Μπουγελόφατσες: H αναβίωση!!!!

Κάναμε τρύπες με καυτό καρφί και τις κάναμε μπρελόκ....

Αλησμόνητες εποχές....
 
Είχα τον κάστορα (που τον λέγαμε σκίουρο), το Σίφουνα, τον κολοκύθα και τον Σαγόνια (που τον λέγαμε καρχαρία). Τα περίπτερα πουλούσαν μπουγελόφατσες σε διαφανή σακουλάκια, (οπότε έβλεπες ποια σου έλειπε), με 250 δρχ η μία (με τέσσερεις μπουγελόφατσες, πάει το χιλιάρικο!). Χρησιμοποιούσαμε τις μπουγελόφατσες το καλοκαίρι και μάλιστα θυμάμαι ότι ρίχναμε νερό στα πόδια για να μη βραχούμε! Μια φορά, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ήταν να παίξουμε μπουγέλο και κρατούσα μπουγελόφατσες στο σχολείο (!) ενώ οι σακούλες και οι νερομπόμπες (τα μπαλόνια με νερό) πήγαιναν σύννεφο, όπότε τι να έκανε και η μπουγελόφατσα...!!!
 
Που τις θυμήθηκες?!Θυμάμαι που κυκλοφορούσαμε εξοπλισμένοι με τις μπουγελόφατσες και κάπου είχαμε κρυμμένο κι έναν κουβα με νερό κι όποιον πάρει ο χάρος.Το μόνο κακό ήταν το πλαστικό τους που μύριζε πολύ άσχημα...
 
Εμένα πάντως τις πούλαγε ο πατέρας μου καθότι έμπορος στο επάγγελμα και μας έχει μείνει ένα κουτί αλλά είναι όλες ανοιχτές και πολλές διπλές! Δεν είχα δώσει και πολύ σημασία σ'αυτά τότε αλλά απ'οτι καταλαβαίνω θεωρούνται πλέον συλλεκτικές. Κάπου στην αποθήκη κυκλοφορεί αυτό το κουτί...και να σκεφτεί κανείς ότι έπαιζα με το σκυλί μου μ'αυτές και τις έκανε κομμάτια μόλις τις έπαινε...αλλά όταν τις βρώ θα τις μαζέψω!!!
 
Παιδιά, επειδή μου ζητάτε πολλοί το μόνο που θέλω είναι να ξέρω ότι θα τις περιθάλψετε με αγάπη όπως και τις υπόλοιπες συλλογές που τυχόν έχετε. Δεν με νοιάζει τόσο το χρήμα, απλά αυτό το μικρό απλό κριτήριο! Ευχαριστώ.
 
καλα οχι και συλλεκτικες οι μπουγελοφατσες μην πεσω απο την ταρατσα..απλα ειναι πολυ συμπαθητικες..εχω καμια 15αρια..
 
enrique19 είπε:
καλα οχι και συλλεκτικες οι μπουγελοφατσες μην πεσω απο την ταρατσα..απλα ειναι πολυ συμπαθητικες..εχω καμια 15αρια..
Κοινά αποδεκτός όρος είναι ότι κάτι συλλεκτικό είναι κάτι που δεν κυκλοφορεί πλέον. Σαφώς και αρκετοί θα έχουν κάποια κομμάτια απο μπουγελόφατσες ή οτιδήποτε άλλο. Το θέμα είναι τι θεωρείς εσύ συλλεκτικό, και πως, δηλαδή συλλεκτικό = παλιό, δυσεύρετο και ακριβό ή απλά συλλεκτικό για συναισθηματικούς λόγους;;; Ο κάθένας πιστεύω έχει τη δική του προσωπικότητα και καθορίζει αυτός/ή τι θεωρεί συλλεκτικό.
 
ε ναι ενταξει εγω θεωρο συλλεκτικο το ακριβο και οχι το ευρεως διαδεδομενο,μπουγελοφατσες εχουν παρα πολλοι και σιγουρα δεν εχουν χρηματικη αξια παρα μονο νοσταλγικη.
 
enrique19 είπε:
ε ναι ενταξει εγω θεωρο συλλεκτικο το ακριβο και οχι το ευρεως διαδεδομενο,μπουγελοφατσες εχουν παρα πολλοι και σιγουρα δεν εχουν χρηματικη αξια παρα μονο νοσταλγικη.
Είναι πάρα πολλοί σίγουρα. Υπάρχουν όμως κι αρκετοί που τις νοσταλγούν και δεν είχαν και θα ήθελαν να έχουν, και άλλοι που είχαν αλλά για κάποιο λόγο δεν τις έχουν πια και τις....νοσταλγούν τόσο ώστε να θέλουν να τις ξαναποκτήσουν!!! Άλλωστε αυτή είναι η βάση που στηρίζεται το όλο θέμα της ρετροαγάπης (ή ρετρολαγνείας αν προτιμάτε), η νοσταλγία!
 
Συλλεκτικές ή μη, τις προάλλες έφαγα στη μάπα νερό από μία μπουγελόφατσα στο πλαίσιο ενός pool party.

Σας πληροφορώ ότι δούλεψε μια χαρά και καθόλου "γερασμένη" δεν μου φάνηκε...
 
Μπουγελόφατσες - Διαφήμιση

[video=youtube;x-cXwrQE3JA]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι Μπουγελόφατσες Ψιλικοκό (και μια ερώτηση)

Μικρές κούφιες λαστιχένιες μπαλίτσες σε σχέδια ζώων και χαρακτήρων με άνοιγμα στο στόμα ώστε να αποθηκεύουν και να εκτοξεύουν νερό, οι Μπουγελόφατσες κυκλοφόρησαν το 91-92 από την Ψιλικοκό σε σακουλάκια των 250 δρχ.

Μήπως κανείς γνωρίζει τη διεθνή ονομασία τους; Π.χ. τα SkateBoard Mania επίσης της Ψιλικοκό ήταν στην πραγματικότητα τα Savage Mondo Blitzers της Kenner (με νόμιμη άδεια κυκλοφορίας σε σακουλάκια αντί για καρτέλες).

Είμαι σίγουρος πως και οι δικές μας Μπουγελόφατσες ήταν εισαγόμενο προϊόν, αφού οι χαρακτήρες ήταν ενδεικτικοί Αμερικάνικης κουλτούρας.

Μπουγελόφατσες - Διαφήμιση

[video=youtube;x-cXwrQE3JA]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπουγελόφατσες ebay

[edit] Με μια αναζήτηση θα το βρουν [edit] όποιος έχει ebay και θέλει να τις αγοράσει υπάρχουν εκεί. Εγώ τουλάχιστον αγόρασα ένα σακουλάκι!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τα παραπάνω είχα: Τον καρχαρία, τη νεκροκεφαλή, τον Λοχία, τον κολοκύθα, το πράσινο τέρας, και τον τίγρη. Η μπάλα ποδοσφαίρου ήταν δυσεύρετη. Απαραίτητο αξεσουάρ όταν ο γάτος πήγαινε στο καναρίνι, όταν τα περιστέρια πήγαιναν να κάνουν το μπαλκόνι... τουαλέτα, όταν δεν είχες μπαλόνάκια-μπουκαλάκια-πιστολάκια νερού για το σχολικό μπουγέλο.

Θυμάμαι είχα και απομιμήσεις με τελείως άλλα σχέδια και χρώματα. Με μια από αυτές ήθελα να κάνω πυροφάνι (""μπογελόφατσα" γεμάτη με οινόπνευμα) και παρολίγον να πάρει φωτιά η κουρτίνα του μπάνιου. :bash:
 
Ορίστε φιλαράκια μου και η δική μου συλλογή.Είναι ολοκληρωμένη.Έτσι για να θυμούντε οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοιΟΙ ΜΠΟΥΓΕΛΟΦΑΤΣΕ&#931.jpg
 
antpao είπε:
Ορίστε φιλαράκια μου και η δική μου συλλογή.Είναι ολοκληρωμένη.Έτσι για να θυμούντε οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοιΠροβολή συνημμένου 54247
εμεις αγορασαμε τοτε μονο δυο μπουγελοφατσες,ευτυχως δε μας ετυχαν οι ιδιες :)

πετυχαμε τον πρασινο βατραχο που ηταν της αδερφης μου (τον ελεγα "Κερμιτ" ) και τη διπλανη καφε μπουγελοφατσα που μου θυμιζει καστορα (αυτη ηταν η δικια μου)
 
αυτη με τον καστορα ειναι η πιο δυσκολη να βρεθει.σπουδαια συλλογη την οποια εχω και ολοκληρωμενη!!
 
Που θα μπορούσα να τις βρώ?

Βρήκα κάποιες στο ebay απο Έλληνα, αλλά δεν μπορώ να δώσω τόσα που ζητάει
 
Κάνε μια βόλτα ίσως σε Μοναστηράκι (αν κατοικείς Αθήνα) ή σε παλαιοπωλεία ή σε παλιά παιχνιδάδικα αν έχουν απομείνει κάπου ξεχασμένες
 
Kambia άσε, έφαγα τον κόσμο. Έχω κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και δεν βρήκα τίποτα, στα περισσότερα μαγαζιά έχουν περάσει επιτίδιοι και τα έβγαλαν στο eBay ή τα έχουν ήδη πετάξει οι ιδιοκτήτες. Επίσης τα τελευταία 2 χρόνια έκλεισαν και τα λίγα καλά παιχνιδάδικα που είχαν 4-5 φιγούρες ακόμα στο στοκ. :(

Στο μοναστηράκι έχω πετύχει πάντως μπουγελόφατσες αλλά όχι σε άριστη κατάσταση. Εχώ πάντως συλλογή επειδή το 1992 έκλεινε παιχνιδάδικο και μας έδωσε κούτες από τάπες, μπουγελόφατσες, κτλ για 2 χιλιάρικα τη μία! Βέβαια τώρα δεν έχει μείνει ούτε το 1/6 :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Πίσω
Μπλουζα