Νέα Εποχή για το Retromaniax!

Φυσικα και δεν διαφωνουμε. Ποτε δεν θα μειωνα την συνεισφορα του iamretro και σιγουρα οχι την δικη σου!

Σε καμια περιπτωση δεν προσδιδω κακη προαιρεση σε κανενα, και ουτε μου περασε ποτε απο μυαλο οτιδηποτε περι λογοκρισιας.

Οι πρακτικοι λογοι ειναι απολυτως σεβαστοι, ειδικα οταν μιλαμε για εθελοντισμο.

Η στεναχωρια μου ηταν στο πως ειπωθηκαν καποια πραγματα χωρις να ισχυουν και στο πως αυτα επαναλαμβανονται.
 
Φυσικα και δεν διαφωνουμε. Ποτε δεν θα μειωνα την συνεισφορα του iamretro και σιγουρα οχι την δικη σου!

Σε καμια περιπτωση δεν προσδιδω κακη προαιρεση σε κανενα, και ουτε μου περασε ποτε απο μυαλο οτιδηποτε περι λογοκρισιας.

Οι πρακτικοι λογοι ειναι απολυτως σεβαστοι, ειδικα οταν μιλαμε για εθελοντισμο.

Η στεναχωρια μου ηταν στο πως ειπωθηκαν καποια πραγματα χωρις να ισχυουν και στο πως αυτα επαναλαμβανονται.
Εννοείται!

Φυσικά και μιλούμε για εθελοντισμό αλλά και για διασκέδαση και για θετικό πνεύμα και για συνεργασία και για παρότρυνση και για ότι άλλο σκεφτείς :)

Πολλές φορές, ειδικά αν δεν το συζητάμε και δεν εκφραζόμαστε ελεύθερα, καταλήγουμε να στεναχωριόμαστε και να παρεξηγούμε. Μας φτάνει η Real life (TM) ας μην το έχουμε κι εδώ, έτσι; ;)

Άντε, Καλή μας Αρχή!
 
Eτσι ακριβως εχουν τα πραγματα και ο δρακουλας εχει δίκιο και ο freaktmp.Μια χαρα δυνατο ηταν το retrocomputing κομματι του Retromaniax και μεσα σε αυτη την ονομασια εγω βαζω ολο το φασμα των Videogames και ολα τα υπο forum που υπαρχουν εδω μεσα.Μονο εγω εννια χρονια εχω ανοιξει δεκαδες θεματα εχω γραψει ενα καρο reviews και γενικα ο σκοπος μου ηταν να δεινω εναν πικαντικο τονο ε δεν γινετε να μην μπορω να γραψω και να ποσταρω στα θεματα μου και να ειναι λες και ειναι κλειδωμενα.Το ιδιο και ο freaktmp με της παρουσιασεις του το ιδιο και ο κορυφαιος Imgema οσον αφορα το emulation το retroarch κλπ η ο Leon με τα απιστευτα θεματα του και της γνωσεις του αλλα και ολα τα παιδια που εβαλαν ενα μικρο λιθαρακι η ολοκληρη κοτρονα ολα αυτα τα χρονια στα συγκεκριμενα θεματα των videogames και του retrocomputing.Γιαυτο λοιπον πολυ σωστη η αποφαση να ανοιξουν κανονικα τα θεματα και τα υπο forum και πολυ σωστη η αποφαση και για εναν αλλο λογο.

Λιγο πολυ ολοι μας γνωριζομαστε απο τα διαφορα forum αλλα τα κουμπια του καθενος οπως και το αναλογο θαρος δεν το εχουν ολοι προς ολους οποτε με τα θεματα εδω μεσα στην ουσια νεκρα δεν θα ηταν και το πιο ευκολο πραγμα για παιδια οπως για παραδειγμα ο imgema ο Ajax87 ο Getta Robo και ενα σωρο αλλοι να προσπαθησουν οτι ακριβως εκαναν εδω να το ξανακανουν απο το μηδεν σε ενα νεο forum με ατομα που στην ουσια δεν γνωριζουν.Γιαυτο λοιπον η πιο σωστη αποφαση ειναι αυτη να υπαρχουν και εδω ανοιχτα τα θεματα και ο καθενας να ποσταρει οπου θελει και εκει που νοιωθει πιο ανετα και αμα γουσταρει και του κανει κεφι να ποσταρει και στα δυο forum και ολα τζαμι.Μια παρεα ημαστε εξαλου και μπορει καποιοι να εχουν περισσοτερο θαρος με καποιους αλλους αλλα στην τελικη δεν ημαστε και αγνωστοι τα nickname μας πανω κατω ολοι τα γνωριζουν.Καλα ποσταρισματα λοιπον και μη φοβαστε τιποτα ο αγαπημενος σας metalcandyman ειναι εδω να φροντισει για ολα:p:p:p:p
 
Προσωπικά θεωρώ πως καθώς το retro computing δεν ήταν το "δυνατό" κομμάτι του retromaniax
Αυτή η φράση σου είναι κάπως βαριά. Ενώ το retromaniax ξεκίνησε με το ρετρό computing ως δυνατό του χαρτί, σταδιακά άρχισαν να απεχουν πολλά παιδιά που ηταν στυλοβάτες σε αυτό τον τομέα. Ισως κάτι να μην τους άρεσε γιατί είδα ότι γράφτηκαν σε άλλα μέρη. Δικαίωμά τους ασφαλώς, δεν ξέρουμε το παρασκήνιο. Πάντως όλοι (ειδικά από τους παλιούς που είμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή διαβάζουν) αναγνωρίζουν το πόσο ζεστή παρέα είμασταν και πόσο τους έπρηζα για να συναντηθούμε.

Συγνωμη παιδια. Το τελευταιο που θελω ειναι να φανει οτι δεν ειμαι ευγνωμων ή οτι ειμαι αρνητικος κλπ. Αλλα εχετε κατσει ποτε να διαβασετε προσεκτικα το forum;
Ως και την 6/10/2019 ησουν η ψυχή του ρετρό του retromaniax και το λέω δημόσια και είμαι βέβαιος ότι συμφωνούν οι περισσότεροι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ως και την 6/10/2019 ησουν η ψυχή του ρετρό του retromaniax και το λέω δημόσια και είμαι βέβαιος ότι συμφωνούν οι περισσότεροι.


Και που 'σαι ακομα. Κατσε να λυσουμε το θεμα με τις φωτογραφιες και μετα θα γινει χαμος. :cool:ninja:
 
Εξάλλου ρε παιδιά τόσο καιρό το RetroManiax και το iamRetro συνυπήρχαν στο internet. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό υπάρχει το iamRetro αλλά φαντάζομαι αρκετό. Αν ήταν όντως το retro computing του Retromaniax "λειψό" και του iamRetro τόσο καλύτερο ώστε να μην χρειάζεται κάποιο άλλο site, τότε νομίζω πως ο νόμος της εξέλιξης ή του "πιο δυνατού" θα έκανε σιγά σιγά την δουλειά του και το ένα θα αντικαθιστούσε το άλλο με "φυσικό" τρόπο, δηλαδή από μόνα τους τα threads θα σταματούσαν λόγω inactivity.

Καταλαβαίνω βέβαια πως μπορεί να είναι πιο μπέρδεμα για τους admins, εφόσον είναι κοινοί πλέον, να έχουν παρόμοια topics σε δύο διαφορετικά site. Οπότε είμαι ευγνώμον που τελικά αποφάσισαν να τα κρατήσουν και τα δύο ζωντανα.
 
Εγώ προσωπικά δε μπορώ να ποστάρω το ίδιο κείμενο και στα δύο φόρα, ακριβώς αυτό δηλαδή που γράφει ο geoanas για να δικαιολογήσει το "readonly". Θα προτιμούσα να ανανεώνονταν οι φωτό από τα θρεντς που έχω ανοίξει (ειδικά αυτό για το Mac plus, το IIci και το Apple U/X) γιατί είναι αρκετά σπάνια και ας συνεχίσω αλλού και όπως το βλέπω εγώ τελικά το "εκεί που πρέπει" είναι το iamretro, στου οποίου τον κορμό λαμβάνουν μέρος αρκετά από τα παλιά παιδιά του retromaniax (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν από τα παληκάρια που ξεκίνησαν εκεί χωρίς να έχουν γραφτεί εδώ).
 
Και εγω συμφωνω με τα παιδια παραπανω ,στο να μεινουν ανοιχτα τα retro computing/gaming subforums μιας και αυτα ηταν ο κυριος λογος που μπηκα στο Retromaniax , δεν ειναι το ιδιο να πας σε ενα εντελως νεο φορουμ... εδω εχουμε ποσταρει χιλιαδες ποστ πανω σε αυτα τα θεματα. Ολα καλα λοιπον αφου θα μεινουν ανοιχτα και προχωραμε! Καλη "νεα" αρχη!
 
Χαίρομαι πάρα πολύ που όλα τα sections του Retromaniax θα μείνουν ανοιχτά.
Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ όταν έμαθα την πρόθεση να κλείσουν κάποια subforums.
Θα ήταν κρίμα όλο αυτό το υλικό που υπάρχει "να μπει σε ένα κουτί και να καταχωνιαστεί σε ένα πατάρι".
Ελπίζω να παραμείνει έτσι για πάντα.
Καταλαβαίνω και εκτιμώ αφάνταστα τον κόπο και την προσπάθεια των ανθρώπων που κλήθηκαν να διαχειριστούν 2 φόρουμ ταυτόχρονα. Προσωπικά τους ευχαριστώ που κράτησαν ζωντανό το αγαπημένο μου στέκι.
 
Καλώς ήλθατε λοιπόν ,έχω αφιερώσει πολλές ώρες σε αυτό το site , με πολλά review και post, που δυστυχώς χάθηκαν,μοναδικό στο είδος του και πάντα πρωτοποριακό.Ευχομαι καλή νέα αρχή.Εκανα την αρχή πίσω στο 2007 όντας 27 ετών ελεύθερος .. πλέον 39 και με δυο παιδιά μπαμπάς, περνάει ο καιρός.
 
Καλως όρισες λοιπόν και πάλι ρετρό φόρουμ και καλή δύναμη στους νέους διαχειριστές. Καλή συνέχεια σε όλους.
 
Να ευχηθώ με τη σειρά μου, καλή (νέα) αρχή!
Είναι ωραία να βρίσκεσαι ξανά σπίτι, και πιστέψτε το, δεν είναι για όλους το ίδιο αυτονόητο.

Ίσως στα πρώτα μου βήματα να ήμουν περισσότερο συναισθηματικός, και περισσότερο δεμένος με brand names και "ομάδες".
Βλέπετε, τότε, ήταν όλα "τακτοποιημένα" στη ζωή μου," γράφω στο τάδε forum, διαβάζω αυτό το περιοδικό, υποστηρίζω αυτή την ομάδα".
Οι επιλογές μου, με προσδιόριζαν, μου έδιναν ταυτότητα και ασφάλεια. Ένιωθα καλά και φυσικά διασκέδαζα!

Σήμερα όμως τα έχω αφήσει πίσω μου αυτά.

Θεωρώ ότι σε ένα forum η δύναμη του, είναι ο κόσμος του.
Δώσε μου τα άτομα, και εγώ σου ανοίγω αμέσως, παραδίπλα, δέκα retromaniax και δέκα iamretro στη στιγμή.

Δεν είναι ο χώρος, είναι ο κόσμος!
Όπου βρίσκεται αυτός ο κόσμος, αναγκαστικά το μέρος γίνεται... retromaniax.

Τίποτα δεν είναι δύσκολο για μια κοινότητα, που είναι αποφασισμένη να παρακάμψει τις όποιες δυσκολίες, και που θέλει να προχωρήσει μπροστά.

Έχω μάθει να είμαι συντηρητικός και ψυχρά ρεαλιστής, και ξέρω παιδιά που επένδυσαν χιλιάδες ώρες σε forums,δημοσιεύοντας αξιοζήλευτες εργασίες, ξοδεύοντας χρήματα, τρέχοντας σε projects, μόνο και μόνο. για να τα χάσουν όλα ξαφνικά, μετά από ένα ban, ή επειδή έπεσε μαύρο.

Συνεπώς, υπήρχε ένα λάθος στη συνθήκη - άγνοια κινδύνου. Το forum δεν ήταν ιδιωτικό blog!

Όμως, παρόλα αυτά, μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο, μπορεί να γίνει διασκεδαστικό, μπορεί να προσφέρει πράγματα σε όλους μας.

Δε ξέρω ποια θα είναι η απόφαση των admins, σχετικά με το κλείδωμα μιας ενότητας ( ή όχι), αλλά σκέφτομαι ότι σε περίπτωση κλειδώματος (π.χ του retrocomputing), μήπως θα μπορούσαν να μεταφερθούν, μεμονωμένα (και σε βάθος χρόνου), κάποιες αξιόλογες εργασίες (εφόσον το επιθυμούν και οι δημιουργοί), ώστε ξεκλείδωτες, να μπορούν να δεχτούν τις ευχαριστίες των μελλοντικών επισκεπτών, ανταμείβοντας τα παιδιά που μόχθησαν και ξόδεψαν. Σέβομαι με τρόπο απόλυτο τους ρομαντικούς που μόχθησαν και υποκλίνομαι στο έργο τους.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως τελικής τροπής, θα ακολουθήσω.

Καλή (νέα) αρχή!
 
Ουφ. Πάλι μέσα. Πήρε μια μέρα (λόγω διαφοράς ώρας, υποθέτω) να πάρω το email με το password reset. Είχα που είχα ρετροχαρμανιάσει τόσες μέρες... όταν άνοιξε πάλι κι εγώ μπορούσα να διαβάσω σαν επισκέπτης αλλά όχι να γράψω με έκανε να αισθάνομαι σαν μια φορά που είχε χαθεί η βαλίτσα μου στον καλοκαιρινό ερχομό στην Ελλάδα, ήμουν σε μια παραλιακή κωμόπολη και δεν είχα μαγιώ να κολυμπήσω (η περιοχή ήταν οικογενειακή, το μαγιώ απαραίτητο, και τα μαγαζιά κλειστά διότι Κυριακή).

Καλορίζικο το ανανεωμένο φόρουμ και σιδεροκέφαλοι η καινούργια ομάδα.
 
Μετα από χρόνια από το τελευταίο ποστ μου εδώ, με τη σειρά μου να καλοσορίσω πρώτα απο όλα τον ΑΕΟΝ για την θριαμβευτική του επαναφορά! Φυσικά τον Γιώργαρο που είναι από τις απόλυτες μορφές του χώρου και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ.Φαίνεται περίεργο να ποστάρω ξανά εδώ μετά τόσα χρόνια και ακόμα περισσότερο χαίρομαι που βλέπω το Χρήστο στο τιμόνι όπως το καλοκαίρι του 2006 που σας βρήκα για πρώτη φορά!

Γιώργαρε το ΥΤ αποφάσισε να με διαγράψει απο το κανάλι σου όπως έκανε και με αρκετούς συνδρομητές μου, στείλε μου link σε παρακαλώ να σε ξαναβρώ. Το δικό μου κανάλι άλλαξε όνομα εδώ και καιρό!

Παλιόπαιδα με συγκινίσατε και με πήγατε πολύυυυυυυυ πίσω!
 
Νέο ξεκίνημα, νέα θέματα, νέα καθήκοντα. Χάρηκα πολύ που το site επανήλθε και καταλαβαίνω τον κόπο σε χρόνο και χρήμα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Σωστά επιλέχθηκε να να μην κλείσει ούτε ένα θέμα καθώς άλλοι χρήστες στο ένα φόρουμ άλλοι στο άλλο. Επίσης πολύ λυπάμαι που οι προηγούμενοι admins αποστρατεύονται και θα ήθελα να υπάρχουν εν είδει συμβούλου στη νέα διαχειριστική ομάδα για μια πιο ομαλή μετάβαση. Νέα καθήκοντα σε νέες συνθήκες...
 
Μετα από χρόνια από το τελευταίο ποστ μου εδώ, με τη σειρά μου να καλοσορίσω πρώτα απο όλα τον ΑΕΟΝ για την θριαμβευτική του επαναφορά! Φυσικά τον Γιώργαρο που είναι από τις απόλυτες μορφές του χώρου και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ.Φαίνεται περίεργο να ποστάρω ξανά εδώ μετά τόσα χρόνια και ακόμα περισσότερο χαίρομαι που βλέπω το Χρήστο στο τιμόνι όπως το καλοκαίρι του 2006 που σας βρήκα για πρώτη φορά!

Γιώργαρε το ΥΤ αποφάσισε να με διαγράψει απο το κανάλι σου όπως έκανε και με αρκετούς συνδρομητές μου, στείλε μου link σε παρακαλώ να σε ξαναβρώ. Το δικό μου κανάλι άλλαξε όνομα εδώ και καιρό!

Παλιόπαιδα με συγκινίσατε και με πήγατε πολύυυυυυυυ πίσω!
George!!! Ζούμε επικές στιγμές! Πολύ χάρηκα που σε ξανακούω φίλε μετά από τόσο καιρό!!! Ναι, το YT κάνει κάτι τέτοιες π@π@ρίτσες αλλά ορίστε ξανά το link:
 
Μετα από χρόνια από το τελευταίο ποστ μου εδώ, με τη σειρά μου να καλοσορίσω πρώτα απο όλα τον ΑΕΟΝ για την θριαμβευτική του επαναφορά! Φυσικά τον Γιώργαρο που είναι από τις απόλυτες μορφές του χώρου και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ.Φαίνεται περίεργο να ποστάρω ξανά εδώ μετά τόσα χρόνια και ακόμα περισσότερο χαίρομαι που βλέπω το Χρήστο στο τιμόνι όπως το καλοκαίρι του 2006 που σας βρήκα για πρώτη φορά!

Γιώργαρε το ΥΤ αποφάσισε να με διαγράψει απο το κανάλι σου όπως έκανε και με αρκετούς συνδρομητές μου, στείλε μου link σε παρακαλώ να σε ξαναβρώ. Το δικό μου κανάλι άλλαξε όνομα εδώ και καιρό!

Παλιόπαιδα με συγκινίσατε και με πήγατε πολύυυυυυυυ πίσω!

Ο λύκος κι αν εγέρασε......(τα υπόλοιπα δε λέγονται)..Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω!
 
Πίσω
Μπλουζα