Χμμμ... ενδιαφέρον θέμα. Δεν το είχε πάρει το μάτι μου όταν πρωτοανοίχτηκε...
(όχι πάντως, δεν είμαι εγώ το μέλος της... παράκλησης).
Από μένα, ασυζητητί
Μπλεκ, έστω και για τους "λάθος" λόγους...
Το Αγόρι, αν και αγόραζα κάποια τεύχη του αραιά και πού (αν είχα ήδη αγοράσει όοοολα τα άλλα κόμικς και μπασκετοπεριοδικά που έπαιρνα και μου είχε μείνει μετρητό), δεν με κράτησε ποτέ του ώστε να γίνω τακτικός αναγνώστης και ας είχε 2-3 ενδιαφέρουσες ιστορίες (Judge Dredd, Roy of the Rovers κ.λπ.)
Αντίθετα, επί χρόνια δεν έχανα τεύχος Μπλεκ, αν και για να είμαι ειλικρινής κι εγώ ενθουσιαζόμουν περισσότερα για τα παρελκώμενα, παρά για τις ιστορίες. Όχι τόσο για συνεντεύξεις, καλλιτεχνικές ειδήσεις κ.λπ. όσο για αφίσες, σιδερότυπα και κυρίως χειροτεχνίες, παιχνίδια με κάρτες κ.λπ. Φυσικά και υπήρχαν ιστορίες που περίμενα πώς και πώς για να διαβάσω τη συνέχεια (Παιδί-Πάνθηρας, Τερματοφύλακας-Γιατρός κ.λπ.), αλλά π.χ. η ομώνυμη ιστορία του Μπλεκ με άφηνε παγερά αδιάφορο (άντε λίγο ο Καθηγητής Μυστήριος
-έτσι δεν τον έλεγαν;- μου ήταν συμπαθής) και δεν ήταν λίγες οι φορές που τη διάβαζα πρώτη-πρώτη, σχεδόν ως αγγαρεία, για να ξεμπερδεύω και να προχωρήσω σε αυτές που μου άρεσαν περισσότερο. Για να είμαι 1315% ειλικρινής πάντως, αν το Αγόρι είχε τα παρελκώμενα του Μπλεκ και το Μπλεκ περιοριζόταν στις ιστορίες, πιθανότατα να προτιμούσα το Αγόρι...
//Πάντως αν έμπαινε και ως τρίτη επιλογή "Βαβούρα", νομίζω πως θα τα έσκιζε χαλαρά τα δυο "βαρβατοπεριοδικά"...