλια και είναι της δεκαετίας του 90! :p Αυτό που ψάχνω εγώ είναι της MASTER HOME VIDEO, δηλαδή δεκαετίας 80 ^
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό είναι το άλλο opening και το ξέρω...Εγώ ψάχνω το αντίστοιχο με το παραπάνω βίντεο και τα στοιχεία που πόσταρα!! ^ Στο YouTube δεν υπάρχει σίγουρα γιατί το έχω ψάξει...Αλλά όλο και κάποιος θα έχει τη βιντεοκασέτα που ανέφερα παραπάνω...
 
Δεν ήξερα ότι υπήρξε στα ελληνικά σε αυτήν την έκδοση εκείνη την δεκαετία. Μόνο η εισαγωγή που ανέφερε o amyntas επειδή ήταν το αντίστοιχο σε αυτό :

http://www.youtube.com/watch?v=oqpV_JP4UVo

(για εκείνους που δεν ήξεραν, υπήρξαν δύο τραγούδια στην Αμερική για την εισαγωγή αυτής της σειράς)

Θα ήταν θαυμάσιο στα ελληνικά σε διαφορετική, παλαιότερη ερμηνεία (η νέα μετάφραση είναι εντάξει αλλά τίποτα ξεχωριστό).
 
NorthStar και στην Ελλάδα δύο τραγούδια υπήρξαν για την εισαγωγή της σειράς και δεν αναφέρομαι στη νέα μετάφραση!! Η νέα μετάφραση είναι αίσχος...Όπως το είπες και εσύ, υπάρχει παλιότερη ερμηνεία και είναι θαυμάσια!! Σε όσους έχω αναφέρει αυτή τη βιντεοκασέτα, κανένας δεν την ξέρει...Μα τόσο σπάνια είναι ? και ο βλάκας πήγα και την έδωσα...Θυμάμαι μάλιστα και το τραγούδι που πάει κάπως έτσι:

Το φωτεινό ουράνιο τόξο

Στα μαγικά βουνά

Στη κοιλάδα των ονείρων τα πάντα μπορούν να γυρνάν

Πετώντας μέσα στα σύννεφα

Ψηλά στον ουρανό

Ψάχνω στην παραμυθοχώρα τα μικρά πόνυ να βρω

(Η Master HOME VIDEO για τους μικρούς της φίλους, σε νέες περιπέτειες με τα αγαπημένα σας πόνυ) κάπως έτσι το λέει πάνω κάτω και συνεχίζει το τραγούδι

Στην παρέα της χαράς πρέπει να 'ρθεις και εσύ

Σ'αγαπάω μικρό μου πόνυ

Θα'μαστε πάντα μαζί, θα'μαστε πάντα μαζί

Αυτό είναι το αντίστοιχο τραγούδι ^ και το θυμάμαι πάρα πολύ καλά, γιατί έχω δει τη συγκεκριμένη βιντεοκασέτα πάνω από 100 φορές! Ήταν η πρώτη μου και αγαπημένη βιντεοκασέτα όταν ήμουν μικρός και ξανατονίζω ότι μιλάω για δεκαετία 80!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω πως πήγα και έδωσα αυτή τη βιντεοκασέτα που δεν την αποχωριζόμουν ? Με έπιασε το καλό μια μέρα και όπως γυρνούσα από το μάθημα ζωγραφικής, είπα να περάσω από την θεία μου όπως συνήθιζα να πηγαίνω μετά την ζωγραφική, μέχρι να έρθει το αστικό που θα με πήγαινε στη περιοχή που μένω και θυμάμαι ότι έβγαλα τη βιντεοκασέτα από τη τσάντα, την έδωσα στην θεία μου και είπα αυτό είναι για την Μερόπη (ξαδέρφη μου) και θυμάμαι ότι μου είπε η μάνα σου το ξέρει αυτό ή κάτι τέτοιο και την λέω ναι το ξέρει και δεν τη θέλω άλλο και την έδωσα...OMG Επίσης είχα πει σε μια άλλη ξαδέρφη μου να πει στην Μερόπη να της δώσει την βιντεοκασέτα για να την δω ξανά (ήταν στο ίδιο τμήμα στο σχολείο) και μου είπε ότι την είπε και η απάντηση που πήρε ήταν αυτή ''η μάνα μου πέταξε τη βιντεοκασέτα στα σκουπίδια'' αλλά δεν νομίζω να ισχύει και να είπε η ξαδέρφη μου κάτι τέτοιο (μάλλον η άλλη δεν της είπε τίποτα) Και σκέφτομαι να παω να τη ζητήσω ρε παιδιά, αλλά ντρέπομαι και πέρασαν πόσα χρόνια :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Βασικά λέω να παω και να πω στην θεία μου να μου δώσει κάποιες βιντεοκασέτες της ξαδέρφης μου (έχει πάρα πολλές) και να της πω ότι της θέλω για να τις μετατρέψω σε DVD και να τις ανεβάσω στη σελίδα μου (λέμε τώρα) επειδή είναι σπάνιες :p και μαζί με 2-3 βιντεοκασέτες που θα πάρω, θα πάρω και τη βιντεοκασέτα με τα πόνυ :p Αν την έχει ακόμη...Δεν ξέρω τι λέτε εσείς να κάνω ? Δεν ήθελα να την δωσω, το μετάνιωσα :( Επίσης η βιντεοκασέτα είχε ένα αυτοκόλλητο με το σήμα της MASTER HOME VIDEO και ένα μικρότερο αυτοκόλλητο με την Megan να αγκαλιάζει την Magic Star!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εννοείται να πας και να τη ζητήσεις!

Εγώ από δεκαετία του '80 έχω μόνο μια βιντεοκασέτα "Μικρό μου Πόνυ Νο6 και οι φίλοι του",

που περιλαμβάνει το επεισόδιο "Η επιστροφή του Τάμπλετον",

2 επεισόδια Βαβουροπατάτες και 1 επεισόδιο Φωτεινούληδες!

Δεν έχω ακούσει ποτέ αυτό το τραγούδι...

Ανυπομονώ να βρεις τη βιντεοκασέτα και να ανεβάσεις το intro!
 
Έχω όλες τις βιντεοκασέτες από τα πόνυ και σε καμία δεν έχει αυτό το τραγούδι, μόνο στη συγκεκριμένη βιντεοκασέτα που ανέφερα! (που δεν έχει καμία σχέση με τις βιντεοκασέτες με τα νούμερα) Επίσης έχει μόνο επεισόδια από πόνυ και τη ταινία του 1986 μισή, δεν έχει Φωτεινούληδες ή Βαβουροπατάτες και ένα άλλο στοιχείο που θυμάμαι από τη βιντεοκασέτα ήταν ότι πριν ξεκινήσει η ταινία εκτός από τη διαφήμιση ''Η Λίμνη των Κύκνων'' έδειχνε μια γοργόνα (ηθοποιό) να κολυμπάει σε μια πισίνα και μόλις βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας, εκεί ξεκινάει η ταινία και μάλιστα θυμάμαι σε ποιο σημείο τελειώνει η βιντεοκασέτα, ήταν εκεί που έστειλε η Φριγκίτα τις δύο κόρες της να πάνε να βρουν μία γιγάντια αράχνη που θα εμποδούσε τα πόνυ να φτάσουν στη Κοιλάδα με τα αστραπόφτερα πόνυ και η βιντεοκασέτα σταματάει στο σημείο όπου η Βαρέλα πετάει στην αράχνη το γλυκό που είχαν πάρει για να την ξεγελάσουν και να δεχτεί να τους βοηθήσει...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν Masquerade την θυμάμαι στην ελληνική τηλεόραση αυτή την εισαγωγή και νομίζω ότι ήταν αυτή στα αγγλικά και εκείνη του Θάνου παραπάνω και η κλασική.Δεν υπήρχε κάτι άλλο στα ελληνικά και είναι όλες του '80

Τώρα που το λες...ΠΩΠΩΠΩ!!! το μυαλό μου πάει στην φωνή του Λάκη Παπαδόπουλου!!!Και μου φαίνεται ότι τραγουδούσε ,ναι ναι!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάποιος καλός Σαμαρίτης επιτέλους ανέβασε την εισάγωγή που μάλλον είναι αυτή που ψάχνεις. Ίδια μουσική αλλά διαφορετικοί στίχοι από την εκδοχή της δεκαετίας του 90 ή 00.

http://www.youtube.com/watch?v=brLOktNV-u8

Στο κανάλι έχουν ανέβει πολλά επεισόδια που φαίνονται να είναι απευθείας από τις βιντεοκασέτες μιας και έχουν τις σωστές μεταγλωττίσεις ΚΑΙ τα επεισόδια από Βαβουροπατάτες και Φωτεινούληδες αλλά έχω ψιλομπερδευτεί επειδή στα πιο πολλά clip ακούγεται αυτή η εισαγωγή ενώ θυμάμαι ξεκάθαρα ότι σε κάποια τουλάχιστον από αυτά ακουγόταν η συνηθισμένη κλασική εισαγωγή "Μικρό μου πόνυ, μικρό μου πόνυ κτλ". Επιπλέον θυμάμαι ότι τα επεισόδια της ιστορίας "Το Τέλος Της Φτερωτής Κοιλάδας" ήταν στις κασέτες 9 ΚΑΙ 10 ενώ στο clip του καναλιού όλα τα επεισόδια είναι στο Νο 9. Μπορείι να έχει γίνει επεξεργασία σε κάποιο βαθμό.

Τέλος πάντων, σχετικά με την εισαγωγή, οι στίχοι είναι καλύτεροι σε σύγκριση με την καινούρια εκδοχή αλλά ως ερμηνεία η μεταγενέστερη είναι κάπως καλύτερη μιας και στην παλιά εκδοχή η φωνή είναι κάπως τσιριχτή στο δεύτερο μισό του τραγουδιού. Η αγγλική εκδοχή είναι σαφώς καλύτερη όπως και η πασίγνωστη ελληνική που αναφέραμε πριν.
 
Είχα μια βιντεοκασέτα με τα Μικρά μου πόνυ από τη Μaster Home Video και περιλάμβανε τα επεισόδεια ''Η λουλουδοπαρέα'' και ''Τα μαγικά νομίσματα''. Μου άρεσαν οι τίτλοι έναρξης (Μικρό μου πόνυ, μικρό μου πόνυ...).
 
Ελπίζω να μην σας χαλάσω το κλίμα με αυτό που θα πω αλλά θεωρώ ότι τα τελευταία πόνυ (generation 4) από την γραφίδα των δημιουργών των powerpuff girls με τίτλο My little pony friendship is magic, είναι η καλύτερη εκδοχή πόνυ που έχω δει. Βλέπονται άνετα και από την ηλικία των 30 χεχε. Γι' αυτό υπάρχει εξάλλου και ειδικός όρος για τους ενήλικους θαυμαστές τους. Bronies. Έχω κάνει ένα ανάλογο group στο fb (bronies Greece). Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι πέρα από τον σπάικ, έχουν πάρει πόνυ από όλους τους παλιούς κύκλους επεισοδίων και τους έχουν αναδιαμορφώσει. Για παράδειγμα η Sweetie bell η οποία έκανε την εμφάνιση της πρώτη φoρά στα επεισόδια της τρίτης γενιάς με cutie mark μια ροζ καρδιά, στο G4 είναι ένα μικρό πόνυ που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα το cutie mark του. Ή η Bon Bon από τα πρώτα επεισόδια πόνυ που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, στο G4 εμφανίζεται μόνο σαν κομπάρσα (Backround pony). Φυσικά υπάρχουν και καινούριοι χαρακτήρες. Δεν ξέρω αν ένα πόνυ emo θα σας ξενίσει(

Cloudchaser)


αλλά το κάθε πόνυ σε αυτή την σειρά έχει την δική του προσωπικότητα η οποία αναδεικνύεται μέσα στα επεισόδια κάτι που έλειπε στα πόνυ των παιδικών μας χρόνων. Επίσης θεωρώ ότι έχουν μια αρκετά ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ οι σεναριογράφοι της σειράς. Ξέρω, ξέρω.... εδώ είμαστε για να νοσταλγήσουμε κάτι παλιό και όχι για να προμοτάρουμε κάτι νέο. Απλά φαντάζομαι ότι όσοι αγαπούσαν κάτι στα παιδικά τους χρόνια θα χαρούν να το δουν να εξελίσσεται. τέλος να σας δώσω ένα λινκ με όλα τα πόνυ που έχουν υπάρξει, για όσους θέλουν να μελετήσουν χαχα, είναι ότι πιο οργανωμένο έχω βρει! http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_My_Little_Pony_characters
 
Πόσους κύκλους είχε δείξει στην Ελλάδα και πόσα επεισόδια είχε ο κάθε κύκλος?
 
Aυτό που με ανησυχεί με το Μy Little Pony - Friendship Is Magic είναι το loud fandom του, γνωστό κι ως bronies, που η εμονή τους τους για την εν λόγω σειρά φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους. Πάρτε μια γεύση με το παρακάτω video για να καταλάβετε τι εννοώ:

[video=youtube;-eFfATbh0No]

Εννοείται δεν είναι όλοι οι fans έτσι αλλά δυστυχώς ένα χαρακτηριστικό ποσοστό είναι έτσι. Εντάξει, καθένας όπως την βρίσκει αλλά, ρε παιδάκι μου, δεν χρειάζεται να μας το τρίβουν στην μούρη μας με το έτσι θέλω. Γι' αυτό προτιμώ το fandom της παλιάς σειράς που τουλάχιστον είναι πιο εγκρατής.
 
το μικρο μου πονυ

καλημέρα,

μήπως γνωριζει κάποιος πως ακριβώς γράφονται στα ελληνικά τα ονόματα από τη γνωστή σειρα;

π.χ. η Twilight Sparkl στο Nikelodeon προφέρεται κ γραφεται Τουαλαιτ αντι Tουαιλαιτ(συγγνώμη δε ξερω να βάζω διαλυτικά)

ευχαριστώ
 
Εγώ το μόνο που είχα δει από τα Pony ήταν ένα νομίζω με βούρκο (χεχε). Και κάτι με Βαβουροπατάτες
 
BETTY BOOP είπε:
Είχα μια βιντεοκασέτα με τα Μικρά μου πόνυ από τη Μaster Home Video και περιλάμβανε τα επεισόδεια ''Η λουλουδοπαρέα'' και ''Τα μαγικά νομίσματα''. Μου άρεσαν οι τίτλοι έναρξης (Μικρό μου πόνυ, μικρό μου πόνυ...).
η βιντεοκασέτα που είχα βιντεοκασετα.jpg
 
Είχα δει και γω μερικά Πόνυ λόγω της αδερφής μου. Αν δεν κάνω λάθος είχε και μερικούς μονόκερους. Οι Βαβουροπατάτες επίσης αξέχαστες.

P.S. Η παράφραση των Ράδιο Αρβύλα σε Μικρό Κουπόνι επίσης όλα τα λεφτά.

[video=youtube;Jl-QSmPqEpo]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα βρείτε ολόκληρη την ταινία εδω: [edit] Copyrights [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα